20. januar 2022

Lingvist vil have diversitet: Sproget har været definerende for nationen, “… den forståelse må ændres’

Weekendavisens Tine Eiby har talt med sociolingvisten Martha Sif Karrebæk, der fortæller at et ‘urbant hverdagssprog’ i dag inkluderer arabiske, tyrkiske eller somaliske ord. Her lidt fra interviewet set på Weekendavisen.dk – Dansk über alles (kræver login).

“Martha Karrebæk fylder ikke meget i fysisk forstand, og man kan se for sig, hvordan hun som sociolingvist må have relativt nemt ved at arbejde antropologisk… Til gengæld taler hun artikuleret, når hun selv bliver spurgt, og hendes meninger har kant: ‘Vores danske sprog har været grundlæggende for definitionen af, hvad det vil sige at være nation. Men den forståelse må ændres. Det er afgørende for vores samfund, at vi lærer at håndtere diversiteten – også fra et sprogligt perspektiv.’ – Hvordan ser du det for dig konkret? ‘Ord, der stammer fra andre sprog end dansk, kommer ind, om man vil det eller ej. Sproget ændrer sig, umærkeligt, uundgåeligt, og det ændrer sig også i forhold til grammatik og udtale…

Det værste ved debatten om ‘mere dansk, tidligere dansk og kun dansk’ er efter hendes mening, at man fortæller børnene lige fra starten, at den sprogkompetence, de kommer med, ikke dur; den skal de pakke sammen og lægge fra sig.

Det er en tabermodel. Vi ved, at når man fortæller folk, at de er forkerte, så bliver de dårligere til at lære noget. …’.”

(Alfred Nielsens Muhammedansk Tankegang I Vore Dage…, 1930, udsnit af forside)

Oploadet Kl. 01:38 af Kim Møller — Direkte link47 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/124525/trackback

47 Comments »

 1. http://www.nomos-dk.dk/skraep/1983_idag/buhl.html
  Peter Neerup Buhl: Om Grundtvig og truslen mod nationen (1992)
  En god bog, kort men stadig væsentlig med få let forklarlige minusser. hvorved jeg mener det er en ret kort bog om et emne der fyldte meget i Grundtvigs liv, samt hos forfatteren- nok for at sætte fokus på den stadig aktuelle indvandringsproblematik- sætninger der for en del læsere er ganske overflødige.

  Kommentar by Peter Buch — 20. januar 2022 @ 05:42

 2. ja, hun er en galning.
  jeg har længe tænkt at det nok bare var et spørgsmål om tid
  før vi fik nogle tosse-woke udtalelser fra lingvistisk side,
  i Aarhus befinder afdelingen sig trods alt i blokken:

  Antropologi, Arkæologi og Lingvistik.

  det er et af de steder hvor et aktivt forsøg på en dekonstruktion
  af Danmark finder sted.

  det ikke-repræsentative er blevet omdrejningspunkt
  for disse skønånders historie om fortiden, de digter ganske enkelt
  og opfinder den Danmarkshistorie som føles rart i maven.

  Arkæologi:
  (uha, arabiske mønter i dansk jord, Danmark var islamisk, enkeltstående fund af fremmed dna og eller materiel kultur udlægges som forhistorisk multikulti, selvom mobiliteten indtil for 100 år siden var yderst begrænset, en kvinde begravet med våben, kvinder var en udslagsgivende del af militæret)

  og om samtiden (Antropologi og Lingvistik) for at gå til ekstremerne
  indenfor anti-modernistisk “forskning”…igen, det der stikker ud,
  nogle kulturfremmede der ikke kan tale dansk bruges som repræsentativt
  materiale for “sprogets udvikling”…

  fælles for disse eksempler fra
  antropologi, arkæologi og lingvistik er at de ikke er repræsentative…, det er meget ringe “videnskabeligt” arbejde, det svarer til at der i en stor kostald ellers svinestald med års mellemrum fødes en vanskabt kalv eller gris, fx med 5 ben, og denne
  enestående begivenhed bliver så udlagt som “normalt”, “almindeligt” og så videre…, denne analogi minder dig måske om noget og ja, det er præcis sådan woke kønsforskning også finder sted, man skaber et billede af virkeligheden som ikke er repræsentativt, man zoomer ind på undtagelsen og glemmer alt om statistik og videnskabelig redelighed.

  den omtalte lingvist er åbenlyst aktivistisk i sin tilgang til opgaven
  og bekymrer sig ikke om statistik og målbarhed, hun vil gerne skabe en historie og en flydende dansk identitet og det forsøger hun så på ved at studere ghettodansk.

  ghettodansk er et produkt af kulturel fattigdom hos en gruppe der ikke bor i deres hjemland og som heller ikke formår at tale dansk, sandsynligvis fordi de heller ikke i privaten taler dansk.

  for mig virker hun som en blødning, det svarer lidt til at ville studere tysk og så påstå at danske ord er ved at vinde indpas fordi danske elever i undervisningen/børn af danske forældre bosat i Tyskland blander ikke-tyske ord ind i deres samtaler.

  jeg tager brugen af de arabiske ord som et udtryk for at børnene ikke har lært dansk, ikke bruger dansk i hjemmet, har et underudviklet dansk sprog…, men det er jo bare min lægmandsholdning og hvad betyder den overfor en rigtig “fagmand af faget”s holdning, lyt med andre ord til den woke ekspert.

  men bare vent, selvom hun er plim og en dårlig forsker skal hun nok få
  en forrygende karriere, hun siger det som multikulti-entusiasterne gerne vil høre, ergo er hun velkommen og kan indtage en plads i solen…, det er dog en svær verden at begå sig i, for hun skal gerne vide hvad der rører sig på de andre woke institutter så hun kan holde hele pladen fuld i identitetsbingo.

  Institut for Antropologi, Arkæologi og Lingvistik har altid været præget af Enhedslisten, SF og Radikale Venstre, enkelte stikker lidt ud i mængden og Middelalderarkæologi er mindre woke end Forhistorisk, nok fordi det er studiet af den kristne periode og Middelalderen rummer en stor del af de ting vi indtil 1983 med udlændingeloven levede i, naturligvis videreudviklet, men alligevel…, der er hos Forhistorisk en større tendens til at væve løs, digte om man vil, fordi mængden af egentlige vidnesbyrd er mindre og fortolkningsdelen derfor bliver større…

  mange forskere på woke fakulteter bedriver således egentlig bare personlig og politisk virksomhed, ting gravet op fra jorden som måske bare skulle udstilles i en montre med et par ord vedhæftet om teknik, materiale og alder bliver viklet ind i en langhåret teori om “udveksling, flydende grænser, multikulti” og nu leverer lingvistik altså også en til samlingen…det danske sprog er ved at smelte sammen med arabisk…, aha, ser man det…, det er en tegneserieverden vi befinder os i!

  Kommentar by konservativ — 20. januar 2022 @ 06:00

 3. Jeg kender “wallah” og “yallah” og “jeg knepper din mor”. Hvad er der ellers? Kom med nogle eksempler.

  Kommentar by BE — 20. januar 2022 @ 06:27

 4. Muslim beskrivelse af vikinger.
  https://danmarkshistorien.dk/vis/materiale/ibn-fadlan-om-vikingernes-ar-rus-skikke-ca-922/

  Kommentar by P — 20. januar 2022 @ 06:51

 5. Hvilke og hvis interesser varetager Martha Sif Karrebæk? Vil man udslette en nation eller en national identitet begynder ethvert forsøg på den slags med det centrale: nemlig sproget. Hendes standpunkt står i betænkelig grad tæt på den politik Sovjet Unionen førte mod Ukraine i 1920erne og 1930 – og som i sidste ende førte til folkemordet i Ukraine: Holodomor. Hvilken magt repræsenterer Martha Sif Karrebæk i sit forsøg på at legitimere “diversitet” og delegitimere den danske identitet? Som om Danmark ikke altid har været præget af sproglig diversitet? Hvem har besluttet at Danmark skal være et samfund præget af Martha Sif Karrebæks form for diversitet? Har det danske folk besluttet netop dette? For Martha Sif Karrebæk vil formentlig hylde såvel demokrati og den slags, hvis hun blev spurgt? Bare ikke folkestyre – “masserne” er så besværlige. Ikke sandt?

  Kommentar by Limewoody — 20. januar 2022 @ 07:22

 6. I slutningen af 1930erne var stort set alle ukrainske lingvister blevet sendt i KZ-Gulag og/eller myrdet. En 81-årig ukrainsk lingvist blev f.eks myrdet af OGPU/NKVD i Ljubianka-fængslet i Moskva. Ordbøger over det ukrainske sprog blev forbudt og sovjet-russisk blev sproget i skolerne. Ukrainsk kunst, arkitektur og kultur udslettet sammen med den ukrainske selvstændige bondestand. Alt sammen udført med ivrighed og sovjetisk kampånd af Stalin og kommunistpartiets villige mordere.

  Kommentar by Limewoody — 20. januar 2022 @ 07:38

 7. . ”Interkulturel Pædagogik skal modvirke den der lidt selvretfærdige
  holdning med, at vi var her først. Vort mål er at uddanne børnene til at fungere i et samfund, der
  består af folk fra mange andre kulturer end den danske. Derfor vil vi overhovedet ikke reagere på
  opfordringen fra Dansk Kultur. Tonen i brevet ligger langt fra den ånd og det værdigrundlag vi har
  her på skolen.”
  (Lise Thorn, skoleleder, Jyllands Posten, 25.8.2003).

  Kommentar by Limewoody — 20. januar 2022 @ 08:02

 8. Froeiduvi Kjalalalavidabum droåvivasse gnetivitibilllalul (Nu må hun da være glad:-)) :-) :-) :-).
  God torsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 20. januar 2022 @ 08:52

 9. Støt SIAD: http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk

  Kommentar by Michael Unna — 20. januar 2022 @ 08:53

 10. Kunne egentlig være interessant og se om Alfred Nielsens bog kan fremvise om nogetsomhelst er ændret i Muhammedansk tankegang.

  Kommentar by Michael Unna — 20. januar 2022 @ 08:55

 11. Så Martha Sif Karrebæk vil gerne erstatte “Sørens også” med det mere exotiske “jeg knepper din mor”.

  Hvis man skal kunne opretholde et demokrati, må man sprogrøgte tilstrækkeligt meget til, at man kan kommunikere med hinanden i et forståeligt sprog.

  Der er intet at hente ved at slikken røv for et fremmede sprog, der nok forsøger at sige det samme, men som er skabt i en anden historisk referenceramme end den danske og dermed fremmedgør samtalen.

  Kommentar by traveler — 20. januar 2022 @ 08:56

 12. Skattebetalt ?

  Kommentar by dunk — 20. januar 2022 @ 09:20

 13. Det bliver spændende at se en arbejdsplads hvor folk taler 3-4 forskellige sprog og det ikke er nødvendigt at have et fællessprog.For et vedtaget fællessprog ville jo så være bedre end de andre så vidt jeg kan forstår hendes logik.

  Hvis hun mener der skal laves et rent kluddersprog ,så vil det selvfølgelig give uanede problemer at definere hvilke ord er de rigtige.

  Denne geniale kvinde er næppe i stand til at forstå en af pointerne i historien om babelstårnet

  Hun skal nok have 30-35 lukrative år som skatteyderbetalt vrøvlehoved foran sig.

  Danmarks rigdom har skabt endnu et menenske uden fornuftigt indhold i livet.

  Kommentar by geden — 20. januar 2022 @ 09:35

 14. Damen antyder bare på en diskret måde, at vi alle nu skal lære arabisk og andre lignende primitive sprog fra østens taberlande. Det er derfor, at globalismen er en rigtig ‘nationkiller’ for at sige det på nutidsdansk. Globalismen vil langsomt fortrænge alle andre sprog i verden end kinesisk, hindu, arabisk og engelsk. Danskerne vil ende som en lille forskræmt etnologisk skare i et ocean af arabiskmumlende kameldriverter; hvis danskerne ikke snart får taget sig sammen til at hælde alle numseløftere ud af alle sogne.

  Kommentar by Gustav Jensen — 20. januar 2022 @ 09:37

 15. Martha Sif Karrebæk er på Københavns Universitets kontanthjælp, som lektor.
  Har bl.a. publiceret “En følelse af henrettelse: Om affektive bevægelser i en terapisamtale med tolk” og “COVID-19 er blevet en ny undskyldning for at diskriminere minoriteter”
  Det tvangs-betaler vi nok en million for om året. Så det må vel være rigtig kunst.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 20. januar 2022 @ 09:43

 16. Demografien fortæller os, at om 30 år – enten/eller:

  . Muhamedanerne skal lære at tale fejlfrit dansk fra fødslen. Dette er utopi.

  . Danskere skal lære at tale fejlfrit arabisk fra fødslen. Hvis nutidens danske børn skal kunne bo i Danmark, når de bliver voksne, må der indføres obligatorisk undervisning på alle klassetrin. Undervisningsministeren må beslutte, om det skal være som første fremmedsprog, eller om det skal erstatte dansk.
  Dansk kan så blive andet fremmedsprog efter Engelsk.

  Kommentar by Bastardo — 20. januar 2022 @ 10:02

 17. Kuleskør møgtøs.

  Kommentar by Nielsen — 20. januar 2022 @ 10:06

 18. At 2, konservativ:
  Tak for at du tog dig tid til at dele mange kloge betragtninger.

  Kommentar by Bastardo — 20. januar 2022 @ 10:08

 19. At 7, Limewoody:
  Dit skoleledercitat:
  “ Vort mål er at uddanne børnene til at fungere i et samfund, der består af folk fra mange andre kulturer end den danske.”

  – fik mig til at erindre, at min datter i folkeskolen i 80’erne havde en klasse- og dansklærer, der til møder fortalte forældrene, at skolens fornemste opgave var at uddanne børnene til at få et godt voksenliv som arbejdsløse, for det var jo deres eneste fremtidsudsigt med en borgerlig regering. Jeg kan desværre ikke huske hans navn, men det var på Roholmskolen (nu Herstedøster Skole) i Albertslund. Jeg håber at han stadigt skammer sig.

  – Der var iøvrigt kun et par brune elever i klassen dengang.

  Kommentar by Bastardo — 20. januar 2022 @ 10:25

 20. “Det er afgørende for vores samfund, at vi lærer at håndtere diversiteten – også fra et sprogligt perspektiv”. Ja, den udvikling begyndte samtidig med at indvandringen af muslimer tog fart. Det behøvede man ikke være sociolingvist for at opdage (snarere tværtom!:-)

  Ordet “perker” opstod spontant. Det betegnede muslimske indvandrere fra Mellemøsten*, Tyrkiet og Pakisten. Selv oplevede jeg at det internt blev brugt af indvandrerforskere, når ingen udenforstående hørte det. Da jeg spurgte en af dem, svarede hun: “Det kalder vi dem altid, det er jo dem vi taler om og så er de praktisk med et ord der dækker mere end kun ‘arabere'”. Såvidt jeg ved er det ord “perker” stadig tabu selvom det er det mest præcise? Det bruges så vidt jeg ved ikke frit i de finere kredse? Så sprogrøgterne – hvad enten de er ansat i det offentlige eller ej – bruger også sproget til at disciplinere det danske folk.

  *”Mellemøsten er et geopolitisk og kulturelt område, som sædvanligvis dækker det sydvestlige Asien og Egypten. Området består af landene omkring den sydøstlige del af Middelhavet og øst herfor, samt af landene ved den Persiske Bugt. Det er ikke klart defineret, hvilke lande, der tilhører regionen.” Wikipedia

  Kommentar by Amad — 20. januar 2022 @ 10:34

 21. Det er jo ikke fordi arabiske, tyrkiske og somaliske låneord hører hjemme i det akademiske sprogbrug. Det er som regel gadens og bandemiljøets værste gloser, som sniger sig ind. Det vi har fået tilført har givet en voldsom forfladigelse af sproget.
  Men vi skal også være opmærksom på, at sprogets forvandling er et af de stærkeste midler til at omdefinerer samfundet. Når ord pludselig forsvinder og erstattes af andre så er det samtidigt et meget stærkt signal om, at samfundet er i forvandling, og nå det bliver styret fra officielt hold så er det hvad George Orwell kaldte Nysprog! Et værktøj hos totalitære stater på linje med historieforfalskning.

  Kommentar by Den Nervøse — 20. januar 2022 @ 10:57

 22. Laer foerst at tale modersmaalet ordentligt,laer saa ogsaa at tale andres sprog,jeg vil tro det vil fremme forstaaelsen mellem mennesker,jeg forstaar ogsaa det er for svaert og uoverkommeligt for en halvstuderet stratenroever

  Kommentar by dunk — 20. januar 2022 @ 10:57

 23. Woke-tosserne i de klassiske fag arkæelogi, historie, antorpologi og linguistik er Oikofober og ikke værd at lytte til.

  Kommentar by KineserSnot — 20. januar 2022 @ 11:03

 24. Kommentar by Amad — 20. januar 2022 @ 10:34

  Før 2019 stod denne beskrivelse af ordet “Perker” også på wikipedia. Men det blev hurtigt slettet efter Pernille Vermund udtalte det i en dokumentar.

  Kommentar by KineserSnot — 20. januar 2022 @ 11:04

 25. Kommentar by Amad — 20. januar 2022 @ 10:34

  https://www.reddit.com/r/scandinavia/comments/roeqwo/at_kulturradikale_ben%C3%A6gter_virkeligheden_og_skal/

  Kommentar by KineserSnot — 20. januar 2022 @ 11:15

 26. Kommentar by Limewoody — 20. januar 2022 @ 07:22

  Det vores venner der har startet denne trende om at undergrave de Europæiske sprog.

  https://forward.com/culture/181937/is-yeshivish-a-language-or-a-dialect-like-ebonics/

  Kommentar by KineserSnot — 20. januar 2022 @ 11:41

 27. interessant KineserSnot 11:04 og 11:15. Jeg har selv bidraget økonomisk til Wikipedia og jeg har selv skrevet et opslag dér. Jeg siger ikke om hvad et er og sig det ikke til nogen!:-)

  wikipedia er ellers stærkt bevogtet af venstrefløjsere, der sørger for at deres virkeligheds opfattelse dominerer. Det samme gælder som bekendt i alle de gamle aviser og i statens radio-og tv (DR og Tv2) og på de fleste blogs – og på Danmarks Medie og Journalisthøskole og i Journalistforbundet. De røde kæmper konstant for deres lille Hassan!:-)

  Kommentar by Amad — 20. januar 2022 @ 11:43

 28. Kommentar by Amad — 20. januar 2022 @ 11:43

  Eksemplet viser jo netop at wikipedia er kontrolleret og konstant bliver tilrettet venstreradikales verdensforståelse.

  Kommentar by KineserSnot — 20. januar 2022 @ 12:21

 29. “”Hvad betyder wallah?”:
  Sociolingvistisk forandring,
  sprog-i-brug og arabisk i dansk
  MARTHA SIF KARREBÆK”

  PDF: https://www.nys.dk/article/view/120485/168569

  Prøv at kigge på hendes eksempler på samtaler blandt børn. Eksempler hun analyserer ud fra.

  Kommentar by BE — 20. januar 2022 @ 13:40

 30. Helt enig KineserSnot 12:21.
  Som du nævnte var “ordet “Perker” også på wikipedia, før det blev hurtigt slettet efter Pernille Vermund udtalte det i en dokumentar.” Et godt eksempel.

  Hvem rettede de så derefter? For det er der endnu?

  Egentlig kan man vist gå ind historikken på Wikipedi og se, hvem der har ændret definitionen af ordet ‘perker’. Det kunne være interessant. Jeg vædder 1 flaske årgangs whisky på, at det er en venstrefløjser! :-)

  Kommentar by Amad — 20. januar 2022 @ 14:07

 31. Tine Eiby har tilbragt sin ungdom på venstrefløjen bl.a. Tvind og RUC og
  var i over 20 år gift med Tøger Seidenfaden, så hun har til fulde aftjent sin værnepligt som venstreorienteret, kulturradikal og politisk korrekt.

  Kommentar by bjarne Binee — 20. januar 2022 @ 14:23

 32. Kommentar by Amad — 20. januar 2022 @ 14:07

  Nej der står intet om den “social-betonet”-bibetydning mere.

  Kommentar by KineserSnot — 20. januar 2022 @ 14:43

 33. 26. “Forward” er en “progressiv” amerikansk avis…eller i dansk forstand (“kultur”)-radikal – men hvad dette har med jødedom at gøre må du nok hellere forklare.

  Kommentar by Limewoody — 20. januar 2022 @ 14:55

 34. Kommentar by Limewoody — 20. januar 2022 @ 14:55

  Forward er en jødisk avis. Det er jøderne der har fundet på den linguistiske idioti, der gør man mener at fremmede folkefærd skal have ret til at påvirke oprindelige folkefærds sprog med tinge de har taget med udefra.

  Kommentar by KineserSnot — 20. januar 2022 @ 15:13

 35. Ordene “Perker” og “Wallah” findes i Den Danske Ordbog på nettet, og “Perker” findes også i den danske Wikipedia, men ikke “Wallah”.

  Kommentar by traveler — 20. januar 2022 @ 15:13

 36. Kommentar by Limewoody — 20. januar 2022 @ 14:55

  Deres slogan er vitterligtalt

  “The Jewish Forward – News That Matters To American Jews”

  Hvorfor spiller du dum?

  Kommentar by KineserSnot — 20. januar 2022 @ 15:14

 37. The Forward delivers incisive coverage of the issues, ideas and institutions that matter to American Jews. Its rigorous reporting and balanced commentary on politics, arts and culture have won numerous awards year after year, including repeated recognition by the Society of Professional Journalists.

  Founded in 1897 as a Yiddish-language daily, the Forward soon became a national paper, the most widely read Jewish newspaper anywhere. By the 1920s its circulation outstripped The New York Times.

  Kommentar by Anonym — 20. januar 2022 @ 16:14

 38. Hvorfor er det så vigtigt at skelne om det er jøder eller muslimer, der fornyer sproget?

  Kommentar by Anonym — 20. januar 2022 @ 16:15

 39. The Forward delivers incisive coverage of the issues, ideas and institutions that matter to American Jews. Its rigorous reporting and balanced commentary on politics, arts and culture have won numerous awards year after year, including repeated recognition by the Society of Professional Journalists.

  Founded in 1897 as a Yiddish-language daily, the Forward soon became a national paper, the most widely read Jewish newspaper anywhere. By the 1920s its circulation outstripped The New York Times.

  Kommentar by Cleon — 20. januar 2022 @ 16:17

 40. Ja, enig KineserSnot 14:43, “Perker” er der stadig på Wikipedia. Det kan alle jo se. Men du skrev “Før 2019 stod denne beskrivelse af ordet “Perker” også på wikipedia. Men det blev hurtigt slettet efter Pernille Vermund udtalte det i en dokumentar.”

  Men hvem slettede det og hvem har skrevet den nuværende ‘folkeopdragende’ version? Egentlig kan man vist gå ind historikken på Wikipedi og se, hvem der har slettet og skrevet den nye tekst til ordet ‘perker’. Det kunne være interessant at se hvem det er? Det overskrider desværre mine evner:-(

  PS. Man skal vist kunne ‘afkode’ det, der står i ‘Versionshistorik for “Perker”‘ Vis loglister for denne side (vis misbrugsloggen)
  Tidligere versioner af denne artikel listes nedenfor (se Hjælp:Versionshistorik og Hjælp:Redigeringsopsummering):
  (nuværende) = forskel til den nuværende version, (forrige) = forskel til den forrige version, tid og dato = artiklen på dette tidspunkt, brugernavn eller IP-adresse af bidragsyder, m = mindre ændring, → = redigering af sektion
  Forskellen mellem to versioner kan vises ved at benytte radioknapperne til udvælgelsen og klikke på knappen “Sammenlign valgte versioner”.
  Eksterne værktøjer: Versionshistorik statistik · Versionshistorik søgning · Redigeringsstatistik · Sidevisning statistik
  (Nyeste | Ældste) Se (50 nyere | 50 ældre) (20 | 50 | 100 | 250 | 500)

  Kommentar by Amad — 20. januar 2022 @ 17:59

 41. Jeg tror det er multikulturalisternes håb at der vil opstå en slags blandingssprog mellem perkisk og dansk, til afløsning for det danske sprog, som de hader.

  Det er nu nok tvivlsomt. Selvfølgelig tales der en særlig perkerdansk dialekt i visse områder, f. eks. Københavns vestegn. En sociolekt som også i stigende grad tales af det danske “mindretal” på Vestegnen. Prøv blot at høre rapperen Tessas udladninger på primitivt perkerdansk.

  Men jeg tror ikke på en perkisk-dansk forbrødring, som vil give sig udslag i et fælles sprog. Snarere vil samfundet splitte op i flere, også sprogligt segregerede subkulturer, som står hinanden meget fjernt. Nærmest fjendtligt.

  Kommentar by JC — 20. januar 2022 @ 21:25

 42. “man fortæller børnene lige fra starten, at den sprogkompetence, de kommer med, ikke dur”

  Ja, man skulle hellere fortælle dem, at de ikke hører til her og burde rejse ud af landet hurtigst muligt.

  Kommentar by Peter Nielsen — 21. januar 2022 @ 00:45

 43. Enig JC 21:25. Perkerdansk er en sociolekt. Det kan også være sproget i en subkultur. Fra hippie- og narkokulturen har vi i normalsproget i dag ord som ‘fedt’, ‘totalt syret’ og ‘kold tyrker’ (der ovenikøbet er en (humoristisk) bevidst fejloversættelse af det amerikanske slang: “Cold turkey:-)

  Ligesom dronningens A1 sprog, der karakteriserer den Københavnske overklasses gamle sociolekt i nærheden af Hellerup. Nærmest en truet dyreart. I dag en minoritet selv i Hellerup. Dem vi ser en parodi på med Fritz og Poul. Her i Snobberne: Naturkatastrofer | Rytteriet | DR Satire
  https://www.youtube.com/watch?v=79Lpy3ggO8s

  Kommentar by Amad — 21. januar 2022 @ 09:52

 44. 34 – Kinesersnot.
  At hævde at lingvistikken er en jødisk opfindelse er noget lodret vrøvl. Oprindelsen til lingvistikken går helt tilbage til de gamle grækere – men mon ikke du kan spinde en ende over at både Aristoteles og Platon i virkeligheden var jøder?? Og mon ikke Augustin var en skabs-jøde? Eller hvad med Dante?? Eller Wilhelm von Humboldt?

  Hvorfor siger du ikke blot ligeud – “Det er jødernes skyld det hele”? Så har du jo en god velafprøvet syndebuk på plads?

  Kommentar by Limewoody — 21. januar 2022 @ 10:26

 45. Kommentar by Limewoody — 21. januar 2022 @ 10:26

  Du har delvist ret, men den retning som vi snakker om her er skubbet frem af jøder.

  Stop nu med at være så intellektuel uærlig…

  Kommentar by KineserSnot — 21. januar 2022 @ 11:38

 46. Kommentar by Limewoody — 21. januar 2022 @ 10:26

  “linguistic intersubjectivity” stammer fra Frankfurterskolen, som er skabt af jøder.

  Kommentar by KineserSnot — 21. januar 2022 @ 11:40

 47. Endnu en landsforrædder, der efter at have nasset uddannelsesstøtte i mange år, nu skal finde en ny nasserkanal.

  Kommentar by Hul igennem? — 22. januar 2022 @ 08:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper