23. november 2021

Efterskole undskylder ‘dartpil mod NB-kandidat’-video: En af dem der optræder er “… lærer på skolen.”

Hvis man undrer sig over, at valgplakater for Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige systematisk hærges i de større byer, så kommer man ikke udenom indoktrineringen i skolerne. Under årets kommunale valgkamp gik det blandt andet ud over plakater for Nye Borgerliges Karsten Byrgesen, og en af dem kunne sågar ses i en video lagt på Tiktok af en elev på Svendborg Efterskole. Her kunne man se danselærer Kiri Holm kaste dartpile efter plakaten.

Det må retfærdigvis nævnes, at ‘Bestyrelsen og Ledelsen’ på den pågældende efterskole har undskyldt i en længere pressemeddelelse. Problemet er desværre ikke videoen, men den ideologiske atmosfære, der gjorde videoen muligt. Den forsvinder ikke med undskyldningen.

(Fotos: Tiktok via Youtube, 4. november 2021)

“En vigtig del af at være ung er, at begå fejltrin og lære af dem. Det oplever vi utallige gange i løbet af et skoleår. I dag fik offentligheden adgang til et stort fejltrin begået af nogle af vores elever i en video, som desværre spreder sig på de sociale medier.

En elev har uploadet en video på Tik Tok, hvor der med dartpile skydes til måls efter en valgplakat af en byrådskandidat fra Nye Borgerlige. Et sådant fejltrin giver os anledning til at tage dialogen med de unge mennesker, om hvorfor vi som skole med vores demokratiske værdier finder deres måde at udtrykke sig på problematisk og uacceptabel. Vi tager stærkt afstand fra tyveri af valgplakater og fra voldssymbolikken.

For at gøre ondt værre er en af dem, der optræder på videoen ikke elev, men lærer på skolen. Her er selvfølgelig tale om mere et end ungdommeligt fejltrin – og det beklager både vi og den pågældende medarbejder.

Vi vil i de kommende dage og uger tage afsæt i den yderst beklagelige episode og få vendt såvel demokratiforståelse som opførsel på de sociale medier. Naturligvis har vores elever ret til udtrykke deres uenighed med Nye Borgerliges politik, men på Svendborg Efterskole vil vi gerne lære dem at gøre det på en helt anden vis, end det som vises i videoen. I forhold til den ansattes rolle har vi ikke andre kommentarer, end at vi håndterer det som en personalesag, da alle ansatte er forpligtet på samme værdigrundlag, som de værdier vi møder eleverne med.
Vi har her til aften været i kontakt med Karsten Byrgesen for at give en officiel undskyldning fra skolen…”
(Svendborg Efterskole på Facebook, 3. november 2021)

Oploadet Kl. 02:34 af Kim Møller — Direkte link36 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/123378/trackback

36 Comments »

 1. Fejltrin? Der sker hele tiden de her fejltrin. Igen og igen. Og det er snart ikke sjovt længere.

  Karsten Byrgesen bør ikke acceptere endnu en ligegyldig halvhjertet undskyldning – men højlydt kræve at Kiri Holm ryger ud på røv og albuer – idet hun er åbenlyst uegnet til at undervise. Der skal statueres eksempler. Det er det eneste der virker.

  Kommentar by BE — 23. november 2021 @ 03:27

 2. Svendborg er jo også en venstreorientret højborg – det smitter åbenbart af.

  Kommentar by Axl — 23. november 2021 @ 03:38

 3. løgn fra ende til anden, det er en del af skolens ideologi som vi ser udspillet her, det eneste ledelsen er ked af er at det kommer ud.

  “…men på Svendborg Efterskole vil vi gerne lære dem at gøre det på en helt anden vis, end det som vises i videoen…”

  det er stadig afstandstagen til patriotiske og økonomisk højreorienterede som den efterskole går efter at skabe hos eleverne.
  de vil gerne lære dem at være multikulti og dertil tjener små spydige bemærkninger og fjendebilleder og almindelig ubevidst hippie-happy-mentalitet.

  lærerne er en blanding af radikale/enhedslisten/alternativet og
  jeg vil tro socialdemokratiet og alle andre partier der har ændret syn på åbne grænser får den samme behandling.

  her på efterskolerne lægges kimen til den yderligere radikalisering der finder sted på først gymnasier, dernæst humaniora-fagene på universiteterne.

  alle er velkomne i Danmark og Islam er bare et andet ord for “love”.

  forstå mig ret:
  Der er masser af gode sociale elementer ved at komme hjemmefra i et års tid, møde det midlertidige fællesskab, modnes, møde folk fra andre landsdele, synge og komme på hyttetur, men mon ikke Grundtvigs “til et folk de alle høre” synges særdeles sjældent og “ramadan i kbh” masseres ind i de endnu ikke fuldt færdigudviklede unge menneskers hjerner.

  det er årtier siden at venstreorienterede og radikale kuppede de frie skoler.

  det er ideologisk propaganda og aktivisme for fuld udblæsning og forældrene får små Greta Thunbergere hjem efter et års “undervisning”.

  gætter på at et skolevalg på den omtalte efterskole vil resultere i noget der ligner journalisthøjskolens flertal, dvs en majoritet på venstre side af socialdemokratiet…og ikke noget af det uanstændige,
  fascistiske, racistiske, homofobiske “som de andre partier jo står for”.

  Kommentar by konservativ — 23. november 2021 @ 06:20

 4. Man kan ikke længere sende børn og unge på efterskole og så stole på at de bliver undervist i demokratiske værdier!
  Problemet er, at lærerne lever i deres egen helt selvforstående boble, de har for flertallets vedkommende aldrig forladt skolebænken og aner ikke hvad der foregår ude i verden. Men bør som minimum bo et halvt år i en ghetto inden man kan slippes løs på eleverne! Man bør ligeledes have arbejdet i et halvt år i en privat virksomhed, ikke som pædagog eller sosu men en rigtig virksomhed.
  Vi har af indlysende grunde aldrig haft vores børn på efterskole, det er simpelthen ikke de værdier vi ønsker at præsenterer dem for!
  Angående danselæreren, der er en og kun en løsning, en omgående fyrerseddel! Det er ikke nok med en undskyldning. Der er en tendens til at bare man siger undskyld, så kan man slippe ad sted med alt! Jeg syntes det er et problem at åbenlyst udemokratiske lærer skal undervise vores børn!

  Kommentar by Den Nervøse — 23. november 2021 @ 08:55

 5. Efterskolen har aktiveret en funktion på Facebook, så man ikke kan kommentere indslaget. Man kan ringe til efterskolen på 63636300 og spørge dem om de efterleve demokratiske værdier og de samtidig forvalter deres skattekroner i henhold til disse.

  Kommentar by Molya — 23. november 2021 @ 09:16

 6. Helt rigtigt. Hun bør danses ud af det skatteyderbetalte “arbejde” hun har.

  Kommentar by Nielsen — 23. november 2021 @ 09:38

 7. Svendborg er en socialdemokratisk højborg. Gad vidst, om Mette har nogen kommentar på FB, hendes foretrukne kommunikation til borgerne?

  Kommentar by Bastardo — 23. november 2021 @ 12:14

 8. Så vidt jeg husker, har der været terrorsager med folk, der skød til måls efter billeder af danske politikere i Syrien. Hvis personerne på billederne er fyldt 15 år, bør de fremstilles i et grundlovsforhør med påstand om varetægtsfængsling.

  Kommentar by Ufrivillig skatteyder — 23. november 2021 @ 12:49

 9. Nej, det er ikke et “fejltrin”, det er helt efter bogen, helt forventeligt, helt som de ønsker det.

  Kommentar by Peter Nielsen — 23. november 2021 @ 13:24

 10. Der var en, der blev sigtet for at have hængt Mette Frederiksen som en dukke in efigie, men om det førte til en tiltale, husker jeg ikke, men sagen er vel sammenlignelig med den fra skolen. Hvad der gælder for den ene må også gælde for den anden, så: frem med håndjernene og sigtelserne!

  Kommentar by HP — 23. november 2021 @ 13:27

 11. Tid til rigtig krig mod de venstreorienterede. En krig de vil tabe fuldstændig, også i Danmark hvor deres tilslutning vil dale i takt med at de destrueres globalt

  Kommentar by Ego — 23. november 2021 @ 13:33

 12. Skolen har naturligvis fritstillet Kiri Holm, eller hvad ?

  Kommentar by Christian Sørensen — 23. november 2021 @ 14:21

 13. https://www.information.dk/debat/2021/11/ingen-demokratiske-spilleregler-bare-acceptere?lst_dbt

  Søren Mau leger med tanken om, at man ikke nødvendigvis bør respektere snævre politiske spilleregler. Hvis man eksempelvis er undertrykt i en magtstruktur kan man have nogle særlige beføjelser – og ikke føle sig forpligtet til at respektere politiske modstandere.

  Der går en lige linje fra Søren Mau til hændelsen på efterskolen.

  Kommentar by BE — 23. november 2021 @ 14:24

 14. BE — 23. november 2021 @ 14:24:

  Den her idé med at føle sig undtaget fra eller hævet over almindelige normer og regler er ret udbredt på venstrefløjen, især på den yderste venstrefløj.

  For de fleste borgerlige virker denne anarkistiske tankegang unfair og usympatisk, men de “anstændigt” borgerlige har tabt alle værdikampe i årtier, så jeg tror vi i en eller anden grad er nødt til at adoptere denne radikale og kompromisløse mentalitet, hvis vi skal have en chance i kultur-kampen.

  Kommentar by Peter Nielsen — 23. november 2021 @ 15:52

 15. Underligt! At der ikke var en eneste elev, der turde sige fra overfor den umodne venstre ekstremistiske opførelse.

  Underligt, eller måske nærmere absurd og grotesk.

  Eller hjernevasket/hjernedød…

  Ingen rygrad eller n…..

  Men hvad kunne man forvente efter endnu et hjernedødt valg, hvor de fleste stemmer socialistisk ræverødt venstre ekstremistisk (uden at vide hvad det betyder) og hvad de står for, for det plejer man at stemme.

  Socialdemokraterne burde for længst have skiftet navn til socialist-kammeraterne.

  Med Mette mink fupsen som deres egenrådige ophøjede alvidende guru.

  Kommentar by Mads kering — 23. november 2021 @ 16:57

 16. Kiri Holm kan kontaktes på den her skolemail: kh@smse.nu

  Kommentar by Karstenskov — 23. november 2021 @ 17:17

 17. 15 Karstenskov) Det eneste der hjælper på Kiri Holms fatteevne, sker når hun er blevet banket til lirekassedame. – Det hjalp 100% på feltmadrassernes. Fortalte ” De gamle”.-

  Kommentar by dansker — 23. november 2021 @ 17:49

 18. 16; Føler du dig sej, når du skriver at du vil banke en kvinde?????? Fuckin ekstremist!!
  Din trussel er meldt til PET.

  Kommentar by Kit — 23. november 2021 @ 18:27

 19. 16. Hvori ser du i kommentaren, at han personligt vil banke en kvinde?

  Og hvoraf det ekstremistiske?

  Hvis man har en paraply i røven, så lad være med at slå den op.

  Kommentar by Mads kering — 23. november 2021 @ 18:59

 20. Kommentaren er til nr. 17.

  Kommentar by Mads kering — 23. november 2021 @ 19:10

 21. Kommentar by BE — 23. november 2021 @ 03:27

  NB fatter ikke en daddel og vil over de næste 10-15 år begå samme fodfejls som DF, fordi de gerne vil please dem der ødelægger landet.

  Kommentar by KineserSnot — 23. november 2021 @ 19:36

 22. Kommentar by Kit — 23. november 2021 @ 18:27

  Du kan ikke læse og forstår dermed hvad der bliver skrevet.

  Sikke en tåbe du er.

  Kommentar by KineserSnot — 23. november 2021 @ 19:37

 23. Man beklager udelukkende fordi episoden kom frem. Ungersvenden på det viste foto til højre ligner en beriger. Er det mon tilfældet?.
  Den omtalte lærer er naturligvis også meget dygtig.
  Eleverne beklager osv.
  Gu gør de ej, igen episoden kom frem så må man jo beskytte sig.
  Damage control for fuld speed.

  Kommentar by NED MED ALTING — 23. november 2021 @ 19:53

 24. 18: han skriver det direkte… og alle jer tabere der skriver herinde, er usle ekstremister… = så simpelt er det!

  Kommentar by Kit — 23. november 2021 @ 19:55

 25. 21: hahahahahaha……… luk dog røven, usle taber! Er det fordi ingen kvinder gider dig og du er så retarderet, at du ikke kan få et job, at du er blevet den syge ekstremist, du er???

  Kommentar by Kit — 23. november 2021 @ 19:57

 26. KineserSnot — 23. november 2021 @ 19:36:

  Ja, NB går tilsyneladende mere op i at være “stuerene” og ikke blive udskammet som såkaldte “racister” end i at gøre det, som er nødvendigt for at stoppe udskiftningen og redde nationen.

  Kommentar by Peter Nielsen — 23. november 2021 @ 20:10

 27. 24: “redde nationen”…. hahahahahaha, paranoide fjols!!! Som om at dk er på vej til at gå under..

  Kommentar by Kit — 23. november 2021 @ 20:16

 28. Kommentar by Kit — 23. november 2021 @ 19:55

  Du jo mindrebemidlet. Han henviser til de fremmedes vold, som et par gange om ugen sørger for at slår tilfældige danskere til lirekassemænd.

  Kommentar by KineserSnot — 23. november 2021 @ 20:28

 29. 26: yeahhhhh right, fuckin retard….

  Kommentar by Kit — 23. november 2021 @ 20:45

 30. Kan se på lærerstaben at hun stadig er ansat, så tror ikke man skal give meget for deres officielle udtalelse. Før i tiden hed Svendborg efterskole, Rantzausminde Efterskole og havde et notorisk ry for at være lige så venstreekstrem som Pol Pot og med forbindelser til Tvind organisationen. Der er nok i virkeligheden ikke meget der har ændret sig. Man skal passe på med de efterskoler, de har teenagebørnene døgnet rundt i 1-2 år.

  Kommentar by Flaskeposten — 23. november 2021 @ 21:19

 31. De røde nyfascister igen-igen…

  Kommentar by LarsB — 23. november 2021 @ 21:47

 32. Kommentar by Kit — 23. november 2021 @ 20:45

  Det eneste retard her er dig, du kan jo ikke læse.

  Kommentar by KineserSnot — 23. november 2021 @ 22:25

 33. Kit og kineser
  Det er ku da en håbløs battle I har gang.
  Kit:
  Han skriver ikke at han personligt vil slå nogen til lirekassemand.

  Kineser:
  Din fortolkning af det skrevne med at han henviser til de fremmedes vold er helt ude i hampen og noget man skal ha´ røget en her del alternativ tobak for at nå frem til.
  Hvis det var et digt du skulle uddrage essensen af i 1.G var du højst sandsynligt dumpet.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 23. november 2021 @ 22:27

 34. # 14.
  Du skriver bl. a. – Underligt! At der ikke var en eneste elev, der turde sige fra overfor den umodne venstre ekstremistiske opførelse.
  Underligt, eller måske nærmere absurd og grotesk.
  Man tør ikke, hvis man gør bliver man udstødt, mobbet osv. Ikke alene af de øvrige elever men også af “lærerne”.

  Kommentar by NED MED ALTING — 24. november 2021 @ 00:17

 35. 34. ja,det forstår jeg også til dels, men har bare aldrig selv været typen der er medløber. Hellere stået ved den jeg er, og stået fast på mine meninger og holdninger.

  Selvfølgelig til en grænse, da man skal være åben for diskussion for at udvikle sig.

  Kommentar by Mads kering — 24. november 2021 @ 14:22

 36. 34. Tak for din besked.

  Og Kit du er udenfor pædagogisk rækkevidde, så held og lykke med fremtiden.

  Kommentar by Mads kering — 24. november 2021 @ 14:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper