3. maj 2022

Bezos’ køb af Washington Post var ‘en eventyrlig investering’: Musks køb af Twitter er ‘bagudskuende’

Da Amazon-ejer Jeff Bezos i 2013 købte Washington Post blev det ikke set som et problem, og tværtimod blev han forsvaret, da Trump i 2018 kritiserede mogulen. Siden det kom frem, at Musk overtager Twitter har kendte konservative oplevet en fremgang, også en fremgang der ikke kan forklares med andet end mindre shadowbwnning. Eksempelvis fik Donald Trumps søn pludselig 87.000 nye følgere på en dag.

Den talende klasse er hunderædde for at miste definitionsretten. Det gælder eksempelvis en langhåret sociolog ved navn Christoph Houman Ellersgaard, der deltog i seneste udgave af Debatten på DR1.

“Problemet er, at det er en af verdens rigeste mænd, der kommer til at kontrollere det her. Vi koncentrerer rigtigt meget magt på rigtig få hænder, og det er ikke nogle mennesker vi kan sætte på valg. Vi kan håber, at hvis Musk misbruger Twitter i tilstrækkelig høj grad, at vi begynder at søge mod andre sociale medier. Men det er jo noget der tager tid. Det tager tid at bygge nogle nye forsamlingshuse, og indtil da deponerer vi rigtigt meget magt over samfundet på en håndfuld menneskers hænder. … Der opstår en monopolsituation, og når markedet monopoliseres, går vi ind og splitter dem op, eller også så sikrer vi demokratisk regulering og kontrol… grundlæggende handler det om, at hvis der er noget der er livsvigtigt for samfundet, så vil vi have mulighed for, som borgere i fællesskab, at beslutte hvem der skal være der. Det kan godt være Elon Musk er dygtig, men vi kan ikke skifte ham ud, hvis vi synes at han gør det dårligt.” (Christoph Houman Ellersgaard, sociolog)

Da Jeff Bezos købte Washington Post (2013)
´

“De to seneste opkøb i USA er en slags lottokuponer: Risikoen for at tabe er tårnhøj, mulighederne for at få pengene igen med renter er til stede, hvis de nye ejere finder den rette, digitale forretningsmodel.
Jeff Bezos er måske manden, der kan finde den. Men vi ved det ikke.”
(Lasse Jensen, Information, 7. august 2013)

“Jeff Bezos er for mig præcis den skabende og innovative kraft, der er påkrævet for genskabelsen af journalistik i den store skala, som mange af os håber på.” (Carl Bernstein cit. af Jyllands-Posten, 7. august 2013: It-nørden, der tør tænke langsigtet)

“Det er altså svært at afgøre, om det er forretningsmanden eller eventyreren Jeff Bezos, der har købt Washington Post. Måske er der brug for dem begge. Medieverdenen holder nøje øje med, hvordan Jeff Bezos eksperimenter går.” (Berlingske, 7. august 2013: En eventyrlig investering)

Da Elon Musk købte Twitter (2022)

“Når reaktionerne på Elon Musks overtagelse af Twitter er så stærke, skyldes det, at han har været meget direkte om, at Twitter ikke bare en investering for ham. Han vil lave platformen, som mange elsker, om, og han ønsker at gøre den til en ‘ytringsfrihed først’ -platform. … Det er næsten uden undtagelse altid en bestemt type ytringer, vi taler om friheden til. Dem, der går til kanten af det lovlige; de grænseoverskridende, hadefulde og hånlige ytringer. De racistiske, homofobiske og transfobiske ytringer, der, når de kritiseres, forsvares med, at det har man jo lov til at sige. … Når Elon Musk melder ud, at han vil slække på de retningslinjer, der regulerer denne type indhold på mediet, bekymrer det mange brugere og menneskerettighedsorganisationer. Det bekymrer også dem, der beskæftiger sig med ekstremisme, fordi mange yderliggående grupper hylder Elon Musks Twitterkøb og forventer, at de igen får lov at bruge platformen til rekruttering, chikane og spredning af had. For hvad betyder Elon Musks selverklærede ‘ytringsfriheds-absolutisme’ for brugerne på mediet, og hvad kommer det til at betyde for samfundet? (Maia Kahlke Lorentzen, Berlingske, 29. april 2022: Elon Musk er ikke ytringsfrihedens frelser)

“Elon Musks opkøb af Twitter er et ekstremt eksempel på noget, som egentlig er indlysende: Det er uforeneligt med politisk frihed, at enkeltpersoner har så store formuer, at de kan købe sig til kontrol over millioners meningsdannelser. Vi må gøre op den perverse helliggørelse af privat rigdom.” (Rune Lykkeberg, Information, 30. april 2022: Vi må sætte grænser for rigdom)

“Hans vision for sin nyerhvervede platform Twiter virker til gengæld bagudskuende og virkelighedsfjern. Elon Musk må før eller siden sande, at han ikke kan få alt på sin måde. Han sværger til ytringsfrihedsabsolutisme… Når han sidder i Twitters maskinrum, vil han måske opdage, at for at gøre Twitter til et meningsfuldt sted for mange brugere bliver man nødt til at fjerne indhold.” (Astrid Haug, Politiken, 30. april 2022: Elon Musks vision for Twitter skuffer)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/126349/trackback

28 Comments »

 1. Venstrefløjen tror selv på deres vrøvl. Det bliver kun via “øvelser i virkelighedens verden” , dvs når det udfolder sig i virkeligheden ,- at erkendelsen af hvad der holder vand , kan falde på plads. Og…”ordet blev kød og tog bolig iblandt os”. Den djøf’istiske og teknokratiske intellektualisering har fuldstændigt taget overhånd.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 3. maj 2022 @ 03:43

 2. Socialdemokratiet i Sverige har lukket sin Twitter konto
  De siger der er et dårligt samtaleklima

  Set hos Document(dot)no

  Kommentar by k. m. — 3. maj 2022 @ 05:31

 3. https://www.corbettreport.com/nwnw20220428/

  Kommentar by Nielsen — 3. maj 2022 @ 05:37

 4. k. m. — 3. maj 2022 @ 05:31
  Socialdemokrater er rablende sindssyge mennesker, så det vil kun gøre Twitter til en bedre platform hvis de er væk. Men da de er notoriske løgnere og bedragere (bare se vores egne socialister som også er medskyldige i mord på os danskere), så tvivler jeg på at de vil slette deres konto.

  Kommentar by piphans — 3. maj 2022 @ 07:35

 5. Hvad blev der af vendingen “Twitter et privat firma, og de kan gøre som de vil” :-)

  Kommentar by J — 3. maj 2022 @ 07:40

 6. Der er ikke så mange fra venstrefløjen der finder det kritisabelt, at rigmanden George Soros bruger sine milliarder til at øve politisk indflydelse: Rigdom er godt når den tjener globaliseringens og venstrefløjens sag.

  Kommentar by JC — 3. maj 2022 @ 07:56

 7. Den talende klasses våde drøm er et “alsidigt medielandskab”, ejet af en etpartis socialist regering, der ved, hvad der er bedst at borgerne får at vide (og ikke får at vide).
  Skal selvfølgelig understøttes af passende statslige sanktionsmidler.

  “Kun derved kan vi sikre, at vi får en sand demokratisk samtale”.
  Som ønsket af pressens minister.

  Kommentar by Bastardo — 3. maj 2022 @ 08:06

 8. – til borgernes bedste.

  Kommentar by Bastardo — 3. maj 2022 @ 08:07

 9. Min afgrundsdybe foragt, til journalister som ikke hylder ytringsfriheden, og i det her tilfælde hylder Elon Musk, når han vil styrke den. Handlinger. Ikke holdninger. Kan man problematisere i ytringsfrihedens navn. Hurra for Elon Musk og hans forsvar for friheden.
  Støt SIAD:
  http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk.
  God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 3. maj 2022 @ 08:19

 10. Det må da efterhånden være gået op for de fleste hvor selektive og uærlige venstrefløjen er i deres såkaldte argumentation. De er jo omtrent lige så gennemsigtige som atmosfærisk luft.

  Der er absolut ingen konsistens eller sammenhæng der forener deres udtalte ønske om frihed og deres forsøg på at lukke munden på enhver meningsmodstander.

  Specielt EU vil lægge så mange hindringer i vejen for et “frit og åbent for alle” Twitter under Elon Musk, som muligt. De er allerede begyndt at nedsætte komiteer der vil afskærer normale mennesker fra at sige deres mening.

  1984 er ikke længere et gys fra fortiden men en reel del af virkeligheden og en klods om benet på enhver udvikling.

  Kommentar by Santor — 3. maj 2022 @ 09:14

 11. Fusteren, Christoph Houman Ellersgaard, kan ikke sige det her i god tro.

  Men han er en fed person med fede meninger gange tre:

  – Akademiker
  – Langhåret
  – På Venstrefløjen

  Og det er der sex-appeal i. Som i rigtig appeal til de rigtige, unge piger. Hvis feterede lærer han desuden er. På “uni”.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 3. maj 2022 @ 09:15

 12. Citat: “Han sværger til ytringsfrihedsabsolutisme…”.
  Ytringsfrihed er pr. logik absolut og kan ikke gradbøjes.
  Derimod er dumhedsabsolutisme og løgnerabsolutisme det herskende ideal hos Biden & Co.
  Glem ikke, at løgne, fortielser, fordrejninger, selvretfærdighed og selvgodhed er det absolutte fundament for al magtstræb. Kun ytringsfriheden står mellem diktatur og folkets suveræne selvbestemmelsesret. Uden ytringsfrihed intet demokrati – forudsætning for fair politisk debat er ytringsfriheden – uden ‘men’.

  Kommentar by Gustav Jensen — 3. maj 2022 @ 09:32

 13. DnaMarx Ramadanradio er fuld af lort den har investeret dyrt i for danskernes penge. Hr. Christoph Houman Ellersgaard går ellers til stålet når han kritiserer hvad andre mennesker bruger deres egne penge til. Uanset hvad der ellers menes om Elon Musk (se evt. 05:37) Kan han vel gøre med hans penge hvad han vil. Jeg mener personlig de er bedre brugt som optænding, hvis man veksler dem til “penge”sedler.

  > Sukkertop 09:13
  Du kan da bare holde dig fra USA hvis du har så vældig lyst til at dræbe dine egne børn. Herhjemme gøres der nærmest reklame for fri abort og andre såkaldte fremskridt.

  Kommentar by Nielsen — 3. maj 2022 @ 09:42

 14. Det er stærke kræfter Elon Musk har sat sig op imod. Forhåbentlig lykkedes det for ham, men selv multi milliardærer kan rammes på pengepungen. Det er venstrefløjens online medie strategi, som også er indført af EU og som snart kommer i DK.

  Venstrefløjen ønsker censur. Det har den altid gjort, når den havde magten i både øst og vest. Beretninger om censuren f.eks i DDR er i dag gyserfortællinger for viderekomne.

  Venstrefløjen har set lyset og kender derfor sandheden og har derfor ikke noget problem med at nægte dem, der ikke har set lyset, retten til at ytre sig.

  Kommentar by Amad — 3. maj 2022 @ 10:00

 15. Sidste nyt fra USA er at Joe Biden regeringens nye censur organ går sammen med Censurtube/google om at lukke for Hispanic radio stationer der ikke er pro lockdown, klima, maske og Pfizer’s bio-våben.

  Kommentar by piphans — 3. maj 2022 @ 10:43

 16. Om det liberale/vænsterextreme styre i USA på alvor går efter Elon Musk, kan han jo stoppe med at fragte folk og forsyninger til ISS!

  Kommentar by fredetland — 3. maj 2022 @ 11:21

 17. Jeg var nødt til at gå tilbage til Twitter igen, og fandt denne her om Tucker Carlson https://twitter.com/Cernovich/status/1520922282834620416

  Kommentar by piphans — 3. maj 2022 @ 11:54

 18. thegatewaypundit
  Joe Biden Slams Americans at Eid Al-Fitr Celebration: ‘Muslims Make Our Nation Stronger Every Single Day, Even as They Still Face Real Threats in Our Society’ (VIDEO)

  https://ekstrabladet.dk/nationen/i-chok-efter-mette-hilsen/9237530?ilc=c
  – En hilsen fra statsministeren til alle danske muslimer.
  – Smukkere kan det ikke blive.
  Woooow – tak

  Kommentar by k.m. — 3. maj 2022 @ 12:40

 19. Der er ytringsfrihed og så er der ytringsfrihed, og det er ikke det samme! Ytringer som er vand på venstrefløjens møller er et og ytringer som venstrefløjen ikke kan lide er noget helt andet! Venstrefløjen er den definerende magt, de definerer hvad der er gode ytringer og hvad der er onde ytringer. Washington post er god og Trumps ytringer på Twitter er onde og skal derfor forbydes. Det er det der i daglig tale kaldes censur!

  Kommentar by Den Nervøse — 3. maj 2022 @ 12:44

 20. Enig Den Nervøse 12:44. “Venstrefløjen er den definerende magt, de definerer hvad der er gode ytringer og hvad der er onde ytringer”

  Hvis man har blik for det, er det interessant og sjovt at følge. Men det er så sørgeligt, at det kræver gode nerver, at se venstrefløjen i øjnene!:-)

  som LARS HEDEGAARD skriver i sin klumme “To minutters had” Den 2. maj 2022: “I Orwells Oceanien bliver indbyggerne dagligt tvangsindlagt til “to minutters had”. Det foregår ved, at de skal se en film, der viser statens fjender, og højlydt udtrykke for deres had til dem (..) I dag er magthaverne mere udspekulerede, men mekanismen er den samme. I Orwells roman hed hovedfjenden Emmanuel Goldstein (alias Lev Trotskij), i dag hedder verdens ondeste mand Donald Trump. Den position har han haft siden 2015. De seneste måneder har han fået konkurrence af Vladimir Putin, men Trump dukker fortsat op, når magthavernes tjenere skal forklare, hvorfor alt ikke er idyl trods deres fremragende indsats. Enhver, der følger de danske medier, ved, at Trump står bag alt ondt: Covid, racisme, kvindehad, klimaødelæggelse, krigen i Ukraine, trusler mod NATO, inflationen og forsøg på voldeligt statskup. Der er ingen ende på Trumps niddingsfærd.”

  Undertegnedes mening om Lars Hedegaard. Den mand ved, hvad han taler om!

  Kommentar by Amad — 3. maj 2022 @ 13:15

 21. Lad os lige slå et par ting fast! Elon Musk var stærk tilhænger af Obama i to perioder og stemte på ham i 08′ og 12′. Han har doneret til såvel Demokraterne som Republikanerne, men suverænt mest til Demokraterne. Han siger selv, at han ikke har noget politisk ståsted, men ser sig selv som en liberal person(big surprise eller noget…). Hvor han før var mest enig med liberal ført politik mod venstre, siger han nu, at han er mest enig med liberal ført politik mod højre. Han mener, at det demokratiske parti er blevet kapret af ekstremister og i den forbindelse sigter han særligt til den Corona politik der er blevet ført.

  Man kan heller ikke påstå, at Elon Musk er decideret begejstret for Donald Trump, det handler om alles ret til, at ytre sig for Musk og ikke så meget personen Trump. Af kritiske Musk citater omhandlende Donald Trump kan nævnes: Om klima-“Am departing presidential councils. Climate change is real. Leaving Paris is not good for America or the world”, om indvandring og muslimer- “The blanket entry ban on citizens from certain primarily Muslim countries is not the best way to address the country’s challenges”, om Trumps evner som præsident- “I feel a bit stronger that he is probably not the right guy. He doesn’t seem to have the sort of character that reflects well on the United States,”

  Som skrevet bare lige for, slå et par ting fast :-)

  Kommentar by Verner Jensen — 3. maj 2022 @ 13:52

 22. Det her ville Trump aldrig foreslå
  https://youtu.be/Mw5kuFWxlVQ

  Den rød/Radikale sump i Washington smadrer USA (og os), men det er jo planen bag Agenda 2030

  Kommentar by k. m. — 3. maj 2022 @ 15:09

 23. k.m. — 3. maj 2022 @ 12:40.
  Muslimer efterlyser ‘respekt’ hos de hvide civiliserede danskere. Så er det, at man genreplicerer: Hvorfor i hede hule Mekka skulle danskerne udvise respekt for et invasivt folkeslag, som kun respekterer en dødssyg månegud og ikke andet.
  Den dag muslimerne i Danmark ikke mere koster danske skatteydere 90 milliarder kroner årligt, men spytter i kassen i stedet for at spytte os i ansigtet, kan vi tale om respekt!

  Kommentar by Gustav Jensen — 3. maj 2022 @ 15:47

 24. Trump er pro choice. Men hvilke relevans har det ifm. ytringsfrihed?

  Kommentar by Hr. Naturli' — 3. maj 2022 @ 15:50

 25. Med hensyn til Bezo og censur: Da USA’s siddende Præsident, Trump, blev spærret på Twitter, forsøgte han at at gå over til Parler.

  Parler var hosted hos Amazon, der straks standsede deres servere, hvorefter Apple og Google fjernede Parler’s App fra deres app-store, fordi “nogen kunne skrive noget grimt”.

  Det andet alternativ, Gab, slap lidt lettere fra det, fordi de ejede deres egne servere i stedet for at være i kløerne på Bezo. Deres servere var til gengæld ekstremt overbelastede de næste par uger, indtil Gab fik udvidet serverparken.

  Jeg kan ikke lige huske, om det var Gab eller Parler, der derefter mistede 20-30 samarbejdspartnere fra den ene dag til den anden. I princippet kunne de have sagsøgt dem alle for kontraktbrud, men en af de mistede partnere var deres advokater.

  https://www.nytimes.com/2021/01/09/technology/apple-google-parler.html

  Kommentar by MartinH — 3. maj 2022 @ 17:37

 26. Hvad betaler du de pakistanske drenge for at kneppe dig i røven, falsk flag Sukkerknald?

  Kommentar by Træt — 3. maj 2022 @ 19:12

 27. Tøv en kende mht at sidestille EM med frihed. Hans afladsbiler for folk med adgang til rigelig finansiering, biler (elektriske), som jeg ikke vil røre med en ildtang før om måske hundrede år, når prisen er kollapset betydeligt, viser, at han er temmelig yderligtgående, hvilket han er. Jeg er helt uenig med ham mht afgørende ting, som krænker mit privatliv: https://www.technocracy.news/how-elon-musk-stacks-up-against-klaus-schwab-and-the-wef/

  Kommentar by barfbag — 3. maj 2022 @ 19:43

 28. Fra fatalismens overdrev:
  Det er nyt at ytringer er yt,
  fra nu din sylt kun knyt,
  vi forstår ikke en dyt,
  vi bliver alle snydt,
  ikke en tåre vil blive udgydt,
  men pyt,
  din frihed fik du nydt.

  Kommentar by Gustav Jensen — 4. maj 2022 @ 14:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper