8. marts 2022

Jalving om Europa: “Vendepunktet synes ikke at være præget af rationaler, men det sker immervæk.”

Mikael Jalving kan noget med ord, og det er virkeligt et skønt Jes Stein Pedersen-citat han har fundet i Politiken. Her lidt fra seneste klumme i Jyllands-Posten – Generation FN er sat på standby: Vi har fået nye helte.

“Læg dertil en anden konsekvens af krigen i Ukraine. De liberale og venstreorienterede meningsdannere, som i årtier har afvist, at der findes folkeslag, og prædiket, at territorialgrænser er gammeldags, at nationalfølelse er tribalisme, at etnicitet er irrelevant, at frigørelse, åbenhed og samhandel er svaret på alt i den globale hipsterlandsby, at vi alle sammen bare er mennesker, som forresten tænker og føler ligesom os, og at kærligheden besejrer alt, og at de gode vinder til sidst, har fået en gevaldig lærestreg. Ikke at jeg tror, de endnu er klar over det, men alligevel.

Sandheden står skrevet i mudderet på de ukrainske stepper, besøgt, belejret og bekriget af flere hære end noget andet landskab gennem århundreder: vikinger, mongoler, tyrkere, habsburgere, svenskere, kosakker, tyskere og russere for nu blot at nævne de mest berømte og berygtede.

Det er derfor, at danskerne og andre europæiske nationaliteter i så stor stil sympatiserer med et folk, som vi for blot få år siden opfattede som en flok fascistiske hooligans, der skreg homofobiske kampråb på de europæiske fodboldstadioner. Igen: Vendepunktet synes ikke at være præget af rationaler, men det sker immervæk.

(Pride-optog i Ukraine, udat.; Foto: Atlantic Council)

Apropos

Det kan godt være, at der er 30 kønskategorier på Facebook, men ved Ukraines grænser er der kun to: kvinder og mænd. Kvinder og børn får lov at rejse ud, mens mænd i den våbenføre alder ikke må, for de skal blive og kæmpe. Manderollen står frem i sin arkaiske nøgenhed med retten til at dø for fædrelandet som dens største privilegium. Mænd strømmer til for at være med til at kæmpe. Vel at mærke ikke socialt konstruerede mænd, men biologiske mænd.” (Jes Stein Pedersen, Politiken, 2. marts 2022)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/125418/trackback

8 Comments »

 1. Interessant er det at EU-kommissionens præsident von Leyen for et halvt år siden ikke lige kunne finde tid til at beære Ukraine med sin tilstedeværelse ved landets fejring af 30-års-dagen for landets selvstændighed.

  https://euobserver.com/tickers/151553

  Kommentar by Limewoody — 8. marts 2022 @ 08:01

 2. Da Karl 12. og svenskerne fik læsterlige prygl ved Poltava i 1709, var de allieret med kosakhøvdingen Ivan Mazepa,fra 1687 øverstkommanderende (hetman) for den russiske vasalstat Ukraine. Mazepa og hans allierede kosakker sammen med de sørgelige rester af Karl 12.s slagne hær flygtede til Tyrkiet.
  Mazepa anses nu for nationalhelt i Ukraine fordi han forrådte Rusland, medens hans udskejelser ved det polske hof er glemt.
  Kosakker var bl.a. bønder på flugt fra Rusland. De kom til stepperne og skabte en ny kultur med bl.a. russiske, ukrainske og tyrkiske elementer. Plyndring og overfald på deres naboer var en central del af økonomien, og især tyrkerne omkring Sortehavet stod for skud.

  Kommentar by Gustav Jensen — 8. marts 2022 @ 09:39

 3. «Trans-menn» nektes å forlate Ukraina ifølge en overskrift på Fria Tider, det er en betal-artikkel men her er overskriften: https://www.friatider.se/transsexuella-tillats-inte-lamna-ukraina-ombeds-stanna-och-slass-som-man

  «Det står mann i passer mitt så de sier at jeg skal bli og krige…»

  Kommentar by Oslo/Norge — 8. marts 2022 @ 10:23

 4. Jalving: “Vi er med andre ord begyndt at skelne mellem europæiske flygtninge og ikkeeuropæiske migranter. Det var også på tide.”

  Det ville være rigtig godt, hvis vi også begynder at skelne mellem rigtige/etniske danskere og papir-“danskere”, altså fremmede med dansk statsborgerskab.

  Kommentar by Peter Nielsen — 8. marts 2022 @ 10:29

 5. Stik et geværløb op i røven på hvem som helst og det går øjeblikkeligt op for selv den langsomste knallert på kajen at det ikke er så rart som det bliver fortalt når der er svingerfest.

  To dage efter russerne er færdige i Ukraine har de glemt alt om den ubehagelige følelse og går efter den næste oplevelse af lykke og tilfredshed. Det hedder ‘Instant Gratification’. Hvilket i virkeligheden er den eneste følelse de kender til.

  Kommentar by Santor — 8. marts 2022 @ 12:21

 6. Peter Nielsen — 8. marts 2022 @ 10:29

  papir-“danskere”.
  Den stjæler jeg sgu.

  Kommentar by Hagmann — 8. marts 2022 @ 22:36

 7. Puus Riot på Pride :-) :-) :-).

  Kommentar by Michael Unna — 9. marts 2022 @ 09:49

 8. Man kommer ikke til at savne de fede mælkehvide lår på ovenstående foto…

  Kommentar by Revisoren — 13. marts 2022 @ 13:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper