15. juni 2022

Christian Egander Skov: “En krise, ikke mindst en skilsmisse, er et epistemologisk sammenbrud.”

I mandagens BT kan man læse et længere interview med Radio4-værten Sanne Gottlieb, der fortæller at hun for 11 år siden lod sig skille fra sin mand gennem 17 år, og flyttede til Italien sammen med hendes nye forelskelse. Parrets tre børn blev med et ‘delebørn med forældre i to verdensdele’.

Forleden hyldede feministen Ditte Giese skilsmissen i Politiken. Det var udtryk for en ‘flot udvikling i vores civilisation’, at par går fra hinanden. Christian Egander Skov kommenterer Giese i Berlingske – Ditte Giese risikerer at blive forædt ved tilværelsens buffetbord.

“Vi skal glæde os over, at familier falder fri hinanden. Således lyder debattøren Ditte Gieses indsigt i en ny selvhjælpsbog. I et interview i Politiken hed det endda, at vores høje skilsmisserate er et vidnesbyrd om, at vi har overskud som samfund. …

Frigørelse er altings fortegn. Okay, vi har også moralske intuitioner, der peger i andre retninger. Men de er svære at sætte ord på. De må vige for den artikulerede etiske individualisme, der afslører dem som hæmninger, som hurtigst muligt må overskrides, så man bliver fri. Ren empowerment.

Og sådan er det nu engang. Jeg for min del er slet ikke sikker på, at det løser noget at beruse eller bedøve sig i livet på hverken den ene eller anden måde. Jovist rusen er vel skøn, og mon ikke den giver et indtryk af igen at have fod på tilværelsen? Men vi ville ikke fejre det, hvis et menneske bedøvede sig i stoffer eller alkohol, eller ved at æde så uhyrlige mængder af fed ost, at man snart lignede et pølseskind, der var lige ved at revne? Der er mange måder at give fanden i det hele på, misbruget har mange ansigter. Men fælles for dem er, at en indledningsvis forjættelse snart slår over i fortabelse. Man ender snart lammet af gentagelsens rædsel ved tilværelsens buffetbord. Men så kan man jo altid fortsætte.

En krise, ikke mindst en skilsmisse, er et epistemologisk sammenbrud. Forestillingen om den verden, man levede i, lader sig ikke længere opretholde, men knækker sammen om sin akse. Netop derfor er det ikke ligegyldigt, hvordan man får genskabt et kort over virkeligheden.”

(Screencap: Victoria Milan, ‘Find din affære’, ‘Dating for gifte & sambo’)

Oploadet Kl. 00:19 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/127017/trackback

17 Comments »

 1. Epistomologisk. -Det bliver bedre og bedre. Hvad bliver klimakrise til? Eller fremmedhad?

  Kommentar by Nielsen — 15. juni 2022 @ 00:47

 2. Det var da godt at kæresten ikke kom ind, da du tog det screenshot, Kim! :D

  “Jeg blogger lige”… helt sikkert! Lol.

  Kommentar by Ufrivilligt skatteoffer — 15. juni 2022 @ 02:00

 3. #2: :-) :-) :-)

  Kommentar by J — 15. juni 2022 @ 07:18

 4. Først og sidst er en skilsmisse hård ved børnene. Men så kan mor jo købe en selvhjælpsbog eller læse nogle gode råd i Alt for Damerne.

  Kommentar by Crass Børsting — 15. juni 2022 @ 07:47

 5. Jeg har lagt mærke til, at dem der hele tiden snakker om skilsmissens velsignelse af frihed, ofte selv har bitre erfaringer fra et mislykket parforhold. Derfor kommer jeg altid til at tænke på Bob Dylans ord om den type ikke ønsker dig det godt, men rather get you down in the hole That he’s in. Dem er der rigtig mange af:-)

  “While one who sings with his tongue on fire/Gargles in the rat race choir/Bent out of shape from society’s pliers/Cares not to come up any higher/But rather get you down in the hole/That he’s in”

  -It’s Alright, Ma (I’m Only Bleeding) BOB DYLAN

  Kommentar by Amad — 15. juni 2022 @ 07:55

 6. Ditte Giese’s drøm, islams hykleriske vej til uforpligtende sex:
  Mutah-ægteskabet er en verbal og privat kontrakt mellem en mand og en kvinde, hvori man aftaler ægteskabets længde. Formålet med mutah-ægteskabet er at skabe et lovligt rum, hvor mænd og kvinder kan have sex. Således kan man ikke beskyldes for at begå hor. Et mutah-ægteskab opløses i det øjeblik, tiden for ægteskabet udløber. Men det kan vel gentages så ofte man vil.

  Kommentar by Gustav Jensen — 15. juni 2022 @ 08:04

 7. Ja hvis manden ikke har islamisk baggrund….så er det vist et eventyr som Sanne ikke kunne fortælle.

  Kommentar by Michael Unna — 15. juni 2022 @ 08:08

 8. Og vi taler ikke højt om såkaldte -æresdrab- og andre islamiske familieperversiteter….En vittighed fra mellemøsten-: Hvad er sikker sex i Islam? Jo det er hvis du gør det med din brors datter. Hun skal nok vide at holde sin kæft, for ikke at blive dræbt af bare “ære”.
  Støt SIAD:www.siaddk.wordpress.com og
  http://www.frafalden.dk
  Trods alt. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 15. juni 2022 @ 08:13

 9. Infantil og selvcentreret kvinde. Kender hende heldigvis ikke

  Kommentar by BB — 15. juni 2022 @ 08:41

 10. Rådhusbladet skriver atter til sit stampublikum: Midaldrende ikke-mænd på Østerbro.

  Kommentar by Bastardo — 15. juni 2022 @ 09:08

 11. Helt rigtigt, der er ingen grund til at hylde skilsmisser. Det er en NEGATIV effekt af “moderne tider”.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 15. juni 2022 @ 10:15

 12. Helt rigtigt A-mad 07:55 Jeg har nogen gange haft samme tanke.

  Kommentar by Nielsen — 15. juni 2022 @ 11:18

 13. Den amerikanske matematiker og standupper, Tom Lehrer:
  “Life is like a sewer — what you get out of it depends on what you put into it.”
  Prøv at erstatte ordet ‘Life’ med ‘Marriage, ‘date’, ‘divorce’ eller måske ‘Ucraine’.

  Kommentar by Gustav Jensen — 15. juni 2022 @ 15:34

 14. Hvem er det egentlig der altid ødelægger familien og alt omkring sig i selvoptagethed?

  Kommentar by Hul igennem? — 15. juni 2022 @ 18:18

 15. @bastardo kl. 09.08 Det betegner du meget præcist. (Underlige underlige mennesker)

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 15. juni 2022 @ 21:14

 16. Livets ulidelige lethed.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 15. juni 2022 @ 23:08

 17. De to venstreradikale skøger Gottlieb og Giese får travlt ved kopimaskinen med at printe samtykkeerklæringer, når de skal ud og “bekræftes”…

  Kommentar by Revisoren — 18. juni 2022 @ 09:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper