3. marts 2022

Djævelens Advokat: Det ukrainske militær overtræder systematisk Geneve-konventionen, eksempler…

Forleden dag bragte en ukrainsk avis et foto af Carlsberg-flasker anvendt til molotov cocktails, og den gik som en steppebrand gennem diverse medier. Nu kan man så læse, at 20-årige Kathrine Andersen fra Viborg vil droppe gymnasiet, og ‘drage i krig’ i Ukraine. Jeg bemærker nedenciterede argumentation.

“Jeg vil gøre hvad som helst for at hjælpe i Ukraine. Om jeg så skal lave molotov cocktails, eller hvad de kan bruge mig til, så er jeg klar.” (Kathrine, 20 år)

Jeg håber forældrene stopper hende, for krigen i Ukraine er ikke en Xtinction Rebellion-happening. Vi er lidt et beskyttet værksted i Danmark, men vi ville alle være lidt klogere, hvis vi droppede konsensus-kravet. For femten år siden etablerede Jacob Mchangama en podcast med titlen ‘Djævelens Advokat’. I dag jager han Marie Krarup, og andre der kan frames som ‘Putinister’. Podcasten skulle bekæmpe ‘monopolets hegemoni’, og skabe ‘den pluralisme, som public service gennem licensopkrævningen skulle give os, men som vi ikke får’.

Intet dansk medie har endnu fortalt, at en højtstående ukrainsk kommandør offentligt har proklameret, at han agter at likvidere tilfangetagne russiske soldater. Intet dansk medie har tillige omtalt den ukrainske hjemmeside, der offentliggør billeder er tilfangetagne russiske soldater. Ligeledes en overtrædelse af Geneve-konventionen.

“Fra nu af bliver der ikke flere tilfangetagne russiske artillerister. Nåde eller ’slå mig venligst ikke ihjel, jeg overgiver mig’ vil ikke længere finde sted. Hver besætning, uanset hvem: kommandør, chauffør, skytte, lader – vil blive dræbt [skåret op] som svin. Pis i bukserne, vi er allerede på vej hen efter jer. Ring en sidste gang til mor. Sig at du snart kreperer, sjakal. Vi er ikke døden, vi er værre!” (Officiel ukrainsk militærside, Facebook, 2. marts 2022; Oversættelse: Casper Udemark)

(Officiel ukrainsk side udstiller tilbagetagne russiske soldater, 3. marts 2022; NB: Let redigeret)

(Stills fra Youtube-video med tilfangetagne russiske soldater, 26. februar 2022)

Opdate: Jeg påstod, at medierne ikke har bragt historien om ukrainske krigsforbrydelser. Flere pointerer i kommentarsporet, at TV2 Nyhederne har bragt hele eller dele af historien. Jeg beklager.

Oploadet Kl. 13:24 af Kim Møller — Direkte link34 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/125347/trackback

34 Comments »

 1. Ukraine er Europas mest korrupte land. Regimet i Kiev er så latterligt, at befolkningen har valgt en komiker som præsident. Ukrainere bliver aldrig danskere. Vi skal ikke automatisk og blindt masseimportere amfetamin, bare fordi det er mindre farligt end kokain.

  Knap 20 procent af alle unge mellem 16-29 år i Danmark er nu udlændinge og efterkommere. 27,2 procent af dem er hverken i beskæftigelse eller under uddannelse. Det var meningen, at Danmark skulle være danskernes land.

  Kommentar by Ufrivilligt skatteoffer — 3. marts 2022 @ 13:34

 2. Krigen i Ukraine er vel nærmest en borgerkrig, i hvert fald tæt forbundne lande. Og borgerkrige har det med at være lige en tand mere blodige.

  På sin vis forstår jeg udemærket Ukraineren. Hvis ens hjem er blevet sønderbombet og ens kære såret eller dræbt, tror jeg også min lunte ville være kort overfor dem der har bombaderet mit hjem

  Kommentar by redneck — 3. marts 2022 @ 13:34

 3. @ Ufrivilligt skatteoffer — 3. marts 2022
  Danmark er det land i Europa hvor man er bedst til at skjule korruption. For et par år siden forsvandt 12mia til udlandet uden SKAT gjorde en skid. Og senest har milliarder blevet brugt til at bekæmpe forkølelse. Danmarks befolkning er endda så dumme og latterlige, de har valgt en jævnt begavet Afrikastuderende som statsminister, og 80% af folketinget er uden erhvervserfaring

  Jeg er enig i vi ikke skal masseimportere Ukrainere, specielt ikke dem der er kulsorte eller hedder Hassan eller Muhammed.

  Men fordi et land har en latterlig regering behøver der vel ikke at være fri jagt på befolkningen.

  Kommentar by redneck — 3. marts 2022 @ 13:39

 4. Mord på krigsfanger

  Ukraina om ryska krigsfångar: ”Ska slakta dem som grisar”

  https://samnytt.se/ukraina-om-ryska-krigsfangar-ska-slakta-dem-som-grisar/

  Kommentar by Snaphanen — 3. marts 2022 @ 13:47

 5. Kim:
  “Intet dansk medie har tillige omtalt den ukrainske hjemmeside, der offentliggør billeder er tilfangetagne russiske soldater.”

  TV2 27. feb.
  “Hjemmesiden er udsendt af det Ukrainske indenrigsministerium, og billederne viser russiske soldater, der enten er blevet dræbt eller fanget i Ukraine.”

  https://nyheder.tv2.dk/udland/2022-02-27-ukrainsk-hjemmeside-deler-billeder-af-doede-russiske-soldater-saa-deres

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 3. marts 2022 @ 14:08

 6. Nyhedsudsendelserne er som følger:

  5 minutter med “krigens gang”, dvs. de samme billeder som i går med et enkelt nyt. Kolonnen holder stadig stille…

  10 minutter med ukrainske flygtninge med grædende børn + folk i beskyttelsesrum

  15 minutter med danskere som hjælper flygtninge, kører til Polen eller indkvarterer flygtninge.

  10 minutter med politikere som bakker op med særlov og fri adgang til landet

  5 minutter med Røde Kors og indsamling af penge

  5 minutter med russiske sportsfolk udelukket fra konkurrencer

  Kommentar by J — 3. marts 2022 @ 14:30

 7. – Jørgen Nielsen

  Vildt, at jeg overså det. Jeg er dog ikke sikker på at det er samme sider der omtales. Min side har ingen døde.

  Kommentar by Kim Møller — 3. marts 2022 @ 14:36

 8. En stor tak til Uriasposten for at bringe en nuanceret artikel om krigen.
  Mange, bl.a. Wikipedia, har tekst samt kort over Natos udvidelser gennem årene. Måske kan det forklare hvorfor Rusland er begyndt at føle sig “indeklemt”. Især hvis Ukraine yderligere bliver indlemmet i Nato.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Enlargement_of_NATO#/media/File:History_of_NATO_enlargement.svg

  Kommentar by Henning Jensen — 3. marts 2022 @ 15:06

 9. Jørgen Nielsen – Den hjemmeside var nævnt i TV2s hjemmeside her til morgen.

  Kommentar by Jørn Boye — 3. marts 2022 @ 15:15

 10. Og til porten til det gamle Carlsberg bryggeri,kan man beundre to elefanter med hagekors på.
  Før nogen af de der negre,bøsser og kællinger begynder at beklage sig,må jeg skynde mig med at påpege at J. P. Jakobsen ikke var nationalsocialist. Så vidt jeg ved. Men der bør være en tidslinie et sted,som bekræfter mit forsvar for disse smukke statuer.

  Kommentar by Nielsen — 3. marts 2022 @ 15:18

 11. Hele det vestlige Ukraine er frit for russere iklædt militæruniform. Hvorfor kan de bange ukrainere ikke bare flytte derhen og blive fodret af deres egne? Der er masser af plads til flere ubehjælpsomme ukrainere i det vestlige Ukraine.
  Er det sådan, at de rejser til Polen og bliver busset videre til Danmark, fordi danskerne er blevet hidset op til et massepsykotisk raseri mod Rusland – krigsophidserne sidder på Christiansborg, i EU’s førerbunker i Bryssel og i Washington?
  Angrebsalliancen NATO får befæstet sine vrangforestillinger om det onde østlige imperium og de danske hysteriske godhedsnarkomaner får stoffet, når de få lov til peronligt at klappe et grædende ukrainsk spædbarn.
  Goebbels ville blive grøn af misundelse, hvis han kendte til MSM’s terrorvirksomhed mod den sunde fornuft.

  Kommentar by Gustav Jensen — 3. marts 2022 @ 15:19

 12. Katten var ude af sækken. Godt han ikke fik halsen skåret over,som mellemøstere har for vane. -Skal vi slagte ham,som et muhammedansk spørgsmål kan lyde.

  Kommentar by Nielsen — 3. marts 2022 @ 15:22

 13. Var der ikke noget med at Vesten i 90’erne lovede Rusland at man ikke ville udvide NATO tættere på Rusland?

  Og har man så ikke alligevel udvidet NATO de sidste 25 år?

  Men det er KUN Putin som er aggressor?

  Eller har jeg helt misforstået noget …?

  Kommentar by Peter Nielsen — 3. marts 2022 @ 15:32

 14. Gustav Jensen @ 15:19 “Goebbels ville blive grøn af misundelse…”
  Og de coronahellige klapper i deres små rene beskyteleshandskede hænder af begejstring, fordi et nyt ragnarok har overtaget scenen.
  “Hil du Hrymfaxe som trækker Nat’s vogn nedover himlen.”

  Kommentar by Henning Jensen — 3. marts 2022 @ 15:34

 15. Ruthenerne opførte sig som slagtedjævle under både 1. og 2. verdenskrig. Og nu igen. — Over 2 mill er flygtet til Rusland fra Donbass.-Russiske styrker er gået rundt om Odessa. Og står nu ved det nordøstre hjørne af Moldavien. Ukraine bliver nok skåret over den vej mod Hv.rusland. Kan se c 10 russiske kanaler på parabolen.

  Kommentar by dansker — 3. marts 2022 @ 17:50

 16. Jamen krig er aldrig en smuk ting, og ja der foregår agressioner i den dur, sikkert på begge sider. (Danskerne har fra gammel tid heller ikke godt rygte i Lubeck). Vi kan ikke sidde her i vores trygge stuer med fjernstyren (Ligesom i den gamle film- Welcome mister chance- Peter Sellers), og være moralske dommere over folk, som kæmper med livet som indsats. Jeg vil også henføre til en tale i en kendt gammel film- Few good men- Et spørgsmål om ære- . Det er et retssals drama, hvor Jack Nicholsen spiller en arrogant General Jessup (Fabelagtig godt. Burde få en oscar for den scene og rolle). Her som skurk. Men skurken siger noget fuldkommen rigtigt som vidne i en forsvarstale, hvor han er kommet/lokket i en logisk fælde af Helten Advokat Kafee: Scenen og talen kan youtubes under -Code Red-. Vil lade interessede i selv at se den (Do you want ansvers? I want the truth! You cant handle the Truth!). Jamen du er nødt til at lave skræmmekampagne i en krig, og dem som kæmper med livet som indsats, kan jeg ikke tillade mig at sætte en moral overfor, om hvordan.(Det er jeg ikke med min skrivebordsindsats værdig til).

  MEN VI MÅ IKKE GLEMME AT DET ER PUTIN, SOM MED SIN MAGT HAR SKABT RUSSISK INVASION.

  Kommentar by Michael Unna — 3. marts 2022 @ 18:48

 17. Efter 2. verdenskrig gik der mange år, før man rigtig kunne tale om humanitære fejltrin begået af sejrherrerne, så det ligger nok i krigspsykologiens natur, dog går det sikkert hurtigere med de aktuelle begivenheder at få nuancer frem. Men de dårlige ting, der er at sige om Ukraines fremfærd, regering og tilstand, kan jo også i endnu stærkere grad siges om Rusland (skønt det ikke undskylder noget). Men det er dog lidt modigt af russerne at skabe præcedens med sådan indblanding grundet angivelig skidt minoritetsbehandling. Rusland har jo en større (og mere fremmed) andel minoriteter end Ukraine og skaber med sin behandling af dem stadig større utilfredshed, mens man med velberåd hu søger noget at krænkes over i behandlingen af russiske minoriteter i udlandet. https://theconversation.com/russia-is-cracking-down-on-minority-languages-but-a-resistance-movement-is-growing-101493

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 3. marts 2022 @ 19:21

 18. Hellere ukrainere end negere og arabere

  Kommentar by Bilka — 3. marts 2022 @ 19:42

 19. TV2 har nu også skrevet om truslen mod russiske artillerister:
  https://nyheder.tv2.dk/udland/2022-03-03-rusland-har-aabnet-for-deres-foretrukne-vaaben

  I øvrigt hører det med til historien, at da Sovjet faldt fra hinanden, overdragede Ukraine alle atomvåben i landet til Rusland i bytte for en ikke-angrebsaftale, som gjaldt lige indtil Putin ikke gad mere.

  Kommentar by Hertz — 3. marts 2022 @ 19:44

 20. Marie Krarup har ret. Vi får serveret en falsk historie om Ukraine og dets befolkning. jeg vil understrege at jeg finder krigen forfærdelig og har ondt af den almindelige ukrainske borger. Men Ukraine er ikke et mønsterdemokrati. Tvært imod er landet bundkorrupt med bl.a. verdensrekorden i hvidvaskning af penge. Zelensky er kun jøde af “navn”; tolererer uden problemer nazister i sin regering og er iøvrigt bragt til magten af Schwab kendt fra WEF. Ukrainere massemyrdede jøder i 1941 med en sådan brutalitet at selv tyskerne måtte bryde ind for at dæmpe blodtørsten. Landet har stadig en stærk og meget synlig nazistisk bevægelse, AZOV, som ikke på nogen er bandlyst, som det er tilfældet i Tyskland. Den antirussiske stemning er udtalt, og giver sig bl.a. udslag i chikane af russiske børn i skolerne. Så glansbilledet et ikke så skinnende som det fremstilles. Men selvfølgelig, lad os få stoppet den krig.

  Kommentar by Erling — 3. marts 2022 @ 21:36

 21. Her er så lige noget til Mette.
  Et seriøst forslag til Mette Frederiksen.
  Der Hyles nu op om at der skal betales min 2% af BNP 900 Mia til den Danske Militæret og til Nato. 👍
  Jammen der et da fint. Trump`s opfordrede jo dertil da han var Præsident, så bedre sent end aldrig. Man kan jo ikke blive ved med at Nasse på USA og køre på børnebillet i Nato.

  Min opfordring ligger i: 18 Mia Kr er mange penge, (= 18 tons 1000 kr sedler, da de vejer 1 g à Stk) disse kan ikke sådan lige betales: Siges der i TV.

  Men jeg siger:
  Selvfølgelig kan de det, det kan nemt lade sig gøre og der er penge nok til at gøre det uden, at det går ud over vedfærden. 👍

  Løsningen: Der er 43 Mia Kr på Udlændingeområdet. Udlændinger som ikke skal være i Danmark, så disse Muslimske vandaler SKAL sendes hjem til dadlerne øjeblikkelig, så er de 18 Mia hjemme. ((Det gælder i første omgang, dem det er på udrejsecentrene, i Spjældet, og dem der ikke er taget endnu for Dominansvold og voldtægt))

  Sender vi så resten af de importerede Sandnegerne og alle stammekrigere fra Afrika, hjem til deres Shit Hooles, så har vi det dobbelte hjemme til oprustning derefter Keine Problemen.

  Det vil så sige: Ud over disse 36 Mia kr, når vandalerne er smuttet, er der yderlig 7 Mia kr til velfærd, eller til erstatning af de ulovlig aflivede Mink.

  Jeg synes idéen er eminent. Hvis Du som Statsminister udfører dette, får Rosa Lund er pænere hår. Det vil blive ILDRØDT.

  Kommentar by Charles Nielsen — 3. marts 2022 @ 23:35

 22. Åh nej – nu vil DDR og TV2 afholde en “støttekoncert” for Ukraine med Natasja Crone og Johannes “licenshest” Langkilde som værter.

  Jeg brækker mig allerede ved tanken om den kødrand af selvfede “musikere” og “kunstnere”, der skal promovere deres egen “godhed” for hele befolkningen…

  Kommentar by Revisoren — 3. marts 2022 @ 23:48

 23. Nu skal vi igen til at tage flygtninge ind. Sentimentaliseringen vil ingen ende tage. Hvornår bliver det “in” , at tage sig af sine egne? Hvor der er meget sentimentalisering er der ligeså meget brutalisering. Den, brutaliseringen rammer vores egne først. Og åbentbart temmeligt vedholdende og i evig gentagelse. Nu bare med, – ny befolkningsgruppe?

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 4. marts 2022 @ 05:35

 24. Kommentar by Erling — 3. marts 2022 @ 21:36

  Du skriver “Ukrainere massemyrdede jøder i 1941 med en sådan brutalitet at selv tyskerne måtte bryde ind for at dæmpe blodtørsten.”

  Jeg tror, at du henviser til Babi Yar ved siden af TV-tårnet i det nordlige Kiev, hvor Kievs jødiske befolkning i 1941 blev massehenrettet og begravet. Der deltog ukrainske kollaboratører i henrettelserne – egentlig svarende til Schalburgkorpset i Danmark, som også førte sig mere brutalt frem, end den tyske besættelsesmagt brød sig om.

  Den tyske beslutning om at udrydde Kievs jødiske befolkning var i øvrigt som gengældelse for, at skjulte sovjetiske enheder sprængte hele Kiev centrum i luften inklusive den tyske hærs hovedkvarter, efter at tyskerne lige havde besat byen.

  Babi Yar-mindesmærket blev i øvrigt ødelagt forleden, da den russiske hær skød raketter efter TV-tårnet.

  Du skriver “Landet har stadig en stærk og meget synlig nazistisk bevægelse, AZOV”. Ja, Ukraine har helt uhørt tilladt en nynazistisk-venlig formation, Azov-bataljonen, i sine væbnede styrker. Omend det er en lille fraktion, kan det være dem, som Putin henviser til med sit løfte om at ville afnazificere Ukraine.

  Ved siden af krigstragedien udspiller der sig medietragedien, hvor vestlige medier kun magter narrativet om kampen mellem de gode (ukrainere) og de onde (russerne). En spejlning af de russiske medier med modsat fortegn. Det er aldrig så enkelt.

  Kommentar by traveler — 4. marts 2022 @ 08:51

 25. Kommentar by traveler — 4. marts 2022 @ 08:51

  Det fakenews at den blev bombet. Der var en jøde der besøgte den dagen efter og filmede det hele.

  Kommentar by KineserSnot — 4. marts 2022 @ 10:43

 26. I krig er sandheden altid det første offer.
  Jeg hæfter med ved at der er en del Putinstøtter på disse sider. Det kommer i nogen grad bag på mig, for ikke siden 2.Verdenskrig har det være så tydeligt hvem der er skurken!
  Ukraine er ikke og har aldrig været et perfekt land, men de kæmper i det mindste for deres land.

  Kommentar by Den Nervøse — 4. marts 2022 @ 11:29

 27. Kommentar by KineserSnot — 4. marts 2022 @ 10:43

  Fakenews-beskyldninger ud af den blå luft afsporer og ødelægger debatten. Og konceptet med at en jøde skulle have besøgt den dagen efter og filme det hele – lyder fuldkommen gak-gak. Mine pointer er i øvrigt ikke berørt af, om TV-tårnet blev bombet eller ej, eller om bomberne ramte ved siden af eller ej.

  Kommentar by traveler — 4. marts 2022 @ 12:23

 28. Kommentar by Den Nervøse — 4. marts 2022 @ 11:29

  Man bør skelne mellem Putinstøtter og de, der prøver at forstå Putins motiver uden at støtte ham.

  Kommentar by traveler — 4. marts 2022 @ 12:27

 29. Billedmateriale kan alle forstå umiddelbart, men det kniber mere med at udrede om der er tale om vildledning eller endda forfalskning.

  Med hensyn til det sproglige at så få danskere forstår russisk/ukrainsk for som neutraliagttager at forstå begivenhedernes gang ved afvejet at læse hvad begge sider skriver, så kan stadig bruges Goolag Oversæt. Der er slet ikke den samme censur ved at bruge Goolags oversættelsesservice som deres søgeservice.

  Kommentar by perhag — 4. marts 2022 @ 14:27

 30. Kommentar by traveler — 4. marts 2022 @ 12:23

  Det typer som dig der ødelægger debatten, i gentager bare Soros-propganda, uden at sætte jer ind i tingene. Stupide boomers.

  https://summit.news/2022/03/03/babi-yar-holocaust-memorial-unscathed-according-to-israeli-journalist/

  Kommentar by KineserSnot — 4. marts 2022 @ 14:36

 31. o.t. Jeg vil nødig være en spammer,derfor i denne post
  hvad er forskellen på Pernille Skipper og Ida Auken? Hvad er ligheden på dem? Hvordan adskiller Inger Støjberg sig fra dem? Er der grund til at spørge om forskelle på de tøsebørn som har invaderet galeanstalten fjolsetinget i hobetal?

  Kommentar by Nielsen — 4. marts 2022 @ 16:07

 32. FB-opdateringen fra Ukraines militær blev opdateret (efter 11 timer og 47 minutter, hvis det er interessant) og den formastelige kommentar om ikke at tage fanger er fjernet.

  Kommentar by William — 4. marts 2022 @ 17:40

 33. Baggrund for Ukraine/NATO/Rusland fra 2014. På tysk.

  https://youtu.be/qpw5qIZ7QeM

  Kommentar by Limewoody — 4. marts 2022 @ 21:41

 34. Ugens utrolige, men sande vits:
  I Ukraine findes en flod, som hedder “Prut” og som løber igennem et bjergområde med navnet “Beskiderne”.
  Det undrer mig ikke.

  Kommentar by Gustav Jensen — 5. marts 2022 @ 09:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper