4. april 2022

MSM bringer billeder af døde ukrainere: “… det er vigtigt at dokumentere de forfærdelige forbrydelser”

Stort set alle danske medier har de senere dage bragt billeder af lig på åben gade, angiveligt fra et russisk massakre i byen Butja. Tidligere justitsminister Søren Pind bringer på Facebook et billede af tre døde ukrainere, hvad i kommentarsporet forsvares med ordene: “Folk skal se, hvad passivitet og ligegyldighed har medført.” Der er ingen sarte følelser, og selveste Politiken har smidt tre døde ukrainere på forsiden under overskriften: ‘Billederne af lig i Butjas gader tyder på en russisk massakre’. Billeder rammer hårdere end ord.

Berlingskes billedchef forklarede for et år siden i et interview med Journalisten, at det ikke var nødvendigt at bringe det af mig anvendte billede af en 60-årig kvinde – offer for et islamisk terrorangreb mod katedralen i Nice. I den henseende er det interessant, at chefredaktøren for samme avis nu forsvarer billeder af døde ukrainere: “… det er vigtigt at dokumentere de forfærdelige forbrydelser der er begået.” Man kan argumentere for og imod den slags billeder, og hykleriet er egentligt det værste. Jah, og så lige tiltalen efter straffelovens § 264 d. stk. 2.

“Redaktionschef på Berlingskes visuelle redaktion Søren Lorenzen siger, at Berlingske heller ikke ville have bragt billedet af kvinden. Det er først og fremmest af hensyn til hendes pårørende, fordi han ser billedet som ‘en krænkelse af vores ret til at være menneske’, siger Søren Lorenzen. … Man kunne sagtens fortælle om terrorhandlingen i Nice uden at bruge det pågældende billede, mener Søren Lorenzen. (Journalisten.dk, 13. april 2021)

“Vi bringer på Berlingske billeder af grusomhederne i Bucha. Vi vurderer hvert billede og tager hensyn, især ved mulig ansigtsgenkendelse. Vi advarer i toppen af artikler mod voldsomme billeder. Men det er afgørende, at verden får indsigt i de forbrydelser, der er begået. … Tina… vi bringer billederne, fordi det er vigtigt at dokumentere de forfærdelige forbrydelser der er begået. Det er vigtigt, at verden kan se, hvad der er sket af grusomheder i denne krig og kan tage stilling til det.” (Tom Jensen)

(Berlingske-chefredaktør Tom Jensen på. Facebook, 3. april 2022)

“OBS:Berlingske har efter en redaktionel vurdering valgt at vise de voldsomme billeder fra Butja. Billederne fungerer som dokumentation.” (Berlingske.dk, 3. april 2022)

“ADVARSEL OM STÆRKE BILLEDER: TV 2 har efter en redaktionel vurdering valgt at vise voldsomme billeder i artiklen som dokumentation.” (TV2.dk, 3. april 2022)

“Billeder af døde civile i forstad til Kyiv er gået verden rundt. … Der er faktisk regler, der skal overholdes, når man går i krig. Regler, som billederne af døde civile i byen Butjas gader sår tvivl om, hvorvidt Rusland overholder. Billeder, som DR Nyheder på trods af deres voldsomme karakter har valgt at vise for at dokumentere situationen i Ukraine.” (DR.dk, 3. april 2022)

“Billeder fra nyhedsbureauet AFP, der blev bragt lørdag, viser angiveligt flere døde personer i gaderne i Butja nær Kyiv.” (Avisen.dk, 3. april 2022)

Mere

“Du har sikkert ligesom jeg set billederne fra Butja i Ukraine. Drab på civile. Billeder, jeg altid vil huske. Putins forbrydelser er hjerteskærende, brutale og må aldrig blive glemt. ….” (Statsminister Mette Frederiksen, Facebook, 3. april 2022)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/125951/trackback

37 Comments »

 1. Det kan kun gavne din sag, ellers er der ikke lighed for loven.

  Kommentar by J — 4. april 2022 @ 12:48

 2. Hele forloebet viser jo med al tydelighed, hvor korrupte media of offentlige instanser er i dag.

  Kommentar by dunk — 4. april 2022 @ 12:59

 3. Hykleriet er monumentalt, Kim. Og det vil fortsætte, når en domstol på et tidspunkt blankt vil afvise, at din situation og denne på nogen måde er sammenlignelige.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 4. april 2022 @ 13:07

 4. Ukrainian soldiers carve Swaztika into young girls chest then kills her, and the army commander has sex with Tranny. Det ser man ikke i danske fup medier – https://www.redvoicemedia.com/2022/04/war-crimes-ukrainians-carve-swastikas-into-little-girls-chest-while-commander-sleeps-with-tranny/

  Kommentar by Tøffe — 4. april 2022 @ 13:17

 5. Ja så. Søren Pind mener det er nødvendigt, at bringe billederne for at vise hvad passivitet og ligegyldighed føre til. Gad vide hvad den fhv justitsminister så mener den gode grund til ikke, at bringe billederne af islams ofre er.

  Kommentar by A.B. — 4. april 2022 @ 13:25

 6. Dobbelt standarder i fuldt flor. Bare man er statsstøttet kan alt tillades.

  Kommentar by tavsen — 4. april 2022 @ 13:51

 7. Hvorfor melder de ikke bare klart ud? Billeder af lig må kun vises, hvis det gavner globalismen og den liberaldemokratiske dagsorden. Det ville faktisk være meget lettere.

  Kommentar by Arne Torp — 4. april 2022 @ 13:54

 8. Berlingske har da gjort sig ulejligheden at fremlægge et kriterium; ansigtsgenkendelse eller ej.

  Kommentar by Michael — 4. april 2022 @ 13:59

 9. Kim, jeg håber, Du gemmer alle disse billeder af dræbte og lemlæstede mennesker vist i diverse offentligt tilgængelige medier, til brug for dit forsvar. Desværre tror jeg ikke på, at Du får en retfærdig retssag. Der er gået for meget politik i det danske retsvæsen.

  Kommentar by Ole Madsen — 4. april 2022 @ 14:23

 10. Om der vises fotografier af ligene eller ej er totalt ligegyldig som dokumentation, medmindre tvivlsspørgsmålet havde været om ligene eksisterer.

  Sagen fra Butja er af samme type som i Ratsjak, Kosovo eller måske snarere Katyn, Polen.

  Den russiske hær trak sig fra Butja 30 marts og først 4 dage efter fremkom påstanden om at tjetjenere under beskyttelse af den russiske hær skulle have massakreret civile. Påstande fra NATO eller Ukraines styre er i sig selv utroværdige, så på den måde kunne ligfotografierne være et argument, hvis nogen benægtede at der eksisterede lig i Butja.

  Kommentar by perhag — 4. april 2022 @ 14:56

 11. Fotografer har oftest også deres politiske narrativer. I det mindste har de lært hvordan man fortæller en historie med lys, vinkler, perspektiv, komposition, etc. Derefter kommer billedredaktøren og chefredaktøren indover hvis det er vigtigt nok. Når deres billeder,rykker ved den politiske dagsorden tror jeg faktisk de er lidt ligeglade med hvor dagsordenen rykker hen, men bare soler sig i andres (fotografer, sjovnalister, etc) beundring.

  Kommentar by Frafalden Moderat — 4. april 2022 @ 15:17

 12. Man må ikke tale grimt om fredens religion eller vise dens ondskab.
  Tjek evt 24/nyt artiklen : Vi invaderes af halal-kylling.

  Kommentar by k.m. — 4. april 2022 @ 15:31

 13. Statsminister Mette Frederiksen: “Putins forbrydelser er hjerteskærende, brutale og må aldrig blive glemt. ….”
  Statsministerens bemærkning udtrykker ikke klart, om hun med “Putins forbrydelser” tænker på Butja episoden; men den lurvede mening er der. Kujonministeren vil ikke sige direkte, at hun forbinder Butja episoden med Putin. Typisk statsministeren, mester for små snuskede antydninger, der er ment som klare udsagn. Fru Frederiksen har ingen beviser for noget som helst; Butja episoden kan med lige stor sandsynlighed tillægges de ukrainske nazister. Nazisterne er desperate nu og behøver en tilsvining af Putin – MSM sluger naturligvis alt råt fra hr. Zelenskid, den store skuespiller og ikke meget andet.

  Kommentar by Gustav Jensen — 4. april 2022 @ 16:10

 14. gå evt til infowars og find video med Jay Dyer, Scientific elite detail plan to kill everyone

  lyt og døm selv om det er tilfældig at Rusland kaster sig over en lille nabo som Nato ikke tør hjælpe af skræk for at udløse 3. verdenskrig.
  Nu ser vi Rusland og Kina nærme sig hinanden, fordi de kan udnytte hinandens energiressourser og politisk magt.

  Indien planlægger ny A-kraftværker. De er kloge nok til at se at sol og vind ikke dækker fremtidens energibehov.

  Jeg frygter den danske regering er dybt involveret i planlægning af NWO. Det bliver helvede på jord, men som Jay Dyer siger, mennesker manipuleres til at acceptere forandringen uden at opdage konsekvensen af målet.

  Kommentar by k.m. — 4. april 2022 @ 16:48

 15. Den krig skulle aldrig have været påbegyndt. Men takket være aktiv krigshysterisk tilskyndelse fra vestlig side, så er vi endt i den nuværende meget triste situation. Og politikerne hysser stadig op, så det skal nok ende med at krigen breder sig.

  Lig i gaderne!
  Før krigen begyndte, så opildnede de røde MSM’er og Internettet alle almindelige ukrainere til at fremstille molotovcocktails hjemme i køkkenerne. Så det er måske bl.a. denne hobbyaktivitet som har resulteret i nogle af de viste tragedier.
  På YouTube ligger der stadig vejledninger, hvis nogen skulle have lyst til at deltage i krigen med et par ”cocktails”. Men man bør nok huske, at selv amatørkrigere bliver af fjenden anset for at være soldater.

  Kommentar by Henning Jensen — 4. april 2022 @ 18:10

 16. Hvem siger at det ikke bare er opgravede lig, som vi har set i andre konflikter?

  Kommentar by Træt — 4. april 2022 @ 18:23

 17. @ Henning Jensen 18:10

  Amatørkrigere bliver IKKE anset for at være soldater af fjenden.

  Men det er nok heller ikke amatørkrigere vi ser på billederne.

  Kommentar by sebastian — 4. april 2022 @ 20:32

 18. Sådan er livet som dissident.

  Kommentar by Al — 4. april 2022 @ 20:54

 19. Jeg faldt over en detalje der ikke lige er blevet rapporteret i MSM og som gør denne historie troværdig. Det var Kadyrovtsy, Chechenere, naturligvis, der stod bag dette.

  Kommentar by Lukket fest — 4. april 2022 @ 22:41

 20. perhag @ 14:56

  Katyn?
  Sier du at sovjeterne ikke drepte circa 22 tusen polakker i Katynskogen?

  Gorbatsjov innrømmet massakeren og ba om unnskyldning/tilgivelse i 1990…

  Kommentar by Oslo/Norge — 4. april 2022 @ 22:49

 21. …Katyn er forøvrig i Hviterussland ikke i Polen.

  Kommentar by Oslo/Norge — 4. april 2022 @ 22:50

 22. Det sjovt at man bare konkludere hvem der står bag uden videre.

  Kommentar by KineserSnot — 4. april 2022 @ 23:18

 23. Det er sjovt at nogen bare ved hvor tyvagtige og løgnagtige politikere er.
  https://www.bitchute.com/video/A2hCkAp5GDU/

  Kommentar by Nielsen — 4. april 2022 @ 23:43

 24. Bilderberger-Pind’en har solgt sin sjæl til fanden.
  Vil du orientere dig kig forbi gab.com, hvor RT ikke censureres og folk kommenterer frit fra leveren.

  Se, nazisterne overgive sig:
  https://gab.com/RT/posts/108075974736855478

  Kommentar by Iznogut — 5. april 2022 @ 01:06

 25. – Lukket fest

  Har du link?

  Kommentar by Kim Møller — 5. april 2022 @ 02:53

 26. Rygtet om tjetjenerne så jeg også, har desværre glemt hvor, men det gav slet ikke mening ud fra et logistisk synspunkt.
  Bucha/Kiev ligger nordpå, ikke langt fra grænsen til Hviderusland.
  Tjetjenerne er fortsat i Mariupol sydpå lige ud til Sortehavet. De mangler endnu at erobre det enorme stålværk der.

  Kommentar by sebastian — 5. april 2022 @ 06:39

 27. Kommentar by Gustav Jensen — 4. april 2022 @ 16:10

  “Butja episoden kan med lige stor sandsynlighed tillægges de ukrainske nazister.” At Bucha skulle have en lokal morderisk nazigruppe, som ingen har hørt om før, og som Zelenskij skulle dække over, er der lille sandsynlighed for.

  Der er derimod stor sandsynlighed for, at nogle russiske soldater var så pressede mellem den glorværdige russiske befrielsesfortælling, militært nederlag til en undervurderet fjende og lokale indbyggeres had og provokationer, at de begyndte at henrette lokale.

  Det er ret tydeligt, at den russiske hær ikke fungerer ved nærkontakt med de lokale, fordi virkeligheden ikke passer til deres forestilling om, hvorfor de gik i krig. Kun i Donbas kan de finde en mening.

  Kommentar by traveler — 5. april 2022 @ 06:46

 28. Mette lægger linjen efter den populæreste mening. Medierne følger. Er det mon derfor, man kalder Mette “Pressens minister”?

  Mette hader russere. Mette hader ikke muhamedanister.

  Kommentar by Bastardo — 5. april 2022 @ 06:56

 29. Kommentar by Bastardo — 5. april 2022 @ 06:56

  Jeg mener også at dette officielle russerhad er meget ubehageligt og intimiderende. Voksne mennesker burde kunne skelne mellem Putins fatale fejltagelse og russerne som folk.

  Kommentar by traveler — 5. april 2022 @ 07:23

 30. #22. Du har en pointe. Jeg tror også det er de ukrainske ”narkomaner”, der står bag. Det var også ukrainske narkomaner der forgiftede et par ex-russere i Salisbury. Tror også det var ukrainske narkomaner – eller måske nazister, der forgiftede Navalnyj.

  Kommentar by Keyser Söze — 5. april 2022 @ 08:53

 31. Lidt OT:

  I går blev den såkaldte chefredaktør på Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup, smidt ud på røv og albuer med omgående virkning.

  Forleden blev Qvortrup rost til skyerne her på Uriasposten af Hr. Møller.

  Tilfældigt?

  Kommentar by Revisoren — 5. april 2022 @ 13:26

 32. traveler — 5. april 2022 @ 06:46.
  Ligegyldigt hvem de skyldige er i Butja episoden, vil MSM og dets danske lakajer være rystende ligeglade. Hvis Zelenskid har fortalt, at de fæle russere er skyldige, applauderer hele Vestens korps af presseløgnere. Det eneste der tæller er, om det kan skade Putin og gavne Biden. MSM er bedøvende ligeglade med fakta.
  Vestens presse er totalt degenereret til at være propagandakanal for den angelsaksiske imperialisme – USA, UK og NATO. Godt støttet af Frankrigs & Tysklands vaklende stormagtsdrøm NEUropa. Hvad Adolf H. påbegyndte, fuldendes nu af Macron & Fjoltz.

  Kommentar by Gustav Jensen — 5. april 2022 @ 14:51

 33. Ifølge min hjemmelsmand i Kaliningrad bliver 18-årige russiske drenge nu indsamlet til at være soldater.

  Kommentar by Træt — 5. april 2022 @ 19:38

 34. https://www.bjoerknaes.dk/ekstra-bladet-viser-myrdede-mennesker-uden-problemer-blogger-kraeves-idoemt-faengselsstraf-for-praecis-det-samme-og-politiet-vil-ikke-tage-stilling/

  Ekstra Bladet viser myrdede mennesker uden problemer : Blogger kræves idømt fængselsstraf for præcis det samme – og politiet vil ikke tage stilling”

  Kommentar by tavsen — 5. april 2022 @ 23:29

 35. Katyn tror jeg lå i Polen før dette land i 1945 fik flyttet sine grænser et godt stykke mod vest.

  Påstanden fra De Allierede var længe at tyskerne skulle have dræbt de polske officerer. Den tilsvarende propagandasituation i Butja er så at ligene kan være dræbt af vestukrainere, hvilket jeg dog ikke ved noget konkret om.

  Kommentar by perhag — 6. april 2022 @ 17:34

 36. Ok, da forstår jeg din kommentar og den er jo helt korrekt.

  Kommentar by Oslo/Norge — 6. april 2022 @ 18:18

 37. Vigtigt at dokumentere de forfærdelige forbrydelser????

  Det var da ikke vigtigt at dokumentere voldtægten og halshugningerne af den danske og den norske unge pige i Nordafrika!!!!

  Det var jo selvfølgelig også muslimerne!

  I global-forbrydernes og landsforrædernes øjne kan muslimer og deres islam intet galt gøre!!!!

  Kommentar by Ole Mejlstrøm — 12. april 2022 @ 00:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper