18. november 2021

DR-korrespondent portrætterer Lukasjenko: “Han er en mand der er født langt ude på landet…”

Jeg har tidligere blogget om Matilde Kimer, DR Nyheders Ruslandskorrespondent. Hun rapporterer flittigt fra Hviderusland, men hvis hun ved en masse om Alexander Lukasjenko, så holder hun det for sig selv. Som den eneste politiske leder i verden har Lukasjenko tilsyneladende ingen ideologi, altså, hvis man ikke vil fortælle at han var ortodoks kommunist helt frem til 1991, og den dag i dag stadig er den foretrukne kandidat for KPB, landets store kommunistparti. Han støttes iøvrigt også af vestlige kommunistpartier, herunder Deutsche Kommunistische Partei (DKP) og Sveriges Kommunistiska Parti (SKP).

Fornyligt blev Matilde Kimer sat til at give et portræt af Lukasjenko til Genstart, DR’s nyhedspodcast. Efter nogle minutter om en sultende og frysende kurdisk familie på 14 personer, skulle vi så høre om Lukasjenko. Overskriften blev Bondeknoldens hævn?

Vært: Ham her, Alexander Lukasjenko, hvem er han?

Matilde Kimer, DR: Han er en mand der er født langt ude på landet, gået i skole derude, og vokset op, blev vist lidt mobbet i skolen fordi han ikke har nogen far, som man kender til. Lidt en bondeknold, fordi han startede sin karriere i et landbrugskollektiv før Sovjetunionens fald var han leder af en statsejet kyllingefarm, og arbejdede sig op og blev chef for det, inden han gik ind i politik i 80’erne. Og jo så stillede op som præsident i ’94, og vandt.

(Collage: Alexander Lukasjenko)

“… men Wikipedia og Brittanica har det faktuelle på plads. I 1979, da han var 24-25 år, meldte han sig ind i Communist Part of Soviet Union (CPSU). På daværende tidspunkt var han leder af en lokalafdeling af All-Union Leninist Young Communist League (Komsomol), og i årene der fulgte gjorde han karriere i kolkhoz-systemet. Muren faldt, og i 1991 var Lukasjenko, som medlem af Communists for Democracy eneste parlamentsmedlem der stemte imod traktaten der opløste Sovjetunionen. I 1994 blev han valgt på en anti-korruptionsdagsorden, og siden har han konsolideret magten med socialistisk politik i den populistiske ende, blandt andet med modstand mod privatiseringer. Han er stadig kommunisternes foretrukne.” (Uriasposten)

Oploadet Kl. 02:02 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/123283/trackback

15 Comments »

 1. Vi håber det polske grænsepoliti holder stand og får sendt de skadedyr tilbage hvor de kom fra.

  Kommentar by Nielsen — 18. november 2021 @ 04:25

 2. Hurra for Polen.
  Skam få hystaderne i Bruxelles.

  Kommentar by Bastardo — 18. november 2021 @ 08:38

 3. Hviderusland og Nordkorea er idag, hvad henholdsvis Sovjet (DDR) og Kina var før i tiden. Heldigvis er de blevet mere befriet. EU (og Vesten) er politisk blot dekadente tilskuere idag.

  Kommentar by Michael Unna — 18. november 2021 @ 08:57

 4. Hvis kommunisterne og de radikale kliker får lov til at bestemme fremtiden, vil Danmark og hele Europa blive ligesom Hvide Rusland, Kina, Venezuela og Sverige.

  Kommentar by BENT A — 18. november 2021 @ 10:16

 5. Selvom Lukasjenko er født ‘langt ude på landet’ – hvilket i DR’s optik betyder ‘dum’ – er han ikke dummere end at han er klar over, at den bedste måde at ødelægge et land på er ved at fylde det op med muslimer. På det punkt er han helt på linie med Merkel, Ylva og vore egne politikere, der nu raser over at Polen ikke er med på vognen. Så hvis Polen fortsætter deres ‘islamofobiske’ kurs, skuer jeg grumt en snarlig etablering af luftbroer mellem Minsk og Kastrup, Berlin og Stockholm.

  Kommentar by Voldposten — 18. november 2021 @ 10:37

 6. I stedet for bondeknold, burde der stå at manden er inspirationskilde til Enhedslisten.
  Det vil Enhedslisten med sikkerhed nægte, men Lukasjenko var og er Kommunist og den der kæmpede mere end nogen anden for at bevarer Sovjetunionen og Kommunismen. Præcist det samme gjorde DKP -Danmarks Kommunistiske Parti – De støttede om Det Kommunistiske Østeuropa bogstaveligtalt til det sidste. Ole Sohn deltog i en militærparade i Øst Berlin og kyssede krammede Honecker få dage før murens fald, DKP var det mest Moskvatro Kommunistiske parti i Vesteuropa, og det var samtidig rygraden i og det organisatoriske stærkeste i dannelsen af Enhedslisten!
  Så der går en lige linje fra Lukasjenko til Pelle Dragsted! Pelle Dragsted kan nok ikke lide at høre det, men således er det!

  Kommentar by Den Nervøse — 18. november 2021 @ 11:15

 7. Kimers dækning af denne sag er retvisende. Jeg har været i Hviderusland og har familie der (både tilhængere og modstandere af styret) og Lukasjenko er ikke kommunist. Samtlige diktatorer i tidligere Sovjet har haft en fortid i kommunistpartiet, det har Jeltsin som nedlagde USRR også så der er ikke noget ideologisk over dette.

  Du kan bare sammenligne Hvideruslands flag i sovjettiden med flaget i dag, det er stort set samme flag men i sovjettiden var det med hammer og segl, det er der ikke i dag. Lukasjenko er enevældig diktator, hvis han var kommunist kunne han bare genindføre hammer og segl når han havde lyst.

  Han fremstiller også sig selv som en bondeknold, sidste gang han besøgte Putin til nytår havde han 4 sække kartofler med som gave og han optræder ofte i tv, hvor han besøger landbrugskollektiver og viser arbejderne hvordan arbejdet skal udføres.

  Kommentar by Jan S — 18. november 2021 @ 12:56

 8. 5) Rigtigt set. :-)

  Kommentar by Michael Unna — 18. november 2021 @ 15:02

 9. Vi får ikke saglig, objektiv information fra det Danmarks Radio, som vi alle er tvunget til at finansiere. DR er godt igang med at holdningsmassere befolkningen til at acceptere alle de islamiske erobrere fra Hviderusland, som det ikke lykkes polakkerne at holde ude. Mange af dem vil jo nok sætte kursen med DK (hvor de naturligvis får lov til at blive). Foruden dem, som vestlige politikere nok på et tidspunkt vil evakuere fra sult og kulde i Hviderusland.

  Alle her i Vesten mener med rette at Lukashenko er en skurk. Men typist for DR-journalister, kunne de ikke finde på at kalde ham kommunist. Det er ikke et skældsord i DR. Kommunister er jo gode idealister på bunden. Ligesom Enhedslistefolk.

  Jeg kan ikke se at der forskel på en kommunistisk leder og en grisk tyran, der kun vil mele sin egen kage. Kommunisme fører altid til despoti (har historien vist).

  Kommentar by JC — 18. november 2021 @ 18:41

 10. Lukashenko er uddannet planteavlsagronom. Faktisk en dygtig en af slagsen. Politisk er han andels-nationalist. -Præsidentpaladset er ikke en bevogtet fæstning som Amalienborg. Parlamentet er helt frit for besøg , som det fortælles det danske folketing var engang. Ikke beskyttet af korankugler. I Pinsk, Polotsk, Vitebsk, Gomel store dele af Minsk har han opbakning fra mindst 75% af befolkningen. INGEN Yelsin her! ! Højteknologisk er landet en generation foran Dk. Våbenindustrien er en advanceret uundværlig underleverandør til det russiske forsvar.Landet er selvforsynet med alt. Men køber råstoffer fra Rusland. Medierne kalder en spade for en spade. Altså mindre censur end i msm.Siger hviderussere i Dk.Ingen narko osv.

  Kommentar by dansker — 18. november 2021 @ 21:38

 11. Kommentar by dansker — 18. november 2021 @ 21:38
  Er det ham her den skumle personage du forsøger at forsvare ?
  https://www.youtube.com/watch?v=27FpoRiStgk

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 19. november 2021 @ 00:38

 12. Når han startede sin politiske karriere som leninist, så deler han politisk opstart med vores gode ven Mathias Tesfaye.

  Kommentar by Gert — 19. november 2021 @ 01:47

 13. Måske har Lukashenko underskrevet eller sympatiserer med FN’s “Global Compact for Migrant Beggars”.
  Han er derfor forpligtet til at modtage alle muslimske tiggere fra Mellemøsten og sørge for de bedste forhold for de muslimske migranttiggere. Det befordrer han ved at ekspedere de muslimske tiggere videre til rige lande i EU – nemlig de lande som via sanktioner vil gøre Belarus til et fattigt land.
  I øvrigt udgør de muslimske tiggere både en demografisk og økonomisk fare for modtagerlande. De naive modtagerlande overfører nemlig penge og jobs til de invaderende muslimske tiggere. Disse penge og jobs fratages arbejderne i modtagerlandene råt og brutalt.
  De muslimske tiggende migranter skulle derfor skamme sig og hellere blive i deres hjemlande, som de kunne berige med deres kærlige og fredelige islamiske tilstedeværelse – samtidig slipper vi for deres uønskede og påtrængende ‘berigelse’.

  Kommentar by Gustav Jensen — 19. november 2021 @ 16:23

 14. 11)– Det er kun objektivt info.– Rejs selv derover. Husk at tage turen gennem Litauen.

  Kommentar by dansker — 19. november 2021 @ 18:16

 15. @Kommentar by dansker — 19. november 2021 @ 18:16
  “Rejs selv derover”
  Ellers tak !!!!
  Skulle jeg blive observeret sammen med modstandere af ham eller uforvarent udtale mig ufordelagtigt om slynglen så kunne han jo finde på at tvinge mit hjemrejsefly ned og fængsle/torturere mig uden rettergang.
  Og husk så
  Det er ikke alt der glimter der er guld

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 19. november 2021 @ 21:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper