28. april 2022

Søren J. Damm: Stort hurra for Musk ‘og hans investering i Vestens skrantende demokratiske sindelag’

“Trump skal tilbage på Twitter… det er jo konsekvensen af det her”, lød det forarget på Radio4 tidligere i dag, og mediebranchen har forlængst droppet ideen om ytringsfrihed. Ytringsfrihed udfordrer status quo, eller ‘radikaliserer’ som det hedder i de trykte medier. Spids kommentar af Søren Jacobsen Damm hos Berlingske – Det var næsten de 44 mia. dollar værd, hvis Stine Bosse havde trukket sig (kræver login).

“Det er dog tydeligt, at både Bosses og Trads’ bombastiske automatreaktioner på udmeldingen om, at Musk ville genetablere den frie debat på Twitter skal ses som afmægtig reaktion på, at hun og hendes ligesindedes intellektuelle kravlegård risikerer at blive besudlet med horder af trolls, men også med regulær voksendebat, hvor man ikke bare kan lukke ned for enhver uenighed, der truer med at presse sig ind i ens pavlovske meningsfællesskab.

Indrømmet, det kan være anstrengende at skulle konfronteres med saglige og veldokumenterede argumenter, der forstyrrer ens selvgode verdensbillede, men skal vi løse verdens tiltagende problemer og udvikle os intellektuelt, er vi nødt til at acceptere, at holdninger og meninger, vi ikke er enige i og ikke altid bryder os om, også er en del af den offentlige mening. Det gælder såvel på de sociale medieplatforme som på universiteter og arbejdspladser.

stort hurra for excentrikeren Elon Musk og hans investering i Vestens skrantende demokratiske sindelag og i verdenshistoriens vigtigste intellektuelle katalysator, den frie demokratiske debat. Det har alt for længe gået den anden vej.”

“For Twitter to deserve public trust, it must be politically neutral, which effectively means upsetting the far right and the far left equally.” (Elon Musk, 27. April 2022)

Oploadet Kl. 01:28 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/126301/trackback

15 Comments »

 1. “Indrømmet, det kan være anstrengende at skulle konfronteres med saglige og veldokumenterede argumenter, der forstyrrer ens selvgode verdensbillede”

  Det spøjse er, at man faktisk IKKE er tvunget til denne konfrontation på Twitter, hvor man jo frit kan blokere alle, som man er uenig med.

  Kommentar by Peter Nielsen — 28. april 2022 @ 07:04

 2. I øvrigt er twitter som alle andre medieplatforme indrettet sådan at hvis du ikke kan lide det så gå et andet sted hen.
  Almindelig sund fornuft….men nu er det jo venstrefløjen.

  Kommentar by Hagmann — 28. april 2022 @ 09:03

 3. Jeg bifalder alt det Musk indtil videre har meldt ud omkring den fremtidige linje på Twitter, men altså selvom Søren Jacobsen Damm har ret i flere ting i den artikel, så er der flere af de punkter Musk har som de vigtigste på sin dagsorden for Twitter fremover, som Søren ikke nævner med et ord. Eksv. siger Musk, at der sandsynligvis vil blive langt færre brugere på Twitter, og han vil have ryddet helt op i anonyme trolls, regime bots mm. og gøre samtalen åben men personlig.

  Og når Søren Damm tolker Musk opgør med den politiske forskelsbehandling som et udtryk for, at det særligt skulle
  være “vestens skrantende demokratiske sindelag” Musk nu går i rette med, så har Søren Damm simpelthen ikke belæg for det. Musk ser det som et globalt problem, og ønsker en kommende fri og åben personlig debat på Twitter platformen udbredt globalt og ønsker, at umuliggøre det for regeringer og regimer i hele verden, at blokere og censurere borgernes tilgang til platformen.

  Ambitiøst må man sige, men det bliver næppe i Vesten, at det mål bliver sværerest at nå, og Musk investerer massivt i, at udbrede og videreudvikle Starlink systemet så internetadgang skal kunne nåes af alle på kloden uden nogen begrænsninger fra lokale myndigheders side. I den forbindelse er det selvfølgelig fuldstændig uden for skiven, at tale om “vestens skrantende demokratiske sindelag” i en tid hvor russiske borgere risikerer 12 års fængsel hvis de skriver ordene krig og invasion på sociale medier, krypterede såvel ikke krypterede, og FSB sidenhen finder frem til dem. Eller i Kina hvor styret har en så massiv masseovervågning, at borgere i flere tilfælde afsløres i regimekritiske beskeder i det øjeblik de skrives og inden de sendes eller evt. annulleres.

  Lykkedes Musk med sine ambitioner for Twitter, er det næppe Bosse og Trads eller andre woke segmenter der ender med den ømmeste mås i sidste ende….

  Kommentar by Verner Jensen — 28. april 2022 @ 11:16

 4. Enig med Søren J Dam: Stort Hurra for Elon Musk, og hans initiativ, og støtte til ytringsfriheden. Holdninger skal ikke cencures.

  Jeg går ind for ytringsfrihed, og dem der er imod skal cencureres:-) :-) :-). God torsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 28. april 2022 @ 12:56

 5. Men de woke snowflakes har ikke noget problem med, at den censurglade Zuckerberg ejer Facebook, Instagram, YouTube o.s.v…

  Kommentar by Revisoren — 28. april 2022 @ 16:25

 6. Billedet Oploadet Kl. 01:46 siger jo alt om nuværende Twitter

  Irriterende, hans navn opfatter jeg altid som et musikforlag.

  Kommentar by tavsen — 28. april 2022 @ 16:42

 7. Lidt morsomt hvis man tænker efter så kan alle dem der har fået Elon Musk´s 44 Milliarder Dollars nu afskaffe sulten i de fattige lande, kurere cancer eller købe en endnu større luksus yacht.

  Gad godt vide hvad de vælger ;)

  Kommentar by Santor — 28. april 2022 @ 17:10

 8. Stoler ikke helt på at Elon Musk er uafhængig og vil indføre en mere reel ytringsfrihed på TWitter, som i øvrigt som jeg forstår det hidtil ikke har været så slemme til at bortcensurere dansksprogede udsagn.

  Twitter og alle andre fora vil ikke blive helt frie, da de vil respektere lovgivningen, underforstået USA-lovgivning. Desuden kan danskere der skriver på Twitter dømmes efter dansk lovgivning, så for ikke at skulle være på vagt mod både dansk og amerikansk lovgivning er det sikrest at deltage i rent danske debatter, hvis man overholder danske regler og domspraksis.

  Kommentar by perhag — 28. april 2022 @ 17:21

 9. 8) Jeg stoler mere på Musk end Mark Zuckerberg. Køb politikere for cencurgodkendelse. Længe leve Tommy Robinson. God weekend :-).

  Kommentar by Michael Unna — 29. april 2022 @ 05:12

 10. Ytringsfriheden har aldrig været helt fri, for man står altid til ansvar overfor domstolene.
  På den måde kan alle despoter hævde at i deres land har man ytringsfrihed, men kritiserer man despoten, så vil domstolene dømme en hårdt.

  Kommentar by Den Nervøse — 29. april 2022 @ 07:31

 11. En af de væsentligste årsager til Twitters fremgang var Donald Trumps flittige brug af den, så ham kunne kommunikere direkte med vælgerne udenom de dominerende medier, der næsten samstemmende censurerede ham og hetzede imod ham.

  “Donald Trump’s use of social media attracted attention worldwide since he joined Twitter in May 2009. Over nearly twelve years, Trump tweeted around 57,000 times,[1] including about 8,000 times during the 2016 election campaign and over 25,000 times during his presidency.[2] The White House said the tweets should be considered official statements.[3] When Twitter permanently banned Trump from the platform in January 2021 during the final days of his term,[4] his handle @realDonaldTrump had over 88.9 million followers.[5](..)”
  Though the Senate eventually acquitted Trump during his second impeachment, social media companies swiftly banned him. Facebook and Instagram announced a permanent ban (..) Twitter permanently suspended his @realDonaldTrump handle, followed by the official account of his campaign (@TeamTrump)[22][23][24] and the accounts of allies who posted on his behalf”
  (klip fra Wikipedia: Social media use by Donald Trump)

  Kommentar by Anonym — 29. april 2022 @ 08:16

 12. Hvis folk ikke kender folkene på det meme Elon Musk har postet, er der tale om et podcast af Joe Rogan (Joe Rogan Experience #1258) hvor han har inviteret Tim Pool til at deltage sammen med Jack Dorsey og Vijaya Gadde fra Twitter.

  Den kan ses her og der er også mere forklaring til den, samt Joe Rogans reaktion i en live udsendelse da han ser at Elon Musk har købt Twitter.
  https://www.essentiallysports.com/ufc-mma-news-elon-musk-destroys-vijaya-gadde-for-her-left-wing-bias-twitter-explanation-on-joe-rogans-spotify-podcast/

  Kommentar by Allan — 29. april 2022 @ 08:45

 13. Det bliver yderst interessant at se, om der virkelig bliver reel ytringsfrihed på Twitter.

  Vil man frit kunne debattere alle facts i forhold til alle individer, grupper og begivenheder med brug af alle betegnelser etc?

  Kommentar by Peter Nielsen — 29. april 2022 @ 13:25

 14. James Woods er tilbage i fuld vigør.
  Endnu har han ikke svaret nogle af venstreekstremisterne med “your mom” og instablock.
  Algoritmerne

  Kommentar by Træt — 29. april 2022 @ 15:30

 15. Algoritmerne er blevet ændret, så hans positive følgere bliver notificeret, mens den venstreekstreme troldehær ikke bliver.

  Kommentar by Træt — 29. april 2022 @ 15:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper