24. oktober 2021

Flandern, Belgien: Mindesmærker for døde hvide mænd, Westvleteren øl…

Jeg er vild med provinsielle Poperinge, der er knap så turistet som Ieper (Ypres). Der er adskillige caféer i den middelalderlige bymidte, og man forstår hurtigt at Belgien ølmæssigt er på en anden planet. På et nogenlunde spisested er der mere end 30 forskellige øl på kortet, og når man høfligt spørger om de har en pilsner, så svarer værten affærdigende: ‘Den her minder mest, men er lidt humlet’. De fleste øl holder 7-8 procent, og jeg er nødt til at supplere med kaffe.

Vi startede lørdagen med hovedpine, og tog til Sint-Sixtus-klostret, der brygger Westvleteren 12, der af kendere betragtes som en af verdens bedste øl. Resten af lørdagen er gået med besøg på de mange mindesmærker for døde hvide mænd – det anslås, at op imod 1.000.000 faldt under 1. Verdenskrig i og omkring Ieper (Ypres). En del har ikke været ældre end mine drenge, og jeg får våde øjne bare ved tanken.

I morgen kører vi til ‘Abbaye Notre-Dame de Scourmont’, og køber lidt Chimay-øl før vi returnerer til Danmark. Bilen er så godt som fyldt, men så må det pakkes bedre. Kæresten har alt for mange sko med…

Oploadet Kl. 01:15 af Kim Møller — Direkte link40 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/122703/trackback

40 Comments »

 1. Hvad koster Westvleteren så i klosterets butik?

  Den Westvleteren 8 33cl. jeg har stående gav jeg 110 kr. for og 10+12 koster vist lidt mere.

  Jeg kan kun anbefale at købe nogle kasser med hjem. Opvares de køligt og mørkt holder de i mange år.

  Kommentar by Allan — 24. oktober 2021 @ 01:36

 2. Hvor mange gange har Tysklands ledere ødelagt Europa?
  Senest Mutti og Von Leyen.

  Kommentar by Bastardo — 24. oktober 2021 @ 08:10

 3. BASTARDO kl. 08.10: De andre gange lykkedes det jo ikke helt, der var stadig store dele af Europas kultur og mennesker der overlevede. Men tredje eller fjerde gang er nok lykkens gang. Så mon ikke det med masseindvandringen fra Afrika og Mellemøsten denne gang vil lykkes at fjerne den europæiske civilisation og dens hvide familier og mennesker fra jordens overflade?

  De hvide mænd er jo feminiserede og alle er tvangsdigitaliserede, censurerede, ensrettede eller gjort til slavesjæle.

  Der er dog undtagelser. Læs Asger Aamund, Hans Rustad, Steen Raaschau, JP-Jalving, Steensen Leth, Klaus Ewald, Steen Steensen, Bent Jensen og Ole Hasselbalch og andre klarsynede og fremsynede forfattere.

  Kommentar by BENT A — 24. oktober 2021 @ 09:37

 4. Andre fremragende tænkere og forfattere er Eric Semmour, Nigel Farage, Black Pigeon, Søren Krarup, Selsings, Trumf Es, Hodja, Steen L. Jeppesen, André Rossmann, Parkinson, Paul Johnson, Platon, Aristoteles, Finn Rudaizky, Snaphanen og mange flere.

  Kommentar by BENT A — 24. oktober 2021 @ 10:08

 5. Ang. 1. og 2. verdenskrig er det “Kanonerne i august 1914” og Antony Beevor man skal have fat i.

  Kommentar by BENT A — 24. oktober 2021 @ 10:11

 6. https://jyllands-posten.dk/sport/fodbold/ECE13395773/politi-efterforsker-tilskueres-kritiske-banner-om-newcastle/

  Farvel ytringsfrihed…

  Kommentar by Black Watch — 24. oktober 2021 @ 10:38

 7. Ikke for at være pedantisk…byen hedder ikke Leper, men Ieper (med stort i). Det er der oprindelige flamske navn fra før alt i Belgien blev ‘Frankeret’.

  Kommentar by Kim Vibæk — 24. oktober 2021 @ 10:46

 8. Hvorfor kan man høfligt spørge på en belgisk restaurant med over 30 øl på kortet om de har en pilsner?

  Kommentar by bjarne Binee — 24. oktober 2021 @ 10:55

 9. * BENT A
  Du glemmer de vigtigste Douglas Murray og Paul Weston!

  Kommentar by Den Nervøse — 24. oktober 2021 @ 13:21

 10. DEN NERVØSE: Næh, de var under “og mange flere”. Ha ha. Men godt at du trækker dem frem, for du har ret i at de er værd at fremhæve. Og de burde have været med i listen.

  Kommentar by BENT A — 24. oktober 2021 @ 13:45

 11. Vi skal også huske S. P. Huntington for hans bog “The clash of civilizations”. Men Paul Weston? Er det hans musik eller andet der får dig til at sidestille ham med Murray der har skrevet om “Europas selvmord” mv.

  Kommentar by BENT A — 24. oktober 2021 @ 13:53

 12. Kommentar by BENT A — 24. oktober 2021 @ 13:53

  Sorry…men Bent har du overhovedet læst nogle af alle de bøger du soler dig i at have læst?

  Med den rasende sindssyge mængde af indlæg på UP på alle tider af døgnet, herunder overvågningen af at se andre indlæg, læse dem, tænke over dem, skrive om dem + evt. alle andre steder på nettet…så har du da ikke tid til at læse bøger…det tror jeg sgu ikke på.

  Hvordan når du andet i livet…nej vel?

  Kommentar by Black Watch — 24. oktober 2021 @ 14:05

 13. *BENT A
  Prøv at google Paul Weston politiker:-)

  Kommentar by Den Nervøse — 24. oktober 2021 @ 14:17

 14. Godt med tilføjelsen politiker, for der er to forskellige personer med samme navn.

  Black Watch: Man kan nå meget ind i mellem. Og faktisk bruger jeg ikke særlig meget tid på at skrive, det er bare en hobby. Omend på en alvorlig baggrund. For Danmark og Europa balancerer ligesom USA på afgrundens rand. Hvad du kan overbevise dig om ved at læse om hvad Aamund, Hans Rustad, Douglas Murray, Eric Semmour og andre fortæller. Læser du en bog om ugen, bliver det jo til mange på et år eller to.

  Kommentar by BENT A — 24. oktober 2021 @ 14:33

 15. Black Watch — 24. oktober 2021 @ 14:05

  Nej, der kan ikke blive megen tid til at læse, når 50% af indlæg skal holdes

  # TAVSEN, nr. 89, 13.20: Har du nogensinde læst en rigtig bog? (vi ser bort fra pixie bøger)
  http://www.uriasposten.net/archives/120220#comment-5480839

  Kommentar by tavsen — 24. oktober 2021 @ 14:50

 16. > Black WAtch 10:38
  Farvel til Thy pilsnere. Der er snart ikke en dansk virksomhed tilbage man gider have noget at gøre med. M.h.t. øl er den længeresigtede løsning nok at vi begynder at brygge vores eget øl rundt omkring ved kakkelbordene.

  Kommentar by Nielsen — 24. oktober 2021 @ 15:04

 17. De sidste 10.000 år har homo sapiens ikke ændret karakter. Derfor vil det kommende sekel rumme lige så vanvittig menneskelig adfærd som det forgange.

  Kommentar by Ole Madsen — 24. oktober 2021 @ 15:09

 18. 8 bjarne Binee ) Kim Møller har humor. — KMs kæreste må være hans kone. Efter Jyske og Skånske lov.Efter 3 års samliv betragtes et samboende par juridisk som ægtepar. Det kaldes også ” sædvaneretten”

  Kommentar by dansker — 24. oktober 2021 @ 15:50

 19. Ieper hedder det https://nl.wikipedia.org/wiki/Ieper

  Kommentar by Michael Laudahn — 24. oktober 2021 @ 16:47

 20. Tavsen kritiserer med mellemrum hvad jeg skriver. Men aldrig med argumenter. Han er ret nedladende, og lyder som lidt af en sur stodder der ikke værdsætter folkeoplysning og ikke kan lide dem fra højrefløjen.

  Kommentar by BENT A — 24. oktober 2021 @ 18:33

 21. Læs bogen (indbundet, hvilket er en skandale, for det vil vel sige, at ikke nok har købt bogen, til at den kan komme i paperback) Hidden History:The Secret Origins of the First World War af forfatterne Gerry Docherty & Jim Macgregor. Læs også deres ligeledes veldokumenterede og faktaspækkede bog (paperback) Prolonging the Agony. Læs også bogen (paperback): Lord Milner’s Second War:The Rhodes-Milner Secret Society;The Origin of World War I;and the Start of the New World Order af forf. John P. Cafferky. Skriv bare hidden h, på Amazon, så vises i dropdownmenu bl.a. hidden history, klik på de ord, så vises Dochertys bog som søgeresultat.

  UK (Storbritannien) har lykkeligtvis haft succes i bestræbelsen (hos ikke-indoktrinerede og ikke-hjernevaskede personer) på at forlade diktaturmonstervældet (diktaturet) (monster-, ikke mønstervældet (diktaturet)) EUSSR (Vest-Sovjetunionen). UK er altså udenfor EUs toldunion. Man får derfor et dummebøde-ekspeditions-gebyr, hvis man køber fra UK. Indenfor toldunionen er (ved flaget (tysk) øverst på siden:klik;i dropdownmenuen kan man vælge engelsk (eller visse andre sprog)Ved eftf. side klik KUN på:Continue and don’t gain Amazon Prime benefits (nederst til venstre på siden): https://www.amazon.de

  Hvis man vil kan man også købe på danske Saxo, hvor man skam betale abonnement, hvis man vil købe deres bøger billigt. Jeg plejer hurtigt at opsige abnb., før det skal betales.
  PS:jeg véd, at Amazon er modbydelige.

  Kommentar by barfbag — 24. oktober 2021 @ 18:34

 22. Hvis man går tilbage via Tavsens link, bør man læse Travellers indlæg kl. 11.07. Det handler om den folkeudskiftning som Week-end avisen, Pølletiken og DR benægter.

  Kommentar by BENT A — 24. oktober 2021 @ 19:04

 23. Tavsen kritiserer med mellemrum hvad jeg skriver.

  Kommentar by BENT A — 24. oktober 2021 @ 18:33

  LÆR AT LÆSE

  Du kan ikke finde et eneste sted, hvor jeg kritiserer indholdet.

  Det er ene og alene mængden af gentagelser, jeg protesterer imod. Som selvbestaltet folkeoplyser, kan du åbenbart ikke forstå, at gentagelser resulterer i et ekkokammer, som de færreste gider.

  Kommentar by tavsen — 24. oktober 2021 @ 21:09

 24. barfbag — 24. oktober 2021 @ 18:34

  Prøvede Amazon i deres første måneds levetid. Og det var så fantastisk oplevelse, at der ikke var noget at sige til, selskabet blev så stor en succes.

  Men efter et par år og flere køb, så fik jeg pludselig en dublet tilsendt. Og pengene var trukket, så de havde altså gemt mit kontonummer.

  Der var ingen mulighed for selv at slette min konto, og jeg måtte bruge google for at komme i kontakt med dem. Det udløste en mængde beklagende mails. At hvis jeg virkelig osv. Det blev jeg træt af, så jeg bad dem simpelthen om at respektere den nye EU-lov om at privatlivet.

  Så var min konto slettet indenfor 5 minutter. Er der noget diverse selskaber har respekt for, er det truslen om at komme i myndigheders søgelys.

  Kommentar by tavsen — 24. oktober 2021 @ 21:20

 25. Pernille Vermund og Nye Borgerlige bliver tilsyneladende mere og mere politisk korrekte:

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/vermund-efter-oel-gate-fortryder-perker-kommentar/8925410

  Kommentar by Peter Nielsen — 24. oktober 2021 @ 21:54

 26. Kommentar by Peter Nielsen — 24. oktober 2021 @ 21:54

  Vermund er liberal – hun er politisk korrekt. Hvis arabere blot tog LGBTP-agendaen til sig, så hun gerne den danske befolkning udskiftet med mennesker fra Mellemøsten. Det er jo det mest praktiske for big business.

  Kommentar by Broager Land — 24. oktober 2021 @ 22:16

 27. Helt enig by Peter Nielsen, Pernille er ikke den der kæmper for vort land som hun giver sig ud for.
  Flere gange siger hun, bare muslimer er i arbejde er de velkomne, hun har ikke fattet islam, og nu bøjer hun sig fordi hun har sagt “perler”, øv

  Kommentar by IES — 24. oktober 2021 @ 22:24

 28. Perker

  Kommentar by IES — 24. oktober 2021 @ 22:29

 29. Kommentar by IES — 24. oktober 2021 @ 22:24

  Helt enig med IES ;-)

  Kommentar by Thomas M. — 24. oktober 2021 @ 22:32

 30. Kommentar by IES — 24. oktober 2021 @ 22:29

  Vermund siger perker. Politiet siger perler.

  Kommentar by Thomas M. — 24. oktober 2021 @ 22:33

 31. Imorgen er Sankt Chrispians Dag. 25 Oktober.

  Kommentar by Ole Larsen — 24. oktober 2021 @ 22:39

 32. IES: Vi er enige. NB kan alene ikke udrette ret meget. Og da NB allerede er for bløde og skumgummi-agtige i kanterne, får vælgerne nok bare endnu en stor skuffelse ligesom med DF. Vi danskere burde opstille et parti som er mere stålfast mht. at bevare Danmark. Men ingen hører efter. Hvad SK angår, er partiet jo pt. blokeret af Astrid Krag og Mette Fupsen. Og partiet er iøvrigt nok for specielt til at det nogensinde vil kunne få en bred opbakning. Det begynder at se meget sort ud for vores land.

  Kommentar by BENT A — 24. oktober 2021 @ 23:05

 33. TAVSEN. Ja, OK, men hvorfor har du så ikke været efter andre som også har gentaget sig selv? Og alle gentager jo sig selv af og til. Og så er der jo også det med mange danskere, at der skal en del gentagelser til, før tingene siver ind. Propagandisterne i EL, R, DR, BLM, Metooooooo og klimabevægelsen osv. gentager deres røde løgne og sig selv fra morgen til aften året rundt. Deres ævl handler altid om hvor synd det er for migranterne, om hvor vigtigt det er med berigelse og højere skattetryk, om hvor racistiske og sexistiske danskerne er, om at vi har plads nok, om at kriminaliteten falder, og om at vi ikke kan være ambitiøse nok mht. co2, vindmøller, el-biler og ensliggørelse af mænd og kvinder osv. (samtidig med at vi skal påtvinges 577 forskellige køn)

  Hvad FOLKEUDSKIFTNINGEN angår, kan det vel næste ikke siges for tit, at den for Danmarks vedkommende sagtens kan ende i det største blodbad nogensinde i landets historie. Kun uvidende historieløse kan tro at et folk kan afskaffes/udrenses roligt, fredeligt og uden vold.

  Det må undre at kun få synes at være optaget af denne kæmpetrussel mod danskerne, og det er en ligegyldighed som kan virke ret provokerende på os der finder de gamle partiers politik hovedløs og katastrofal.

  Kommentar by BENT A — 24. oktober 2021 @ 23:36

 34. =>24. Ingen tvivl om, at det er et skodselskab med en usædvanlig rovgrisk adfærd, “an extremely predatory corporate culture”. Jeg tænker her kun rent distributionsmæssigt ved at nævne dem. Jeg foretrækker at bruge saxo, hvis de har det, jeg søger, men så må jeg huske at afmelde mig medlemskabet hurtigt igen efter at have fået forsendelsen i hånde, så jeg får rabatten, men slipper for abonnements-dummebøden. Har også købt hos andre danske internet-udbydere og fra tyske internet-udb. (forlag).

  Kommentar by barfbag — 25. oktober 2021 @ 00:12

 35. PS: Efter at Biden & co. er kommet til, er antallet af mord i de amerikanske byer steget helt vildt. Fra hundreder af mordforsøg og mord til tusinder af mordforsøg og mord pr. uge.

  Kommentar by BENT A — 25. oktober 2021 @ 00:38

 36. “Broager Land”, “IES”, “Thomas M.”, “Bent A” … glæder mig at se, at vi er flere som er kritiske i forhold til Vermund og NB.

  Selvom NB og DF måske nok er de mindst dårlige partier i Folketinget, så er de desværre langtfra de patrioter, som der er brug for.

  Kommentar by Peter Nielsen — 25. oktober 2021 @ 02:05

 37. Nej(ja) Peter Nielsen,vi har brug for at få sendt fremmede som har begået en voldshandling eller en berigelseskriminalitet ud af vores land.
  Og så har vi brug for at bevare det danske folk.

  Kommentar by Nielsen — 25. oktober 2021 @ 06:51

 38. Kommentar by Nielsen — 25. oktober 2021 @ 06:51

  Ah, javel. Så du vil gerne fylde landet med fremmede, blot de spiser svinekød og er seksuelt frigjorte? Du kan ikke både bevare det danske folk og samtidig importere den fremmed arbejdskraft, DI lige pt. efterspørger.

  Kommentar by Broager Land — 25. oktober 2021 @ 10:37

 39. Broager Land — 25. oktober 2021 @ 10:37: Korrekt!

  Kommentar by Peter Nielsen — 26. oktober 2021 @ 02:16

 40. Hvornår kommer der en mindelund for alle de danskere, der er blevet dræbt af islam?

  Kommentar by tavsen — 26. oktober 2021 @ 07:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper