1. oktober 2021

Jacob Mollerup: ‘Den helt overvejende del af dansk presse bygger på et grundsyn, der ligger til højre’

Den tidligere Lytter- og seerredaktør for DR Jacob Moller var medlem af Danmarks Kommunistiske Parti indtil Murens fald, og ideologi fyldte det meste af hans liv i de formative år. Han var eksempelvis kursuslærer på Marxistisk-Leninistisk Hochschule John Scherer i Rostock, DDR. Ideologi fylder stadig en del i hans liv, kan man forstå, når man læser hans mediekommentar i Politiken – Røde journaliststuderende er ikke et problem. Det er mediernes mangel på diversitet til gengæld (papir-titel: Det røde spøgelse; kræver login).

“Bekymringen over røde journaliststuderende dukker ofte op. Men dansk presse har stadig en solid borgerlig overvægt. …

Jævnlig læsning af ledende artikler underbygger den opfattelse, at den helt overvejende del af dansk presse bygger på et grundsyn, der ligger til højre i dansk politik. Det smitter ikke uden videre af på de enkelte redaktionelle nyhedsartikler, men det lægger en grundtone og en hovedvinkel. Det definerer de pågældende medier.

… spørgsmålet er, om vi ikke også har brug for en debat om mediernes konforme nyhedskriterier og avisernes grundfæstede borgerlighed. Ligesom der ikke skal laves politisk udvælgelse af de studerende, skal der heller ikke udøves sindelagskontrol mod bladejere. Men medierne vil have godt af at komme tættere på en bredere del af virkeligheden. Og det ville være befriende, hvis også avisernes politiske orientering kunne diskuteres. Bare helt frit og liberalt.”

Citater fra Journalisten.dk, Undersøgelse om røde studerende bekymrer ikke Lisbeth Knudsen.

“Vi har en skrap optagelsesprøve, som er lige for alle, og efterfølgende samtaler. Hvis det var sådan, at færdiguddannede journalister pludselig blev politiske evangelister, så ville jeg være bekymret. Men vi opdrager dem til at høre begge parter og arbejde tilstræbt objektivt. Ikke at missionere fra deres eget politiske synspunkt. … Der, hvor vi har en problemstilling, er med etniske minoriteter, som vi oplever ikke søger ind på uddannelsen. Vi har også flere fra Jylland, der søger ind på journalisthøjskolen i Aarhus. Det er de skæve områder, vi arbejder med – ikke politiske holdninger.” (Lisbeth Knudsen, Bestyrelsesformand DJMX)

“… jeg er enig i, at det betyder noget, at der er diversitet i journaliststanden. Det gælder på en lang række parametre som geografi, socioøkonomisk baggrund, politiske værdier og etnicitet. … Det er et problem, hvis det fører til en ensretning i den danske journaliststand, men det oplever jeg ikke.” (Henrik P. Berggreen, Uddannelseschef DJMX)

Oploadet Kl. 11:30 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/122074/trackback

21 Comments »

 1. Hvorfor er det de ikke bare kan indrømme de ræve rød.

  Sjovt som de forsøger at vende den til at der skal være større diversitet, som i sig selv er et dybt kulturradikalt projekt.

  Når de peger på diversitet, så handler det ikke om at der skal være plads til nationalkonservative holdninger. Det handler om at der skal være plads til flere muslimer, afrikanere, lesbiske, transseksuelle osv.

  Kommentar by KineserSnot — 1. oktober 2021 @ 11:41

 2. Danmarks Videnscenter for Integration

  @Videnscenteret

  Du har måske hørt, at journaliststuderende i overvejende grad er røde.
  Men vidste du, at de også i overvejende grad er hvide?

  https://mobile.twitter.com/Videnscenteret/status/1442757762593796096

  – Rasmus Brygger

  Kommentar by KineserSnot — 1. oktober 2021 @ 11:44

 3. Enten sætter manden bevidst en kikkert for det blinde øje, eller han er bare alm. gal. Samme gælder Lisbeth Knudsen.

  Kommentar by NED MED ALTING — 1. oktober 2021 @ 11:44

 4. Etniske minoriteter!! Flere fra Jylland der søger ind!!!!

  Kommentar by NED MED ALTING — 1. oktober 2021 @ 11:46

 5. Kim: Han hedder Mollerup, ikke Moller som du anfører øverst i dit igen fine indlæg.

  Kommentar by NED MED ALTING — 1. oktober 2021 @ 11:48

 6. DE RØDE BRUGER det meste af deres liv på at lyve, hykle og bortforklare. De er kommunister og marxister, men kalder sig humanister, verdensfrelsere, klimareddere, kvindesagskvinder, grønne, feminister og flygtningevenner.

  De siger de er forkæmpere for social retfærdighed, for miljøet, for de svage, for ligestilling.

  Og de fører sig frem som tænketanke, og de vil redde os alle sammen fra klimaet og co2. Men først og sidst er de gode mennesker, og deres næstekærlighed omspænder hele jordkloden, dog minus danskerne. De er for tæt på.

  Men ellers er de menneskevenner. Og når de selv skal sige det, er de eliten, fordi de er de klogeste, dygtigste og allerbedste.

  De har opbygget en godhedsindustri bestående af de mest ædle, gavmilde og sande godhedsmennesker. De kæmper især for det internationale og for menneskerettigheder til hærskarer bestående af alverdens omrejsende kulturfremmede, klaner, grupper, og etniciteter. (det nationale er for småt for dem)

  De er så gavmilde at deres planer går ud på at stille gratis lande, byer, boliger, kvinder, penge, velfærd og gratis alting til rådighed for alverdens omstrejfende asylanter, migranter og fup-flygtninge.

  Herunder gratis og fuld forsørgelse af millioner af invaderende evighedsturister.

  De har dog en enkelt svaghed: DE VIL ABSOLUT IKKE tage ved lære af at kommunismen altid og hver gang er slået totalt fejl i de mange lande hvor man har forsøgt sig med den.

  Det endte hver gang med at de røde mistede tålmodigheden med deres egen befolkning. Den levede aldrig op til de rødes forventninger. Og så fortjente den jo ikke rød godhed, men rød straf.

  Og så skulle de oprindelige indbyggere i landene spærres inde, eller de blev bare sendt ad helvede til.

  Kommentar by BENT A — 1. oktober 2021 @ 12:34

 7. Jesper Steinmetz rapporterer om flygtninge der vil ind i USA fra Syd og Mellemamerika.
  Han fortæller ikke kommunisten Nicolas Maduro har sendt Venezuelas befolkning ud i håbløs fattigdom. De siger de hellere vil leve som illegale i USA end blive i deres hjemland.

  Mange problemer skyldes kommunist failed states.

  Det nærmer sig misinformation, når seerne kun får den halve sandhed.

  Kommentar by k.m. — 1. oktober 2021 @ 12:46

 8. #7 k.m.
  ….problemer skyldes kommunist failed States….Ja , der er en vinkel ,- et perspektiv der er HELT ignoreret. Men det MÅ da skyldes at medierne ER højre- orienteret…not?

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 1. oktober 2021 @ 13:05

 9. # 7. Det er misinformation. Den slags er DR TV særdeles leveringsdygtig i. Tidligere var det omkring Irak var det vist, hvor danske tropper var på vej ud, det blev til, set med DR TV´s journalistøjne at tropperne var på vej ind. Så var der ham ungersvenden der ifm. 11. september 2001 udtalte: Det har USA godt af.

  Kommentar by NED MED ALTING — 1. oktober 2021 @ 13:28

 10. Penge har DR nok af. Så mange at en journalist fik sin ridehest sendt til USA da journalisten skulle arbejde der. Kun fordi det blev afdækket tog DR affære. Henvendelsen til Kim Møller bærer præg af hævn.

  Kommentar by NED MED ALTING — 1. oktober 2021 @ 13:30

 11. Maduro er bare et enkeltstående uheldigt eksempel.
  Kommunismen som sådan er det ideelle system.

  Kommentar by Bastardo — 1. oktober 2021 @ 13:37

 12. Det er da klart at for en kommunist som Jakob Mollerup er alt der ikke ligger så langt ude til venstre som ham selv højreorienteret.
  Stalin, Mao eller Pol Pot ville alle have været aldeles enige med Jakob Mollerup.

  Kommentar by bjarne Binee — 1. oktober 2021 @ 14:09

 13. Det kunne være interessant at få afdækket, hvor mange gamle DKP’ere, VS’ere, DKML, SAP, KAP og SF ere der i virkeligheden sad og sidder rundt omkring i toppen for uddannelsesinstituationerne, fagbevægelsen, den offentlige administration, i det hele taget i laget lige under de folkevalgte! Det er mange og de ansætter hinanden, de udstyrer hinanden med akademiske titler for forvrøvlede phd’ere og doktordisputatser.

  Kommentar by Den Nervøse — 1. oktober 2021 @ 14:20

 14. Marxistisk grundskole.

  Kommentar by Hul igennem? — 1. oktober 2021 @ 14:49

 15. Forleden havde TV2 et fantastisk indslag om at i Albanien, indkvarterede man de evakuerede afghanerne på luksushoteller. Vi fik et eksempel på ét hotel, om der er flere, forlød der intet om.
  Heller intet om, hvem der finansierede tåbelighederne.
  Det er næppe Albanien selv, men alle skatteyderne i vesten, der er de glade betalere. Uden at vide det.

  Kommentar by Hema — 1. oktober 2021 @ 17:23

 16. KineserSnot — 1. oktober 2021 @ 11:44:

  Ja, det er mærkeligt at studerende på danske uddannelser “i overvejende grad” er danskere.

  Mon Rasmus Brygger også undrer sig over, at de studerende på tyrkiske universiteter er ” i overvejende grad” tyrkiske?

  Rasmus Brygger er en Anti-Hvid/Anti-Dansk oikofobisk forræder.

  Kommentar by Peter Nielsen — 1. oktober 2021 @ 17:46

 17. Kender en fyr der søgte ind, dog uden at blive optaget. Og hvilken vej det gik kunne han mærke inden prøver m.v. gik i gang. De øvrige ansøgere kom fra hjem med journalist forældre og var blevet trænet hjemmefra, via skole og gymnasium, og særlige kurser på fx højskoler med henblik på en eneste ting: optagelse på den marxistiske vinkelskriver uddannelse på DMJX.

  – hvilket efterlader en formodning for, at vil man have et optag med større forskellighed, så er det optagelsesprøven som sådan der skal ses på.

  Kommentar by Asger Baunsgaard — 1. oktober 2021 @ 17:52

 18. Kommentar by Peter Nielsen — 1. oktober 2021 @ 17:46

  Han vil aldrig spørg om hvorfor en minoritet, f.eks er overrepræsenteret i medierne i forhold til deres andel i befolkningen.

  Kommentar by Dennis Corell — 1. oktober 2021 @ 18:41

 19. Dennis Corell — 1. oktober 2021 @ 18:41:

  Enig. For ham går det KUN een vej, den Anti-Hvide vej.

  Kommentar by Peter Nielsen — 1. oktober 2021 @ 23:22

 20. Den røde regering har som bekendt lige udnævnt den kulturradikale “journalist” Lea Korsgaard fra skodmediet Zetland til ny bestyrelsesformand for Danmarks Journalisthøjskole.

  Tom Jensen fra Berlingske kalder i en kommentar Zetland for “det mindst magtkritiske medie i Danmark”.

  Det passer formentlig Skrigeskinken glimrende…

  Kommentar by Revisoren — 2. oktober 2021 @ 14:11

 21. Man har undersøgt journaliststandens meninger, og de hælder enøjet til Enhedslisten og Radikales holdninger, så det ævl som Jacob Mollerup lukker ud står for hans egen regning, og for mig at se er det tydeligvis også en løgn.

  Kommentar by Michael Unna — 3. oktober 2021 @ 16:03

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper