7. oktober 2021

Kronprins Frederik overrækker kulturpris til Superflex: ‘En gruppe af kunstnere, der vil ændre verden’

For hvert minut jeg hører Kronprins Frederik skamrose kunstnergruppen Superflex, mister jeg lidt opbakning til den danske kongehus. Fra Kongehuset – Kronprinsparrets Kulturpris.

“Da H.K.H. Kronprinsen overrakte prisen til Superflex fremhævede Kronprinsen deres evne til at stille kritiske spørgsmål og komme med nye inspirerende løsninger til nogle af samfundets store udfordringer. I sin motivation til kunstnergruppen sagde Hans Kongelige Højhed blandt andet: ‘De er toneangivende inden for det kunstneriske felt og sætter gennem kunsten vigtige emner som bæredygtighed, andre arters liv og klimaudfordringer til debat både her i landet og internationalt. De er et sandt eksempel på en gruppe af kunstnere, der vil ændre verden gennem deres kunstneriske virke.

Superflex, der består af kunstnerne Jakob Fenger, Rasmus Rosengren Nielsen og Bjørnstjerne Reuter Christiansen blev dannet i 1993. …”

(‘Foreigners, Please Don’t Leave Us Alone With The Danes’, 2002; Foto: Superflex.net)

“I 2002 satte de plakater op med teksten: ‘Foreigners, please don’t leave us alone with the Danes!’ som en kommentar til vindstyrken i den herskende danske udlændingedebat. I 2007 lavede de en video med titlen ‘ Rebranding Denmark’, hvor man ser en animeret udgave af dannebrog blive fortæret af flammer på få sekunder. Det var, efter at Muhammedtegningerne havde sat sindene i kog i 2006.” (Politiken, 8. juli 2013)

Oploadet Kl. 00:33 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/122190/trackback

25 Comments »

 1. Søren Fauli gjorde tykt grin med kulturåret 1996 i Den Store Kul-Tur https://www.dr.dk/bonanza/serie/492/tv-t—90erne/52178/den-store-kul-tur og kunstnergruppen i den film var netop Superflex. Om det var en hån af den konkrete kunstnergruppe Superflex eller alle levebrødskunstnere fremgår vist ikke af filmen.

  Kommentar by perhag — 7. oktober 2021 @ 00:55

 2. Og han skal være vores konge….stakkels land og stakkels danskere!!

  Vi vil blive kvalt i feel-good og kvalmende kunstig kærlig omfavnelse og grænseløs tilbedelse og tilgivelse til dem der vil os ondt!

  Alt imens blodet vil flyde i gaderne…men langt væk fra amalienborg og folketinget. Her vil man danse på skeletterne af vore børn og børnebørn!

  Kommentar by Black Watch — 7. oktober 2021 @ 01:05

 3. I RADIKALE og røde partier snakker de næsten uafbrudt om at politik skal være bæredygtig, ansvarlig, humanistisk og intelligent.

  Alligevel er den samlede politik alt andet end bæredygtig og ansvarlig. For den samlede politik er katastrofal og vil om få år have forvandlet Danmark til en fejlslagen stat á lá Venezuela, Libanon eller Somalia.

  Det er ikke humanistisk at arbejde for folkeudskiftning. Det er opskriften på endeløse rædsler, ulykker, tragedier og uretfærdigheder.

  Det er heller ikke intelligent at save i de grene man selv sidder på. Og det er dumt og tåbeligt at kæmpe for kvinders rettigheder og ophøjelse, SAMTIDIG med at man arbejder for afrikanisering og islamisering af samfundet. Det er selvmodsigende og hjernedødt.

  Kommentar by BENT A — 7. oktober 2021 @ 01:23

 4. Kongehuset støtter en ideologi, der grundlæggende går ud på at afvikle Kongehuset.

  Måske Kronprinseparret ender deres dage i en kælder og bliver skudt sønder og sammen, som de Russiske prinsesser for lidt over 100 år siden?

  Kommentar by Dennis Corell — 7. oktober 2021 @ 02:30

 5. Jeg tvivler på, han selv har nogen indflydelse, eller overhovedet har skrevet sin tale. Man han er nødt til at forlange bedre rådgivning, for det her begynder at blive småfarligt for opbakningen.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 7. oktober 2021 @ 02:33

 6. Vores kronprins er i princippet en papegøje.
  Hvad han personligt ved om superflex kan vel stå bag på et frimærke.
  Endnu en pris uddelt. Videre i teksten.

  Kommentar by Hagmann — 7. oktober 2021 @ 05:51

 7. #2 Black Watch
  Godt formuleret.
  Undertegnede har forlængst mistet enhber respekt for kongehuset.
  De lever et luxus liv fjernt fra virkeligheden på en fed overførselsindkomst.
  De skulle tvinges til at bo i voldsmose uden deres skatteyderfinancierede livvagter.
  Så ville facaden meget hurtigt krakelere.

  Kommentar by Danskeren — 7. oktober 2021 @ 06:51

 8. Venstrefløjens dobbeltmoral
  https://vafo.dk/artikel/r%C3%B8d-byr%C3%A5dskandidat-har-folkeskolen-som-m%C3%A6rkesag-men-hans-egen-datter-g%C3%A5r-i-friskole-l%C3%A6s-hvorfor-familien-har-truffet-det-valg

  Folkeskolelærer og rød byrådskandidat har folkeskolen som mærkesag: Hans egen datter går i friskole

  Kommentar by k.m. — 7. oktober 2021 @ 07:09

 9. Superflex = Antifa

  Kommentar by Revisoren — 7. oktober 2021 @ 07:53

 10. Tjah- hvad skal man sige. Chauchesko, som var en af de grusomste diktatorer (kommunistisk) med diverse prestigebyggerier, og frasemæssige skåltaler, imens frihedssøgende rumænere blev torteret og henrettet i Rumænien, fik Elefantordnen af Kongehuset (blev frataget senere efter han blev væltet af Rumænerne). Kongehuset selvfrelste elite kan selvfølgelig tage fejl, men når det tydeligvis herhjemme er en kunstnergruppe, som fremviser sit had til det Nationale folk, så skyder de dem selv i skoen.

  Støt SIAD: http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk

  God tordsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 7. oktober 2021 @ 08:39

 11. Jeg må også medgive, at kronprinseparret tærer meget hårdt på min tålmodighed, ikke mindst pyntedukken Mary’s utålelige optræden ifm bøsseri og prideskandalerne. Frederik er helt enestående i diciplinen med at latterliggøre sig selv. Men på den anden side, så er tanken om en præsident Helle Thorning heller ikke at bære.

  Kommentar by Knud Madsen — 7. oktober 2021 @ 09:36

 12. Passer godt med både den sociologiske forskning som Zack Goldberg har lavet og de observationer George Orwell havde om venstrefløjen. De har en negative etnocentrisme mod egen gruppe/land og en positiv mod folk, der er fremmede for den.

  Kommentar by CCC — 7. oktober 2021 @ 09:47

 13. Kronprinseparret flyder med strømmen, hvor de skulle være en sten i strømmen. De skulle hylde Dannebrog, ikke regnbueflag. Dannebrog er et korsbanner – måske er det et problem for smarte kongelige! Regnbuebanneret symboliserer tidsånden, nemlig rettighedsånd. Royal Run er at løbe med tidsånden. Rådgiv dem, thi de ved ikke, hvad de gør!

  Kommentar by Niels Thyge Riisgaard — 7. oktober 2021 @ 09:56

 14. Man må HYLE SOM DE ULVE man er i blandt. Måske er det sådan Frederik og Mary tænker? Den snakkende, pludrende, skaltende og valtende politiske “elite” består tilsyneladende af tåber og ulve i fåreklæder, og så er Frederik og Mary måske presset til at følge trop? Nå, det kan selvfølgelig også være at de pga. tunnelsyn med glæde støtter kræfter der både ønsker at afskaffe kongehuset og Danmark.

  A pro pos afskaffelse. Det kan måske trække ud med erstatningerne til minkbranchen. De hundredvis af minkfarme kan komme til at vente op til fem år, iflg. DR, fordi det er meget “kompliceret” at beregne hvad de skal have i erstatning. Mette-regeringen har afsat 20 milliarder kr.

  Hvorfor så ikke begynde med at udbetale et á konto beløb på 3 mill.kr. til hver af de ca. 600 nedlagte minkfarme. Det giver kun 1.8 milliarder kr. Det vil hjælpe både de gældsatte minkfarmere og deres mange underleverandører, der stadig står i en meget ubehagelig situation. At politikere, djøf’er og jurister gerne vil gøre det hele så indviklet og langtrukkent som muligt, er skandaløst.

  Det er meget enkelt at udbetale á konto beløb. Hvor svært kan det være at forstå?

  Kommentar by BENT A — 7. oktober 2021 @ 10:11

 15. ‘Foreigners, please don’t leave us alone with the Danes!

  Det gode ved denne formulering er, at “Superflex” med udtrykket “foreigners” anerkender, at de fremmede netop ER fremmede og IKKE danskere UANSET om de bor i Danmark eller ej.

  En kat bliver heller ikke til en hest bare fordi den er født i eller bor i en hestestald.

  Kommentar by Peter Nielsen — 7. oktober 2021 @ 10:34

 16. Citat: “Foreigners, please don’t leave us alone with the Danes!”

  Det er globalisternes udgave. Her er den rigtige version:

  “Danes, please don’t leave us alone with the muslim invaders!

  Kommentar by Gustav Jensen — 7. oktober 2021 @ 10:44

 17. Jeg har stor sympati for NB men deres næsegruse beundring af kongehuset har jeg grundlæggende svært ved at kapere.

  Kronprinsen og hans dekadente famile er nogle af de fremmeste fortalere for woke og stort set alt hvad der er imod borgerlig politik og livsstil. Deres priser går konsekvent til venstreorienterede provokunstnere, se blot MØ, Jada, Erika de Casier… alle “kunstnere” lang langt fra den almindelige danskers hverdag

  At Kronprinsens 2 forkælede nevøer først bliver optaget på løjtnantsskolen (foran andre ansøgere) og derefter dropper ud efter 1 måned viser blot endnu engang hvor langt væk fra virkeligheden kongehuset egentlig er kommet.

  Kommentar by redneck — 7. oktober 2021 @ 10:56

 18. Ja, afdøde Prins Henrik var jo heller ikke kræsen med at stikke sin pjort ind i hvilken som helst kropsåbning…

  Kommentar by Revisoren — 7. oktober 2021 @ 11:34

 19. Der findes vel per definition ikke noget mere nationalkonservativt end kongehuset? Så skulle man tro, at samme ville bakke lidt mere op om de nationalkonservative. Men man kan vel klare sig udelukkende med vennerne i Mærsk, Bestseller og Lego.

  Kommentar by J — 7. oktober 2021 @ 11:58

 20. Jeg er normalt royalist, men er kommet i tvivl!

  Kommentar by Den Nervøse — 7. oktober 2021 @ 13:21

 21. Luk pengekassen og lad os sende kronnasseren ud sammen med de kriminelle tosser som han også vil have vi skal forsørge.

  Kommentar by piphans — 7. oktober 2021 @ 15:04

 22. Den dumme kronprins har ikke forstået, at han bliver den første som dingler fra overliggeren i Parken hvis Sharia bliver indført.

  Kommentar by Thomas M. — 8. oktober 2021 @ 00:45

 23. Til den nervøse- tror vi skal holde godt fast på det vi har. Tro mig , det som evt. kommer bag efter vil med garanti være mange gange ringere.

  Kommentar by hartvig jensen — 8. oktober 2021 @ 13:29

 24. Den Nervøse — 7. oktober 2021 @ 13:21:

  Man kan godt støtte kongehuset som INSTITUTION samtidig med at man er yderst kritisk i forhold til de aktuelle MEDLEMMER af institutionen.

  Kommentar by Peter Nielsen — 8. oktober 2021 @ 13:36

 25. Kronpris Frederik synes mere og mere at blive som tidens mænd, dem der føjer sig i alle please retninger, og tør ikke være mand mere. Kvinderne har taget magten i vort samfund. Kongehuset ryger desværre hvis der ikke står en mand af holdningen der styres af vores traditioner.

  Kommentar by IES — 8. oktober 2021 @ 14:15

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper