8. februar 2022

Henrik Dahl: Samuel P. Huntington fik ret – “I fremtiden vil hovedkonflikten blive Vesten mod resten.”

Salige Samuel P. Huntington fik kniven af selverklærede ‘progressive’ i 90’erne, og havde han lanceret pointerne i dag, så ville han være jaget vildt på universiteterne. Ikke ulig Jordan B. Peterson. Hvis man er forhadt af venstreintellektuelle, så har man i reglen historien på sin side.

Jeg ved ikke hvorfor Henrik Dahl er i Liberal Alliance, for tror man på Huntingtons tese om ‘Civilisationernes sammenstød’, så burde man jo danne front mod globalismen. Super kommentar af Henrik Dahl set på JP.dk – Vesten er bedst. Og det skal vi forsvare.

“Der findes alle mulige grunde – de fleste præget af politisk korrekthed – til at tage afstand fra Huntingtons forestilling om en verden opdelt i distinkte civilisationer. Og der findes bestemt fejl og mangler i hans bog. Et kvart århundrede efter at værket oprindelig udkom, må man bare sige: Dets forventninger til, hvordan verden vil udvikle sig efter Den Kolde Krig, har vist sig at være særdeles præcise.

Huntington mente, at Kina ikke ville blive liberalt og købe ind på for eksempel menneskerettighederne. Det har vist sig at være fuldkommen rigtigt. Huntington mente, at Rusland ikke var en del af Vesten, og at landet derfor ikke ville melde sig ind i den vestlige verden. Det har vist sig at være fuldkommen rigtigt (Huntington mente sågar, at Ukraine ville blive skueplads for en skærpet konflikt mellem Rusland og Vesten – det var skarpt set i 1996). Huntington mente, at den islamiske verden havde det, han selv kaldte ‘blodige grænser’, og selvfølgelig ikke ville blive vestligt orienteret. Det var ligeledes fuldstændig rigtigt. …

Og derfor var hans konklusion: I fremtiden vil hovedkonflikten blive Vesten mod resten. Med den anti-liberale alliance mellem Rusland og Kina, som blev annonceret for få dage siden, må man sige: Det er der, vi nu er. “

(Samuel P. Huntington, forfatter til The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order, 1996)

“Ukraine is divided between the Uniate nationalist Ukranian-speaking west and the Orthodox Russian-speaking east. In a clef country major groups from two or more civilizations say, in effect, ‘We are different peoples and belong in different places.’ The forces of repulsion drive them apart and they gravitate toward civilizational magnets in other societies.” (s. 363f, se evt. tidligere post)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/124875/trackback

13 Comments »

 1. Jeg hører til dem, der mener, at den vestlige samfundsmodel er alle andre samfundsmodeller moralsk overlegen. Det skal forstås på den måde, at der ikke er nogen samfundsmodeller, der behandler mindretal bedre.

  Dette er den liberale etik i en nøddeskal: jo bedre et etnisk mindretal behandles, desto mere moral. Ikke et ord om flertallet, om ledekulturen, andet end at de udgør det flertal der skal stå for den gode behandling.

  Huntington mente, at Rusland ikke var en del af Vesten og at landet derfor ikke ville melde sig ind i Den vestlige verden. Det har vist sig at være fuldkommen rigtigt.

  Efter Sovjetunionens Fald var russerne euforisk pro-amerikanske, men en aggressiv, russofobisk NATO-politik fik hurtigt skiftet den lalleglade halvfemsereufori ud med militant nationalisme.

  Een af de politiske fænomener som Vestlige medieforbrugere ikke rigtig fatter, er hvor upopulær Putin gjorde sig i Rusland ved at give NATO indrømmelse efter indrømmelse, også efter at NATO var løbet fra løfterne om at standse NATO’s ekspansion ved Polens grænse.

  Russerne er en del af den vestlige civilisation og det er kun britisk-amerikansk del-og-hersk-politik der har hindret Rusland og Tyskland i at indgå et tæt, politisk samarbejde.

  https://www.youtube.com/watch?v=8X7Ng75e5gQ

  Kommentar by Felix Krull — 8. februar 2022 @ 02:02

 2. 1984,Huntington, tidligere videoklip fra Davos,Covid, et mere og mere fragmenteret vesten,i fuld gang med at skaere halsen over paa sig selv, der er snart ikke meget tilbage ,nu er det paa hoeje tid at tage skeen i den anden haand.

  Kommentar by dunk — 8. februar 2022 @ 03:53

 3. Hvad gør Vesten, når vi har i millionvis af trojanske heste indenbords?
  Kan vi forvente solidaritet med os, hvis/når det kommer til en konfrontation?
  Jeg tror det næppe.

  Og når jeg ser/hører nutidens danske unge, så er tivivl om der er hjælp at hente derfra.
  (Arbejder på en uddannelsesinstitution, så ser en hel del af dem)
  Der er rigtig mange gode, fornuftige unge, men der er godt nok også en del som jeg ikke kan forestille mig vil træde op og forsvare vores civilisation, skulle det blive nødvendigt.

  Kommentar by Hema — 8. februar 2022 @ 05:21

 4. 41% af Ukrainerne er pro-Russiske. Det glemmer medierne i Danmark at fortælle.

  Kommentar by KineserSnot — 8. februar 2022 @ 05:33

 5. KineserSnot — 8. februar 2022 @ 05:33

  Ikke en forglemmelse, men cherrypicking fra de statsstyrede medier.

  Kommentar by tavsen — 8. februar 2022 @ 08:03

 6. “I fremtiden vil hovedkonflikten blive Vesten mod resten.”

  De fleste vestlige lande er desværre blevet mere eller mindre multi-etniske, så etniske konflikter INTERNT i vestlige lande vil også blive værre og værre som blandt andet beskrevet af den franske forfatter Guillaume Faye.

  Kommentar by Peter Nielsen — 8. februar 2022 @ 09:29

 7. Hema — 8. februar 2022 @ 05:21

  De ikke-vestlige fremmede i Europa vil udgøre en slags “femte kolonne” i fremtidige konflikter.

  Kommentar by Peter Nielsen — 8. februar 2022 @ 09:32

 8. Samuel Huntington fandt også på udtrykket “Davos man” eller Davos mennesket som udtrykke for en globaliseret elite ofte fremmedegjort fra deres eget samfund.

  Kommentar by CCC — 8. februar 2022 @ 10:02

 9. I 2019 skrev nogen: Nostradamus forudsiger tredje verdenskrig i 2020.
  Øeh -Den er vistnok ikke startet endnu her i 2022.
  Nostradamus forudsigelse: Bliver 2019’s sommer led, går verden i ged.
  Samuel Huntington er den moderne Nostradamus og sandsynligvis lige så ringe til at forudsige fremtiden som sit forbillede.
  The end of the world is at hand!

  Kommentar by Gustav Jensen — 8. februar 2022 @ 11:44

 10. Hvem var det der svarede: Det ville være en god idé. Til spørgsmåleet: Hvad synes du om vestlig civilisation?
  https://rumble.com/vlmsmn-2030-unmasked-for-those-preparing-for-whats-coming-after-covid-19.html

  Kommentar by Nielsen — 8. februar 2022 @ 12:40

 11. Nielsen @12:40
  En person fra et land, hvor halvdelen af befolkningen den dag i dag stadig skider på gaden ved siden af børn der dør af sult, og hvor befolkning og politikere er komplet ligeglad med begge dele.

  Der er tale om en typisk hade-misundelig perkerkommentar, ligesom når Ali fra Pakistan lufter sit mindreværdskompleks ved at skrige op om, hvilket lorteland Danmark er.

  Kommentar by Felix Krull — 8. februar 2022 @ 13:19

 12. Den danske udenrigsminister Jeppe Kofod optræder yderst krigsophidsende sammen med den senile Biden i Ukraine balladen.
  Kofod har været i Ukraine og har modtaget Ukraines udenrigsminister i Danmark.
  Kofod sender den halve flåde og flyvevåben til Baltikum. Han vil også gerne sende våben og militærfolk til Ukraine i store mængder.
  Måske han også vil sende Kronborgs kanoner til Kiev som en afskrækkende trussel mod de ‘fæle’ russere.
  Jeppe Kofod gør alt dette, ikke for at hjælpe Ukraine; men fordi Kofod ville lægge billet ind på den ledige Nato-stilling efter Stoltenbergs opsigelse!
  Enhver ko er sin egen fod nærmest.

  Kommentar by Gustav Jensen — 8. februar 2022 @ 18:21

 13. > Felix Krull 13:19
  Gjorde du dig den ulejlighed at se filmen jeg linkede til?

  Kommentar by Nielsen — 11. februar 2022 @ 08:41

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper