24. november 2021

Dina, 33 år: Kunstmuseers hvide vægge handler om ‘magt’, “… fodrer en white supremacy-tankegang”

Dina El Kaisy Friemuth var en af de sprøjtegale venstreradikale, der medvirkede i DR-serien ‘Oprør på Akademiet’. I øjeblikket udstiller hun på kunstmuseet Overgaden med udstillingen ‘No History At All’, der problematiserer det hun ser som ‘hvidt overherredømme’. Udstillingen er blandt andet støttet af ‘Statens Kunstfond’, og som skatteyder ville det være rart, hvis hun brokkede sig over danskernes racisme uden statsstøtte. På Art Hub Copenhagen omtales hun som ‘tysk kunstner’, og i så fald kunne den tysk-egyptiske kulturimperialist jo passende rejse hjem.

DR Online har talt med et styk vanvittigt kvindemenneske – Dina blæser til kamp mod ‘racistiske’ museer herhjemme: ‘Alt er hvidt. Selv deres vægge’.

“- Som brunt menneske føles det mærkeligt at gå ind på de her hvide institutioner, hvor alt er hvidt. Og jeg mener ikke bare, at de mennesker, der arbejder der, er hvide. Alt er hvidt. Selv deres vægge, siger Dina El Kaisy Friemuth.

For spørger man kunstneren, er det ikke et tilfældigt eller rent og skært æstetisk valg, at væggene har dén farve. Dina El Kaisy Friemuth mener, at det handler om at udvise magt.

– I dag ser du kun kridhvide vægge på vestlige museer. Selvom det er mega dyrt at holde en væg kridhvid, og du skal genmale hele museet, for at den bliver ved med at være helt hvid, er nærmest alle vestlige museer malet hvide, siger de.

… Alt sammen taler det ifølge kunstneren ind i en fortælling om den hvide hudfarve som den ypperste – en fortælling, Dina El Kaisy mener…”

(Arkivfoto: Racistisk væg)

“Selvfølgelig er det racistisk, at man har stjålet nogle ting og nu viser dem frem i montrer. Det er et udtryk for dominans, og det fodrer en white supremacy-tankegang.” (Dina El Kaisy Friemuth)

Oploadet Kl. 01:59 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/123393/trackback

29 Comments »

 1. Herligt at de er så verdensfjerne at de ikke indser at deres pladder bare gør dem til underholdende figurer man kan grine af.

  Med tiden vil det blive sværere at aftvinge befolkningen økonomisk støtte til disse klovne ,især hvis man krydrer det med at kunstpengene kan bruges til velfærdistedet for åbenlyse blålys.

  Det er som hende professoren (Matilde Cohen) fra USA der fastslog at det franske køkken er racistisk. Den slags bavl vil fremover kunne bruges til at underminere værdien af professor-titler i diskussioner og det kan bruges til at miskreditere det universitet hun arbejder ved (Conneticut Universitet)

  Kommentar by geden — 24. november 2021 @ 02:54

 2. Kunne en eller anden behjertet sjæl ikke lige fortælle denne selvbestaltede “kunstner” / konstant offer-gimpe, at det er for at få et godt lys rundt i hele rummet, så man kan studere værkerne i de naturlige farver?

  I øvrigt er vi jo ikke hvide, men nærmest lyserøde med en beige tone 😂 – og hun er ikke sort, men brun eller lysebrun 🙄

  Kommentar by Niels Henriksen — 24. november 2021 @ 03:29

 3. “hvis hun brokkede sig over danskernes racisme uden statsstøtte.”

  DET vil aldrig forekomme.
  Rødgardister har fået indført statskapitalisme. Alt og alle er afhængige af den statslige velvilje.

  Kommentar by tavsen — 24. november 2021 @ 04:39

 4. Det står hende da frit for at male hendes egne vægge bæ-brune.

  Man kunne jo spørge en indretningsarkitekt hvorfor vægge i almindelighed er hvide hvis man som “kunstner” ikke forstår hvordan lys bedst reflekteres for at give det mest oplyste rum.

  I øvrigt er det vist kun de rigtige racister der interesserer sig for farver, sååååå.

  Kommentar by Santor — 24. november 2021 @ 05:47

 5. Hun mener,
  at alt kunst mm der findes på europæiske museer mm, men oprindeligt kommer fra f.eks. Afrika, skal sendes tilbage til i det her tilfælde Afrika.

  Skal vi gætte på at det meste ikke ville findes i dag, hvis vi havde gjort det for mange år siden?

  Og for øvrigt kunne vi jo begynde hjemsendelsen med menneskene, der hører til i foreksempel Afrika, inklusive hende (og mange andre)
  Det er da besynderligt at man vil bo i et land, der behandler en så forfærdeligt, når nu man har et alternativt hjemland. I dette tilfælde har hun endda to.
  Gætter på at hun ingen chance har for at leve det gode materielle liv hun lever her i Egypten.

  Og tak for at fortælle, hvor men bestemt ikke behøver sætte sine ben i nærmeste fremtid.

  Kommentar by Hema — 24. november 2021 @ 05:52

 6. Hvis det ikke var for den hvide mand boede negrene stadig i jordhuler og bambushytter og havde en gennemsnitlig levealder på 27 år.
  Den eneste grund til at de myldrer herop til den civiliserede verden er at de vil have del i alt det de ikke selv evner at skabe.
  De skulle selvfølgelig ALLE sendes tilbage til afrika, uden noget som helst af det som den hvide mand har skabt såsom smartphones, medicin, vestligt tøj, computere, briller osv. osv.
  Så kunne de jo, i deres egne hjemlande, bevise at de er lige så intelligente, dygtige og flittige som den hvide mand.

  Kommentar by Danskeren — 24. november 2021 @ 06:20

 7. Jeg er ved at være lidt træt af det her med at flytte ind hos whitey – for derefter at skælde ud over racismen. Hvis der skal være en større respekt for brune og sorte, så præsentér og imponér mig dog med et eller andet gennemtænkt og fantastisk. I stedet for alt det her suk, klage, jammer og nød. Hvor er det dog efterhånden rent ud sagt træls at høre på. Kom nu i gang.

  Kommentar by BE — 24. november 2021 @ 06:54

 8. Latterligt og i øvrigt usandt. Der er masser af farvede vægge rundt om på kunstmuseerne, i Danmark f.eks. på Statens Museum og Glyptoteket.

  Kommentar by Crass Børsting — 24. november 2021 @ 07:54

 9. Jeg troede faktisk at krænkelsespolitiken ikke kunne synke dybere, men det er åbenbart ikke tilfældet. Inden længe vil BLM og lign. forlange at “hvid farve” skal erstattes af en mindre racistisk. Hvad gør jeg? Min pragtfulde hund af racen Westie er hvid!!

  Kommentar by NED MED ALTING — 24. november 2021 @ 08:10

 10. Hvad med vort Dannebrog? Nå ja, dette flag er jo tidligere blevet brændt af. Gæt på i hvilke lande. Men de mange rare penge samme lande årligt modtager er der åbenbart intet racistisk ved, sådan lidt a lá socialisterne foragter kapitalismen, men pengene fra disse fæle kapitalister er der intet forkert ved, altså bortset fra at de fæle kapitalister er tvunget til at bidrage = skatteslaverne.

  Kommentar by NED MED ALTING — 24. november 2021 @ 08:15

 11. Det er da ufatteligt. En væg med en hvid hudfarve….Ja enhver farve skal jo henholdes til Rasmuspsykosen og dens frelsthed. Det er vist (næsten) kun Rasmuspsykotikere der går op i race og hudfarve. Resten (de sunde) rager det en papand, med denne sindsforstyrrede rasmussinepsykotiske moral. Kun hvide kan åbenbart være racister hos denne selvmodsigende rasmuspsykotiske opfattelse.

  Kommentar by Michael Unna — 24. november 2021 @ 09:07

 12. Det må vel være en slags KO-GALSKAB.

  Eller hun er som lille faldet ned fra puslebordet
  masser af gange, fordi hendes mor var åndssvag?

  Kommentar by BENT A — 24. november 2021 @ 09:59

 13. Staklen lider tydeligvis af forfølgelsesvanvid.

  Hvorfor for mine penge?

  Kommentar by Bastardo — 24. november 2021 @ 10:01

 14. Jeg har netop været på toilettet og konstateret at ikke alt er hvidt.
  Dina er således ikke det eneste der ikke er hvidt.

  Kommentar by bjarne Binee — 24. november 2021 @ 10:18

 15. Sieg heil araberen kan jo opsøge en brun bodega, skulle der stadig være en enkelt åben, og placeret noget af hendes “kunst” der, hvis hun kan få lov.

  Kommentar by Asger Baunsgaard — 24. november 2021 @ 10:50

 16. Kunne denne stoette ikke udnyttes bedre, til et inledningsvis interwiev hos en psykiater.

  Kommentar by dunk — 24. november 2021 @ 11:00

 17. Ville sige et eller andet om the White cliffs of Dover, men nu har jeg glemt, hvad det var

  Kommentar by Ego — 24. november 2021 @ 11:54

 18. Trigger warning ! Der er hvide streger på vejene, som sorte, brune og gule skal respektere. Det ultimative bevis på hvidt overherredømme.

  Kommentar by Michael — 24. november 2021 @ 14:04

 19. Væggene skulle vel hellere males kulsorte, for at symbolisere at vi dagligt blive forsøgt undertrykt på alle mulige “tænkelige” måder, af de voldelige hjernedøde indavlede vilde fra Afrika og Mellemøsten.

  Kommentar by Mads kering — 24. november 2021 @ 14:13

 20. Michael — 24. november 2021 @ 14:04

  Ja, for pokker.
  Det må straks laves om. Især de dobbelt optrukne, det må da ødelægge synet for de farvede bilister

  Kommentar by tavsen — 24. november 2021 @ 14:31

 21. Det derfor det farligt med alt denne import af fremmede, deres børn og børnebørn ender med at stemme for afviklingen af Danmark.

  Kommentar by KineserSnot — 24. november 2021 @ 14:54

 22. Javel! Men nu er det således at Danmark indtil for 30-40 år siden stort set kun var befolket af hvide mennesker! De er stadig omtrent 80% af befolkningen, så det bør ikke overraske at vi – de hvide – dominerer på diverse museer, alt andet ville være overraskende. At hvide væge skulle være problematisk er vel stort set lige så meget pip som da mælk pludselig var racistisk!

  Kommentar by Den Nervøse — 24. november 2021 @ 15:48

 23. Ja! Hvid er jo en hudfarve, ikke? Det er derfor væggene er malet hvide! Så de ligner HUD. Hvid HUD. Ja.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 24. november 2021 @ 16:33

 24. Jeg bruger hvidt papir i min printer.

  Kommentar by wilty — 24. november 2021 @ 16:46

 25. Dina brokker sig over at vi elsker den gamle ægyptiske kultur, men diskriminerer de ægyptere der lever ved Nilen. Der er bare det ved det, at de arabere som bor ved Nilen ikke er de oprindelige ægyptere, ikke engang Cleopatra var ægypter, hun var af græsk afstamning! Muslimske arabere invaderede og overtog landet efter de oprindelige ægyptere, som er de relativ få tilbageværende koptere! Hun repræsentere en invasionsstyrke, som den dag i dag udfører etnisk udrensning af de kristne koptiske ægyptere. Hvis det hun skriver skal give mening, så skal hun selv forlade Danmark og Tyskland og ikke rejse tilbage til Ægypten, men til Saudi Arabien!

  Kommentar by Den Nervøse — 24. november 2021 @ 16:55

 26. Baggrundsfarven på min PC-skærm er hvid!! Er jeg så racist?

  Kommentar by Knud Madsen — 24. november 2021 @ 17:08

 27. Danske museer burde sende alle historiske artefakter tilbage til deres hjemlande, mener kunstneren Dina El Kaisy Friemuth.

  Så kan jeg jo bare sige at det nok ikke er det eneste der bør sendes tilbage til deres hjemlande…

  Kommentar by Hooded Avenger — 24. november 2021 @ 17:27

 28. Apropos plyndret “kunst”.
  Jeg stødte netop på denne artikel om hvordan “kunst” fra Nazi-Tyskland der idag opbevares hos sejersmagten USA.
  Artiklen stiller det stiller indledes med interessante spørgsmål.

  “Er det et tilfælde af plyndret kunst? Skulle værkerne sendes tilbage til Tyskland? Er de farlige for offentligheden? Næsten ingen ønsker at have noget at gøre med den nazistiske samling i Fort Belvoir.”

  https://www.nzz.ch/feuilleton/nazi-kunst-in-amerika-viele-hitler-im-bunker-ld.1656531?mktcid=smch&mktcval=fbpost_2021-11-24&fbclid=IwAR2VCbuLKF5j6fOhLIrykbArdP8CEoRxyWy75iVqca52Ai8rQW6BPnwJIWk

  Kommentar by Hooded Avenger — 24. november 2021 @ 21:17

 29. Hvis vi endelig havde “White Supremacy” i Vestlige lande, så ville det da være helt naturligt, da Vestlige mennesker som bekendt er Hvide.

  Kommentar by Peter Nielsen — 25. november 2021 @ 18:31

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper