30. januar 2022

Jens Olaf Pepke om klima-alarmismen: 2021 var ‘et ganske normalt år’, dog “… usædvanligt vindstille”

Stormen Malik ramte vestkysten i går, og minsanten om ikke De Konservatives Mai Mercado bruger anledningen til ‘at sætte politisk fokus på klimaforandringer’, det man normalt ville kalder for populisme. Dele af venstrefløjen dyrker klima-alarmismen som religion, men der er ingen grund til at borgerlige hopper på vognen. Jens Olaf Pepke Pedersen renser luften i Weekendavisen – Ekstremt normalt.

“Læser man kun nyhedsoverskrifterne, kan man godt få det indtryk, at de ekstreme vejrfænomener stod i kø i 2021, for gennem året afløste oversvømmelser, orkaner, tornadoer, naturbrande samt hede-og kuldebølger hinanden. Alligevel må året betegnes som et ganske normalt år…

Globalt set omkom der sidste år omkring 7.000 mennesker på grund af ekstremt vejr, men i forhold til den opmærksomhed, som begivenhederne tiltrækker, må antallet siges at være beskedent. Til sammenligning blev der sidste år dræbt dobbelt så mange mennesker med skydevåben alene i USA, mens 100.000 amerikanere døde af en overdosis, heraf langt de fleste af opioider.

Herhjemme blev 2021 et meget normalt år med minimale afgivelser i forhold til klimanormalen. Det skyldes dog også, at klimanormaler er på 30 år, og at vi nu har skiftet den gamle klimanormal fra 1961-1990 ud med klimanormalen for 1991-2020. Den nye klimanormal er 1,0 grad varmere og har 47 millimeter mere nedbør end den gamle, så nu er et varmere og vådere år blevet mere normalt. Alligevel kunne de fleste danskere fejre juleaften i snevejr, selvom det ikke blev en landsdækkende hvid jul. Og så blev 2021 usædvanligt vindstille med det laveste niveau i 20 år, hvilket både gav en lav produktion af vindmøllestrøm og høje elpriser.

Da den globale temperatur siden slutningen af 1800-tallet er steget med 1,2 grader, betyder det, at hvis de seneste årtiers stigning fortsætter, vil 1,5-graders-niveauet blive nået inden for de næste 20 år. Alligevel var det selv i 2021 svært at finde tegn på, at klimaet er blevet mere ekstremt, med en enkelt vigtig undtagelse, nemlig at der er kommet flere hedebølger.”

(Mai Mercado på Facebook, 29. januar 2022)

“Og hun kommer da fra Tønder, hcor bønder i gamle dage, byggede gården på høfde, ( forhøjning), da havet ofte skyllede langt ind på land , nok værst i kraftig vestenvind/storm, indtil, det fremskudte dige byggedes med sluser.” (Per Richter Jensen, Facebook, 29. janaur 2022)

Oploadet Kl. 16:01 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/124711/trackback

14 Comments »

 1. Al menneskelig aktivitet forårsager i gennemsnit forøget omsætning af energi til varmeenergi, altså opvarmning. Selvsagt vil et forøget antal mennesker i verden forårsage forøget opvarmning. Da antallet af mennesker gennem de seneste 60 år er steget fra 2 milliarder til 8 milliarder i dag, altså en faktor 4. Aktivitetsniveauet er også steget, ikke pga. af vores muskelkraft, men pga. af hvad vores hjernekraft afstedkommer. Se bare alle de DataCentre der popper op rundt omkring, som fyrer megawatts varme ud i naturen.
  Mon klimatologerne har styr på, hvor meget varme i Gigawatt som mennnesket og dets aktiviteter forårsager? især i forhold til naturens generering af varme. Hvad siger Lomborg, hvis vi reducerer verdens befolkning tilbage til 2 milliarder – eller deltager vi alle i et uforudsigeligt eksperiment omkring hvor mange mennesker der skal til for at ødelægge jorden.

  Kommentar by Gustav Jensen — 30. januar 2022 @ 16:25

 2. Den små Mai Mercado har tidligere været kæreste med Nicolai Wammen.
  Det siger lidt om det forvirrede fruentimmers dømmekraft…

  Kommentar by Revisoren — 30. januar 2022 @ 17:03

 3. “og trampoliner der flyver ind til naboen”

  Her er tale om et krystalklart tegn på klimaforandring. For den slags så vi trods alt ikke for 50 år siden.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 30. januar 2022 @ 17:36

 4. Mercado, det lyder som at være til salg, altså prostitueret for globalismen.

  Kommentar by Træt — 30. januar 2022 @ 18:24

 5. Mai Mercado er en ussel karrierepolitiker, der bare venter på at få ministerbilnøglerne tilbage for enhver pris. Hun har ingen reelle politiske værdier, udover at blive valgt til størst mulige embede. I Sovjetunionen eller KIna havde hun meldt sig ind i kommunistpartiet og flittigt proklameret “Leve Stalin” eller “Leve Xi Jinping”, hvis det er hvad der skal til.

  Kommentar by Ufrivilligt skatteoffer — 30. januar 2022 @ 19:58

 6. Uden nævneværdig menneskelig påvirkning har bundprøver taget i Sargassohavet vist, at overfladevandet i gennemsnit har været 1 °C varmere for tusind år siden end i dag. Også talrige andre observationer har påvist det, man kalder den middelalderlige varmeperiode, der skete af naturlige årsager. Så tidens varmeperiode kan sagtens ligge inden for en naturlig variation, altså når mennesket ikke regnes for en del af naturen.

  Men menneskets supplerende bidrag kan være enten afbrænding af fossile brændstoffer eller voldsom overbefolkning som Gustav Jensen er inde på. Menneskets påvirkning pga. overbefolkning sker ikke i de vestlige lande, så det er ikke politisk interessant, fordi det kun er den vestlige middelklasse, som kan manipuleres til at betale aflad.

  Om afbrænding af fossile brændstoffer har en stor indflydelse er derimod svært at vurdere, men er sandsynligvis væsentligt mindre end det blæses op til.

  Nå, men om 30 år, der er ingenting i jordens historie, har Vesten stort set afskaffet egen brug af fossile brændstoffer. Om klimaet derefter ændrer sig, tror jeg ikke. Men bare rolig – dommedagsprofeterne skal nok finde på noget nyt for at få Vestens trængte middelklasse til fortsat at betale.

  Kommentar by traveler — 30. januar 2022 @ 20:26

 7. Frø af ugræs er føget over hegnet – som den gamle sang lyder – lortebrune fejlfarver kommer ind og er ikke til at smide ud igen. Hvad gør vi?

  Kommentar by Knee grow floydd — 31. januar 2022 @ 00:50

 8. Mai M
  Hvormange af hver slags i din remse ?

  Kommentar by dunk — 31. januar 2022 @ 02:01

 9. Minsandten om ikke hele det konservative pak er en flok socialister i forklædninger.
  Helt lige som alle de andre snyltere i Københavnstrups højborge.

  Kommentar by Nielsen — 31. januar 2022 @ 08:16

 10. traveler — 30. januar 2022 @ 20:26.
  citat: “Menneskets påvirkning pga. overbefolkning sker ikke i de vestlige lande”.
  Overbefolkning i sig selv giver bestemt mindre skade end skadelige aktiviteter igangsat af mennesker. Afbrænding, rovdrift og tilsvining af naturen er iværksat af en lille del af menneskeheden; men de gør det for at tilfredsstille et gigantisk antal menneskers behov.
  Én ting kan vi være sikker på. Mennesket bestemmer selv om oceanerne skal fyldes med plasticskrald, luften af usunde gasser, maden af dødelig kemi, samfundet af dræbende maskiner (våben).
  Men det indlysende, at vi stadigvæk mangler kriterier for, hvornår mennesket bliver farlig for dyrearten overlevelse. I disse kriterier vil antallet af mennesker sikkert indgå som vigtigste faktor, da vores ubeherskede nedslidning og forringelse af kloden må siges at være et reelt problem.
  I dyreverdenen er der masser af eksempler på hvad overproduktion af en dyreart kan afstedkomme, med fatale konsekvenser for dyrearten – græshoppesværme, lemminger, gnavere, bisoner, rovdyr, lus, virus etc.. Mennesket er også en dyreart, før det er noget som helst andet.

  Kommentar by Gustav Jensen — 31. januar 2022 @ 09:41

 11. Der er faktisk nu teorier fremme om, at vindmøller bremser blæsten (hviklet er sandt) og dermed bidrager til mere ekstremt vejr. For når det blæser mindre, sker der ikke den samme afkøling af luften der dermed kan indeholde mere vand.

  Kommentar by redneck — 31. januar 2022 @ 10:34

 12. redneck — 31. januar 2022 @ 10:34

  Lyder logisk. Mon der findes forskere, der forsker i det ???

  Kommentar by tavsen — 31. januar 2022 @ 11:08

 13. Forskerne har nok lært lektien

  https://denkorteavis.dk/2022/en-skjult-magt-en-sag-om-vindkraft-som-energikilde-med-risici-for-samfundet/
  Bogen ‘En skjult magt’ af journalist og forfatter Peter Skeel Hjorth beskriver vindmølleindustriens magtmisbrug for at pleje egne interesser i forbindelse med afskedigelse af prof. Henrik Møller ved Aalborg Universitet, der bl.a. forskede i lavfrekvent støj fra vindmøller og dens skadevirkninger på folk (Frydenlund 2017), hvilket for vindindustrien var en upopulær sandhed.

  Prof. Henrik Møller, der blev afskediget i 2014 efter 38 års ansættelse, var internationalt kendt for sin forskning i lyd/akustik og dens indvirkning på bl.a. hjerte og kredsløb og var med til at udarbejde en international standard for måling af infralyd (ISO 7196), som stadig gælder.”

  Kommentar by tavsen — 31. januar 2022 @ 16:12

 14. Hvordan går det egentlig med den lille deforme klimamongol Greta Thunberg?

  Er hen blevet kønsmoden?

  Kommentar by Revisoren — 2. februar 2022 @ 21:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper