5. november 2021

Asger Højlund om AU-fag: Ubelejlige kendsgerninger udelades – “Alt har en normativ dimension.”

Tidligere på ugen holdt jeg for rødt ved Nobelparken, et bygningskompleks tilhørende Aarhus Universitet. På hegnet hang der vel omkring 50 valgplakater, og lidt for sjov forsøgte jeg at finde en en borgerlig hvid mand. Det lykkedes ikke. Universiteterne er venstreorienteret skoling, og her er intet at hente for borgerlige.

Interessant kronik af Asger Højlund. Læs det hele på Berlingske – Efter seks års altdominerende socialkonstruktivisme på Aarhus Universitet siger Asger Højlund stop (31. oktober 2021).

“I sommer afsluttede jeg et seksårigt ophold på Aarhus Universitet, hvor min studiekombination har indeholdt Kinastudier, Det Globale Europa og Globale Områdestudier. Ud af disse tre har især de to sidste været anlagt på et fundament af socialkonstruktivisme, social retfærdighed og kritisk teori.

… Socialkonstruktivismen er i sig selv blind, så for at give den en retning og et formål må den indføjes i en større rammefortælling. På humaniora findes der en overordnet rammefortælling, der manifesterer sig i en håndfuld ofte indbyrdes modstridige ideologier såsom klassisk marxisme, neo-marxisme og intersektionalisme.

En anden vigtig strømning på humaniora er kritisk teori. Kritisk teori dækker over en række løst sammenhængende akademiske discipliner, der udspringer af den såkaldte Frankfurterskole og har det til fælles, at de søger forklaringer på social ulighed og undertrykkelse i strukturer, systemer og kulturelle antagelser. I praksis er det næsten udelukkende Vestens strukturer, systemer og kulturelle antagelser, der kommer under kniven…

(Nobelparken, Aarhus Universitet; Foto: Maps)

“Ubelejlige kendsgerninger kan, uagtet at de bliver behandlet i god tro, være med til at nære hadefulde diskurser og bør derfor udelades. På den måde sondrer man i undervisningen i praksis ikke mellem det deskriptive og det normative. Alt har en normativ dimension. (Asger Højlund)

Oploadet Kl. 02:40 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/123030/trackback

17 Comments »

 1. Jeg har IKKE læst hele kronikken af Asger Højlund endnu , men kun det Uriasposten her giver mulighed for at læse her . Men noget tyder da på et begyndende opbrud og nybrud. Når selv akademikere på humanioras efterlyser og savner akademisk uddannelse og tænkning , så står arven fra 68 og den totalitære tænkning da for fald ? Gør det ikke?

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 5. november 2021 @ 02:52

 2. Hvorfor rakker disse undervisere/lærebogsforfattere ikke ned på undertrykkende regimer i Kina, Nordkorea, Cuba, Myanmar, den muslimske verden, Sydafrika (med folkemord på hvide farmere), Angola (hvor Angolas ambassadør i Berlin køber 6 millioner kroner dyre Mercedes-biler, som var det stanglakrids, for statens (olie-) penge, penge, som snoldes op i vanvidsforbrug, hvor de burde gå til investeringer, som på lang sigt kunne gøre Angola rigt. Alle folk strømmer til de frie markedsøkonomier i vesten, mens de nye efterkolonitids-økonomier går rabundus, konkurs, bankerot, fallit. FORBYD ALT, DER HAR MED MARXISME AT GØRE, HERUNDER FRANKFURTERSKOLEN. FORBYD IDEOLOGISERING OG ENSRETNING, INDOKTRINERING OG HJERNEVASK.

  Kommentar by barfbag — 5. november 2021 @ 05:52

 3. Fra undervisere til studerende er det
  bare organiseret nasseri i generationer og i familiemæssige grupperinger.
  Med andre ord, de kravler og vrider sig ækelt mellem hinanden, som maddikker på velfærdsstatens snart opædte kadaver.

  Kommentar by Hul igennem? — 5. november 2021 @ 08:17

 4. https://fyens.dk/artikel/gymnasieelever-skrotter-valgets-storfavoritter-her-er-faaborg-midtfyns-nye-borgmester

  Farvel Danmark…når gymnasieelverne kommer til at bestemme i landet…så bliver vi endnu mere socialistiske og doomed.

  Kommentar by Black Watch — 5. november 2021 @ 08:19

 5. “Ubelejlige kendsgerninger kan, uagtet at de bliver behandlet i god tro, være med til at nære hadefulde diskurser og bør derfor udelades.”

  Det er jo mentaliteten fra studenteroprøret i 1968, der åbenbart stadig lever. “Det er ikke vigtigt at forstå verden, det vigtige er at forandre verden” sagde de.

  De ville afskaffe videnskaben, fordi fokus på ‘kendsgerninger’ ikke ville gavne revolutionen. Derfor kaldte de deres modstandere ‘positivister’, fordi de kun troede på empiri og kendsgerninger.

  ‘Positivisterne’ ville de have fjernet fra forskning og undervisning og det lykkedes stort set i hvert fald indenfor humaniora og samfundsvidenskab.

  Kommentar by Amad — 5. november 2021 @ 08:38

 6. Lidt o.t. , og saa alligevel ikke:
  Aaret var 1988, stedet var musikhuset i Aarhus, anledningen var en koncert med Philip Glass.
  Jeg havde koebt et program for aftenen, formedelst 20 kroner, og bladrede det igennem; en nydelig, velklaedt mandlig student med hestehale, der sad ved siden af mig spurgte om han maatte kigge i programmet, og da jeg dengang stadig var flink, rakte jeg ham det. Efter nogle minutter fik jeg programmet retur med en bemaerkning om at man da var godt dum at betale for det. Overfloedigt at tilfoeje, hvor “studenten” lige siden har befundet sig i mit verdensbillede…
  Denne lettere ironiske tyske kommentar til studerende mennesker maa hellere med:
  “Ein Student mit spitzen Stiefeln stand auf einem spitzen Stein, stand und staunte stundenlang still die stummen Steine an”
  Ja, jeg har skam haft min gang i saakaldt “akademisk miljoe”, og nej, det var mig allerede dengang en pestilens. Er glad for intet at have at goere med den verden idag.

  Kommentar by krassisten — 5. november 2021 @ 09:28

 7. Angående den muslimske kultur, så er der skrevet flere bøger som “Islam” af Jess Asmussen, og flere med Lars Hedegaard og Helle Merete Brix. Og Franz Buhl….ældre bøger.
  Hvad Asger Højlunds forlorne undervisning, hvor- Ubehagelige kendsgerninger- udelades, så fremviser det hvor dybt Universitet er sunket på Humanoria.

  Kommentar by Michael Unna — 5. november 2021 @ 09:42

 8. Luk kommunist-humanist universiterne og start forfra.

  Dem der har job i staten med baggrund fra disse universiter opsiges og de kan igen genansøge deres job bare på andre vilkår.

  Kommentar by Jp — 5. november 2021 @ 09:46

 9. Det er hvad der sker når akademiske uddannelser ophører med at være akademiske!
  At være og blive akademiker kræver at man tænker kristisk og at man ikke kommer med klippefaste ufravigelige synspunkter! Det kræver at man forholder sig til virkeligheden, som den er, ikke som man syntes den burde være!
  Det er i det hele taget dybt problematisk når folk som kalder sig akademiske undlader fakta, hvis ikke de passer ind i deres teorier og endnu værre hvis fakta ikke passer til deres holdninger.
  Problemet med akademikere, specielt dem på humaniora er, at de aldrig har forladt skolebænken og kun kender verden gennem briller som frasorterer upassende kendsgerninger, og som fornægter fakta, hvis den ikke passer ind i ligningen.
  Det bedste eksempel er det multikulturelle samfund, som på læreranstalterne er idealsamfundet, ja drømmeslottet, stedet hvor løven og lammet går side om side og græsser ude på engen! Der er utallige vidnesbyrd på at et sådant samfund ikke fungerer, både ude i verden, i historien og såmænd også herhjemme i dagligdagen. Alligevel vedbliver dem der kalder sig akademikere at promoverer et sådant samfund!
  Nej lad endelig ikke fakta forstyrre billedet!

  Kommentar by Den Nervøse — 5. november 2021 @ 09:54

 10. NUTIDENS “HUMANISME”, kritiske raceteori,
  klimahysteri, woke feminisme, verdensredning
  og dyrkelse af BLM, EU, afrikanisering og
  islamisering

  er ikke ret meget andet end
  en videreførsel af kommunismen.

  Det samme er DRs daglige hetz mod danske mænd,
  forældre, familier, børn, fædrelandet, demo-
  kratiet, velfærden og retsstaten.

  Man lader i andre udsendelser som om
  danskernes velbefindende betyder meget
  for DR, men oftest er der tale om manipulation
  og skjulte reklamer for Enhedslisten og R.

  At ubelejlige kendsgerninger udelades, at
  ubekvemme sandheder skjules, at tal og
  statistikker forfalskes, at ytringsfriheden
  indskrænkes, at hvide mænd og deres kultur
  bagtales,

  at generende demokratier og kernefamilier
  undergraves, at civilisation snigende
  ombyttes med barbari, at “ubekvemme” børn
  aflives eller udnyttes og stuves af vejen,
  er vi efterhånden vant til.

  Men altsammen er det kommunisme i nye for-
  klædninger. Altsammen er det vanvid og
  ondskab, løgn og folkeudskiftning/folkemord
  camoufleret som godhed, næstekærlighed og
  sød social forståelse.

  Den røde ideologi og folkeforførelse er gennem
  over 100 år blevet så snedig, forfinet, udviklet
  og avanceret at den kan narre enhver der ikke
  er på vagt eller ikke er skeptisk nok til at skaffe
  sig sin egen viden. Prøv at se hvor mange der
  er hoppet med på co2-vognen og løgnesnakken
  om berigelse og multi-kulti.

  Alle de gamle partier er blevet til R og EL-partier.
  Særlig tydeligt ses det hos V, K, LA og et par
  stykker mere. Eller kig på Pernille Weiss, Jacob
  Sprællemand, van Opslagh, Lars Ulykke, Stine Bosse,
  Klimarådet og “tænketanken” Consito.

  Hyklerne er i flertal og hykleriet er endeløst.

  Kommentar by BENT A — 5. november 2021 @ 10:06

 11. “Neo-marxisme”, “kritisk teori” og “intersektionalisme” er alle aspekter af den samme Globalistiske Anti-Hvide “woke” Agenda, hvor den Hvide, Normalt-Seksuelle Mand betragtes som roden til alt ondt og undertrykkende og alle andre ses som de gode og undertrykte.

  De Hvide, Normalt-Seksuelle Mandlige studerende hjernevaskes på den måde til at se sig selv som onde undertrykkere, som bør føle skyld og skam døgnet rundt på livstid og som bør sone denne skyld og skam ved at hade sig selv og alle ligesom dem og hele det vestlige samfund, som de har skabt.

  Kommentar by Peter Nielsen — 5. november 2021 @ 11:18

 12. Dem der har job i staten med baggrund fra disse universiter opsiges og de kan igen genansøge deres job bare på andre vilkår.

  Kommentar by Jp — 5. november 2021 @ 09:46

  Der var ingen problemer med at lukke en milliard indtjenende minkerhverv.

  Så må Parkinsons Lov også kunne skrottes.

  Kommentar by tavsen — 5. november 2021 @ 12:15

 13. krassisten — 5. november 2021 @ 09:28

  Deres nasseri på arbejderklassen får dem vel til at blive hard-core socialister af lutter dårlig samvittighed?

  Kommentar by tavsen — 5. november 2021 @ 12:19

 14. @13 tavsen. “Deres nasseri på arbejd…..” jeg har tænkt lidt det samme.
  Måske har du en pointe. På den anden side oplever jeg venstrefløjspolitikere, som helt uden egentlig samvittighed. Helt uforbundne med en indre etik eller fornemmelse for ret.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 6. november 2021 @ 07:54

 15. Tommy , Robin & søn. — 6. november 2021 @ 07:54

  Den statsaflønnede kulturelite vil altid være de moderne ridefogeder. De har statskassen til rådighed og statsaflønnede medier til at backe dem op.

  De slettede mails er nu erstattet med ny forklaring, at Mette har fået nye telefoner undervejs. Det burde kunne verificeres, men det har ingen interesse. Ej heller at hun skifter taktik. Potemkins kulisser skal bevares. Det tjener ridefogeder bedst.

  Og nu kommer Helle Thorning igen igen som rådgiver for danske lyttere på P4

  Og Radioavisen fortæller om dårlig rengøring i Vejle, og holder mikrofonen for en SF’er

  Mon de kigger på etniciteten på de ansatte i Renell?
  De dage, hvor ISS berømmes, er forbi. Overhalet af virkeligheden

  Kommentar by tavsen — 6. november 2021 @ 09:10

 16. Kommentar by Den Nervøse — 5. november 2021 @ 09:54

  ”Det er hvad der sker når akademiske uddannelser ophører med at være akademiske!”

  Man husker den gamle strid mellem humaniora og naturvidenskab. Mens naturvidenskab går fra sejr til sejr, er humaniora efterladt som museumskustoder. Hele woke-bevægelsen i akademia kan betragtes som det jaloux humanioras hævn for at miste opmærksomhed.

  En anden beskrivelse synes jeg også fungerer:
  Det normative er udtryk for venstrefløjen. Det normative er af natur dominanssøgende, så humaniora, der modsat naturvidenskab ikke er deskriptiv og faktuel lader sig let æde af den normative venstrefløj. Omvendt er naturvidenskab i udgangspunktet apolitisk.

  I politik er denne ikke-normative virkelighedsforankring udtryk for højrefløjen, hvor der er to hovedspor: Det ene er: Taktisk (normløs eller pragmatisk i egne øjne) og det andet er: Sandhedssøgende. DF var i dets storhedstid tændt af det sandhedssøgende drive, men da de skulle omsætte deres politiske succes i magt, veg de, og blev taktikere. Nye Borgerliges politiske fremdrift ligger i, at de har overtaget den sandhedssøgende stafet fra DF.

  Kommentar by traveler — 6. november 2021 @ 13:10

 17. Asgers forsamlingshus Nordens Graense

  Kommentar by Nielsen — 26. november 2021 @ 17:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper