21. januar 2022

Et år med samtykkelov: 60 pct. flere mænd sigtet for voldtægt, ikke væsentligt om de dømmes i retten

Onsdag kunne man i Berlingskes Nyhedspodcast Pilestræde høre et længere interview med Gyrithe Ulrich, vicestatsadvokat i København. Emnet var de første erfaring med samtykkeloven, og før jeg fangede navnet troede jeg, at hun var en feministisk aktivist fra en eller anden venstreorienteret NGO. Den omvendte bevisbyrde som et enigt folketing vedtog, har medført at godt 60 procent flere mænd sidste år blev sigtet for voldtægt.

Det var endnu uvist, om flere mænd bliver dømt for voldtægt, men det var heller ikke det centrale her, lød det. Mænds retssikkerhed var ikke til debat. Det vigtigste var, at samfundet overordnet set anerkendte at man (læs: kvinden) ‘har været udsat for et overgreb’. Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner.

Helene Kristine Holst, Berlingske: Er det væsentligt for samtykkelovens succes, at der kommer flere domsfældelser?

Gyrithe Ulrich, Vicestatsadvokat: Nej, det tænker jeg ikke. Det er jo ikke domfældelserne som sådan vi måler på, og spørger du mange voldtægtsforurettede, så er det faktisk ikke den omstændighed, at få eventuelle gerningsmænd dømt, men bare at sagen bliver behandlet ordentligt, og respektfuldt af samfundet. At det bliver anerkendt, at man har været udsat for et overgreb. … for mig at se er det vigtigste succeskriterium, at anmelder føler sig ordentligt, respektfuldt, retfærdigt behandlet i retssystemet. At sagen bliver vurderet retfærdigt, objektivt.

(Radikale Kristian Heegaard i eufori over samtykkelovens vedtagelse, 2020; Foto: FT.dk)

“Antallet af anmeldelser og sigtelser i forbindelse med voldtægtssager steg i 2021. Endda i voldsom grad. Fra 2020 til 2021 gik tallet af anmeldelser fra 1392 til 2110, og når det kommer til sigtelserne, tegner sig samme tendens. I 2020 var der 1078 sigtelser for voldtægt, mens tallet i 2021 var 1678. Det viser en opgørelse Rigspolitiet.” (Kristeligt Dagblad, 17. januar 2022)

Oploadet Kl. 02:15 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/124550/trackback

30 Comments »

 1. Jeg er helt klar over at denne her er aldeles off topic. Men lige så tragisk det er at mindes episoden som det er at se på dette stupide radikale kontrafej. Lige så nærmest komisk er afsløringen af de korrupte saraner i regeringer. Her,USA: https://forbiddenknowledgetv.net/route-91-uncovering-the-cover-up-of-the-vegas-mass-shooting/

  Kommentar by Nielsen — 21. januar 2022 @ 06:30

 2. Feminazierne er gift for vestens civilisation.

  Kommentar by Flaskeposten — 21. januar 2022 @ 07:37

 3. Smart! Nu kan de så stille sig op og harcellere over at flere og mænd ikke bliver dømt – “slipper af sted med det”.

  Kommentar by Felix Krull — 21. januar 2022 @ 08:53

 4. Jeg betvivler ikke at voldtægter finder sted. Overfaldsvoldtægter, hvor offer og gerningsmænd ikke kender hinanden.

  Men definitionen af voldtægt er totalt udvandet i forhold til det. For en forslået kvinde, med blå øjne, blodutrækninger på halsen, iturevet tøj og ødelagt underliv er milevidt fra hvad det typiske voldtægtsoffer er med den nye lov.

  Loven er bygget på den fejlagtige antagelse, at mennesker (kvinder især) altid er fuldt bevidste om deres handlinger og aldrig ændrer mening. Og det faktum, at samleje i sin urform er manden der tager kvinden. Derfor bliver mange kvinder faktisk seksuelt opstemte under en “voldtægt” og det er ikke unormalt de ligefrem får orgasme. Nogle gange endda voldsommere og dybere end de er vant til, hvilket selvsagt gør det endnu mere skamfuldt at blive “voldtaget”.

  …. men så er det jo godt hun kan få hævn over manden dagen efter, når amorinerne er forduftet og hævntørsten pibler frem

  Kommentar by redneck — 21. januar 2022 @ 09:04

 5. Samtykkeloven er et tv-drama procuceret af stats-tv. Det er et beskæftigelsesprojekt for den forvoksede journalist stand. Omvendt bevisbyrde har man ellers kun hidtil haft i skattesager (dem med væsenet ikke dem med Gurli-Margrete ude på lageret til julefrokosten!:-)
  Omvendt bevisbyrde er ellers noget, der karakteriserer politistater.

  Kommentar by Amad — 21. januar 2022 @ 09:11

 6. @09:04 —I’ve assisted more young women than I can count with this very issue…There have been very few studies on orgasm during rape, but the research so far shows numbers from 10% to over 50% having this experience. In my experience as a therapist, it has been somewhat less than half of the girls/women I’ve worked with.

  Kommentar by Cleon — 21. januar 2022 @ 09:38

 7. Kristian Hegaard er et levende bevis på, hvorfor personer med opsyns- og behandlingsbehov på åndssvageforsorgens område ikke bør få børn med hinanden.

  I øvrigt må det være en klar indikation på diskrimination, at krænkeren Kristian Hegaard ikke har fået et nyt ‘topjob’ endnu. Måske dette omkringrullende orakel kunne få en plads som dommer i Højesteret?

  Kommentar by Polka — 21. januar 2022 @ 09:54

 8. Det er værd at bemærke, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommere udgør 8,6 procent af den samlede befolkning (2018), men trods det lave antal udgør de ikke-vestlige indvandrere og efterkommere bl.a. 45 procent af andelen af skyldige personer for voldtægt i Danmark.

  Kommentar by Cleon — 21. januar 2022 @ 10:00

 9. Politiet rejser sigtelse, når de vurderer, at den mistænkte er skyldig. Selv om sagen måske senere bliver “opgivet” af politiet selv eller af anklagemyndigheden, vil en sigtelse altid klæbe til den mistænkte.
  Politiets fornemste opgave er, alene at rejse sigtelse, hvis det er sandsynligt at den mistænkte vil kunne blive dømt.
  Anklagemyndighedens fornemste opgave er, alene at rejse tiltale, hvis det er sandsynligt at den sigtede vil blive dømt.

  Iøvrigt morsomt, at når man googler “sigtet”, får man en masse svar med “speltmel”.

  Kommentar by Bastardo — 21. januar 2022 @ 10:11

 10. -> Bastardo

  En sigtelse vil altid klæbe til den mistænkte, og det er vel det store problem.

  I øvrigt forklarede Gyrithe Ulrich, at der skam ikke var omvendt bevisbyrde, og eksemplificerede med historien om en mand der blev frikendt for voldtægt mod en eks-kæreste. Han havde så heller ikke på nogen måde voldtaget hende…

  Kommentar by Kim Møller — 21. januar 2022 @ 10:26

 11. Hvis det er Heegaard i euforisk tilstand, vil jeg nødig se ham, når han er depressiv.

  Kommentar by Michael — 21. januar 2022 @ 10:38

 12. 4; det var seriøst noget af det mest syge, jeg nogensinde har læst!
  Du burde spærres inde, da du er ekstremt farlig for nye omgivelser.

  Kommentar by Hulk — 21. januar 2022 @ 10:51

 13. Her er %delen af voldtægter nok endnu højere
  https://ditoverblik.dk/indvandrere-og-efterkommere-staar-for-58-af-al-kriminalitet-i-sverige/

  Kommentar by k.m. — 21. januar 2022 @ 11:12

 14. Det fik hvad de ville, at kaste en konstant skygge over alle mænd.

  Kommentar by KineserSnot — 21. januar 2022 @ 11:17

 15. Kommentar by Polka — 21. januar 2022 @ 09:54

  Han får sikkert en fin karriere, han har jo alle de rigtige meninger. Men han skal nok lige stoppe med at pille ved små piger først.

  Kommentar by KineserSnot — 21. januar 2022 @ 11:18

 16. Næste trin er psyko-voldtægt. Det optræder, når en Han blinker fornøjet til en forbipasserende Hun. Sådan noget kan kun udlægges som voldtægtsforsøg, også fordi Hannen er besiddelse af det instrument, med hvilket han kan gennemføre en potentiel potent fysisk voldtægt.
  Ekstreme tankeforbrydelser er det samme som virkeligt gennemførte. Tanker skaber virkelighed – uha, uha.

  Kommentar by Gustav Jensen — 21. januar 2022 @ 11:43

 17. Selvom grænseoverskriden opførsel på arbejdspladsen og voldtægter er fuldstændig urimelige og forfærdelige så overvej – hvad gør #MeToo bevægelsen og ændring af definition af voldtægter i sidste ende ved forholdet mellem mand og kvinde. Bliver der flere seksuelle samkvem mellem mand og kvinde og evt. børn eller færre?

  Kommentar by Jens Hansen — 21. januar 2022 @ 11:46

 18. Godt foto af Heegaard – taget i samme sekund, hvor den liderlige spazzer får tidlig sædafgang…

  Kommentar by Revisoren — 21. januar 2022 @ 12:21

 19. Så vidt jeg er orienteret, så har Kristian Heegaard selv haft problemer med at holde fingrene for sig selv!

  Kommentar by Den Nervøse — 21. januar 2022 @ 13:00

 20. Har gamle senile Creepy Joe mon fået samtykke fra alle de små sagesløse børn og kvinder, som han har pillet ved?

  Kommentar by Revisoren — 21. januar 2022 @ 13:08

 21. I garagen stod et destillation apparat, som bruges til at lave brændevin. Politiet anklagede manden for ulovligt at lave brændevin, fordi han havde udstyret. Hertil svarede manden: “Hvad med voldtægt?”. Politiet: “Har de også begået voldtægt?!” Manden: Nej, men jeg har udstyret!”:-)

  Kommentar by Amad — 21. januar 2022 @ 16:46

 22. Hegaard (et e og to a’er)

  Føj, jeg er ved at brække mig, hver gang jeg så et foto af den multihandicappede spasser, Kristian Hegaard. Føj for satan, håber det er sidste gang, hans kontrafej vises på Uriasposten.

  Kommentar by Cleon — 21. januar 2022 @ 17:20

 23. Gyrithe Ulrich fortæller om en situation der er gået galt. En kvinde synes at det er en god idé at have kontakt med en ekskæretste. Det er en god idé at lave en aftale med ekskæresten. Det er en god idé at tage hjem til ekskæresten en sen aften. Det er en god idé at sidde i ekskærestens sofa og snakke om sex og sexfantasier i et længere tidsrum. Det er en god idé at overnatte i ekskærestens seng.

  Ekskæresten har så fået den vanvittige idé at hun nok er dukket op med henblik på “sex med ex” – hvilket så viser sig ikke at være tilfældet.

  Det kan være meget godt med flirt og bevægelser og blikke og antydninger og ordlege – i en erotisk og pikant og raffineret stemning. Men mænd bliver nødt til at opprioritere noget med at skære igennem – cut the crap. Få stillet nogle direkte spørgsmål. Hvad har vi gang i lige nu? Og hvor er vi på vej hen? Hvad kan jeg forvente?

  Det kan sandsynligvis lægge en dæmper på en god stemning, men det er ikke desto mindre blevet mere og mere nødvendigt.

  Kommentar by BE — 21. januar 2022 @ 17:56

 24. #11 Michael.
  Jeg vil meget nødig se hen overhovedet.
  Hen er decideret ækel.

  Kommentar by Danskeren — 21. januar 2022 @ 18:14

 25. # 11.
  Du skriver:
  Hvis det er Heegaard i euforisk tilstand, vil jeg nødig se ham, når han er depressiv.
  HÆ HÆ, den var sågu god.

  Kommentar by NED MED ALTING — 22. januar 2022 @ 01:43

 26. Jeg kommer til at tænke på den Politiske process imod Inger Støjberg, som ville beskytte kvinder imod tvangsægteskab og pædofilagtig ægteskab blandt de islamiske indvandrere. Hvis man kunne få hende dømt, kan man vel også få Claus Hjort Frederiksen dømt for landsforræderi, for at have afsløret- hvad alle ved- samarbejdet med NSA (National Secureti Agency) USA med den direkte linje. Ikke blot brud på tavshedspligten.
  Som sagen imod Messerschmidt tyder noget på problemer med habiliteten i Dommerstanden, når juraens objektivitet subjektivt bliver brugt til Politisk forfølgelse af modstanderne.

  Kommentar by Michael Unna — 22. januar 2022 @ 06:07

 27. @06:07 du lovede skrivepause indtil jul.

  Kommentar by Cleon — 22. januar 2022 @ 17:28

 28. Kommentar by Cleon — 22. januar 2022 @ 17:28

  STFU Unulius

  Kommentar by Træt — 22. januar 2022 @ 23:09

 29. De eksplosive mange Voldtægtssager I Danmark og Europa…

  Kan sammenlignes med den islamistiske invasion, og de lavtintelligente afstumpede negere fra Afrika.

  Det hele hænger sammen, de eksplosive krimininalitetstatestikker og invasionen.

  Kommentar by Mads kering — 23. januar 2022 @ 13:56

 30. Den skulle ihvertfald ikke nærme sig mit barn, uden at den fik en gevaldig en over snuden.

  Kommentar by Mads kering — 23. januar 2022 @ 18:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper