21. februar 2010

Global-konservatismens ‘Hvem, Hvad, Hvor’ ved Peter Norsk

Debat mellem konservative Peter Norsk og Christian H. Skov i onsdagens P1 Debat. Selvom debatten varer mere end 20 minutter, så siger førstnævnte intet, der indikerer han ikke hører hjemme i Venstre, De Radikale eller Liberal Alliance.

 • 17/2-10 P1 Debat – Sælger konservative ud? (22 min).
 • Christian H. Skov: Det er ikke ekskluderende, at sætte grænser for hvad der er rigtigt eller forkert. Det er tværtimod sundt. Ethvert samfund er bygget op på, at der findes normer og grænser…

  Peter Norsk: … man skal starte med tillid. Man skal starte med respekt.

  Christian H. Skov: – man skal starte med konkrete problemer som man har oplevet i samfundet.

  Peter Norsk: Hvad er det for nogle problemer?

  Christian H. Skov: – det er praktisk politik. Det handler om at tage udgangspunkt i de problemer man har oplevet med integrationen?

  Peter Norsk: – Hvad?!?

  Christian H. Skov: Opbygningen af parallelsamfund.

  Peter Norsk: – Hvor? Hvor har du parallelsamfund?

  Mere.

 • 21/2-10 Generaliseringer – Så kan man aflæse folks tanker.
 • Oploadet Kl. 14:48 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer
  Arkiveret under:

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/12311/trackback

  23 Comments »

  1. Hvor idioter er, kommer idioter til. De konservastive minder mere og mere om et ligegyldigt vedhæng til det radicoole kællingeparti. Et fimset liberalt parti hvor man er så forhippet på at fremstå som det traditionelt pæne borgerskab – pæn udadtil, men pilråddent inden i.

   Mon ikke vi ser et nyt konservativt parti dukke op af ruinerne inden længe ?

   Kommentar by Tolder — 21. februar 2010 @ 16:04

  2. Noget af det, jeg bed mest mærke i, var, da Peter Norsk fortalte om, hvor dejligt og fredeligt, der var i Nivå, hvor han bor, selvom der åbenbart er en indvandrerghetto. Til det sagde studieværten, Eva Marie Møller, at det passede ikke. Hun havde selv flere gange som journalist været i Nivå for at dække indvandreroptøjer/problemer.

   Kommentar by Jan Christensen — 21. februar 2010 @ 16:08

  3. Tillad mig at anbefale nedestående indlæg på en fed ny blog:

   http://generalisering.wordpress.com/2010/02/21/sa-kan-man-afl%c3%a6se-folks-tanker/

   Indlægget tager udgangspunkt i samme radioudsendelse, som overstående indlæg fra Kim Møllers hånd.

   Kommentar by WilliamJansen — 21. februar 2010 @ 17:14

  4. Det er sku da påfaldende, at han hedder “Norsk” ;)

   Han og Annette Birch, Channe Bjerringgaard, Jette Nøhr, Thomas Von Jessen og Viggo Fischer vrøvler i “Samarbejds-politiken”

   http://politiken.dk/debat/kroniker/article905639.ece

   Med deres bavl om; “at ALLE skal inkluderes” og tågesnak om Martin Luther King´s; “»Jeg har en drøm om, at mine fire børn en dag vil bo i et land, hvor de ikke vil blive bedømt på deres hudfarve, men på deres karakter og personlighed«”, frremstår disse selverklærede konservative som appeasements frontkæmpere.

   Hvor jeg dog mangler et KONSERVATIVT parti, at stemme på…

   Kommentar by Ab initio — 21. februar 2010 @ 17:49

  5. Konserverede Konservative.

   Frederiksborg amtsfolkeparti,
   Dansk Industriråds venner,
   Nordsjællandslisten
   Gammelmand – med – blød hat – og – cerut – partiet.
   — Ja, vi har det sku´ dejligt, tag en sjus —

   Ligesom det Radikale Venstre og før dem Centrums Demokraterne, er midten i dansk politik under stærk forandring. Mange ”bløde” borgerlige føler sig hjemløse. Der bliver talt alt for hårdt, og tonen i dansk politik er blevet generelt dårlig i deres opfattelse. Mange borgerlige, endda tidligere koryfæer, som f.eks. Uffe Ellemann Jensen, m.f. Har eksileret i udbredt vildrede, i forhold til de nutidige politiske problemstillinger. Dette kan alt sammen undskyldes, med tidens ælde og forandringerne som vort samfund gennemgår.

   Men mere nutidige politikere og debattører må til gengæld være helt fremme i skoen, for ellers bliver man rent intellektuelt pandet ned. Peter Norske er en speciel af art af en storbytosse. En venlig og flink mand, med begge ben fast plantet i blå luft. Hans udmelding om, at ville udfordre Lene Espersen og, at de Konservative skal distancere fra Dansk Folkeparti, vækker vist mere til kluk latter end til nervøsitet. Men Peter Norske er til gengæld et udmærket symptom på den transformation det konservative folkeparti har gennemgået. Folket er blevet mindre vigtigt, nationen tænkes der kun på når det gælder konkurrenceevnen. EU følgagtigheden og føjeligheden, har meget lidt med national selvbevidsthed og stolthed at gøre. Derfor har de konservative også mistet vælgere til Dansk Folkeparti, og af samme grund er der tendens til ondt blod imellem de to partier. Ligeledes er DF´s modstand imod store skattelettelser årsag til et grænseløst raseri hos de Konservative.

   Peter Norskes diskussion af tankelæsningens fremtid og mulige brug, bør navnlig i det perspektiv at Norske er læge, opfattes som et symptom på fremskreden alders forvirring. Man bør nok forslå Peter Norske lægge Sci – fi bøgerne på hylden, og bede ham undgå filmen Minority Report.
   Forfølgelses vanvid bliver med tiden altid en belastning, specielt for ens omgivelser. At det også er Dansk Folkepartis skyld at der bliver opsat tankelæsere i stormagasiner, rammer vist hovedet på sømmet, eller var det omvendt?

   Peter, Peter, Peter….Ja, vi kan faktisk allerede læse dine tanker, så du behøver egentlig ikke sig noget.

   Mvh.
   Historyman

   Kommentar by Historyman — 21. februar 2010 @ 19:31

  6. Det er en gåde at de konservative – i deres hovedbestyrelse – har en man der helt åbenbart ikke aner hvad der sker i samfundet. Det vidner om hans horisont at han kan sige at i Nivå hvor han bor, er der ingen problemer. Hans kendskav til Nivå, begrænser sig til den villavej han bor på. Det er jo også indirekte påvist at han ikke jer for fem øre kritisk sans, og må tro klippefast på at når aviser og TV taler om “unge” der futter børnehaver og skoler af, udviser så truende adfærd overfor politiet at politiet opgiver sin magt, så hedder de unge Henrik, og Christoffer. Hvis han godt ved hvad der sker, så har manden en skjult dagsorden som hans vælgere og partimedlemmer sikkert gerne ville kende, et ikke urimeligt krav, og i så fald er Peter Norsk en løgnagtig folkeforfører af værste skuffe.

   Hvadenten han er en godtroende naiv tosse, eller et kynisk magtmenneske, så burde han ikke være i dansk politik på noget plan. Personligt ville jeg heller ikke have den store tiltro til ham som patient, og ville betragte ham med samme mistro, som hvis jeg kom i kontakt med Helen Lafitti som patient.

   Kommentar by PeterK — 21. februar 2010 @ 19:53

  7. #6, PeterK: “Hvadenten han er en godtroende naiv tosse, eller et kynisk magtmenneske … ”

   Jeg ville kalde vores navnebror en idiot.
   Den del af min hjerne som bruges til at registrere folk som P. Norsk er ved at være fyldt …. hold kæft, hvor er der mange af den slags idioter i medierne hver dag.

   Kommentar by Peter R — 21. februar 2010 @ 21:10

  8. Ganske interessant debat-indlæg, hvis det dog ikke var for Peter Norsk, som efterhånden minder mig om en neo-Khader, i form af, at man efterhånden gør hvad som helst for at komme i medierne. Det var selvsamme Peter Norsk som ville udfordre formanden på landsrådet … og så ikke alligevel… Dét stunt kender vi en hvis Villy Søvndal, som benytter sig af i høj grad – og det med en åbenbar success overfor små, naive og godtroende unge, særligt kvindelige. Nu tænker Peter Norsk sikkert, at han også kan vinde stemmer på samme mediestunt, men problemet er bare, at københavnske ungpi’r allerede har fundet Villy, og så er der alts ingen plads tilbage til Peter, men det finder han nok ud af.
   -Og nej, det er ikke noget anti-feministisk eller kvindehadsk over mit indlæg, men bare en konstatering af erfaring og oplevelser om hvem der stemmer SF, på hvilket grundlag og hvilke overvejelser der overhovedet har været.

   Desuden er Christian H. Skov en ganske klog ung mand, som virker til at have styr på sagerne. Jeg har talt med ham for nogle år tilbage, under nogle andre omstændigheder, og han virker da til at være en god lokkemad for at komme tilbage til KU, sådan som han kan formulere sig – og ikke går for højt op i Christianborg-politik.

   Godt gået kammerat!

   Kommentar by AiS — 21. februar 2010 @ 23:47

  9. Peter Norsk er i hvert fald ikke et kynisk magtmenneske. Med hensyn til de 2 andre prædikater, som er blevet tilknyttet hans person ovenfor: godtroende naiv tosse og idiot, bør man i det mindste skelne mellem fag og politik i hans tilfælde. Han gør sig jo ikke skyldig i pseudofaglig “forskeraktivisme”. At han henviste til sin faglige baggrund i sin omtale af de nævnte “tankescannere”, opfattede jeg som en ren teknisk oplysning i sammenhængen. Fagligt er han internationalt anerkendt på sit område, gravitations- og rumfysiologi, hvilket man næppe bliver som godtroende naiv tosse eller idiot, da slet ikke når man kommer fra et land, som aldrig har sendt en rumraket til månen. Det er faktisk lidt af en bedrift. Gennem sit fag er han en af de danskere, som har bidraget mere til landet end omvendt, det bør man ikke kimse ad. Politisk er det måske en anden sag. Jo, det gør sgu ondt at skulle sige det, men lige præcist med hensyn til de integrationspolitiske synspunkter, som han fremsætter i dette interview, er disse prædikater desværre ikke helt ved siden af. Måske forstærkes indtrykket af naiv godtroende tosse og idiot af, at han repræsenterer Konservative, hvorimod det ville have været mindre påfaldende, som Kim antyder, hvis han havde repræsenteret Venstre, Radikale eller Liberal Alliance. Ikke fordi det ville have gjort synspunkterne mindre godtroende naive og idiotiske, men de ville have været mere forventelige.
   Med hensyn til Christian H. Skov mener jeg, at denne lærde udi konservatisme godt kunne have været bedre forberedt til at besvare konkrete spørgsmål om burkasagen, parallelsamfund og bederum med konkrete svar.
   Eva-Marie Møller gjorde det udmærket.

   Kommentar by monse — 22. februar 2010 @ 00:04

  10. Peter Norsk er en klovn….og det er ingen nyhed.
   Han burde melde sig ind hos de radikale, men så ville opmærksomheden nok ikke være så stor som nu.
   Og det er nok sagens kærne.

   Kommentar by sl — 22. februar 2010 @ 00:19

  11. Det er da en meget udmærkedet kommentar disse konservative folk skriver i Politiken.

   Men der er noget jeg ikke forstår :

   har vi virkelig et ” det danske nazistparti” her i Danmark ?

   Og hvordan i alverden kan skribenterne gå så galt i byen at de skriver, at det er muslimer som Trykkefrihedsselskabet er efter – og ikke Islam som det jo faktisk er ?

   Desuden skriver de om opdeling i “dem” og “os” og at det er ydrefløjene i dansk politik der har cementeret denne.

   Jamen altså – hvis der er noget danerne er ved at lære i praksis af islam og dens rettroende er det, at vi, de vantro tilhører en anden klasse en den muslimerne tilhører.

   Islam er apartheid dannende – helt bevidst og knaldhårdt.

   Den ideologi = ALLAH, gennem Muhammed, deler denne verdens menneskehed op i 2 grupperinger nemlig :

   1. muslimerne, som er de RENE, 1.kl. mennesker og så

   2. alle ikke-muslimerne, som er de URENE, 2.kl. mennesker !

   Desuden er der så alle de der ikke tilhører Bogens Folk sådan som jøderne og de kristne dog gør ifølge Allah.

   Og alle disse stakkels mennesker er endnu værre stillede ifølge Allah end Bogens Folk – de skal nemlig bare slås ihjel uden dikkedarer.

   Bogens Folk får dog muligheder for at vælge enten af konvertere til islam eller at påtage sig Dhimmistatus´en, som har temmelig ubehagelige konsekvenser for dhimmiens liv og tilværelse.

   Men det der står i de islamiske tekster i Koranen,Hadith,Sunnah og Shariaen betyder tilsyneladende ikke en bønne skulle man tro for disse skribenter af det ellers fine, konservative indlæg.

   De tager i hvert fald ikke disse tekster alvorligt HVIS de altså har læst dem.

   Det har de måske heller ikke .

   Kommentar by Vivi Andersen — 22. februar 2010 @ 00:47

  12. Peter Norsk er nok en af de største naive tåber vi har rendende frit rundt i dette land, skrev jeg tåbe, jeg mente selvfølgelig ÆRKEIDIOT.

   Kommentar by Whodares — 22. februar 2010 @ 00:47

  13. Jeg håbede inderligt at han havde væltet Espersen;

   På den måde kunne vi få opsplittet K i de wanna-be “konservative” som i virkelighed er radikale og så i de rigtigt konservative.

   Det havde nok ikke betydet noget synderligt for regeringsflertallet, men nok en del for Norsk fløjen, som enten kunne blive i flertallet eller de facto emigrere til radikale og dermed vise rent flag.

   Kommentar by DaLi — 22. februar 2010 @ 08:23

  14. En af de nationalistiske DF’eres svagheder er, at de ser sig selv som de eneste rigtige danskere og alle andre partier og disses tilhænger for noget, man ikke behøver at have andet end foragt overfor, og kan betegne med mere eller mindre ucharmerende labels.

   Derved marginaliserer de i virkeligheden sig selv til en lille indspist gruppe, der ganske vist er gode til at bekræfte hinanden og sig selv i det, de ser som ’sandheden’, og det er jo altid rart for gruppementaliteten, at man har meningsfæller, men til gengæld forpasser de chancen for at udvide deres tilhængerskare, som på den nationalistiske front nok har nået sit maksimum.

   Kommentar by Holm — 22. februar 2010 @ 08:49

  15. Holm, hvorfra kender du “de nationalistiske DF’eres svagheder”?

   Almindelige DF-vælgere kender jeg en del af personligt, og de ser ikke sig selv som de eneste rigtige danskere, men måske nok som de modigste, eller dem, som har mindst at miste, eller (måske især) dem som har set problemerne tydeligst.

   Kommentar by Kimpo — 22. februar 2010 @ 11:31

  16. Import af “unge” :
   25 nye stillinger på kommunens asylcenter for uledsagede børn

   http://www.nordjyske.dk/thisted/forside.aspx?ctrl=10&data=144%2c3498779%2c5%2c3

   Kommentar by Jens Lauesen — 22. februar 2010 @ 11:42

  17. Av, av og av for en arrogant fætter. Han lyder som den konservative borgmester der på et tidspunkt boede i en ghetto, hvor han blev chikaneret og efterfølgende var tavs om det. Hvilken glæde har danskere der bor i ghetto områder af en borgmester som ham? De borgere der ikke bare kan rejse væk som den konservative borgmester kunne? Hvad med de grønlændere der blev jaget ud af Gellerup? Hvad med de kvindelige beboere der mobbes fordi de ikke har hijab på eller de præster der er blevet chikaneret i ghetto områder? Eller de hjemmehjælpere og de betjente, brandfolk og ambulancefolk der ikke kan få lov til at passe sit arbejde i flere ghettoområder? Hvad med de mennesker i ghettoområder der bliver dømt af shariaråd?

   Kommentar by Liva — 22. februar 2010 @ 11:44

  18. Den danske stat har desværre “glemt” at hjemsende de mange “flygtninge”, som ofte rejser på lange besøg i det land, som de påstår, de er forfulgt i. Det drejer sig om velfærdsflygtninge/lykkejægere fra bl.a. libanon, somalia, irak, iran og afghanistan.

   Kommentar by Jørgen — 22. februar 2010 @ 12:34

  19. Norsk er et eksempel på, at “konservative hattedamer” ikke altid er kvinder.

   Kommentar by Binee — 22. februar 2010 @ 12:47

  20. #9, Monse: “Fagligt er han internationalt anerkendt på sit område, gravitations- og rumfysiologi”

   Interessant oplysning. Tak for den, Monse.

   Jeg vil så blot tilføje: Skomager, bliv ved din læst.

   Kommentar by Anonym — 22. februar 2010 @ 13:42

  21. @20

   Og han har tydeligvis ophævet tyngdekraften.

   Kommentar by Tolder — 22. februar 2010 @ 23:04

  22. Måske burde han overveje at skifte efternavn til “Dorsk” eller “Torsk”
   i stedet, for han er sgu da helt uden kontakt med virkeligheden ;)

   Nå, men en eller anden dag er det måske ham selv, der bliver
   “kulturberiget” for alvor … fx. hvis han løber tør for benzin
   ude i et af de “ikke-eksisterende” parallelsamfund …

   Kommentar by Bjovulf — 23. februar 2010 @ 07:49

  23. @ Holm

   Nydelig stråmand, dér.

   Kommentar by DaLi — 24. februar 2010 @ 14:22

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper