1. december 2021

Agitprop: Politiken om den unuancerede statistik, og lidt om Mandag Morgens ‘myter om indvandrere’

‘Unge somaliere er bedre end deres rygte: ‘I generelle statistikker for hele gruppen forsvinder nuancerne’, Kunne man læse på Politiken.dk, i en stor opsat artikel om den postulerede vellykkede integration af somaliske indvandrere. Her kan man blandt andet læse om ph.d.-studerende Ayan Yasin, der mener medierne har ‘tendens til at fokusere på det negative’. Et citat fra ekstern lektor Hjarn Zernichow Borberg tager dog prisen.

“Der er tale om en mangfoldig gruppe, så i generelle statistikker for hele gruppen forsvinder nuancerne.” (Hjarn Zernichow Borberg)

Et samfund må i sagens natur tage udgangspunkt i samfundspåvirkningen som helhed, men derudover er det også usandt at medierne fokuserer på det negative. Tværtimod maler medierne ofte med den brede pensel, netop for at sløre hvor galt det i virkeligheden står til med integration af herboende muslimer.

Et dugfrisk eksempel leverer Mandag Morgen, der med udgangspunkt i tal fra Rasmus Bryggers ‘Videnscenter for Integration’ postulerer, at det står langt bedre til med integrationen end danskerne tror. En sidehistorie handler om ‘mediernes ansvar for at beskrive virkeligheden’ – angreb er det bedste forsvar.

TV2 Nyhederne bringer historien som en form for ‘myte’-gendrivelse: Undersøgelse afslører udbredte myter om indvandrere. Humlen er som altid i detaljen. Der fokuseres på ‘ikkevestlige indvandrere’, og der bliver således malet med den brede pensel. Når danskerne taler om indvandrer-arbejdsløshed/kriminalitet tænker de på indvandrere fra MENAPT-lande, muslimer! – ikke indvandrere fra lande som Rusland, Ukraine, Thailand, Kina og Filippinerne. Modsatrettede tendenser forbedrer statistikken.

Holdningsmassage fra Mandag Morgen – Ny undersøgelse: Vi har et helt skævt billede af indvandring og integration.

Tre ud af fire danskere tror, det går værre med integrationen, end de faktiske tal viser. Selvom kriminaliteten blandt unge mænd med ikkevestlig baggrund falder, tror langt de fleste, at den stiger eksplosivt. Danskerne undervurderer også, hvor mange indvandrere, der er i job og uddannelse, og hvor mange, der går ind for ligestilling og demokrati. De unges viden er tættest på fakta.”

(Den fulde undersøgelse kan læses på Videnscenterforintegration.dk)

“Tager man udgangspunkt i de konkrete spørgsmål, tegner der sig nogle bemærkelsesværdige konturer, f.eks. i spørgsmålet om, hvor stor opbakning man tror, ikke-vestlige indvandrere har til demokratiet som styreform. Her er gennemsnitsvælgeren hos Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, dem der ligger længst væk fra det faktiske niveau, mens gennemsnitsvælgeren hos Alternativet, Enhedslisten og Radikale Venstre er nærmest.” (Videnscenter for Integration)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/123546/trackback

27 Comments »

 1. Øhm, man er ikke demokrat, hvis man ikke vil medgive andre – herunder især sine døtre – ret til at træffe afgørende valg i tilværelsen. Og så er det lige meget, om man synes, det er fedt at få lov til at stemme. At være demokrat er ikke at ville have indflydelse, men at bevilge andre indflydelse. Generøsitet.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 1. december 2021 @ 01:35

 2. Der er nu kommet så mange sandheder og afsløringer frem om hverdags-terroren i Danmark, at DRs røde kvinder har følt at det var på tide at gå til modangreb. Frækt påstår man at kriminaliteten er ubetydelig eller faldende, og at det går fint med “integrationen”. Rasmus Brygger fra “Videnscentret for integration” – ha ha ha – var inviteret ind i P1 studiet så han kunne hjælpe med at belære danskerne om at masseindvandringen ikke har øget kriminaliteten i nævneværdig grad.

  Det er naturligvis løgn. Den er nok fire-fem doblet, hvis det kan gøre det. Og så “glemmer” DR og Brygger at al, som i AL, indvandrerkriminalitet og vanvidskørsel osv. er EKSTRA kriminalitet som vi havde været forskånet for, hvis det ikke havde været for “humanisterne” og feltmadrasserne i EL, R og V og godhedsindustrien.

  I det hele taget er DR et forfærdeligt foretagende. Med usaglige påstande og kvarte sandheder søger løgnefabrikken at skabe panik omkring klima-“krisen”, co2, corona-smitten, nye mutationer, mangel på ligestilling og “grøn” omstilling samt danske mænds frygtelige undertrykkelse af kvinder ved julefrokoster for 20 år siden.

  Det er stort set løgn altsammen, men det anfægter ikke DR-kvinderne.

  Kommentar by BENT A — 1. december 2021 @ 01:43

 3. Hørte Pernille Vermund i debat mod Rosa Lund i DR2 Deadline på nogle punkter sige det rigtige om at danskernes straffelovsovertrædelser er faldet lige så meget som dem fra Mena-landene og antyde at det kan skyldes at politiet har opgivet at efterforske sagerne.

  På andre punkter undlod hun dog at benytte sig af en af de få gange der er adgang til at fremføre sandheden ved at nævne at en større og større andel af de formelt danske udgøres af 3-generationsindvandrere, så de rigtige danskeres kriminalitet bliver overdrevet.

  At så mange selv fra enhedslisten tror 20 % af de fremmede er kriminelle hvert år, kan også ret let forklares. En af forklaringerne om at man læser det som kriminelle gennem alle ungdomsår blev givet, men der kan også nævnes politiets egne undersøgelser foretaget af Brita Kyvsgaard, som for at nedbringe overkriminaliteten medregnede færdselsforseelser samtidig med at korrigere for social status osv. 20 % kriminelle fremmede unge mænd dømt årligt tror jeg næsten var resultatet ved medregning af færdsel og ulovlige stoffer.

  Kommentar by perhag — 1. december 2021 @ 01:48

 4. Om kriminaliteten så evt. kun er fordoblet, er det slemt nok. Vi havde allerede nok af kriminalitet inden invasionen begyndte. Og de sidste 20-30 år er hospitalsvæsnet og den sociale velfærd m.m.m. raslet ned, i takt med de stigende udgifter til forsørgelse af nu pænt over en million migranter og evighedsturister.

  Kommentar by BENT A — 1. december 2021 @ 01:56

 5. Selv HVIS somalierne var SELVFORSØRGENDE og LOVLYDIGE, så skulle de stadig IKKE være her for de hører IKKE til her og vi (etniske danskere) vil IKKE udskiftes med fremmede.

  Kommentar by Peter Nielsen — 1. december 2021 @ 02:04

 6. #5 Peter Nielsen
  Helt enig. Det handler om hvorvidt danmark stadig skal være dansk eller ej.

  Kommentar by Danskeren — 1. december 2021 @ 06:17

 7. Hjarn Zernichow Borberg. lol smeeesh early life

  Kommentar by Broager Land — 1. december 2021 @ 06:50

 8. Dynamikken i indvandrerkriminalitet omfatter også, at når en kriminel indvandrergruppe bliver mere velorganiseret falder den registrerede kriminalitet, fordi gruppen bliver bedre til at skjule deres kriminalitet for myndighederne, herunder deres styrke i trusler/vold til at holde vidner tavse. Så når et stigende antal sigtelser ikke fører til dom, er det ikke tegn på politiets racisme, men på den kriminelle gruppes større styrke til at skjule deres kriminalitet.

  Kommentar by traveler — 1. december 2021 @ 07:35

 9. Selv Halime Oguz fra SF ved de fordrejer virkeligheden

  https://youtu.be/yYuysJzOQlY

  Kommentar by KineserSnot — 1. december 2021 @ 08:20

 10. Definér venligst ordet ‘opbakning’. Man kan altid udforme spørgsmål, så de leder svarene i en bestemt ønsket retning – det ved islam apologeterne udmærket og handler derefter.
  Rasmus Bryggers ‘Videnscenter for Integration’ burde hedde ‘Center for spredning af uvidenhed om sand islam’; også kaldet ‘islamobfuskation’.

  Kommentar by Gustav Jensen — 1. december 2021 @ 08:30

 11. Når man går udfra obskure kategorier som “ikke-vestlige” og “danskere” d r indholdet ide mange forskellige segmenter, så giver det ikke et retvisende billede af for forholdene.

  I kategorien “ikke-vestlige” trækker asiaterne statistikken ned og i kategorien “danskere” trækker fremmede som bliver talt som danskere efter i 3. Generation statistikken op.

  Kommentar by KineserSnot — 1. december 2021 @ 09:28

 12. Ja vi retouchere bare virkeligheden, og cencurere alt hvad der kan hidrøre til Islamisk konsekvens. Muslimer har ikke noget med sharia at gøre, og Tommy Robinson skal cencureres et. Løgn og Tayqiaa bruges i MSM og så skal vi æde det råt. (sort humor fra virkeligheden) Støt SIAD: http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk
  God jul og onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 1. december 2021 @ 10:03

 13. Som man råber i skoven, får man svar. Ikke sandt? – Særligt komisk er det, at “Danmarks Videncenter for Integration” som et kobbel Pavlovs hunde forsluger sig på undersøgelsen – Hvorfor lader man ikke bare, folkene omkring Aleksandr Lukasjenko, udforme spørgsmålene? I så fald havde man haft fuld plade.

  Danmarks Videncenter for Integration: Privat foretagende søsat af den forvirrede Rasmus Brygger – Foretagendet forsøgt cementeret med typer som Thomas Gammeltoft-Hansen, Aydin Soei, osv., i bestyrelsen – Man merkt die Absicht und wird verstimmt! – Gosh!

  Kommentar by T. Flodur — 1. december 2021 @ 10:32

 14. Det skønmaleri MSM maler kolliderer i den grad med det oplevelser folk generelt har, de fleste beboere i større byer, har efterhånden stødt på problemer med indvandere. Ikke at det får dem til at afstå fra at stemme blodrødt, men når skønmaleriet bliver så grotesk anderledes end virkeligheden ude på gader og stræder, så må vel selv den mest virkelighedsfornægtende Kommunist fra Enhedslisten, og den mest lallende liberale til sidst erkende virkelighedens eksistens, frem for fortsat at insisterer på at deres konstruerede drømmeverden er et blålys!
  Jeg vil anbefale Rasmus Brygger at læse Danmarks Statistik om indvandring!
  Samtidig må det være på tide at skille Østeuropæere og øst/sydøst asiater ud fra statistikkerne, for dem er der stort set ingen problemer med. Men der er en stor politisk vilje til at tale indvandere fra MENAPT landene op, til trods for at de i virkeligheden klarer sig ualmindeligt dårligt! – Men det er tæt på at bære forbudt at sige det højt!

  Kommentar by Den Nervøse — 1. december 2021 @ 10:40

 15. Når Mandag Morgen konkluderer, at de unges viden er tættest på “fakta” om integrationens succes, så er det baseret på den metodefejl, at man antager, at bedømmelsesevnen er uafhængig af alder.

  Men det er ikke rigtigt, for unge mennesker er i en etableringsfase i samfundet, mens ældre, der allerede er etableret, har den livserfarnes potentiale til at se dybere på samfundsforhold.

  Det er derfor helt forventeligt, at de unges svar passer bedst til ringe og politisk indsovset statistik. (Det er jo også de unge, der bedst forføres af latterlig marxistisk metafysik og primitiv populisme).

  Hvis det derimod var omvendt, at det var de ældre, der var mest i sync med den manipulerede indvandrer-statistik, så ville jeg or alvor blive bekymret. Med andre ord: Typer som Bedstemødre for asyl skræmmer mig langt mere end unge ‘aktivister’.

  Kommentar by traveler — 1. december 2021 @ 12:19

 16. Mon sådan noget her tæller med på positivlisten? Eller i statistikken som madspild?

  https://dagligvarehandlen.dk/kriminalitet/butik-lukket-og-varer-beslaglagt
  Ca. 60 medarbejdere fra Fødevarestyrelsen, Skattestyrelsen og Københavns Politi var onsdag i fælles aktion på Nørrebro i København

  Et halvt ton slik destrueret efter kiosk-raid
  Hælervarer, svindel med moms og afgifter eller ren og skær uvidenhed?”

  Kommentar by tavsen — 1. december 2021 @ 14:16

 17. Mark Twain sagde engang: “There are Lies, damned lies, and statistics”.
  Winston Churchill sagde noget lignende med: “the only statistics you can trust are the ones you have falsified yourself”.

  MSM’s lakajer i Danmark stoler på, at Danmarks befolkning har overtaget de selvinviterede snyltegæster IQ, så de siger: “Fraregner vi migranter som kun har udøvet kriminalitet vor egen vindings skyld, er restens kriminalitet lavere end danskernes”.

  Kommentar by Gustav Jensen — 1. december 2021 @ 14:25

 18. vor -> for

  Kommentar by Gustav Jensen — 1. december 2021 @ 15:01

 19. Somaliere…😄😄

  Selv den sorte skovsnegl er klogere

  Kommentar by Jp — 1. december 2021 @ 15:36

 20. Citatet om at forfalske statistik er vist ikke direkte sagt af Churchill selv. En tysk faktatjekker næppe betalt for at vildlede skrev at citatet ikke kendes på engelsk, og det tyske citat skulle stamme fra hvad Goebbels skrev om den statistikbegejstrede Churchill.

  Hvorom alting er så kan værdispørgsmålene om demokrati osv affejes som ubrugelige, så længe der er stor risiko for uoprigtige svar.

  Derimod handler kriminalitetsspørgsmålene om fakta, men her blev så lagt fælder ud ved at spørgsmålet om dømte efter straffeloven et enkelt år ikke er det som plejer at blive brugt af Flemming Balvig og Brita Kyvsgaard ved udregning af de fremmedes overkriminalitet.

  Enig med dem som skriver at vigtigst er om Danmark skal forblive dansk. Og selv østasiaterne med deres lave kriminalitet og ingen religiøs erobringsforpligtelse begår forbrydelser vi kunne have været sparet for ved at de ikke boede i Danmark.

  Kommentar by perhag — 1. december 2021 @ 16:41

 21. Ét af spørgsmålene lyder:

  – I 2019 var 76 procent af 16-64-årige kvinder med dansk oprindelse i beskæftigelse. Fra 0 til 100 procent, hvor stor andel af kvindelige indvandrere fra ikke-vestlige lande tror du, var i beskæftigelse i 2019?
  (Korrekt svar: 52 pct. – margen for omtrent korrekt: 47-57 pct.)

  De “dumme”, “racistiske” og “fordomsfulde” danskere svarer i gennemsnit: 33% – altså et stykke fra de 52%, men ser man på kvinder fra de problematiske lande, rammer danskerne faktisk plet:

  Syrien: 20%
  Libanon: 30%
  Somalia: 35%
  Irak: 35%
  Afghanistan: 38%

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 1. december 2021 @ 17:05

 22. Ét andet spørgsmål:

  – I 2016 udtrykte 93 pct. af personer med dansk oprindelse opbakning til demokratiet som styreform ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriets demokratiindeks. Fra 0 til 100 procent, hvor stor andel af ikke-vestlige indvandrere tror du, udtrykte opbakning til demokratiet som styreform?
  (Korrekt svar: 85 pct. – margen for omtrent korrekt: 75-95 pct.)

  Men samtidigt mener hele 77% af muslimer i Danmark at “Koranens anvisninger skal følges fuldt ud”

  Som diktator Erdogan udtrykte det:

  “Demokrati med som en sporvogn, man kører med, indtil man når endestationen, og så stiger man af.”

  Velintegreret? – Nej!!

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 1. december 2021 @ 17:22

 23. DR lyver og vinkler og ha ha er på vej til at lukke. Ifølge DRs egen medierrapport for 2020 har DR kun 34 procent bruger Per uge af befolkningen på alle deres platforme ! ( DR er utroligt løgnagtige og platte derfor er ordet plat- form det rette ord).

  Og enten luk de humanitære og statsvidenskabelige fakulteter ELLER flyt halvdelen til Vestjylland, hvor der er en mere samfundsmæssig støtte.

  Vi gider ikke betale for løgn og samfundsomstyrtende gammelkommunister

  Kommentar by H.nielsen — 1. december 2021 @ 18:15

 24. Ifølge DST bliver somaliske mænd og mænd fra Libanon dømt for vold 15 gange oftere end danske mænd – overrepræsentation 1400% !!!

  Velintegreret? – Nej!!

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 1. december 2021 @ 19:58

 25. Problemet er, at politikerne har bundet sig til en migration som Skal være en succes; ellers vil politikerne blive afsløret som de inkompetente fjolser de er.
  For at redde ansigt, får politikerne så deres lakajer til at dekorere på statistikkerne. De fleste totalitære stater bruger den metode til at redde egen bagdel, men løgn og svindel er det.
  Danskerne burde hellere diskutere det grundlæggende problem – hvad dælen gør alle disse uformående muslimer af nytte for dette land. Der har aldrig været nogen som helst gyldige undskyldninger for at importere dem, ud over at politikerne på den måde får demonstreret deres totale foragt for de borgere, der betaler for det syge projekt ‘migration’. 90 milliarder om året i udgifter for absolut mindre end ingenting. De eneste som beriges er migranterne og kun utak får vi der betaler.

  Kommentar by Gustav Jensen — 1. december 2021 @ 22:29

 26. De 3 nævnte medier har alle sugerøret dybt statskassen!

  Nu var det så deres tur til, at bringe lidt propaganda for det fallerede Regime i DK. Som alle statsstøttede medier skal de fra tid til anden bringe misformidling, manipulation & løgn!
  Hvis ikke de lyder ordre fra Mette Fusk, bliver der skåret i deres støtte!

  Alene at påstå, vi har Integrering af flygtninge/indvandre i DK er det største bedrag/løgn i nyere tid.
  Til gengæld har vi Inklusion og segregation!
  Sandvad er et pragt eksempel på dette, borgerne skal “da bare” vende sig til de nye fremmede.

  Hvis det som påstået er sandt, at alle disse flygtninge/indvandre er i en vellykket integrationsproces i DK, hvorfor koster det så 90 Mdr årligt?(hvis ikke 200 Mdr årligt?)

  Støt Danske Patrioter! Stem NB! SIAD!
  P.

  Kommentar by Piotr — 2. december 2021 @ 00:15

 27. Spørgsmålet er stadig, hvorfor Vi ikke hjemsender de kriminelle?

  Gjorte Vi det, ville statistikken være 100% positiv, alle ( de fleste) ville være glade, kriminaliteten ville være minimal ( kun begået af hvide Danskere ) og Danskernes liv ville i almindelighed blive mere tåleligt.

  Den Danske regering har kun ansvar overfor det Danske folk, det skal til gengæld tages yderst alvorligt. Dem der med djævlens vold og magt vil lege verdensredder kan gøre det for deres egne penge og i deres egen fritid.

  Kommentar by Santor — 2. december 2021 @ 07:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper