28. februar 2010

Trotylbanden… fire årtier senere

For et par uger siden refererede jeg her på siden, en samtale jeg havde med en mand fra TV2 Østjylland, der nægtede at lade mig bruge et screencap fra en TV2-udsendelse. Jeg talte med Peter Kramer, administrerende direktør for TV2 Østjylland.

Her lidt fra en artikel i Berlingske Tidende om hetzen mod Lars Willemoes, journalisten der optrævlede Blekingegadebanden – Den forhadte budbringer (17/3-07).

“På Det Fri Aktuelt lod chefredaktør Lisbeth Knudsen i 1990 sin journalist Peter Kramer føre an i en kampagne rettet mod Villemoes’ journalistiske hæderlighed. Kramer, der i dag er chef for TV2 Øst, var tidligere dømt som medlem af den såkaldte Trotylbande, der planlagde voldshandlinger i slutningen af 1960erne for at fremme revolutionen. Nu forsøgte han i Aktuelt at mistænkeliggøre hele sagen mod Blekingegadebanden og hænge Lars Villemoes ud som en fordækt person, der fungerede som politistikker og Israel-agent.”

Fra PET-kommissionens rapport bind 9, omhandlende PET’s overvågning af den antiimperialistiske venstrefløj 1945-1989, under overskriften Trotyl-sagen, s. 78ff.

“I oktober 1969 modtog PET fra to af hinanden uafhængige kilder oplysninger om, at danske trotskister forberedte voldelige aktioner mod to virksomheder, hvis produktion blev aftaget af blandt andet USA og anvendt i Vietnamkrigen. Det handlede om en aktion med ”hårde” midler mod firmaet Therma samt en militant aktion mod virksomheden DISA (Dansk Industri Syndikat A/S). Ifølge en af de to kilder havde to SUF’ere, der blev nævnt ved navn, kontakt til en tredje person med ansættelse i forsvaret. Denne havde efter forlydende givet tilsagn om at skaffe fem kilo trotyl.

Det var med udgangspunkt i disse oplysninger, at politiet omkring månedsskiftet oktober-november 1969 anholdt otte personer på mellem 19 og 24 år. Flere af de anholdte var medlemmer af den århusianske afdeling af SUF, heraf tilhørte fire den ovenfor nævnte fraktion RRS. En person kom fra København…

Hvad angik politiets efterforskning, blev det dokumenteret, at de anholdte var i besiddelse af en række remedier til produktion af røgbomber og bomber, herunder fem kilo trotyl samt en række detonatorer, der var stjålet fra et militærdepot i Viborg af en person med ansættelse i forsvaret…

Når det angik spørgsmålet om, hvorfor de anholdte var i besiddelse heraf, havde tre af de anholdte erklæret, at det skulle gemmes til ”en revolutionær situation, hvor der i givet fald kunne findes anvendelse for det.”

Illustration fra Det Fri Aktuelt, 18. september 1988. Peter Kramer: Gæst hos fascismen.

Oploadet Kl. 19:02 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/12526/trackback

31 Comments »

 1. Idiotien kender ingen grænser her i Dhimmark, det eneste der undre mig er at terroristen Peter Kramer ikke er livstidsansat i DDR.

  Kommentar by Fritz — 28. februar 2010 @ 19:14

 2. Flot arbejde.

  Han lyder som en flink fyr, og som den ideelle mand til at træffe beslutninger i relation til venstreradikales hærgen.

  Det må være en pudsig oplevelse at sidde til møder med en chef, der ikke bare har så rabiate politiske synspunkter (og som tilmed skal foregive at stå i spidsen for en nogenlunde neutral nyhedsorganisation), men sågar aktivt har planlagt terror.

  Hvad siger man lige til sådan en mand. Hvordan mon han reagerer når temaer om terror, venstreekstremisne, demokrati osv. er på dagsordenen.
  Giver man krammere til en mand dømt for terrorrelaterede virksomhed, når han har fødselsdag.
  Kan man overhovedet have normale relationer til en chef der har været så langt ude på overdrevet, og i så voldsom grad har kompromiteret sig selv både moralsk og intellektuelt.
  (og ikke blot i 60’erne i sin ungdom, men altså også så sent som 1990)

  Kommentar by Superman — 28. februar 2010 @ 19:22

 3. Hele mijøet omkring tv- og avisjournalister er jo pilråddent!

  Kommentar by Svend P — 28. februar 2010 @ 20:10

 4. Godt arbejde Kim. Den undergravende venstrefløj er efterhånden godt placeret strategiske steder i de danske massemedier.

  Kommentar by Altermedia - Danmark — 28. februar 2010 @ 20:12

 5. Wow, Kim Møller, du er godt nok i krudt-trotyl-huset for tiden.. eminent!. Der bliver sat saftige spadestik ned i venstrefløjens stinkende helvedespøl og udpenslet med gnistrende saglighed hvad de uhyrlige røvhuller anser for legal politisk adfærd.

  Øv… jeg forfalder til passiv småmisundelig måben… bare bliv ved! :)

  Kommentar by Nanoligator — 28. februar 2010 @ 20:16

 6. Ja så forstår man jo pludseligt bedre Tv2 østjyllands jagt på nationaltsindede i Århus.

  Kommentar by Ironside — 28. februar 2010 @ 20:33

 7. OT: Så er den kære ‘rapskolemand’ Henning Winther kommet med i Kunstrådet i Århus… http://aarhus.lokalavisen.dk/%C3%A5rhus-v-rapper-er-den-nye-mand-i-kunstr%C3%A5det/20100227/artikler/100229367/1447

  Kommentar by Pedersen — 28. februar 2010 @ 20:45

 8. I øvrigt kan jeg konstatere at der har været ca. 11.000 hits på Uriasposten på 2 dage, jnf. tælleren i bunden af bloggen. Faktisk et ganske pænt oplag. Ikke ligefrem CNN, meeen det kommer!

  Nå, det må være skamros nok for i dag..

  Her er lidt lære-tube om venstrefløjens politiske bagdel, den politiske korrectum, udaf hvilken vi konstant hører.. “polshit”?

  http://europenews.dk/en/node/30205

  Kommentar by Nanoligator — 28. februar 2010 @ 20:49

 9. Fantastisk old boys netværk de har på venstrefløjen.

  Kommentar by FriKapitalist — 28. februar 2010 @ 21:57

 10. Det må fandeme være en mærkelig fornemmelse, at man ringer til et stort dansk nyhedsmedie for at stille et spørgsmål, som højst sandsynligt også modtager offentlige midler, og uden at man ved af det, sidder man og taler med en skide danskhadende terrorist.
  DF 90 mandater…..

  Kommentar by Fritz — 28. februar 2010 @ 22:05

 11. Jo mere der graves op om gamle socialdemokrater og andre venstreorienterede MSM ansatte/nyhedsformidlere, jo mere imponeret er det hvad bl.a. Pia K. & Co. har formået at skabe på ret få år. Det er jo en hel Berlin (lyd)mur hun & Co. har formået at vælte. Godt arbejde du gør, Kim.

  Kommentar by Liva — 28. februar 2010 @ 22:24

 12. Kim Møller.
  Hatteløft for, at du bider dig fast.
  Det er på tide, at de svinestreger, der blev begået mod Lars Villemoes, kommer rigtigt frem i dagens lys.

  Peter Kramer, administrerende direktør for TV2 Østjylland, er en journalistisk undermåler, som i dag sidder øverst på samfundskagen, mens den ægte journalist Lars Villemoes dengang måtte tåle venstrepakkets trusler og hån.

  Selvfølgelig måtte du ikke bruge et billede, der kunne risikere at hænge det voldelige venstrepak ud.

  Man bliver forstemt.

  Kommentar by boppo — 28. februar 2010 @ 22:27

 13. Som social-liberal deler jeg ikke mange politiske holdninger med Kim/Uriasposten, men jeg er ret imponeret over det abejde, der er lagt i denne blog. Enhver redaktion med respekt for sig selv burde ganske enkelt starte redaktionsmøderne med et smut forbi uriasposten.net

  Godt arbejde – jeg læser stadig med (vores politiske uenigheder til trods).

  PS. Hvad mon TV2 i Odense siger til Peter Kramers rolle??

  Kommentar by Trofast læser — 28. februar 2010 @ 23:11

 14. Peter Kramer!

  Kan vi få en kommentar til Uriaspostens afsløring af din fortid?

  Kommentar by it sucks — 28. februar 2010 @ 23:18

 15. Jamen man ser da allerede Ekstra Bladets forside i morgen for sig:
  “Ringede til TV2 og fik bombemand i røret”

  Nå ikke, men hvornår mon borgerlige politikere vågner op og erkender i hvor alvorlig grad de har medierne imod sig?

  Kommentar by Jens Hansen — 28. februar 2010 @ 23:30

 16. Om “trotyl-banden”, se også her:

  http://medderesegneord.blogspot.com/search/label/Trotyl-banden

  Den omtalte Jan Michaelsen er den flere gange skandale-ramte Ekstra Blads journalist, man også kan læse om her:

  http://medderesegneord.blogspot.com/search/label/Jan%20Michaelsen

  Kommentar by A. Herbert & P. Fechter — 28. februar 2010 @ 23:33

 17. Fremragende indlæg!

  Kommentar by WilliamJansen — 1. marts 2010 @ 00:09

 18. Ja, det er nogle “dejlige” mennesker, rigtige “danskere” vi har til at sidde i chefstolene i DDR.

  Kan vores nye Kulturminister mon gøre noget for at rydde op i den øglerede?

  Kommentar by Bodil — 1. marts 2010 @ 08:23

 19. Minder det her ikke lidt rigeligt om noget pakistanske islamister havde planer om i sommers?

  http://medderesegneord.blogspot.com/search/label/Trotyl-banden (fra

  “Afsløringen af en mængde trotyl nedgravet i en århusiansk villahave var anledningen til, at Bunzel første gang oplevede en agent i en dansk politisk organisation.

  Det var i 1969. Den gang sad den unge Bunzel i landsledelsen i SUF, Socialistisk Ungdoms Forbund.

  En på det tidspunkt trotskistisk domineret organisation med tilknytning til VS. Uden Gustav Bunzels eller den øvrige landsledelses viden, havde halvdelen af ledelsen af SUF’s Århus-afdeling fremskredne planer om at gå til væbnet aktion mod kapitalismen og al dens uvæsen.

  ‘Trotyldrengene’, som de efterfølgende blev kaldt, nåede at skaffe sig sprængstof fra et militært depot. Ifølge Bunzels oplysninger var formålet at sprænge Jyllands-Postens bygning i luften.

  Planen blev forpurret, fordi en højrefløjsmand havde infiltreret SUF i Århus og stak trotyldrengene til politiet”.

  Kommentar by Henrik — 1. marts 2010 @ 08:25

 20. Peter Kramer bliver interviewet af Gerd Laugesen til fagbladet Journalisten her. Det er Gerd Laugesen, der stiller spørgsmålene, og Peter Kramer, der svarer:

  “Peter Kramer, TV 2 Østjylland

  – Er det dig, der har sagt: Den skal være så spids, at den kan sparkes skråt op i røven på en lærke?
  »Ja, det har jeg, men jeg kan ikke huske, hvor udtrykket stammer fra. Det betyder, at historien skal være så spidsvinklet, at man har en klar fornemmelse af, hvad det er, man vil fortælle.«

  – Nu har jeg ringet til en ornitolog, og han har sagt, at en lærke slet ikke har nogen røv, men en kloak.
  »Ser man det …«
  – Men man kan måske få en lidt mindre historie op, når lærken er ved at lægge æg…
  »Ja, det lyder heller ikke specielt rart, men jeg tror ikke, man skal give sig af med at drive videnskab på det her område. Det er vi nok ikke for skarpe til i journalistfaget. Der er udviklet en slang, som egner sig i vores fag, men som man måske ikke er så glad ved at se offentligt.«”

  Kommentar by it sucks — 1. marts 2010 @ 09:48

 21. Godt arbejde Kim!

  Der er desværre en tendens til at en adgangsbillet til ansættelse i licens-medierne går via halal-hippieisme uden filter. Selv når det gælder et simpelt musik-program:

  http://bohemianrhapsody.dk/2010/02/28/artusindets-spoing-anders-undskyld-muhammed-bøtter-vender-tilbage/

  Anders Bøtter kan måske tage Allan “mavepuster” i hånden nede i DRs personalekantine?

  http://www.uriasposten.net/?p=6291

  Kommentar by DRåbe i havet — 1. marts 2010 @ 11:22

 22. Der ligger en henvisning til indlægget her på altinget.dk

  http://www.altinget.dk/rssitem.aspx?id=93806

  Kommentar by boppo — 1. marts 2010 @ 12:36

 23. Tak til Kim for det fremragende “gravearbejde”! >8.Nanoligator. Tak for det interessante link. Det opsummerer temmelig præcist de sidste 50 år universitets- og venstrefløjshistorie. Studentermarxismen startede med stormen på psykologisk laboratorium i marts 1968 og “sygdommen” spredtes derfra til øvrige humaniora og samfundsfag. Naturvidenskaberne var noget immune, men bukkede langsomt – ihvertfald delvist under. Også handelshøjskoler nåedes af smitten (her så man også efterhånden professorer med fuldskæg og hajtand i lædersnor om halsen). På ingeniøruddannelserne flere år senere var symptomerne ligeledes islandsk sweater, skæg og bongopatter. Smitten blev bragt med ud på gymnasier og folkeskoler af de inficerede praktikanter, kandidater og vikarer osv. Snart var store dele af den akademiske og halvakademiske verden ramt af sygdommen. Medierne – især Danmarks Radio – var hurtigt blevet præget af sygdommen. Men nogle kredse udenfor den akademiske verden og uddannelses-og informationsindustrien var resistente. Mange abejdere og funktionærer – for slet ikke at tale om bønder – havde qua deres personlige livserfaringer opnået resistens. Det samme havde 40-50% af dem i den akademiske verden og uddannelses-og informationsindustrien. Jeg var en af dem, der ikke kunne blive inficeret, og jeg var overbevist om at sygdommen ville forsvinde af sigselv og de syge igen ville blive raske. Den er dog ikke forsvundet helt endnu. Det gør den sikkert om føje år? Desværre må jeg dog nok idag se i øjnene at resistensen mod sygdommen ikke er perfekt og nye overraskende udbrud kan opstå evt. i nye muterede former.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 1. marts 2010 @ 12:43

 24. Desuden på 180grader.dk

  http://www.180grader.dk/Krimi/doemt-for-terrorplaner-nu-chef-for-tv2-oestjylland

  Kommentar by boppo — 1. marts 2010 @ 12:56

 25. Når Københavns Kommune kan ansætte en person fra Blekingegadebanden i en ledende stilling, så kan TV2 Øst vel også ansætte en person fra Trotylbanden. LOL

  Kommentar by Ingrid — 1. marts 2010 @ 13:59

 26. http://jp.dk/indland/krimi/article1995866.ece

  Det var også på tide.

  Kommentar by Asger Nielsen — 1. marts 2010 @ 15:29

 27. PET bind 9 side 81-82 :

  Efter domsafsigelsen opstod der dog i venstreorienterede
  miljøer en række rygter om, hvem ”trotylstikkeren” var, og på Århus Universitet
  blev der ophængt plakater med et fotografi af den påståede meddeler.217
  Efter at sagen var afsluttet, gjorde flere af aktivisterne en betydelig indsats
  for at overbevise det omgivende samfund om, at de havde været udsat for justitsmord.
  Det mest opsigtsvækkende eksempel herpå var, da Jan Michaelsen i
  januar 1971 i Søndags-Aktuelt skrev om det ”kafkaske mareridt”, det havde været
  at gennemleve trotyl-sagen.218 Andre af de involverede oplevede omgivelsernes
  sympati. F.eks. modtog en af dømte efterfølgende en præmie fra Viby Amtsgymnasium. Rektor udtalte, at præmien skulle ses i lyset af præmiemodtagerens
  ”energiske indsats” på den politiske venstrefløj.

  Asger, ja det er sandelig på tide, politiet gør deres arbejde. Vi kan nok glæde os til hvad Kim Møller kan skrive om den sag. Tak for lænken http://jp.dk/indland/krimi/article1995866.ece

  Kommentar by Anonym — 1. marts 2010 @ 18:46

 28. Jamen det fortsætter da støt og roligt, kursen er stukket ud og rorsmanden ryster ikke på hånden.

  Vore allesammens Allan mavepuster med de morsomme indlæg og uendelig lille viden om noget som helst, blev inviteret i P1’s kaffeklub. Her fik han flere timer stillet til rådighed, hvor han uimodsagt kunne udslynge de mest horrible udokumenterede påstande. Som belønning blev han ansat som projektleder. Det kunne være spændende at se annoncen og stakken af ansøgere, for at vurdere om det var faglige grunde, der førte til at lige netop Allan blev ansat.

  Anders Bøtter der lige har optrådt som nyttig idiot, og sikkert uden at opdage det, er også blevet ansat i DR som vært på Sort Søndag. Uden at kende Anders Bøtter eller hans kvalifikationer, ville det også her være interessant at kende baggrunden.

  Jeg er lidt usikker, men skal en instutition som DR ikke opslå alle ledige stiller offentligt, Statstidende er nok? Det er før gjort sådan, når en af vennerne skulle listes ind ad bagdøren. En annonce specielt tilpasset den pågældendes baggrund, og en ansøgningsfrist på 2 dage.

  Kommentar by PeterK — 1. marts 2010 @ 19:27

 29. >28

  DR er over loven.

  båndoptagelsen, ledelsesstruktur, ansættelser, luskede støtteordninger, superluskede forbindelser til automiljøet, korruption og nepotisme, overforbrug og hemmelige frynsegoder…

  DR er styret af en lille bærme af røde topledere i Danmark, som ikke har fået røvfuld så længe, at de selv tror de er guder. Gennem den typisk socialistiske lodretstyring, så smitter amoralen og selvfedheden ned gennem systemet. DR er blevet for stor og dum, men skal ikke stækkes. DR er rødgardister men skal ikke justeres. Lige som så mange andre steder, hvor de røde regerer, der virker det ikke at luge lidt i kanten, den fæle pælerod skal rives op og hakkes til kompost.

  De skal ikke tilgives, de skal slukkes for og dømmes til aldrig mere at arbejde i nogen medier. Ligesom pædofile M/K ikke må arbejde i børnehaver.

  Kommentar by Nanoligator — 1. marts 2010 @ 23:40

 30. DDR får 4 milliarder om året i TVANGSLICENS og har sølle 34% af seere UGENTLIGT ( se DDR’s Public Service Rapport 2018). DDR skal lukkes.

  Man kan tvinge danskere hen til truget, men ikke tvinge dem til at drikke det røde DDR-pis.

  Kommentar by H. Nielsen — 11. juni 2019 @ 11:34

 31. PS: pressenævnet er en tandløs kælling, som INTET er værd. Læs deres årsrapport : behandlet 89 klager og ingen kritik af DDR.
  De burde fx behandle klager om de presse-etiske regler er overholdt fx om at fremstille forhold KoRREKT.

  Kommentar by H. Nielsen — 11. juni 2019 @ 11:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper