4. januar 2022

Om woke’isme: ‘Individualismen bekæmpes til fordel for en nymarxistisk og kollektivistisk tankegang’

Jeg har tidligere nævnt Anne Kirstine Cramons indlæg i Berlingske, hvor hun revser det borgerlige Danmark, for ikke at anse ’store dele af identitetspolitikken’ for at være ‘liberale bevægelser’. Hun roste eksempelvis Ditlev Tamm, der nogle dage forinden i Deadline omtalte woke’ismen som ‘et stort civilatorisk fremskridt’. Samme uge kunne man på samme kanal høre panseksuelle Johanna Kinnock forklare, at wokeness blot var ‘den nye måde at snakke om rettigheder og ligestilling på’. Hun er datter af tidligere statsminister, der sikkert ville have sagt det samme, da hun som glødende kommunist læste på universitet. Nogenlunde samme alder som Johanna i dag.

Det er naturligvis en absurd tanke, at borgerlighed kan inkludere sin antitese, og flere har kommenteret påstanden i Berlingske. Her lidt fra en skarp kommentar af EU-translatør Christian Vinter – Som homoseksuel mand har jeg det modsatte perspektiv på identitetspolitik end dig, Cramon (kræver login).

“Anne Kirstine Cramon forstår ikke, hvorfor identitetspolitik og # metoo ikke er liberale værdier. Jeg forstår til gengæld ikke, at man kan opfatte sig selv som liberal, hvis man ikke ser, hvordan identitetspolitik modarbejder alt det, liberale værdier forsøger at fremme. Og derfor mener jeg, at Cramons manglende forståelse for kritikken kun kan forklares med én eller begge af understående årsager: At hun slet ikke er så liberal, som hun (formentlig) fortæller sig selv. At hun ikke har nogen reel forståelse af, hvad identitetspolitik handler om…

Det er derfor også pudsigt, Cramon, at du i dit indlæg insisterer på, at de, som kritiserer identitetspolitikken, ikke har talt med nogen, ‘der måske identificerer sig lidt anderledes end normen’. Det er pudsigt, fordi du ender med at falde i præcis samme kategori. Jeg må nemlig formode, du er helt enig med mig i, at ikke alle kvinder tænker ens? … At ikke alle transpersoner eller homoseksuelle tænker ens? Har jeg ret i den antagelse, er det derfor også besynderligt, at dit indlæg giver én indtrykket af, at du udelukkende har hørt ét narrativ blandt dem, ‘der måske identificerer sig lidt anderledes end normen’.

… Derfor er det også en smule foruroligende, at du ikke kan få øje på, hvordan identitetspolitikken ikke fremmer, men modarbejder dén værdi, fordi individualismen bekæmpes til fordel for en nymarxistisk og kollektivistisk tankegang, mens fri debat og retten til at udtrykke sig, som man har lyst, lider som følge deraf.

Så derfor, Cramon, er den identitetspolitiske dagsorden ikke liberal og vil aldrig kunne blive det. Den repræsenterer nemlig det stik modsatte af det, du på et tidspunkt må have formået at bilde dig selv ind.”

Citater

“Væsentligt for #wokeness er, at når du én gang er blevet vækket, kan du ikke falde i søvn igen. Som i den famøse scene i ‘The Matrix’, hvor hovedpersonen Neo (Keanu Reeves) får tilbudt en blå og en rød pille, hvoraf kun den røde vil give ham mulighed for at se verdenen, som den virkelig er. Når man en gang har set verdenen med sit woke klarsyn, er den forevigt forandret.” (Studerende Johanna Kinnock, Heartbeats, 11. september 2018)

“En stærk trang til at sende et trøstens ord til Anne Kirstine Cramon har overvældet mig efter hendes kommentar i Berlingske 29. december om hendes træthed af det borgerlige Danmark: Det retter sig med tiden, Cramon. Tidens onder er i nævnte kommentar personificeret i ‘den forstokkede onkel’, andre steder omtalt som ‘den brovtende, gnavne eller vrisne onkel’, der hærger ellers hyggelige familiesammenkomster med sine erfaringstyngede synspunkter, dumme vittigheder eller reaktionære anekdoter. De trimler ned ad pinden, de gamle, og om føje år er der ikke flere tilbage. #Metoo-bevægelsen, woke-bevægelsen og krænkelsesparate minoritetsgrupper vil sørge for at opretholde og udbrede de rette tankesæt. Livet bliver meget bedre. Vi er mange gamle, som har sat sig ind i identitetspolitikken, men ikke rigtig har kunnet få øje på, at den og # metoo-bevægelsen er liberale strømninger, men derimod er ensrettende bevægelser med totalitære tendenser.” (Pensionerede politimester Jørn Bro, Berlingske, 3. januar 2022)

“Problemet er, at den moderne identitetspolitik, som i høj grad er en direkte importvare fra en i tiltagende grad intolerant amerikansk debatkultur, ser samfundet som en evig kamp mellem forskellige interesser og grupperinger og at alt, herunder normalt objektive fakta, skal anskues i et magtperspektiv. Derfor er dele af den identitetspolitiske debat degenereret til en form for stammetænkning eller skyttegravskrig, hvor forskellige grupperinger forsøger at bestemme, hvad andre må mene og sige, skævvride eller ødelægge historien og anfægte normale videnskabelige metoder. Identitetspolitikken påstår at ville fremme tolerance og mangfoldighed, men den gør meget ofte det modsatte.” (Konservative Nikolaj Bøgh, Berlingske, 4. januar 2022)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/124207/trackback

15 Comments »

 1. Hvor er det dog inderligt ligegyldigt hvord psykiske afvigere kommunikerer med hinanden. Riv brillerne af dem og send dem ud at arbejde i rismarkerne.

  Kommentar by Træt — 4. januar 2022 @ 15:42

 2. Anne Kirstine Cramons: er et af Berlinske eksempler på faste skribenter. Jeg springer altid hende over, kan hverken holde hendes selvfede billeder ud i avisen og det hun skriver, ja efterhånden er de fleste af den slags. Men godt når forhenværende Politimester Jørn Bro giver svar på tiltale.

  Kommentar by IES — 4. januar 2022 @ 15:52

 3. Jeg er stadigvæk ikke kommet mig over Pernille Skippers belæring overfor NB -Mette Thiesen (?)- ord om at mænd kan blive gravide fra Folketingets talerstol….Så kære mænd…Pas på det når i er sammen med en kvinde…..Deet baar såån en…FØØØLELSEEE… jeg er måske præmenstruel….??? Fakta og virkeligheden skal ikke komme og blande sig i den debat…så blir jeg nemli fornærmet…..og det skal Fakta og virkeligheden tage hensyn til…..Jeg, mig og mit Woke ego :-) :-) :-) :-).

  Kommentar by Michael Unna — 4. januar 2022 @ 16:01

 4. Der var også Blachmann der gjorde første afsnit af X-factor til en woke-oplevelse. Hele to gange skulle han fortælle. hvor fedt det var at unge mennesker udfordrede normerne. Og det egentlig utroligt at han har glemt 80erne, hvor popstjerne gerne gik med make-up, neglelak og farvede deres hår.

  Mon ikke woke-tosserne der producere X-Factor havde castet ham til netop at være således, han er jo en “gammel hvid mand”. De håber vel andre spejler sig i ham.

  Kommentar by KineserSnot — 4. januar 2022 @ 16:11

 5. De “borgerlige anstændige” er med Ditlev Tamm blevet åbentlyse om deres borgerlighed. Det har altid blot været pyntesyge progressive med en anden tøjstil.
  Derfor er et konkret og partikulær samfund med en begrænset retsstat blevet erstattet med en utopisk universel retfærdighedsstat med menneskerettigheder uden modstand.

  Kommentar by CCC — 4. januar 2022 @ 16:15

 6. Bloggens diskurs er totalt overvældende. De fleste danskere fatter ikke meget af de mange politiske kodeord og finurlige vendinger fra den øverste humanistiske stratosfære. Man bliver helt rundtosset af de uforklarlige verbalakrobatiske manøvrer.
  Kunne en venlig sjæl ikke offentliggøre en ordbog med alle de fine nøgleord med samt deres mangfoldige oversættelser – hvis det altså er muligt at oversætte formlerne til jævnt dansk.

  Kommentar by Gustav Jensen — 4. januar 2022 @ 16:22

 7. @CCC: prøv at google nogle billeder frem af Ditlev Tamm :)

  Kommentar by Peter Lund — 4. januar 2022 @ 17:05

 8. Eller: “Når man en gang har set verdenen med sit woke klarsyn, er skaden forevigt sket.”

  Jeg troede egentlig, at vi som samfund – udsprunget som den er af protestantismen – var meget opmærksomme på den kritiske synsvinkel, men der findes fortsat alt for mange forudsætningløse og letpåvirkelige unge, der “vækkes” til en totalitær ideologi.

  Kommentar by traveler — 4. januar 2022 @ 17:18

 9. Det som de røde sjovt nok ikke forstår, er at der er mange former for woke, har man f.eks. først erkendt omfanget af de forskellige verdensomspændende bedrag med geopolitisk øjemål der foregår, samt ikke mindst de korrupte MSM der støtter den udvikling (reelt afvikling af stabile samfund), er man faktisk netop woke. Det absurde er, at lige præcis venstrefløjen er dem der endnu sover og har tilvænnet sig den nye fascistiske tids undertrykkelse af (ytrings)friheden. Det virker ironisk nok som om, frihed er det eneste de røde ikke vil have, de ønsker kun diktatur og ensretning i dag. Højrefløjen ønsker interessant nok, netop at bevare forskelligheden ved de europæiske kulturer, hvor de røde heltst vil splitte dem i atomer og ensgøre alt og alle. Med andre ord; Orwells 1984 er radigale tøsers drømmescenarie.

  Kommentar by LarsB — 4. januar 2022 @ 20:12

 10. Det er bare lidt tåbeligt at skrive om marxismen her og så lægge et billede op med swastika. Hitler kæmpede for at redde europa mod marxismen og dens syge ideer. Hitler fejlede og derfor er marxismen så udbredt.

  Kommentar by Den Danske Helt — 4. januar 2022 @ 20:51

 11. “Woke” og Liberalisme er begge en del af problemet, da det “liberale demokrati” har muliggjort/tilladt at folk, som er skadelige overfor det etniske danske folk, kan få indflydelse i Danmark.

  Kommentar by Peter Nielsen — 4. januar 2022 @ 22:25

 12. – Den Danske Helt

  Ville være skarpere med hammer & segl, men reelt er det to sider af samme sag.

  Kommentar by Kim Møller — 5. januar 2022 @ 00:31

 13. Ditlev Tamm er indbegrebet af borgerlighed og konservatisme når de er værst.

  Kommentar by bjarne Binee — 5. januar 2022 @ 11:15

 14. Den såkaldte borgerlige avis Berlingske har ligeledes nomineret den forhenværende VU-forkvinde Camilla Søe til Fonsmark-prisen.

  Hvis man orker at læse lidt af tøzens skriblerier på Twitter, vil man hurtigt opdage, at den små frøken Søe er mere woke end Politiken og Information tilsammen.
  Og Berlingske labber det i sig…

  Kommentar by Revisoren — 5. januar 2022 @ 11:57

 15. 1157 Venstrefløjen er ægte aktivistiske nazister. Højrefløjen er bedrageriske, løgnagtige psykopatiske homoer

  Kommentar by Ego — 5. januar 2022 @ 16:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper