12. oktober 2021

Skønlitterær forfatter i Politiken: ‘Jeg vil gerne være med til at rehabilitere islam. Den rigtige variant’

Politiken hænger stadig fast i 1990’erne, og nogle gange bliver det lidt komisk. Her lidt fra et debatinterview med Anne-Cathrine Riebnitzsky, en kristen Afghanistan-veteran, der gerne vil fortælle om den sande moderate Koran-frie Islam. Hun vil gerne sælge bogen som en historisk roman, men skønlitteratur lyder til at dække bedre. Bogen portrætterer en ‘moderat’ muslimsk borgherre, der trues af en ‘kristen invasion’, der nærmer sig fra nord. Fra Politiken.dk – Anm: Jeg vil gerne være med til at rehabilitere islam. Den rigtige variant (kræver login).

“‘Men min erfaring er, at folk gerne vil lære noget, når de læser en god historie. … Det er fedt at lære noget’. Og det, man kan lære noget om i ‘ Vindens port’, er middelalderhistorie og måske vigtigere endnu: muslimsk kultur. For forfatteren vil gerne rette op på manges manglende forståelse af verdens næststørste religion i en tid, hvor nyhedsstrømmen har mere fokus på islamisme end islam.

‘Vi holder tit islam ud i strakt arm og tror, vi ved noget. Men det gør vi ikke altid. At læse den her roman kan være en nem måde at blive en lillebitte smule bedre klædt på’. …

‘Vindens port’ tegner et modbillede til den lukkede form for Islam, som hun selv mødte hos Taleban i Afghanistan. Og direkte adspurgt har det været et mål med bogen.

‘Jeg vil gerne være med til at rehabilitere islam. Den rigtige variant’, understreger hun. …

‘Romanen er et forsøg på at rejse ind i en anden tid, hvor islam var noget andet end det, det er kendt for i dag. Og vise noget af det, islam godt kunne trænge til at blive kendt for igen‘.

Hvilke fordomme ønsker du konkret at aflive om islam med romanen?

‘At islam til alle tider har været en lukket religion… I middelalderen ledte muslimerne efter de nye stjerner og planeter. Det var en videnssøgende kultur, som vendte sig udad’. Hun sætter det op mod nutidens muslimske fundamentalister, der dikterer, at det kun er det, der står i Koranen, man kan bruge til noget.”

(Lindhardt og Ringhof på Youtube, 2021: Vindens port af Anne-Cathrine Riebnitzsky)

“Jeg er troende kristen, så det er ikke, fordi jeg vil propagandere for islam. Men…” (Anne-Cathrine Riebnitzsky)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/122543/trackback

29 Comments »

 1. Sig mig , er hun dum eller “vil-dum”?

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 12. oktober 2021 @ 01:55

 2. Er det rørende eller er det skræmmende med alle disse kvinder der er naive, uvidende og godtroende som 5-års børn?

  Går ud fra at Anne-Cathrine aldrig har hørt om ISIS/ISILs sadistiske udskejelser i Syrien og Irak.

  Når man hører på kvindens snak om islamismen, kan man komme til at tænke på kommunisterne der altid bortforklarer de mange røde fiaskoer med, at det aldrig var den ægte og rigtige kommunisme der blev praktiseret i de mange lande hvor den hver gang endte i død og elendighed.

  Anne-C vil vel påstå at hverken i Afghanistan, Pakistan, Tyrkiet, Syrien, Afrika, Iran eller Irak findes de ægte/rigtige muslimer og islamister.

  Kommentar by BENT A — 12. oktober 2021 @ 02:12

 3. Har Anne-C kendskab til at muslimerne har ført krig mod europæerne i over 1000 år? Kender hun til angrebene på Bulgarien ca. 800, Konstantinopel 1453 og på Wien 1683 osv.?

  Kommentar by BENT A — 12. oktober 2021 @ 02:32

 4. “forfatteren vil gerne rette op på manges manglende forståelse”

  Det lyder jo meget godt. Men det hun tilbyder er et glansbillede. Ønsketænkning. Disney-islam. En sproglig magisk besværgelse af den grimme virkelighed.

  Der er sikkert en efterspørgsel og et publikum til den slags. Jeg siger tak – men nej tak.

  Kommentar by BE — 12. oktober 2021 @ 04:33

 5. Disney-islam – dejligt nyt ord.
  Det må vi til at bruge sammen med koranklodser og alle de andre ‘ny-danske’ ord.
  Som ikke ville være opfundet, hvis ikke islam havde været her.

  Kommentar by Hema — 12. oktober 2021 @ 06:05

 6. Skønlitteratur? Nærmere: “Fantasy”….Og sjovt som det ligner HJ Schantz logik ovenfor. “Rigtig socialisme” eller “rigtig Muhammed- og koran-tro” går ud på et.

  Kommentar by Limewoody — 12. oktober 2021 @ 07:31

 7. Naive kvinder – hvor har de magt.

  Kommentar by Bastardo — 12. oktober 2021 @ 08:27

 8. Fra Lindhardt og Ringhofs anmeldelse på nettet:
  “I begyndelsen af 1300-tallet er den muslimske verden førende inden for lægevidenskab, matematik, astronomi og filosofi…..”.

  Lodret løgn og propaganda. Islam har aldrig været førende i nogen som helst videnskab. De som påstår dette, kan aldrig fremlægge beviser for dette uhyrlige vrøvl. Man mindes præsident Obamas rejsende udstilling “1001 opfindelser af islam” for nogle år siden. Der viste sig kun at være 5 opfindelser på udstillingen – og det inferiøre ting, eksempelvis ‘havekunst’. Islam har aldrig opfundet andet en nye måder at slagte anderledes tænkende på. Resten af islams videnskab er rene kopier og oversættelser af græsk og indisk videnskab.
  Gentager du en løgn konstant, bliver de til sidst vedtaget som sandheden.

  Kommentar by Gustav Jensen — 12. oktober 2021 @ 08:51

 9. Naivistiske idioter er der nok af. “Politiken” selvfølgelig med misinformation (Jeg kunne også komme med påstanden om at Moderat Nazisme, og Nazismen bare er blevet misforstået etc, men historien taler jo for sig selv). Islam er i bund og grund en -usekulær diktatorreligion med et Førerprofetideal helt ud i pinlige petitessedetaljer-. Det er alene dens konstruktion. Den har en -bog- som den mener er Guds ord åbenbaret af Førerprofeten, og han er et vanvittigt idolbillede på Førerskikkelse, så ligeværdig regnes en bog om 2 håndskendskab til hvad han gjorde hid og did i pinlige detaljer. Islam har intet med kærlighed til Mennesker at gøre, alt dens etik er autoritær underkastelse af Guds vilje. Intet andet.
  Støt SIAD:
  http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk
  God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 12. oktober 2021 @ 08:59

 10. 8) enig. Flot orienteret.

  Kommentar by Michael Unna — 12. oktober 2021 @ 09:00

 11. Hvormange “varianter ” af islam opererer ACR med, der synes at vaere flere at vaelge imellem ,tager man nu de stoerste shia og sunni,saa er der jo ikke rigtigt noget at hente der,synes jeg.

  Kommentar by dunk — 12. oktober 2021 @ 10:16

 12. De intellektuelle gennembrud “under islam” blev i høj grad netop udført af personer, der var i opposition og blev undertrykt af islam. Så at tilskrive dem islam svarer til at rose Sovjet og kommunismen for at have frembragt Solsjenitsyn.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 12. oktober 2021 @ 10:50

 13. At læse den her roman kan være en nem måde at blive en lillebitte smule bedre klædt på’. …

  Hvorfor dog læse en romantiseret roman? LÆS KORANEN den ufiltrerede sandhed om Vestens svøbe

  Kommentar by tavsen — 12. oktober 2021 @ 11:59

 14. Dette inderligt gode og menneskeelskende væsen har skrevet en bog om det sande, det viise Islam. Om de ægte muslimers indsigtsfulde og afdæmpede reaktion på de ignorantiske, kristne horders afstumpede indbrud i den fredelige og smukke islamiske verden, med ødelæggelse og grusomhed til følge.

  Meget romantisk, meget æstetisk. Og heldigvis helt kemisk renset for iskold og uskøn etik. Det bliver en dejlig roman at give sig hen til. Jeg anbefaler sød likør og fyldte chokolader som ledsagelse.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 12. oktober 2021 @ 12:18

 15. Det har også altid undret mig, at der tilsyneladende har været en guldalder indenfor islam mht. diverse videnskaber, der så er endt i islams nuværende elendige tilstand. Forklaringen skal muligvis søges i almindelig, naturlig nysgerrighed hos kaliffer og sultaner over de erobrede områder. De rådede ofte over jøder og kristne lærde med adgang til græske, videnskabelige og filosofiske værker og satte altså viden over islam. Lige indtil de blev presset af kalif-kolleger til at holde op med det og være mere islamiske. Det har jeg fra alternative historiebøger som f.eks. “Reconquista” om løgnen om Andalusien og “Korstogene, kristent modsvar til islamisk ekspansion”.

  Kommentar by HP — 12. oktober 2021 @ 13:06

 16. Ja, løsningen på islamiseringen af Vesten må selvfølgelig være, at vi får et mere positivt syn på Islam, ikke at vi skal holde Islam ude af Vesten … klovneverden …

  Kommentar by Peter Nielsen — 12. oktober 2021 @ 13:08

 17. Alle 10 biskopper der for længst har udskiftet bibelen med dialogkaffe betragter sig sikkert som troende kristne, så forfatteren er i passende selskab.

  Kommentar by bjarne Binee — 12. oktober 2021 @ 13:55

 18. @ tavsen — 12. oktober 2021 @ 11:59

  Nemlig.

  Der er ingen genvej til islams psykopat-voldelige verdensherre adfærd. Ethvert aspekt af islams psykopati er beskrevet, ord for ord, i koraaaaanen og har man en smule indsigt er det klart fra side et.

  Hvad der er lige så tydeligt er at islams manglende viden, kunnen, gøren og laden er udtrykt i stort set hver eneste muslim man møder på sin vej gennem ethvert Vestligt land der har været dum nok til at lukke dem ind i Vores midte.

  islam kan udtrykkes med et eneste ord – ubrugelig.

  Kommentar by Santor — 12. oktober 2021 @ 14:15

 19. Godt nok var middelalderens muslimer videnssøgende, uden dem havde vi ikke gemt de gamle grækeres skrifter og de søgte ganske vidt efter planeter og stjerner, men jeg har svært ved at forlige mig med i hvor høj grad den andalusiske løgn lever! Det er nærmest et fastslået faktum at Al Andalus var et højdepunkt for civilisationen! Intet kunne være mere forkert, godt nok var muslimerne gode til at designe funktionsdygtige vandingskanaler, men civilisation, ikke for dem som var under dem. De var et undertrykkende herrefolk, ikke muslimske folk var dhimmier og skulle betale en kopskat (jizya) til muslimerne for at kunne leve i fred. Det var modbydeligt som ethvert styre af muslimer. Det er i øvrigt slående i hvor høj grad man i Mellemøsten møder den opfattelse, af at den Iberiske halvø (Spanien og Portugal) midlertidigt er under kristent styre, og at Al Andalus vil genopstå. Set i det lys er det langt fra tilfældigt at Europas hidtil blodigste terrorangreb blev foretaget i Den Spanske hovedstad Madrid! Hvor den travle morgentrafik bliv angrebet ved flere bomber mod lokaltog. Det var desuden planlagt at redningsmandskabet ligeledes skulle angribes, men gud ske lov virkede anordningen ikke!

  Kommentar by Den Nervøse — 12. oktober 2021 @ 15:05

 20. ““Jeg er troende kristen, så det er ikke, fordi jeg vil propagandere for islam”

  Og så gør hun det alligevel.

  Vi lever i en syg tid.

  Kommentar by Danskeren — 12. oktober 2021 @ 15:09

 21. Hun er i modstrid med islamiske lærde, når hun påstår at der findes findes moderat islam og fundamentalistisk islam. Der findes kun den rette lære. Så er der nogle ret ligegyldige detaljer der adskiller sunnier fra shiamuslimer og gør dem til dødsfjender. Men alle helligholder de Koranen som den eneste sandhed og det lovgrundlag der står over alle andre love.

  Skrønen om at muslimer gjorde så store videnskabelige fremskridt i Middelalderen har vist heller ikke noget på sig. Muslimerne havde jo erobret og undertrykt de gamle højt udviklede antikke områder præget af græsk-romersk kultur. Noget af denne civilisation levede videre en tid og en del gamle værker blev oversat til arabisk, og bevaret for nutiden. Men efterhånden uddøde den gamle græsk-romerske kultur, da den blev udertrykt af den islamiske lovreligion, der forbyder selvstændig tænkning.

  Kommentar by JC — 12. oktober 2021 @ 15:19

 22. De såkaldte arabertal burde i virkeligheden hedde Hindutal, da systemet stammer fra Indien. Tumperne i mellemøsten stjal al viden med arme og ben fra andre, især fra Grækenland og Indien. Hvis ikke nogle arabere havde kopieret og oversat uislamiske kloge menneskers skrifter, havde andre gjort det på et senere tidspunkt.
  I 1300-tallet var de arabiske gedehyrder for længst sat bagerst i køen, når der blev uddelt intelligenskvotienter.

  Kommentar by Gustav Jensen — 12. oktober 2021 @ 15:38

 23. Den dame har vist ikke læst nogen bøger om islam, og så kan hun jo tage præster og biskopper i hånden, de forherliger også islam.

  Kommentar by IES — 12. oktober 2021 @ 17:50

 24. Mere politisk korrekthed af samme skuffe:
  http://eb.dk/krimi/chef-for-butikscenter-vi-raaber-vagt-i-gevaer/8905804

  “Utryghedsskabende adfærd og konflikter har gjort, at …”
  “Det andet problem er ‘uopdragne unge,’ der ikke viser respekt for omgivelserne,…”
  “Det er ærgeligt, at de få skal ødelægge det for de mange.”

  Intet om etnicitet, men bullshit-bingo – fuld plade.

  Kommentar by Hertz — 12. oktober 2021 @ 19:34

 25. Det er intet godt i pædofetens heksekult og det bør helt forbydes, hvorefter gedeknepperne deporteres massivt. Det eneste koranen kan bruges til er optændingsbrænde – så hvis i ahr en liggende så send den til Rasmus Paludan. Han ved hvordan.

  Kommentar by Knee grow floydd — 12. oktober 2021 @ 23:08

 26. Har feltmadrassen afstemt sine bizarre synspunkter med de lystige svende fra Hizb ut-Tahrir?

  Kommentar by Revisoren — 13. oktober 2021 @ 15:08

 27. Her er lidt muslimsk kultur –

  Sura 2.216 Jeres forskrift er at føre krig selv om det skulle være jer imod.

  Sura 9.73 Profet! Bekæmp de vantro. Vær skånselsløs mod dem! Deres herberg bliver helvede. Hvilket ondt endeligt!

  Sura 8.59-60 De, der er vantro, skal ikke regne med at undslippe; de kan ikke unddrage sig.

  Udrust imod dem så stor en styrke og så mange kampheste, som I formår, for dermed at sætte en skræk i Allah´s og jeres fjende og i andre…

  Sura 4.89 De (vantro) ville ønske, at I var vantro, lige som de selv er vantro, således at I var lige. Tag ikke nogen af dem til venner, før de udvandrer for Allahs sag! Hvis de vender sig bort, skal I gribe dem og dræbe dem, hvor I end finder dem.

  Sura 9.5 Når de fredhellige måneder er omme skal I dræbe dem, der sætter andre ved Allahs side, hvor som helst I finder dem! I skal gribe dem, belejre dem, ligge på lur efter dem i hvert baghold! Men hvis de omvender sig (bliver muslimer), holder bøn og giver almisse, så lad dem frit gå.

  Sura 47.36 Bed ikke om fred når I har overtaget, Allah er med jer.

  Sura 9.29 Bekæmp dem, som ikke tror på Allah og den yderste dag, og som ikke forbyder, hvad Allah og hans udsending forbyder; og blandt dem, der har fået skriften , skal I bekæmpe dem, der ikke bekender sig til den sande religion (islam), indtil de et kuet og betalt skat (til muslimerne). De kristne siger ”Messias er Guds søn!” Det er de ord de tager i deres mund. De efterligner, hvad de, der var vantro, sagde tidligere. Måtte Allah bekæmpe dem” Hvor kan de være så forløjede?

  Sura 8.17 Det var ikke jer, der slog dem ihjel, men Allah som slog dem ihjel,

  når du kastede (spydene mod dem) var det ikke dig der kastede, men Allah, der kastede.

  Sura 9.13 Kæmp mod dem! Så vil Allah straffe dem ved jeres hånd og gøre dem til skamme, hjælpe jer mod dem og læge hjertet hos de troende folk hånd.

  Sura 9.3 Forkynd dem, der er vantro en pinefuld straf.

  Sura 8.65 –66 Profet! Anspor de troende til at føre krig. Hvis der er 20 udholdende mænd af jer, vil de besejre 200, og hvis der 100 af jer, vil de besejre 1000 af dem, der er vantro, for de er folk, der intet forstår. Der tilkommer ikke en profet nogen fanger, før han har kæmpet og sejret i landet.

  Sura 9.123 I, som tror (på Allah)! Bekæmp dem af de vantro, der er i nærheden af jer! Lad dem finde jer skånselsløse! I skal vide, at Allah er med de gudfrygtige (muslimer).

  Sura 9.38-39 I,som tror (på Allah)! Hvad er der i vejen med jer? Når man siger til jer: ”Ryk ud for Allahs sag!” er I som tynget mod jorden… Hvis I ikke rykker ud, vil han tildele jer en pinefuld straf…

  Sura 9.41 Ryk ud med let oppakning eller med tung og før krig med jeres ejendom og liv for Allahs sag. Det er bedste for jer hvis I har viden.

  9.62 Ved I ikke, at den, der sætter sig op mod Allah og hans udsending, har Helvedes ild i vente. Der skal han blive til evig tid. Det er en vældig vanære.

  Sura 8.12-14 (Byttetagningen): Jeg vil sætte en skræk i livet på dem, der er vantro. Hug dem over nakken (med sværdet)! Hug dem over hver en finger! For de satte sig op mod Allah og hans udsending! Allah er streng til at straffe. Sådan er det, så smag det! De vantro har ildens straf i vente.

  Sura 5,33 Gengældelsen for dem, der bekæmper Allah og hans udsending og stræber efter at skabe fordærv i landet, er at de bliver dræbt eller kors-fæstet eller får deres hænder hugget af i modsat side eller bliver fordrevet fra landet. Sådan er det!

  Jihad som udvandring og overtagelse af de vantros land

  Sura 9.74 De, der tror (på Allah) og udvandrede og kæmpede for Allahs sag, og de, der gav jer husly og hjælp, det er de sande troende.

  Sura 9.20 De, som tror (på Allah) og udvandrede og kæmper med deres ejendom og deres liv for Allahs sag, de befinder sig på et højere rangtrin hos Allah. Det er dem, der vil sejre.

  Sura 33.26-27 Han (Allah) fik dem af skriftens folk (jøderne og de kristne) … til at komme ned fra deres befæstede stillinger og satte dem en skræk i livet, idet I dræbte en del og tog en del til fange. Han gav jer deres jord, deres boliger og deres ejendom i arv, og desuden jord, som I endnu ikke havde betrådt. Allah er i stand til alt..

  Sura 48.20-21 Allah lovede jer meget bytte, som i skulle tage, og dette lod han hurtigt ske for jer…

  Og noget andet bytte, som I endnu ikke har bemægtiget jer, har Allah allerede indkredset. Allah er i stand til alt.

  Hvis de, der er vantro, havde taget kampen op mod jer, ville de snart have vendt ryggen til. Siden finder de ingen ven og ingen til at hjælpe sig.

  Allah giver muslimerne meget bytte og fuldstændig magt over alle vantro

  Sura 59.6 Hvad Allah gav sin udsending som bytte fra dem (fra de vantro) skulle I hverken transportere på heste eller kameler for at få fat i. Allah giver sine udsendinge magt over hvem, han vil. Allah er i stand til alt.

  Profetens udvandring, som er basis for islams tidsregning, er vigtig for alle muslimer. Engang var det Mekka, som skulle erobres, nu er det nyt land i Vesten, som skal koloniseres og som Allah vil skænke alle dem som bytte, der følger ham jfr.

  Kommentar by Mads kering — 13. oktober 2021 @ 16:45

 28. 19) Nej det har været en gråzone magt dengang, hvor kristne og muslimer var blandet op i periferien under det Osmaniske rige. Skrifterne blev smuglet væk, til der hvor ingen tog sig af religion.

  Kommentar by Michael Unna — 13. oktober 2021 @ 17:38

 29. 27) Det er slut med olien for Islam, og dens fordummende kultur. Visa-landende og fjernøsten.

  Kommentar by Michael Unna — 13. oktober 2021 @ 17:39

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper