12. januar 2022

Paula Larrain kræver journalistisk ros til katastrofefilm, da hun er ‘100 procent enig i McKays analyse’

Tidligere DR-vært Paula Larrain har begået en besynderlig klumme. På den ene side understreger hun, at journalistik ikke kan være objektiv, da der forud for artiklen eller indslaget ‘ligger forudgående aktive valg efter aktiv stillingtagen’: “Alene det at bringe en holdning, kræver, at man synes, denne holdning er vigtig nok til udbredelse.” Efter disse snusfornuftige ord, går hun så til angreb på medier der bringer ‘faktuelt forkerte påstande’, såsom at kriminaliteten ikke er faldende, at integrationen ikke går relativt godt.

Katastrofefilmen ‘Don’t look up!’ bliver et fikspunkt, for det er åbenbart også journalistisk forkert at kritisere en klima-alarmistisk satirefilm. En klima-alarmistisk film med Meryl Streep på hele 132 minutter! Fra Altinget.dk – Journalisters indædte kritik af satirefilmen Don’t Look Up er ublu ansvarsfraskrivelse.

“Adam McKays satirefilm om en komet, der er på vej til at ødelægge verden, der slet ikke gider at lytte, men hvor valgte politikere blot kan slippe af sted med at tale imod fakta for egen kortsigtet vindings skyld – og at folket først bliver aktiveret, når en lav følelse af misundelse bliver antændt i dem. Filmen minder i uhyggelig grad om realisme. Jeg skraldgrinede af filmen, fordi jeg var 100 procent enig i McKays analyse. Når mediemagthavere – forstået som journalister og redaktører ansat på toneangivende medier med adgang til de største mikrofoner – håner filmen som et makværk – ser jeg det som en ublu ansvarsfraskrivelse. Enten fordi de ikke vil anerkende, at de har et ansvar eller fordi de bliver sure over at blive gjort ansvarlige – og til grin.

… Det er bidende satire over en verden af misinformation, hvor traditionelle medier har forvirret mere, end de har oplyst. Selvfølgelig med enkelte undtagelser. Der er heldigvis en god underskov af journalister og nye medier, der gerne vil gøre op med den overkommercialiserede journalistik, og som er mere optaget af at oplyse end at få en Cavling.

Men får de nogensinde en chance for at slå igennem i en verden, der hellere vil underholdes end informeres? Adam McKay forsøger at råbe verden op med en analogi, der undervejs udstiller verdens tilstand, herunder massemediernes ansvar for den.”

(Klima-alarmistisk hystade i Don’t look up, 2021: “There is a 100 percent chance, that we all gonna die.”)

Anmeldelser

“Den indvending, jeg oftest har hørt, er, at filmen i for høj grad er en ureflekteret venstreliberal kritik af Donald Trump og Trump-æraen i det hele taget. Hvor ‘de onde’ konsekvent er figurer taget ud af Trump-universet, og »de gode« lige så konsekvent er storbyliberale, der tror på videnskaben og på oplysningsprojektet. Sådan kan man udmærket fortolke filmen…” (Henrik Dahl, Berlingske, 12. januar 2022)

“Hvorfor giver det overhovedet mening at beskæftige sig med en halvsløj Hollywood-film brygget på lige dele kapitalismekritik og en nærmest populistisk foragt over for bærende demokratiske institutioner, der affejes som latterlige og utilstrækkelige værktøjer i hænderne på uansvarlige magthavere? … Filmen fremstiller både medier, politikere og den brede befolkning som decideret upålidelige. Tilbage står længslen efter ekspertvældet og den manglende tillid til den kollektive beslutningsproces.” (Troels Heeger, Berlingske, 5. januar 2022)

“Problemet med Don’t Look Up som ’sociopolitisk kommentar’ er, at den først og fremmest udtrykker en særligt selvretfærdig fortælling om klimakrisen, der hverken er særlig korrekt eller særlig konstruktiv. … Uforvarende udtrykker Don’t Look Up i stedet en udbredt og selvforherligende fortælling om klimakrisen som det rationelle mindretals kamp mod de formørkede masser. …. Enhver indvending afvises som uvidenhed, og det store flertal afskrives som tåber, der nægter at kigge op, acceptere realiteterne og trykke på knappen.” (Leder, Dagbladet Information, 3. januar 2022)

“Faktisk grinede jeg kun for alvor én eneste gang. Det var, da Ron Perlman, perfekt castet som politisk ukorrekt rumskibs-kommandør hylder alle de ‘hårdtarbejdende hvide’. Og også lige sender en lille anti-woke hilsen til klodens indians og gays, på sin vej op for at sprænge det truende meteor i stumper og stykker.” (René Fredensborg, Ekstra Bladet, 26. december 2022)

Oploadet Kl. 01:38 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/124380/trackback

20 Comments »

 1. Paula er bare en neger i forklædning.

  Kommentar by jp — 12. januar 2022 @ 08:05

 2. Tjah. Forbandelsen ligger lige for og har været der lige siden vi lærte at tæmme ilden. Med overbefolkningen bliver det selvfølgelig ikke bedre. Rent økonomisk logik i katastrofeforbrug i energi og landbrugsressurcer.

  Kommentar by Michael Unna — 12. januar 2022 @ 08:17

 3. som sædvanligt er indholdet af film ubrugeligt præk.
  Men overfladen er ret interessant. Det slog mig hvor meget Leonardo Dicaprio i denne rolle ligner, kopierer og hylder den fantastiske skuespiller William Hurt.

  Kommentar by poul sørensen — 12. januar 2022 @ 08:56

 4. Hele præmissen bag historien/plottet – at politikere, medier, big business etc ikke kerer sig om klimaet og at “eksperterne” taler for døve ører – er i strid med kendsgerningerne. Dagens politikere løber rundt med hovedet under armen og skriger mere infantilt end Greta op om snarlig klima-død og -ødelæggelse, medierne skriver ikke om andet end dommedagsscenarier for klimaet, enhver større virksomhed ævler løs om CO2-neutralitet, klimatiltag m.m.

  Kommentar by RonaldR — 12. januar 2022 @ 10:33

 5. Paula Larrain har tidligere været opstillet for Det Konservative Folkeparti, og lidt som Connie Hedegaard er der ikke meget konservativt over hende, de kunne såmænd ligeså godt være medlem i Radikale Venstre!
  Det er måske på sin plads at gå klodens klimahistorie lidt på klingen, i alle tilfælde tiden efter Weichelistidens ophør for ca. 11000 år siden. Lige nu råber alle over at kloden sveder, men det er altså ikke det varmeste vi har haft det siden sidste istid, i maglemosetiden for ca. 8500 år siden var der ca. 3-5 grader varmere, og siden har vi haft varme perioder og kolde perioder, der var varmt i de minoriske tid, omkring år nul, middelaldervarmen i vikingetiden og endeligt vores nuværende varme tid. Imellem har vi haft kolde perioder, f.eks i folkevandringstiden omkring år 400 til 700, og den lille istid der havde de sidste krampetrækninger midt i 1800 tallet. Men i stedet for at glæde sig over varmen så føler vi at vi skal have dårlig samvittighed over at vi ikke fryser, for det lader til at diverse klimaaktivister mener at temperaturen midt i 1800 tallet er den rigtige!
  Nuvel bare roligt det bliver koldt igen, men lige hvornår ved ingen.
  Det interessante er at varmeperioderne hver gang har været lidt mindre varme og kuldeperioderne lidt koldere, så det overordnede billede er en afkøling, som dybest set med store udsving har været igang de sidste 55 mio. år.

  Kommentar by Den Nervøse — 12. januar 2022 @ 10:39

 6. Paula Larrain er en kliche’.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 12. januar 2022 @ 11:56

 7. Det er Paula Larrain, der er faktuelt forkert på den. I artiklen hævder hun at langt de fleste kriminelle er etniske danskere. Det kan afvises af Kriminalforsorgen. Den siger at næsten halvdelen af de indsatte i fængslerne er udlændinge, indvandrere eller efterkommere (https://nyheder.tv2.dk/samfund/2018-07-18-knap-halvdelen-af-de-indsatte-har-ikke-dansk-baggrund). Det har nok ikke ændret sig til gunst for de ikke-danske siden 2018).

  At kriminaliteten er faldet oplyses godt nok af myndighederne. Men det må være en sandhed med modifikationer, da politi, retsvæsen og fængsler aldrig har været mere overbelastede. Kriminalitetens størrelse er svær at definere. Nogle kriminalitetsarter falder fordi de er blevet gjort sværere med effektive modforholdsregler (bedre låse, døre og vinduer, alarmsystemer, kontantløse banker, etc.). Mens andre arter er steget (narko, bandekriminalitet, internetkriminalitet, dødsvold, økonomisk svindel). At kriminaliteten er blevet grovere er i hvert fald tilfældet ud fra hvad man kan læse i aviserne. Grovere kriminalitet er større kriminalitet end mindre grov kriminalitet efter min målestok.

  Kommentar by JC — 12. januar 2022 @ 12:09

 8. Paula Larrain er en kliche’.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 12. januar 2022 @ 11:56

  Ja, også i den grad. Stereotyp med monotone tilbøjeligheder

  Kommentar by tavsen — 12. januar 2022 @ 12:43

 9. Den Nervøse @ 12:39
  Fin opsummering af temperaturudviklingen de sidste 11.000 år, som gør al aktuelt vrøvl om, at kloden brænder og vi alle smelter, til skamme.
  Lad os glæde os over, at varme og CO2 er lig med en mere frodig klode (inkl. større udbytter på de danske marker), at vi ikke skal bruge lige så meget energi på opvarmning, at flere mennesker trods alt dør af kulde end at varme, hvorfor netto-effekten af lidt højere varmegrader er færre døde, etc.
  Og så venter vi øvrigt stadig på, at de sidste 40 års klima-forudsigelser/-advarsler – hvoraf 2/3 skulle være sket fyldest på nuværende tidspunkt – bare tilnærmelsesvist rammer indenfor skiven. I ved: Nordpolen isfri om sommeren, London oversvømmet igen og igen, gletsjerne i US Glaciar Park smeltet væk, ingen sne på toppen af Mt. Kilimanjaro, etc. Hvorfor bliver folk ved med at tro på hver ny forudsigelse, når alle hidtidige forudsigelser er gjort til skamme?

  Kommentar by RonaldR — 12. januar 2022 @ 12:58

 10. Leonardo DiCapiro holdte hans ferie i Caribien efter filmen havde præmierer på super yachten “Vava 2” som bruger ligeså brændstof pr km som 5.gennemsnits biler bruger på et år.
  https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-10382825/Dont-look-Leonardo-DiCaprio-eco-hypocrite-110million-yacht.html

  Kommentar by Anonym — 12. januar 2022 @ 13:10

 11. afvist i off-topic

  eraoflight(dot)com
  Gates, Fauci, and Daszak charged with Genocide in Court Filing
  In a stunning 46-page legal filing to the International Criminal Court on December 6, an intrepid attorney and seven applicants accused Anthony Fauci, Peter Daszak, Melinda Gates, William Gates III, and twelve others of numerous violations of the Nuremberg Code. These included various crimes against humanity and war crimes as defined by the Rome Statutes, Articles 6, 7, 8, 15, 21, and 53.

  Kommentar by k.m. — 12. januar 2022 @ 13:17

 12. ” … det store flertal afskrives som tåber, der nægter at kigge op, acceptere realiteterne”

  Dette er selvfølgelig hysterisk i forhold til “klimakrisen”. Men i forhold til den igangværende invasion af fremmede, ville dette faktisk ikke være helt forkert. Et flertal af tåber har jo (endnu) ikke forstået de katastrofale konsekvenser som denne invasion har haft og vil få.

  Kommentar by Peter Nielsen — 12. januar 2022 @ 17:07

 13. JC — 12. januar 2022 @ 12:09 skrev:
  “I artiklen hævder hun at langt de fleste kriminelle er etniske danskere. Det kan afvises af Kriminalforsorgen.”

  Det afgørende må være hvor mange kriminelle fremmede der er pr. 100.000 indbyggere, altså hvor OVERREPRÆSENTEREDE de fremmede er i kriminalitetsstatistikkerne.

  Kommentar by Peter Nielsen — 12. januar 2022 @ 17:11

 14. Paula Larrain er et sølle fjols. Det var en tragedie for Mads Holger,at han rendte ind i hende. Og nu snakken er om de døde,så er Colin Flaherty desværre ikke blandt os længere.

  Kommentar by Nielsen — 12. januar 2022 @ 17:43

 15. lyt til de her to studieværter, der ikke ved mikrofonen stadig er tændt
  https://citizenfreepress.com/breaking/aussie-anchors-thought-their-mics-were-shut-off/

  Har Paula Larrain en kommentar ?

  Kommentar by k.m. — 12. januar 2022 @ 19:27

 16. # Nielsen

  100 % enig – hædersmanden Mads Holger er stærkt savnet – og hvornår rejser den uønskede chilenske migrant Paula Larrain hjem igen?

  Kommentar by Revisoren — 12. januar 2022 @ 19:28

 17. > 17:42
  https://hodjasblog.one/colin-flaherty-doed-i-gaar-11-januar-2022-af-cancer/
  https://cwbchicago.com/

  Kommentar by Nielsen — 12. januar 2022 @ 19:41

 18. > k.m. 19:27
  Minder de to tv folk ikke lidt om Sten Nørskoov og Nynne Bjerre?

  Kommentar by Nielsen — 12. januar 2022 @ 19:52

 19. Ja medierne er tavse angående den bæbrune mu-slimede invasion af Europa.

  Kommentar by Knee grow floydd — 13. januar 2022 @ 01:52

 20. En konservativ der styres af humanistisk empati er ikke konservativ, men radikale venstre.
  Det var engang konservative blev styret af tradition, nationalfølelse etc.

  Kommentar by Poul Sørensen — 13. januar 2022 @ 10:03

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper