16. oktober 2021

Historiker fra Rigsarkivet om gruppe bag kolonitidsmusum: ‘Aktivisterne styrer arbejdet i dette udvalg’

Folketinget bevilligede 1 mio. til at undersøge muligheden for etablering af et nyt kolonitidsmuseum i Vestindisk Pakhus. I referencegruppen er blandt andet Nationalmuseet og Rigsarkivet, der hurtigt røg i clinch. Weekendavisens Arne Hardis har gennemgået korrespondence mellem aktørerne, og fremlægger historien i seneste udgave af Weekendavisen.

Det viser sig at Nationalmuseet mfl. har en woke-tilgang til emnet, og er mere interesseret i hvid bodsgang, end den faktiske historie – den der lader sig dokumentere. Fra Weekendavisen, der har lagt den online i fuld længde – Slaver af historien. Læs det hele!

Kogt ned er uenighedens kerne, om et udstillingssted alene skal lade sig styre af kendsgerninger, der kan dokumenteres skriftligt, eller om viljen til at gå en form for dialogisk bodsgang for kolonitiden og sige undskyld til efterkommere af dengangs slaver også kan være en ledestjerne for et videnskabeligt baseret museum. Rigsarkivet står for det første standpunkt. Nationalmuseet, som leder arbejdet i referencegruppen, har ladet bodsgangen erobre dagsordenen.

Det er i hvert fald vurderingen fra Rigsarkivet, som de facto har truet med at forlade arbejdet med henvisning til, at ‘aktivisterne styrer arbejdet i dette udvalg (referencegruppen, red.), og der er behov for et fagligt fokus i det videre arbejde’, som seniorforsker, historiker Steen Andersen skriver i en mail til referencegruppens formand, Jakob Høgel, chef ved Nationalmuseets afdeling Indholdsudvikling og Samskabelse.

Rigsarkivets mand betegner det ligeledes som ‘et kæmpe problem’, at to navngivne medlemmer af referencegruppen ‘ikke har fagpersonens tilgang til historien, men derimod aktivismens’. Den ene angivelige aktivist er museumsinspektør Henrik Holm fra Statens Museum for Kunsts afstøbningssamling, som i øvrigt holder til i Vestindisk Pakhus på Toldbodgade i København. Den anden er formand Anders Juhl fra foreningen Kolonihistorisk Center, en privat organisation…”

(Vestindisk Pakhus, Toldbodgade, København K; Foto: Wikipedia)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/122610/trackback

18 Comments »

 1. Bare den ene artikel er alle 59 kroner værd! Boykot kritisk raceteori – og hvem sponsere Kolonihistorisk Center? De er måske så fanatiske at de arbejder gratis?

  Kommentar by anno — 16. oktober 2021 @ 11:32

 2. Det må være et gammelt billede, da den sorte statue ikke er der :)
  Og den har trods alt stået der et stykke tid.
  Eller var der noget med at den var ‘gået i stykker’?

  Kommentar by Hema — 16. oktober 2021 @ 12:35

 3. AT OMSKRIVE HISTORIEN er et gammelt marxistisk speciale. At fylde borgerne med løgn om nutiden er fint, men det er endnu bedre hvis man både kan vildlede dem om fortiden, nutiden og fremtiden.

  Manipulation og indoktrinering af den danske befolkning foregår i denne tid nærmest i døgndrift via DR og andre MSM.

  Kommentar by BENT A — 16. oktober 2021 @ 13:18

 4. #2 Hema
  Jeg kiggede ogsaa efter hende ,drukkenbolten og sadisten,jeg mener rolle modellen naa da vaere med

  Kommentar by dunk — 16. oktober 2021 @ 13:38

 5. “Men jeg er ikke tryg ved forskere som Rigsarkivets, der er blinde for deres egen bias. Jeg finder deres attitude umorsom, arrogant og præget af ’white innocence’.”
  (Henrik Holm, Statens Museum for Kunsts afstøbningssamling).

  De Anti-Hvide “progressive” misbruger udvalgte dele af historien til at fastholde Hvide mennesker i Skyld og Skam, så de nemmere kan manipuleres og ikke gør oprør imod at blive andenrangsborgere og udskiftet i deres egne hjemlande.

  Kommentar by Peter Nielsen — 16. oktober 2021 @ 14:09

 6. Jeg glæder mig til, at der ved siden af opsættes et stavns- og straffefangebåndsmuseum.

  Stavnsbåndet indebar at en dansk mand af bondestanden var stavnsbundet til det gods, som han hørte under ved fødslen. Og blev han straffet kunne han bruges som egentlig slave, hvoraf nogle arbejdede ironisk nok netop i Vestindisk Pakhus. Og i f.eks. 1642 blev 100 danske straffefanger, sendt som slaver til danske koloni i Vestindien.

  Ved at placere stavns- og straffefangebåndsmuseet ved siden af kolonitidsmuseet kan den besøgende vælge, om vedkommende vil se slaver med mørk hudpigment til den ene side eller med lys hudpigment til den anden side..

  Kommentar by traveler — 16. oktober 2021 @ 14:43

 7. DR FB har 2 artikler lagt op indenfor de seneste timer.

  Den ene omtaler ikke den somaliske islamist der dræbte Amess,
  den anden postulerer at konvertitten ikke har dræbt 5 mennesker
  i Norge på grund af islamisme…

  Afskaf mediestøtten til disse idiot-medier.

  Skal vi ikke gætte på at der inden dagen er omme er smidt 2-3
  klimahysteriske artikler ovenpå det hele for at fordærve
  ungdommen i venstreradikal retning?

  Kommentar by konservativ — 16. oktober 2021 @ 15:51

 8. George Orwells 1984, skrevet i 1948 som fremtidsroman. Den burde være tvangslæsning i skolerne og burde genlæses blandt historikere!
  I bogen finder man ministeriet for sandhed, hvor man beskæftiger sig med at omskrive historien, så den passer til Store Broders dagsorden, for den der ejer historien, har magten! Og i vores tid er det let at historieforfalske, for man stå efterhånden med en historieløs generation, de har intet lært, de skal fortolke nogle tekster, men de har intet overblik. For nogen tid siden interviewede man nogle 18 årige om deres opfattelse af historien og de kom b.la. Frem til at middelalderen nok var engang i 1950’erne. Den slags mennesker kan du bilde hvad som helst ind, og det gør man så!
  Det er intet mindre end opskriften på totalitarisme! Man aner Stalins skygge ind over Nationalmuseet!

  Kommentar by Den Nervøse — 16. oktober 2021 @ 16:04

 9. På den ene side er det rart a vide at der er folk fra Vores nationale museum der er villig til at påpege de her Woke-typer. På den anden er det alarmerende at få af vide at de overhovedet får lov til at eksisterer indenfor systemet.

  Det kan vel ikke kaldes andet end historieforfalskning det de er ude i, helt i tråd med alle andre kommunist-svin igennem – Ta-Da – historien.

  Lad Os da endelig få historien, så Vi kan lære af den, alt andet kommer til at virke stik modsat. Lad Os hører hvordan Vores forfædre blev behandlet, stort set, som de slaver der blev befriet for over 200 år siden. Lad Os forstå at hoveriet og slaveriet var en og samme ting blot med forskellig hudfarve. Lad Os forstå at det var sådan Vores fortidige samfund fungerede på og at Vi, Vores forfædre, ændrede det samfund til det Vi har i dag. Lad Os få den RIGTIGE historie.

  Kommentar by Santor — 16. oktober 2021 @ 16:50

 10. Kommunister er en slags RØDFASCISTER, og i længden vil de ombringe og udrydde al kultur og civilisation, hvis de får frit løb. Ja, vi vil allesammen blive udskiftet og etnisk udrenset/udryddet hvis der ikke snart kommer mere fornuft og viden ind i vælgernes hoveder. Men gider danskerne sørge for det? Man kan godt tvivle.

  Kommentar by BENT A — 16. oktober 2021 @ 18:16

 11. santor#9
  det er rigsarkivet der har påpeget problemerne, ikke museerne.

  Kommentar by konservativ — 16. oktober 2021 @ 20:45

 12. Jeg savner Kunstakademiets Katrine Dirckinck-Holmfeld i referencegruppen. Som vi alle husker, var det hende, der synkede statuen af den sorte Queen Mary i havnen. Efter den behandling har hun, altså Queen Mary, rematerialiseret sig som en lysegrøn mand ved navn David. Det kan jeg kun bifalde.

  Kommentar by Hansen — 16. oktober 2021 @ 22:30

 13. Sørg for at tossegruppen bliver meget større med endnu mere ekstreme individer
  Skær derefter mere i midlerne ,og lav regler om at de kun kan fordeles til forskellige gøremål efter 51% enighed i gruppen

  Køb popcorn ,spis dem og nyd showet

  Derefter:
  Vent på at millionen er brændt af på møder der ret sikkert vil foregå på dyre restauranter
  Konkluder derefter på grundlag af det modstridende vrøvl gruppen vil lukke ud at der ikke er et behov for et sådant museum
  Hvis de larmer for meget så tru dem med at offentligøre deres frådseri

  Kommentar by Geden — 16. oktober 2021 @ 23:18

 14. > Bent A 13:18
  Helt rigtigt. Men det er også noget de fleste autoritære systemer benyttede sig af.

  Kommentar by Nielsen — 17. oktober 2021 @ 01:16

 15. At 12:
  David-statuen skal kastes i havet. Du spørger måske hvorfor:

  David var en lille hvid jøde, som er kendt for med sin slynge at myrde Filistrenes hærfører, en brun kæmpe. Filistrene var et folkeslag, der levede i Gaza-striben, i det der nu kaldes den demokratiske stat Palæstina.

  Hele historien retfærdiggør, ja helliggør, med andre ord Israels folkemord på palæstinenserne. Det kan københavnerne ikke bakke op. Den må fjernes.

  Kommentar by Bastardo — 17. oktober 2021 @ 14:27

 16. Vi er de sorte slavearbejdere i sukkermarkerne på de Vestindiske øer stor tak skyldig. Det er deres arbejdsindsats der har financieret de smukke gamle bygninger i København. Ja, det er faktisk takket være deres arbejde, at Danmark i dag er et velstående land.

  Kommentar by JC — 17. oktober 2021 @ 21:11

 17. Tiderne skifter. Jeg var selv med i gruppen, der ville starte ‘Museet om Marxismens Ugerninger’. Vi havde en kontakt i Dansk Folkeparti, som havde indflydelse på Anders Fog Rasmussen regeringens politik dengang. Vi havde underhånden fået tilsagn om, at de ville sørge for finansiering ad den vej. Primus motoren i museet var Finn Möbius.

  Som det så tit sker, kom der politisk opbrud og regeringens finansiering blev ikke til noget.

  (Finn Möbius blev efterfølgende ministersekretær for Brian Mikkelsen, men døde desværre ved en trafikulykke på Holbæk-motorvejen den 3. juni 2011. RIP)

  “Konservativ vil sætte marxismen på museum. Vores viden om marxismens ugerninger er for lille. Folketingskandidat Finn Möbius (K) vil derfor åbne et nyt museum Museet om Marxismens Ugerninger.
  Vi ved alt for lidt om marxismens forbrydelser. Og det skal der nu laves om på, mener den konservative folketingskandidat og initiativtager bag det kommende museum Museum om Marxismens Ugerninger, Finn Möbius.
  – Man har haft 92 år med forskellige varianter af marxismen. Alle som én har været diktaturer, der har dræbt, tortureret og undertrykt mennesker. Så man kan med sindsro konkludere, at det er systemet eller ideologien, der er problemet, siger Finn Möbius.
  Museum mødt med skepsis
  Men det er ikke alle, der tager positivt imod det nye museumsinitiativ. Tidligere medlem af Enhedslisten Søren Søndergaard mener ikke, at man med museet ønsker at sætte fokus på de problemer, der er begået i marxismens navn, men blot vil fordømme ideologien:
  – Det man vil lave er et museum, der fordømmer marxismen og socialismen som sådan, siger han.”

  Kommentar by Amad — 18. oktober 2021 @ 15:48

 18. Klip fra Kisteligt Dagblad. 20.08.09. Konservativ vil sætte marxismen på museum.
  https://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/konservativ-vil-s%C3%A6tte-marxismen-p%C3%A5-museum

  Kommentar by Amad — 18. oktober 2021 @ 15:52

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper