1. april 2022

PET-rapport negligerer venstreekstremisme: Udgør ingen trussel, har hverken ‘hensigt eller ‘kapacitet

Politiets Efterretningstjeneste har netop udgivet rapporten ‘Vurdering af terrortruslen mod Danmark’ (52 sider), og der er kommet kategorier til, som afspejler et mere broget trusselsniveau. Den ideologiske ubalance er dog på niveau med tidligere udgaver. I en tid hvor venstreradikale miljøaktivister og revolutionære kommunister åbent taler om sabotageaktioner mod kritisk infrastruktur, så vurderer Center for Terroranalyse (CTA) at venstreekstremister ikke udgør en egentlig trussel. Det gør de ikke, da de hverken har ‘hensigt’ eller ‘kapacitet’. I modsætning til højreekstremister, der har ‘kapacitet og/eller hensigt og mulig planlægning’.

De otte sider om højreekstremisme flankeres af en pistolmunding, de tre sider om venstreekstremisme af en mand, der ser ud som om han beskytter sig mod tåregas. Højreekstremisme er rå vold, venstreekstremismen er defensiv. Den officielle definition af højreekstremisme er bred, detaljeret og mangefacetteret, og kunne med lidt god vilje inkludere alt fra medlemmer af Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige til nazister i Nordfront og DNSB. Venstreekstremisme er omvendt blot personer ‘yderst til venstre’, og har intet med revolution, socialisme, kommunisme, marxisme, anarkisme, syndikalisme eller diverse afarter at gøre. Jeg bemærker, at højreekstremisterne imodsætning til venstreekstremisterne, ikke er politisk organiserede.

“Definition. Højreekstremisme er en fællesbetegnelse for forskellige politiske holdninger, der ligger yderst til højre i det politiske spektrum og som kendetegnes ved kombinationer af nationalistiske, autoritære, anarkistiske, anti-parlamentariske, racistiske, xenofobiske og anti-semitiske standpunkter. Det ideologiske grundlag for højreekstremisme kan stamme fra nazisme og fascisme såvel som nationalkonservatisme. Højreekstremister sætter spørgsmålstegn ved eller afviser demokrati og anser anvendelse af vold som et legitimt middel til at opnå politiske mål.” (s. 27)

“Definition. Venstreekstremisme er en fællesbetegnelse for de forskellige politiske holdninger, der ligger yderst til venstre i det politiske spektrum, og som accepterer anvendelsen af vold for at opnå politiske mål.” (s. 35)

(Illustrationer til højreekstremisme og venstreekstremisme, PET.dk, 2022)

Citater

“De seneste års højreekstremistiske angreb har en række lighedspunkter, herunder at de fortrinsvis er blevet udført af soloterrorister, der har haft begrænset eller slet ingen kontakt eller tilknytning til etablerede fysiske højreekstremistiske organisationer eller grupper. … CTA vurderer, at disse lighedspunkter afspejler en generel udvikling blandt højreekstremister i Vesten, hvor den primære terrortrussel ikke udgår fra etablerede fysiske organisationer og grupper, men derimod fra soloterrorister eller mindre grupper af personer, der er uden tilknytning til højreekstremistiske grupper. Eksempelvis blev 16 ud af 18 gennemførte højreekstremistiske angreb i Vesten i perioden fra januar 2019 til december 2021 udført af soloterrorister, der på angrebstidspunktet hverken handlede på vegne af eller var tilknyttet fysiske høj- reekstremistiske organisationer og grupper.” (s. 28)

“Det mest sandsynlige venstreekstremistiske terrorangreb i Danmark er et angreb, der udføres af en mindre gruppe personer, der er medlemmer af eller har kontakt til en venstreekstremistisk gruppe, fremfor af en soloterrorist.” (s. 36)

“Klimaekstremister betegner enkeltpersoner og grupper, der til forskel fra aktivister er villige til at anvende vold i kampen for én eller flere sager, hvor hensynet til miljøet og det globale klima indgår som et centralt element. Klimaekstremisme omfatter også personer med sympati for højreekstremisme, herunder de såkaldte økofascister. Der er også en mulighed for, at enkeltpersoner med sympati for venstreekstremisme kan agere voldeligt ek- sempelvis ved deltagelse i klimaaktioner.” (s. 44)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/125929/trackback

22 Comments »

 1. PET rådgiver sig også med Venstreekstremister. Så det vel ikke overraskende.

  Kommentar by KineserSnot — 1. april 2022 @ 05:09

 2. Hvem mon rent praktisk har skrevet dette?
  Kan der sættes navn på?
  Så man har en chance for at gå vedkommende efter i sømmene.
  Visse har jo held med at komme ind i som helt neutrale, selvom de har en bestemt bias

  Kommentar by Hema — 1. april 2022 @ 05:37

 3. Det er så lammede klar propaganda, at selv de venstreorienterede må sidde med krummede tæer

  De venstreorienterede globalist facister har ødelagt demokratierne med massiv indvandring – og de ser ikke, at de er marionetdukker for multinationale milliardærer og kæmpefirmaer, der ønsker EEN verden…..og den bliver grim og voldelig og kleptokratisk- lige som resten af verden er nu !!!!

  Kommentar by H.nielsen — 1. april 2022 @ 05:51

 4. PETs rapport er vel mere et udtryk for at den hegemoni, der eksisterer efter at venstrefløjens lange march gennem institutionerne også har båret frugt langt ind i samfundets institutioner. Når den yderste venstrefløjs repræsentanter (som f.eks Rene Karpantchof og Chris Holmsted Larsen, Pelle Dragsted) optræden i medierne normaliseres. Eller når Socialdemokratiets regeringer infiltreres fra den yderste venstrefløjs side (f.eks Ole Sohn, Helle Thorning Smith, Pernille Rosenkrantz-Theill).
  Den yderste venstrefløj sidder tungt på medierne, hvor der ikke eksisterer kritik af venstrefløjen, men hvor “højrefløjens” holdninger fordrejes, misrepræsenteres og undertrykkes i en grad så politisk korruption er et udtryk, der ligger lige for. Og korruption er lig medskyld.

  Kommentar by Limewoody — 1. april 2022 @ 06:29

 5. Enig Limewoody 06:29. “Den yderste venstrefløj sidder tungt på medierne, hvor der ikke eksisterer kritik af venstrefløjen”. Statens dominerende massemediermedier, DR og Tv2, er propaganda tjenester for venstrefløjen.
  Jeg ser indimellem Tv2 Nyhederne kl 19 og de indhenter altid en kommentar fra én fra Enhedslisten, selv når det derejer sig om Ukraine. Tv2 Nyhederne spørger aldrig Enhedslisten om de fortryder deres fortid som støtter til kommunismen i øst. De er jo et søsterparti til Enhedslisten i DDR, der styrede landet diktatorisk og byggede Berlin-muren, som de kaldte den antifascistiske beskyttelsesmur.

  Kommentar by Amad — 1. april 2022 @ 07:37

 6. Jeg bliver aldrig traet af at sammenligne PET m.fl. med en skabet koeter, der staar og bjaeffer ad paeretraeet altimens katten sidder og griner oppe i aebletraeet ved siden af…

  Kommentar by Krassisten — 1. april 2022 @ 07:52

 7. PET er blevet godt opdraget af Politisk korrekthed. Altså alt fra maling udhældt på vores tidligere statsminister inde på christiansborg, for ikke at tale om dengang Hamborg blev raseret under et topmøde, eller hærværk imod forsamlingsfriheden og ytringsfriheden har intet med Venstreekstremisme at gøre.

  Kommentar by Michael Unna — 1. april 2022 @ 08:32

 8. > Limewoody og A mad
  De -altså venstrefløjen forsvarer skattesystemet fordi de lever af det.

  Kommentar by Nielsen — 1. april 2022 @ 09:21

 9. Efter PETs definition henføres islamisme til højreekstremisme. Derfor har PET fuldstændigt ret: Den eneste terrortrussel kommer fra islamisme. Som også erfaringen viser.

  Kommentar by Anonym — 1. april 2022 @ 09:42

 10. Efter PETs definition hører islamisme ind under højreekstremisme.
  Derfor har PET fuldstændig ret: Islamisme er den eneste terrortrussel.

  Kommentar by Bastardo — 1. april 2022 @ 09:49

 11. https://www.europol.europa.eu/publications-events/main-reports/tesat-report

  The European Union (EU) Terrorism Situation and Trend Report (TE-SAT) 2021 provides facts and figures regarding terrorist attacks and arrests in the EU in 2020

  Italy reported 24 left-wing and anarchist terrorist attacks. One attack was foiled in France. Arrests for left-wing and anarchist terrorism dropped from 111 in 2019 to 52 in 2020, mainly due to a
  reduction in Italy (from 98 to 24

  ONE COMPLETED RIGHT-WING TERRORIST ATTACK WAS CARRIED OUT BY A LONE ACTOR IN GERMANY.

  Kommentar by tavsen — 1. april 2022 @ 09:49

 12. “så vurderer Center for Terroranalyse (CTA) at venstreekstremister ikke udgør en egentlig trussel. Det gør de ikke, da de hverken har ‘hensigt’ eller ‘kapacitet’.”

  Der tager vel blot en enkelt koran-afbrænding, eller at Pia Kjærsgaard vælger at gå en tur ned af Nørrebrogade for at demonstrere, at venstreekstremisterne BÅDE har “hensigt”, “kapacitet” OG udgår en alvorlig trussel.

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 1. april 2022 @ 11:04

 13. Staten er klar over den har en legitimitetskrise. Den er også klar over hvem, der angriber den og hvem som angriber dem, som angriber den. Venstrefløjen kan bruges og forsvares af staten fordi den reelt set bruger midler mod statens kritikere som staten ikke kan bruge åbentlyst.

  Kommentar by CCC — 1. april 2022 @ 11:16

 14. Det er jo regering, storkapital og mafiaen, som PET bekymrer sig om.
  Derfor er venstrefløjsere ufarlige; bare giv dem lidt penge og en villa og et fedt job i enelleranden ngo, så holder de kæft.
  -De farlige for mafiaen, det er jo dem der mener noget med nationalisme, frihed og lighed- dem skal der holdes et vågent øje med- i mens breder korruptionen sig alle steder i politiet over betjentniveau, i embedsstanden over kontoristniveau og i hæren over sergentniveau, i kirken over præsteniveau… og man kunne blive ved- det ender ikke godt

  Kommentar by Hul igennem? — 1. april 2022 @ 12:24

 15. Systemet har absolut INTET imod ekstremisme, så længe ekstremisterne arbejder for den “rigtige” sag, altså FOR globalisme, masseindvandring, multikultur, feminisme, LGBTQ+, Anti-Hvide aktivisme etc. og IMOD nationalisme, Hvide menneskers interesser, Traditionelle familier etc. Tværtimod vil systemet ofte støtte, inspirere og opmuntre denne type ekstremisme.

  Kommentar by Peter Nielsen — 1. april 2022 @ 13:13

 16. Højreekstremisme er en fællesbetegnelse for politiske holdninger, … og som kendetegnes ved kombinationer af nationalistiske, autoritære, anarkistiske, anti-parlamentariske, racistiske, xenofobiske og anti-semitiske standpunkter.
  PET anerkender hermed, at ‘islamofobiske’ standpunkter ikke er højreekstremistiske, da ‘islamofobiske’ er fraværende i ovenstående liste.
  ‘Islamofobisk’ burde erstattes af ordet ‘Kontrakoranisk’, da sidstnævnte ord mere præcist dækker essensen af modstanden mod islams indbyggede hæslige menneskefjendske ondskab.

  Kommentar by Gustav Jensen — 1. april 2022 @ 15:47

 17. Venstre-ekstremister er først og fremst en trussel mot de demokratiske prosessene i samfunnet, ikke mot statsmakten.
  Prøv å arrangere et offentlig møte om hvordan innvandringspolitikken ødelegger europeiske barns fremtid, eller om at transkvinner ikke er kvinner…eller hvilket som helst tema som ikke er populært på ytre venstre…
  …da må møtet ha politibeskyttelse for ikke å bli stormet og arrangørene risikerer å bli forfulgt og angrepet både på nett og fysisk på gateplan, for den del på sine arbeidsplasser og i sine hjem.
  Så de terroriserer i høyeste grad sine meningsmotstandere, at det (foreløbig) skjer med stokker og steiner heller enn bomber og skytevåpen er en gradsforskjell og ikke en vesensforskjell.
  Sannheten er jo at de i praksis utfører denne terrorismen på vegne av den rådende konsensus blandt makthaverne, the powers that be, som selv er ytre venstre på alle kulturelle/verdimessige områder, men ikke på de økonomiske…det ville jo ikke deres herrer og mestere i Davos tåle.

  …men kjære dansker: god helg! ❤️

  Kommentar by Oslo/Norge — 1. april 2022 @ 17:22

 18. Oslo/Norge — 1. april 2022 @ 17:22.
  …men kjære dansker: god helg
  Vi fladlandslus takker fjeldaberne for ønsket om en god helg og returnerer den venlig hilsen til broderfolket.
  Svenskerne er det lykkeligste folk i verden, fordi de har verdens bedste nabofolk.
  Det bliver norsk og dansk snusfornuft, som skal redde svenskerne, når de om få år søger flygtningestatus i Norge/Danmark.
  Vi skal også mindes, at de første som blev plyndret og ‘neutraliseret’ af vikingerne, da de sejlede til Middelhavet, var de islamiske horder i Spanien. Siden vikingetiden har der været fjendskab mellem Norden og islam, så hvorfor skal muslimerne inviteres herop på gratis livsvarig ferie?

  Kommentar by Gustav Jensen — 1. april 2022 @ 18:57

 19. Jeg har endnu til gode at høre hvad definationen på en “højre ekstremist” er?..Een der stemmer på NB eller LA?…

  Kommentar by Jp — 2. april 2022 @ 02:20

 20. Som stolt højreradikal skal jeg sku ikke sættes i forbindelse med anarkisme det er nok det længste væk på spektrummet man kan komme fra os. de røde er og har altid enten været kommunister eller anarkister. de andre betegnelser er hovedet på sømmet.

  Kommentar by John Deer — 2. april 2022 @ 10:55

 21. Højreekstremisme? Hvorhenne? Mener de Anders breivik…

  En nål i en høstak!

  Det kan nok ikke se skoven for bare træer.

  Kommentar by Mads kering — 3. april 2022 @ 12:09

 22. PET = Antifa

  Kommentar by Revisoren — 5. april 2022 @ 13:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper