21. oktober 2021

Roadtrip til klostre i Holland og Belgien: La Trappe, Westvleteren, Chimay og skyttegrave i Vestflandern

Det er efterårsferie, og den længe ventede Belgien-tur står for døren. Det bliver en komprimeret roadtrip til tre trappistklostre, La Trappe i Holland, Vestvleteren og Chimay i Belgien. Vi skal have to overnatninger i Poperinge, tæt på Sint-Sixtus-klostret (Vestvleteren, Flandern), som er verdenskendt for sit stærkøl. Det er tæt på fronten under 1. Verdenskrig, og der vil også blive tid til fordybelse i områdets historie. Jeg tager Mac’en med, og skal nok blogge indtryk, og lave en længere rejsebeskrivelse, når tid kommer. Forvent dog alligevel ikke det store de kommende dage. Den langbenede fylder ‘meget meget sidst i 30’erne’ på fredag, og hun er en prioritet.

(Belgiske Ypres/Ieper ved afslutningen af 1. Verdenskrig; Foto: Wikipedia)

“The Battle of Ypres was a series of engagements during the First World War, near the Belgian city of Ypres, between the German and the Allied armies (Belgian, French, British Expeditionary Force and Canadian Expeditionary Force). During the five engagements, casualties may have surpassed one million.” (Wikipedia)

Oploadet Kl. 02:26 af Kim Møller — Direkte link41 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/122692/trackback

41 Comments »

 1. Hvis man vil vide noget om de fantastisk voldsomme slag ved Ypres og omegnens byer i første verdenskrig, kan bogen “Kanonerne i August 1914” varmt anbefales. Kampene i omtrent samme egne i 2. verdenskrig (vestfrankrig) skildres bedst af A. Beevor.

  Kommentar by BENT A — 21. oktober 2021 @ 02:46

 2. Du ønskes rigtig god tur.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 21. oktober 2021 @ 04:03

 3. Og folk mener, at de forskellige krige blot “skete” pludseligt uden noget forspil bag kulisserne, som en slags Soldaterkammerater-film:de skyder på os, og så skyder vi på dem. Cecil Rhodes (grdl. Rhodesia, i dag Zimbabwe mm.) og hans Round Table var vel den vigtigste igangsætter af 1. verdenskrig. Krigen blev påbegyndt for at frarøve Tyskland sin økonomiske overlegenhed, og selvfølgelig sine kolonier, fx Tanzania, Sydvestafrika (Namibia)(engelsk Wikipedia:List of former German colonies#Imperial German colonies). I Boerkrigen stjal briterne diamant- og guldminer fra boerne. Finansfolk, herunder den britiske centralvbankchef, arbejdede for at påbegynde 1. verdenskrig mod Tyskland ved at indgå alliancer mellem Storbritannien, Rusland, Frankrig, Belgien. Der findes stabelvis af litteratur om dette, af hvilken jeg har en smule. En whistleblower fra Round Table udgav en bog om dette allerede i begyndelsen af 1920erne. https://en.wikipedia.org/wiki/Round_Table_movement

  Kommentar by barfbag — 21. oktober 2021 @ 05:24

 4. Belgiske Ypres/Leper ved afslutningen af 1. Verdenskrig”

  Det bliver nok svært
  at se et billede af stedet anno 2021. For det ligner jo grangiveligt et billede fra et nutidig muslimsk land.

  Rigtig god tur og tillykke til førsteprioriteten

  Kommentar by tavsen — 21. oktober 2021 @ 06:36

 5. God ferie, jeg har selv besøgt de gamle slagmarker ved Verdun, millioner døde for en sag ingen rigtigt husker mere.
  Om 100 år er alting glemt, det burde give stof til eftertanke. Men krigen og den næste, skabte det Europa vi bor i i dag. Det skal vi huske for det Europa vi skaber nu, er det vores efterkommere skal bo i. Om 100 har de glemt hvorfor og hvordan, det kom til at se sådan ud! Og helt ærligt så er jeg bekymret på mine efterkommeres vegne!

  Kommentar by Den Nervøse — 21. oktober 2021 @ 07:55

 6. Ifølge “KANONERNE I AUGUST 1914” var 1. verdenskrig et resultat af et par revolverskud i Sarajevo plus en række misforståelser, tåbeligheder, fejltagelser og skrupskøre tyske mobiliseringsplaner.

  Og 2. verdenskrig en følge af 1. verdenskrig.

  Kommentar by BENT A — 21. oktober 2021 @ 08:25

 7. Hvor mange dansksindede slesvigere blev mon slået ihjel her, ofre for germansk krigsliderlighed?
  Det er især de tyske og franske politikere, som styrer EU’s demografiske selvmordsmission med import af millionvis af kampberedte fjender.
  Måske der kommer et nyt slag om Europa, centreret omkring Belgien. Den ene hær udgøres af de nys importerede kampberedte unge muslimer, med deres tysk/franske medløbere – den anden hær udgøres af de demografisk underlegne patriotiske europæere? Den anden ‘religiøse’ europæiske borgerkrig efter 30-års krigen 1618-48; med 30 millioner dræbte.

  Kommentar by Gustav Jensen — 21. oktober 2021 @ 08:31

 8. Det her er vel lidt af en åben tråd.

  Derfor lige et citat vedrørende vores formynderstat og den kommunistiske og feministiske familie-, skilsmisse- og børnepolitik.

  FAMILIERETSHUSET ER EN MANDSFJENDSK STANDRET der rutinemæssigt dømmer far til døden, og mor til evigt liv med børnene.

  Et citat af Asger Aamund.

  Kommentar by BENT A — 21. oktober 2021 @ 08:33

 9. Ha en rigtig god tur, hvis I skulle falde over en oel et eller andet sted ,Skaal

  Kommentar by dunk — 21. oktober 2021 @ 08:52

 10. GUSTAV JENSEN 08.31: Det var vistnok cirka 6000 dansksindede sydslesvigere der mistede livet i 1. verdenskrig. Det var igen en følge af tysk indvandring i Danmarks sydlige provinser, som førte til krig i 1848-50 og 1864. Nederlaget i 1864 var den logiske men unødvendige konsekvens af politiske tåbeligheder i tre-fem årtier forud.

  3. VERDENSKRIG lægges der måske op til i disse år. Det politiske vanvid har vist aldrig været større end nu, og mængden af oplagrede atom- og brintbomber er stort nok til at sprænge menneskeheden i luften ca. 50 gange.

  Menneskeheden overlever næppe den politiske ondskab og den enorme mængde af idioti og dumheder ret meget længere.

  Blot hør hvad der strømmer ud af DR og andre massemedier: en nærmest endeløs strøm af fjollerier, woke perversiteter, dumheder, løgne og skøre påfund.

  Helt aktuel er den masseindvandring fra Afrika og Mellemøsten, som helt klart lægger op til voldsomme og blodige konflikter i Europa i nær fremtid.

  Kommentar by BENT A — 21. oktober 2021 @ 08:56

 11. PS: Havde Danmark vundet krigen i 1864 var Bismarck nok blevet fyret, og så var samlingen af tyske småstater blevet undgået, og muligvis også 1. og 2. verdenskrig.

  Politikerne/magthaverne var meget kortsynede i årene op til 1848 og 1864, ellers var krigene ikke kommet, eller vi havde vundet dem begge. Hæren i 1864 var i en jammerlig tilstand hvad udstyr og materiel angik.

  Kommentar by BENT A — 21. oktober 2021 @ 09:05

 12. Kommer til at tænke på min yndlingsforfatter (fra jeg var ung). Erik Marie Remarque. Ud over – Intet nyt fra Vestfronten- var der også- Tiden der fulgte- og den sorte obelix- som er værd at læse (Slaget ved Verdun, er også vigtigt, men det er i frankrig). Tillykke med kvinden som nærmer sig den modne alder. Nyd selvfølgelig de Belgiske øl. God tur. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 21. oktober 2021 @ 09:43

 13. Ja 1 verdenskrig krævede mange soldaters liv og relativt få civile ofre. 2 verdenskrig var modsat, her var ofrene civil befolkningen og sådan har det stort set været i væbnede konflikter siden…

  Det er meget sjovere ar skyde og lemlæstet ubevæbnede civile end bevæbnede soldater

  Kommentar by redneck — 21. oktober 2021 @ 10:17

 14. BENT A — 21. oktober 2021 @ 08:56.
  Hvor mange dansksindede nordslesvigere blev slagtet af prøjserne?
  Glem ikke at prøjserne voldtog hele Slesvig, ved først at kolonisere sydSlesvig og bagefter påstå, at hele Slesvig var gammelt tysk område.
  Det lykkedes ikke dengang for prøjserne at udrense nordSlesvig etnisk.
  I dag vil tyske/franske politikere etnisk udrense sydSlesvig og erstatte de dansksindede der med socialnassere fra østerland.

  Kommentar by Gustav Jensen — 21. oktober 2021 @ 10:42

 15. BENT A — 21. oktober 2021 @ 09:05.
  Hvis England ikke havde svigtet Danmark i 1864, havde hele Slesvig været frelst fra hunnernes voldtægt. Som sædvanlig holdt England igen med Danmarks fjender. Med venner som England behøver Danmark ingen fjender.

  Kommentar by Gustav Jensen — 21. oktober 2021 @ 10:46

 16. Så har byrådet i Køln vedtaget muslimsk bønnekald fra moskeernes minareter, Allahu Akbar kommer til at gjalde ud over byens tage i konkurence med katedralens kirkeklokker! Når man ankommer til Køln’s banegård møder man den imponerende domkirke og kirkeklokkernes ringen, men mange af byens indbyggere er muslimer, som borgmesteren udtaler! Tyskerne er mødt af et fait accompli, de er aldrig blevet spurgt og pludselig er 120.000 af byens indbyggere muslimer. Det er den befolkningsudskiftning, som i følge de kulturradikale ikke finder sted, de vedbliver uimodsagt at kalde det en konspirationsteori. Ingen journalist angriber det, for de er selv tendentiøse!
  Her i Danmark er vi nu officielt oppe på omtrent 9% af befolkningen med indvandrebaggrund, alligevel vedbliver Lars Løkke Rasmussen og flere med, at kalde det en konspirationsteori, at tale om befolkningsudskiftning. Antallet er formodentligt langt større, for hvis Fatima som har dansk indfødsret, bliver gift med fætter Ali fra et sted i Mellemøsten, så vil deres børn optræde i statistikkerne som danske helt på linje med du og jeg, der kan fører slægten tilbage til engang i 1500 tallet!
  Demografi er skæbne, hvis der vedbliver at komme migranter til landet, enten som flygtninge, familiesammenførte eller illegale og de migranter får flere børn en etnisk danskere, så bliver de flere og flere og vi bliver færre og færre. Det eneste der står til diskussion er hvor hurtigt det sker! I starten går det langsomt, men pludseligt går det hurtigt, kurven er eksponentiel og så er det at vi også er blevet præsenteret for et fait accompli! The point of no return er nært forestående!

  Kommentar by Den Nervøse — 21. oktober 2021 @ 11:03

 17. Jeg nyder også at mærke historiens vingesus imens jeg går rundt på tidligere slagmarker.

  Kommentar by KineserSnot — 21. oktober 2021 @ 12:39

 18. LIGE NU ER DRs P1 i gang med FØLELSESPORNO om indvandreres sikkerhed. På baggrund af at 50.000 borgere har støttet at syrere ikke må blive sendt hjem igen. Ud af de 50.000 er vel mange netop indvandrere. DR går vildt meget op i kulturfremmedes sikkerhed, mens danskernes sikkerhed rager DR en papand. Der er rigeligt med pladderhumanister eller radikale “humanister”/feltmadrasser med i udsendelsen. De får det meste af sendetiden. Også Morten Messer fra DF er med, men han er en smule mild og svag at høre på. Men det kan selvfølgelig skyldes det pres DR lægger på alle der ikke går indvandrings-industriens ærinde.

  I går og idag har der også været de sædvanlige halve og kvarte sandheder om Polen, om klimaet, om flygtninge-stramninger, om WHO, EU, FN, Amnesty International, om menneskerettighederne, om Danmark som verdens forbillede, om “vaccinerne” og manglen på arbejdskraft osv.

  Indstrømningen og familiesammenføringerne og folkeudskiftningen fortsætter. Der er nu op mod 1½ million evighedsturister i Danmark, og mere og mere ser det ud til at vi får samme skæbne som svenskerne og libaneserne. Det mener DR vil være en lykkelig udgang. DR-kvinderne ønsker jo tydeligt at afskaffe Danmark og

  Kommentar by BENT A — 21. oktober 2021 @ 12:57

 19. Tror det er i Bruxelles, hvor 25 procent af befolkningen er muslimsk.

  Kommentar by Ufrivillig skatteyder — 21. oktober 2021 @ 13:03

 20. Der opstod et teknisk problem: DR-kvinderne ønsker jo tydeligt at afskaffe Danmark og danskerne, for det bliver konsekvensen af deres politik.

  Kommentar by BENT A — 21. oktober 2021 @ 13:10

 21. Kunne de danske ‘horsefacelebbere’ ikke holde op med at fantasere om, at blive voldtaget af en muslimsk han. De kunne i stedet, som de svenske batikhexe, tage på bolleferie i Vestafrika og ‘hyre’ en krølhåret bolleven.
  Som batikhexene synger i deres børnesang:
  Bollet op, bollet ned,
  bollet i min mave.
  Hvis jeg ikke bollet får,
  så laver jeg ballade.

  Kommentar by Gustav Jensen — 21. oktober 2021 @ 13:34

 22. Der er nogle utrolig barske nyheder og oplysninger at læse rundt om på nettet. Men find dem selv, da man vist ikke her må fortælle hvor de findes.

  Kommentar by BENT A — 21. oktober 2021 @ 13:45

 23. God tur….

  Kommentar by Morten Dreyer — 21. oktober 2021 @ 16:57

 24. Spændende tur, nyd det Kim!

  Kommentar by IES — 21. oktober 2021 @ 17:48

 25. Læs artiklen her

  Kommentar by kingo — 21. oktober 2021 @ 19:48

 26. Kun tre kommentarer på 7½ time? Er bloggerne/skriverne gået i vinterhi? Eller er emnet eller fotoet ikke interessant nok? Eller er juleforberedelserne begyndt? Er læserne også forsvundet? Fem-syv emner er brændende aktuelle, men uden læsere osv…… Og må man i det hele taget skrive som man vil her?

  Kommentar by BENT A — 21. oktober 2021 @ 21:18

 27. Kommentar by BENT A — 21. oktober 2021 @ 13:45

  Bent A, dine historier er kedelige og umuliggør enhver diskussion i kommentarsporet. Når du, Umulius, Michael Unna, Den Nervøse spammer bloggen til med links eller alenlang opremsning af banaliteter, ødeklægger I det for os andre. Vi drukner simpelthen i jeres vrøvl.

  Kommentar by Broager Land — 21. oktober 2021 @ 21:53

 28. Kommentar by Broager Land — 21. oktober 2021 @ 21:53

  Ja det mon man sige, men disse typer er uden for pædagogisk rækkevidde, de tænker kun på sig selv.

  Kommentar by KineserSnot — 21. oktober 2021 @ 22:32

 29. I ETHVERT LANDS BEFOLKNING er der 100% sikkert en vis mængde tosser, tåber og stupide/afstumpede typer. Og har man et sted, en klub eller en blog hvor alle og enhver kan være med, kan det ikke undgås at der også kommer folk til som ikke har ret mange brikker at flytte med.

  Broagers sure opstød er ynkeligt. Han har haft masser af lejlighed til at påvise fejl i mine indlæg. Eller til selv at komme på banen med bedre indlæg. Jeg har skrevet om over 200 forskellige emner. Nogle gange kort, men tit lidt mere i dybden. Og alle indlæg handler om ting der er af betydning for danskernes frihed, tryghed, familieliv, økonomi, helbred, rettigheder og fremtid. Det er altsammen truet som aldrig før. Alle er vi indfanget i et kæmpedrama der kan ende i Danmarks, i Sveriges, i Norges og i hele Europas undergang. Ja, til syvende og sidst i menneskehedens undergang, eller indgang i utrolige totalitære samfundshelveder.

  Men Broager har ingen sans for detaljer, han finder nutidens rivende og dystre udvikling kedsommelig, og vil helst ikke høre om den. Og forstår næppe hvor meget der står på spil. Er vel en typisk vælger. Han har aldrig anklaget forlag og bogforfattere for at udsende bøger på 800-2000 sider og titusindvis af linjer. Men han er helt ødelagt hvis der er kommentarer på 20 eller 50 linjer. Som han bare kunne springe over. Men han piner sig selv ved at læse dem, selvom han synes at de er frygtelig kedelige.

  Og første gang han er ude med sin ekstra sure surhed, er det netop dem der forsvarer Danmark og danske værdier, det skal gå ud over.

  Kinesersnot skriver tit noget fornuftigt, men når han kommer med angreb på dansksindede og ægte konservative, kører han ligesom Broager frem med påstande og nedsættende bemærkninger, men uden argumenter.

  Måske de selv er uden for pædagogisk rækkevidde?

  Er Broager og Kinesersnot i virkeligheden, ligesom Umulius/Kingo/Anderson mest med for at få lejlighed til at chikanere de danske danskere. Deres nul-argumenter personangreb tyder på det.

  Kommentar by BENT A — 22. oktober 2021 @ 00:54

 30. “og umuliggør enhver diskussion i kommentarsporet”: Sikke noget nonsens. Alle kan da diskutere alt det de vil, bortset fra hvis de censureres.

  Kommentar by BENT A — 22. oktober 2021 @ 01:01

 31. Kommentar by BENT A — 22. oktober 2021 @ 00:54

  Har du overvejet at starte din egen blog? Det burde du overveje.

  Kommentar by Broager Land — 22. oktober 2021 @ 01:04

 32. Kommentar by barfbag — 21. oktober 2021 @ 05:24

  Meget enig.

  Hitler var vidende om, at Churchill var krigskorrespondent i Sydafrika i 1899-1900. Koncentrationslejrene i Nazi-Tyskland kan også ses som et svar til Det Engelske Imperium – for deres behandling af Boerne og tyskerne i Afrika. I Sydafrika blev kvinder og børn indfanget og interneret for at slå Boernes guerillakrig ned (som Boerne ligesom talibanerne ville have “vundet”).

  For Det Engelske Imperium drejede det sig nemlig om, at få fingrene i Kimberly Minen “The Big Hole” i Boernes Orange Free State og få den indlemmet i Northern Cape. For at sikre Imperiet finansielt til evig tid brugte man dertil Cecil Rhodes/Rothschild/De Beers/Oppenheimer/Anglo American/JP Morgan.

  Jeg har en veninde fra Kimberley – hvis familie blev angrebet i et “farm attack” i 2018. Hendes far døde året efter overfaldet af efterveerne. Efter Apartheid er Kimberley blevet et farligt sted og “farm attacks” hyppige:
  https://www.pressreader.com/south-africa/diamond-fields-advertiser/20180205/281496456731170

  Kommentar by Thomas M. — 22. oktober 2021 @ 01:18

 33. Forbyd islam
  I Danmark

  Kommentar by kingo — 22. oktober 2021 @ 05:28

 34. Der spørges “Har du overvejet at starte din egen blog”?

  Det burde Kingo, KineserSnot, Broager Land og et par andre ubestemmelige typer gøre i fællesskab.

  Der kan de være fri for “vores” kedelige, alen-lange nonsens kommentarer, og de behøver heller ikke skifte nickname hele tiden.
  Der er ingen selvransagelse hos dem Kim smider ud af Uriasposten, de tromler bare videre under andet navn.

  Det blev helt tydelig i tidligere opslag. Kommentarsporet eksploderer så snart nogen nævner britiske muslim-grooming-gang og Tommy Robinson.
  Da får man sgu at se hvor folks sympati ligger.

  Kommentar by k.m. — 22. oktober 2021 @ 08:35

 35. > barfbag 05:24
  Tak for at du hjælper med til at bringe lys over den faktiske historie.

  Ja naturligvis kingo. Forbyd islam i Danmark.
  Havde det ikke været for o’et,kunne man have dig mistænkt for at være den ena halvdel af sangduoen Rollo og King ;-)

  Kommentar by Nielsen — 22. oktober 2021 @ 08:35

 36. Kommentar by Thomas M. — 22. oktober 2021 @ 01:18

  Man får mere og mere det indtryk, at Churchill var et dumt svin. England har aldrig været en god ven af Danmark.

  Kommentar by Broager Land — 22. oktober 2021 @ 08:37

 37. Det er rigtigt at Danmark flere gange har fået en hård behandling af England, men et par gange var det de danske magthaveres egen skyld, fordi de var meget naive og forsømmelige mht. forsvaret. Man sparede mest muligt på hærens og flådens beredskab og materiel.

  Men det var iflg. historiske kilder England der forhindrede at tyskerne besatte hele Jylland eller hele Danmark i 1864.

  Churchill var langt mere anstændig og civiliseret end Hitler, Stalin og Tojo. De tre var psykopatiske uhyrer og sadistiske massemordere.

  Kommentar by BENT A — 22. oktober 2021 @ 09:36

 38. Og i 1945 reddede englænderne os fra Stalins pansertropper og hemmelige politi. Churchill havde sympati for Danmark og var med til at dirigere de engelske styrker mod nord så de kom foran kommunisternes divisioner.
  Men selvfølgelig havde Danmarks strategiske beliggenhed også betydning.

  Kommentar by BENT A — 22. oktober 2021 @ 09:44

 39. #34 k.m….kommentarsporet eksploderer…….at se hvor folks sympati ligger.
  Det havde jeg ikke tænkt på før . Det kan være der er noget om snakken/Du har ret.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 22. oktober 2021 @ 12:55

 40. BENT A — 22. oktober 2021 @ 09:36.
  Preusserne og østrigerne besatte i 1864 Jylland op til Limfjorden; altså næsten hele Jylland. Hvis Preussen havde haft en flåde, var hele Danmark blevet besat.
  Englands udenrigsminister lord John Russell foreslog i 1864 en deling af Slesvig lidt nord for Slesvig by, næsten ved grænsen til Holsten. Men England ville ikke engang bakke deres eget forslag op med våbenmagt; dermed solgte England Slesvig til hunnerne for en slik.
  Så prøjserne og østrigerne sagde fuckuk og snuppede så meget de måtte for England, Frankrig og Rusland.
  Churchill var rystende ligeglad med Danmark som sådan; han så kun Danmark som porten til Østersøen. Han gad ikke engang befri Bornholm eller levere Slesvig, renset for tyskere, tilbage til Danmark.

  Kommentar by Gustav Jensen — 22. oktober 2021 @ 16:11

 41. Danskerne lagde sig jo også flat ned for Tyskernei 2 verdenskrig. Takket være De Radikale.

  Kommentar by Michael Unna — 25. oktober 2021 @ 19:31

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper