21. juni 2022

Fjerdebølgefeminist om Jordan B. Peterson: “… en højreekstremistisk antifeministisk asshole-dude”

Canadiske Jordan B. Peterson gæstede Danmark i forrige uge, og i den anledning havde en frikirke inviteret en række kendisser til et lukket middagsselskab på Restaurant Salon i Bredgade. Mediebranchen gik som forventet i selvsving. Frihedsbrevets Mads Brygger, tidligere DR, kalder Peterson for en ‘en misogyn tossebold’, og i samme boldgade var BT-podcasten Det, vi taler om. Vært Ditte Okman mente han var et ‘nutjob’, og fjerdebølgefeministen Louise Kjølsen gav den fuld skrue med etiketten ‘en højreekstremistisk antifeministisk asshole-dude’.

Zetlands Lea Korsgaard deltog i middagen, og har skrevet en længere reportage, og den er så lidt hadsk, at den ligefrem støder Twitterlands overdrev. Her lidt fra artiklen.

“Ekstra Bladet har dedikeret en halv times podcastudsendelse til at grave i, hvad der skete til middagen. En random type har spurgt, om jeg er ’skør’, Pernille Skipper, Enhedslistens tidligere politiske ordfører, har kaldt det ‘fandemig syret’, at jeg har spist med en ‘en notorisk misogynist’. Bekendte har med dæmpet stemme spurgt min mand, hvad det dog handlede om, og om jeg er ved mine fulde fem. …

Så hvem var de, de tætsiddendes folkevandring, der strømmede til for at høre kulturprofeten Petersons ord fra en scene i en total udsolgt hal? Mads Brügger fra Frihedsbrevet skrev senere, at Peterson er ‘the stupid person’s smart guy’, hvilket er sjovt sagt og noget, flere har sagt før ham – og hvilket også er noget af det mest elitære nonsens, jeg har hørt. At kalde de mennesker, man ikke forstår, for dumme, er dén hyppigste fejlslutning, som martrer debatten i de her år, og desuden alene et udtryk for total intellektuel dovenskab. I 1970’erne dømte marxisterne andre ude ved at beskylde dem for at leve i ‘falsk bevidsthed’. … I dag kan man dumpe ind i debattråde på venstrefløjen, hvor den ene beordrer den anden til at ‘educate yourself’, og så er der altså dem, der kalder andre for dumme, hvilket ikke engang er raffineret. …

Her i K.B. Hallen så jeg groomede CBS-studerende med klogebriller. Jeg så rowdy pædagogtyper, der måske engang var ude i noget lort, men som nu havde fået tilværelsen i vater igen. Foran mig sad en kvinde med tørklæde om hovedet ved siden af sin mand. De fleste lignede folk, der stemte et eller andet borgerligt, men de lignede alt andet end dem, Mads Brügger pegede på som Petersons mest loyale fans: ’seksuelt frustrerede alt-right-incels’.

(Frikirkenet på Facebook, 10. juni 2022; Indsat: Louise Kjølsen, 2017)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/127104/trackback

45 Comments »

 1. Alle programmer Kjølsen medvirker i bliver kedelige.
  Jeg orker ikke at høre med mere.
  Det er det samme hver gang. Alle emner kan køres ind i hendes agenda.
  Hun huserer nu også i News & Co – gab

  Og til Jer, der inviterer hende ind: husk at en dag er det Jer der cancelles.
  Når I har trådt den. Indset smule forkert i følge hendes begreber.

  Kommentar by Hema — 21. juni 2022 @ 03:50

 2. “Pernille Skipper, Enhedslistens tidligere politiske ordfører, har kaldt det ‘fandemig syret’, at jeg har spist med en ‘en notorisk misogynist’”.

  Altså den Pernille Skipper der fra Folketinges talerstol mente at “mænd kan blive gravide”…..og den Pernille Skipper, der var “beæret over” at få lov til at deltage i et tamtam for religiøs fanatiske paleo-arabere med sandsynlige forbindelser til terrororganisationer og den slags…

  Kommentar by Limewoody — 21. juni 2022 @ 05:56

 3. Ditte Okman hare ret, Peterson har roterende fis i kasketten og er dertil narkoman og har en datter der klæder og opfører sig som pornostjerne. At tage imod livsstilsråd fra Jordan Peterson svarer til at søge økonomisk rådgivning fra en hjemløs

  Endvidere er han papirnationalist: han er tilhænger af masseindvandring og mener at man bliver fuldblodsdansker i det øjeblik indenrigsministeriet sætter de rigtige stempler i de rigtige papirer.

  Peterson er kontrolleret opposition, som genbruger gamle alt-right talking points, ligesom Ben Shapiro eller Dinesh D’Sousa. Det er derfor han bliver inviteret hid og did og kommer i MSM mens rigtige nationalister som Jared Taylor bliver ignoreret af såvel ((tænketanke)) som regeringsmedier.

  Kommentar by Felix Krull — 21. juni 2022 @ 07:51

 4. Petersson kan opleves på youtube (Ligesom Ben Shapiro og…..pokkers glemt navnet…sort konservativ intellektuel fra USA). Altid en oplevelse at følge ham der.

  Pernille Skipper???? Nååh ja . Det var hende der fra Folketingets talerstol belærte os om at mænd kan føde børn….:-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 21. juni 2022 @ 08:31

 5. Ingen af disse udokumenterede påstande ville være et problem for JBP, at pille fra hinanden. Desuden ejen han tvivlens nådegave, hvilket rigtig mange kunne lære af.

  Kommentar by Frafalden Moderat — 21. juni 2022 @ 08:33

 6. Temmeligt mange mennesker burde prøve lidt reel fattigdom; så ville de finde mere vigtige sager at beskæftige sig med, og de ville have mere spændende ting at berette om end det pseudoliv de så uvidende udstiller.

  Kommentar by Hul igennem? — 21. juni 2022 @ 08:51

 7. Mit indlæg…min hukommelse :-) 4). Thomas Sowell .

  Kommentar by Michael Unna — 21. juni 2022 @ 09:04

 8. Efterhånden er der kun en ting man kan sige til de tosser der udtaler sig om Jordan B. Peterson.

  “Jeres buh råb betyder ingenting, Vi har set hvad i hepper på” : frit efter Rick Sanchez.

  Eller som Michael Unna — 21. juni 2022 @ 08:31 så rigtigt skriver “Pernille Skipper???? Nååh ja . Det var hende der fra Folketingets talerstol belærte os om at mænd kan føde børn….:-) :-) :-)”

  I dag får folk uden viden, vid eller forbindelse med virkeligheden lov til at bestemme hvad der er rigtigt eller forkert.

  Vi lever i interessante tider. Problemet er hvordan Vi hurtigst slipper af med de folk så Vi hurtigst muligt kan komme videre!

  Kommentar by Santor — 21. juni 2022 @ 09:18

 9. Danmark bliver til Ufrie Brune, hvis Frie Grønne få magt

  Kommentar by k.m. — 21. juni 2022 @ 09:25

 10. Kommentar by Felix Krull — 21. juni 2022 @ 07:51

  Helt rask er han ihvertfald ikke. Jeg var selv til et lignende foredrag med Peterson i september 2018 i København. Selve foredraget var egentlig meget tilforladeligt, det var mere det efterfølgende event med spisning, hvor kæden hoppede fuldstændigt af. Peterson spiste på daværende tidspunkt kun kød, salt og vand, og var fuldstændigt fanatisk omkring den diet, der angiveligt var blevet introduceret til ham af datteren Mikhaila. Han var åbenlyst også alvorligt syg på det tidspunkt og gik vel på toilettet 10-15 gange under middagen.

  Kort tid efter i november var Peterson ved at dø af nyresvigt grundet den “saltede” diet og året efter var den gal igen grundet benzodiazepin abstinenser. Han er nu gået væk fra dieten og er angiveligt også kommet ud af dit omfattende stofmisbrug. Datteren Mikhaila har en række sagsanlæg imod sig fordi hun som influencer har promoveret den saltede kød diet til unge mennesker, hun er angiveligt også stoppet med dieten.

  Jeg mener egentlig, at Jordan Peterson har en række interessante synspunkter, men at tage direkte råd fra ham, ville jeg nok ikke gøre. Petersons hjælp til selvhjælps bog ’12 regler for livet’ gjorde ham kendt, men den virker jo nærmest komisk med tanke på hvordan han selv til tider har forvaltet sit liv. En anden ting der bekymrer en del er Petersons forsvar af Milo Yiannopolous pædofile holdninger, det er nok der jeg står helt af, og jeg betaler ihvertfald ikke 1275 kr for et foredrag med Peterson igen.

  Kommentar by Verner Jensen — 21. juni 2022 @ 10:03

 11. dit er selvfølgelig sit !

  Kommentar by Verner Jensen — 21. juni 2022 @ 10:06

 12. På billedet fra FrikirkeNet ser det grangiveligt ud som om Jordan Peterson stadigvæk kun har rødt kød på tallerkenen og der står ovenikøbet en lille skål salt ved siden af, så hvis billedet er fra den nylige event, er Peterson angiveligt stadigvæk på dieten.

  Kommentar by Verner Jensen — 21. juni 2022 @ 10:40

 13. #7 Michael Unna den gaar ikke idag han er alt for aerlig,og begavet
  Har fulgt Jordan Peterson gennem adskillige aar paa you tube,han er fin til at skaere gennem hykleri og floskler,der burde vaere flere af hans slags i den offentlige debat for at faa et mere balanceret billede af vores tid

  Kommentar by dunkj — 21. juni 2022 @ 10:52

 14. Der er sikkert mange. Har kun set lidt til ham over youtube. Vil anbefale man ser og lytter til Ben Shapiro. Han snakker hurtigt og meget, men er utrolig præcis og skarp i hans argumenter. Man kan være enig eller uenig med ham, men hans argumenter som tager udgangspunkt i hans grundholdning, er svære at modsige. Jeg kan ikke.
  Ellers er Thomas Sowell også interessant. Han er sort men argumentere meget imod BLM. For ham drejer det sig om kultur. Ikke hudfarve.

  Kommentar by Michael Unna — 21. juni 2022 @ 11:06

 15. woke idiotiet og Venstrefløjens forlorne selvfrelste moral er lette at argumentere imod. :-)

  Kommentar by Michael Unna — 21. juni 2022 @ 11:08

 16. I stedet for at forholde sig til “fjerdebølgefeministen” vælger nogen at sygeliggøre Peterson, og hans datter har i øvrig ikke en skid med indlægget at gøre.
  Sådan leder X og Y diskussionen over på deres præmisser – total forplumring af kommentarsporet

  Kommentar by k.m. — 21. juni 2022 @ 11:27

 17. Jeg husker stadig, at Jordan Peterson i forbindelse med en konference om ytringsfrihed afviste en tidligere inviteret paneldeltager (Faith Goldy), fordi hun havde været gæst (ikke vært) i et højreorienteret radioprogram, så JBP er desværre ikke den forkæmper for ytringsfrihed, som nogen ser ham som.

  Kommentar by Peter Nielsen — 21. juni 2022 @ 12:19

 18. Kommentar by k.m. — 21. juni 2022 @ 11:27

  “total forplumring af kommentarsporet”

  Og det skulle komme fra dig! Hvordan kan du overhovedet tage dig selv seriøst!

  Petersons datter har en hel del, at gøre med fænomenet Jordan B Peterson selv, det ville du vide hvis du fulgte en anelse med. At Peterson er et ‘nutjob’ er åbenlyst, at han skulle være højreekstremist har jeg sværere ved at se. Petersons sygdomme mm er det lidt svært, at komme udenom i omtale af manden, han taler nærmest selv ikke om andet. I de problematikker han berører, tager han altid udgangspunkt i sin egen sygdomshistorie, altså han begyndte at ryge hash som 12 årig pga et samfundsproblem, og andre samfundsproblemer gjorde han blev afhængig af benzodiazepiner, det var samfundets skyld hans kone fik kræft, det var samfundets skyld datteren blev syg… Det bliver sgu lidt enerverende i længden, at alt centrerer sig om mandens og familiens sygdomme, specielt når han rent faktisk bringer interessante samfundsproblematikker op, men det er ham selv der igen og igen drejer det over på de utallige sygdomme han påstår sig indehaver af.

  Jeg mener faktisk Peterson er hadet og framet af venstrefløjen på et tvivlsomt grundlag, men måske skyldes det, at han af den yderste højrefløj nærmest er en guru på et ligeså tvivlsomt grundlag, begge yderfløje er fuldstændigt forblindet af fænomenet “Jordan B Peterson” uden egentlig, at beskæftige sig med hvad han skriver og siger. Selvom han berører og advokere for en række konservative synspunkter er han ikke konservativ traditionelt set selv. Eksempelvis mener han, at ægteskabet uden problemer kan bruges til, at få mere sex udenfor ægteskabet.. Altså en fuldstændig modsætning og nok noget af det længste man kan komme fra konservative værdier.

  Kommentar by Verner Jensen — 21. juni 2022 @ 12:38

 19. Verner Jensen — 21. juni 2022 @ 12:38 skrev:
  ” … måske skyldes det, at han af den yderste højrefløj nærmest er en guru på et ligeså tvivlsomt grundlag …”

  Verner, jeg følger en del kommentatorer, som medierne ville kalde “yderste højrefløj” eller “dissident right” og INGEN af dem anser JBP som en “guru”, de anser ham mest for at være en slags “godkendt opposition” eller “gatekeeper”.

  Kommentar by Peter Nielsen — 21. juni 2022 @ 12:49

 20. interessant at en ligegyldig numse-ryster med numse-bumser får så meget taletid. Har ikke bidraget med noget som helst og efter sigende har en cand.psyk., hvilket får mig til at tænke på at man tilsyneladende lukker hvem som helst ind. Ak ja, det er ikke et under at verden degenererer for tiden hvor fakta er mindre værd end følelser.

  Kommentar by Anton..dine bukser er revnet — 21. juni 2022 @ 13:15

 21. https://medforth.biz/kowtowing-to-islamists-statue-of-voltaire-goes-behind-bars-in-france/ (link set hos dendanskeforening)

  Kommentar by k. m. — 21. juni 2022 @ 13:16

 22. Kommentar by Peter Nielsen — 21. juni 2022 @ 12:49

  Ja det er nok forkert, at skrive “guru for den yderste højrefløj”, det er nok nærmere neo liberal/konservative der ser ham sådan, Henrik Dahl og Vanopslagh typer. Men uanset har han/Peterson jo en kæmpe fanbase og Lea Korsgaards oplevelse i K.B. hallen synes jeg bekræfter den der guru status han har i nogle kredse. Jeg tror dog mest, at skaren af tilhængere ser ham som sådan grundet han pisser venstrefløjen af og venstrefløjen modsat hader ham mest fordi han har disse tilhængere.

  Det er faktisk et fænomen, man ofte ser i forbindelse med sekter hvor medlemmerne alene følger guruen fordi han er kontroversiel og modstanderne udenfor er alene forarget fordi den kontroversielle guru har følgere. Min egen analyse er også, at Jorden B Peterson er helt bevidst om, at det forholder sig sådan og har bygget hele sit forretningskoncept op omkring det, at hele kontroversen omkring ham er hvad der sælger bøger, billetter osv

  Kommentar by Verner Jensen — 21. juni 2022 @ 13:45

 23. Michael Unna @ 11:06
  For ham drejer det sig om kultur. Ikke hudfarve.

  Og det er det, der er problemet med typer som Thomas Sowell, Jordan Peterson og Ben Shapiro: deres udgangspunkt er at du bliver dansker bare du siger du føler dig som een.

  Jeg foretrækker rigtige nationalister som Malcom X eller Muhammed Ali:

  https://www.youtube.com/watch?v=HqiWFLsgVi4

  Kommentar by Felix Krull — 21. juni 2022 @ 14:03

 24. Lille dumme Verner hvor har du al den uvidenhed fra. Du behøver da ikke at udstille dine dumheder her. Det kan jeg læse er der er andre der mener de syntes er i orden. Din egen såkaldte analyse kan du putte skråt op. Den er lige så ubrugelig som du er en uvidende idiot. Og det siger ikke så lidt, fjols.

  Kommentar by nik — 21. juni 2022 @ 14:06

 25. Kommentar by nik — 21. juni 2022 @ 14:06

  Spørgsmålet er så om det ikke er dig, der her udstiller dig selv som et større fjols…

  Kommentar by Verner Jensen — 21. juni 2022 @ 14:13

 26. Over ingenmandslandet imellem kønskrigens parter affyres tankemissiler med ‘tankemylder’ som drivmiddel. Det ser ud som om, at tankemylderet med fleste dumsmarte udsagn som drivmiddel rammer hårdest.
  På den ene side hærger penismisundelsen blandt feminazierne og ansporer til kopiering af maskuline aktiviteter. Indenfor næsten alle sportsgrene findes der nu feminine udgaver; fodbold, boksning, bjergbestigning osv..
  På den anden side promoveres ‘den bløde mand’ som det sidste slutgyldige led i maskulin udvikling.
  Alle disse manøvrer ændrer ikke en tøddel på Darwinismen. De bedst egnede overlever – og der kræves stadigvæk 2 køn til at føre slægterne videre. “The fucking best must win.”

  Kommentar by Gustav Jensen — 21. juni 2022 @ 15:27

 27. Venstrefløjen har lært sig dette effektive trick. : Projicere : overføre egne problematiske følelser, forestillinger eller egenskaber på andre mennesker eller forhold, ofte som psykologisk forsvarsmekanisme

  Det bruges i alle sammenhænge, hvor venstrefløjen møder modstand, også i Urias-kommentarspor

  Kommentar by k.m. — 21. juni 2022 @ 15:36

 28. Venstrefløjen startede galskaben om køn. Det stikker fuldstændig af nu, hvor det gøres strafbart at kalde en dreng for en dreng
  https://thefederalist.com/2022/06/21/fairfax-county-school-board-votes-to-make-it-a-potential-crime-to-call-a-boy-a-boy/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=fairfax-county-school-board-votes-to-make-it-a-potential-crime-to-call-a-boy-a-boy

  Kommentar by k.m. — 21. juni 2022 @ 15:43

 29. Det er i øvrigt påfaldende hvor meget disse minoritetsgrupper højlydt skaber sig. For mig er det bare en bekræftelse i, desto højere de gør jo mere overbeviser det mig om, at jeg har ret. Ha ha ha….

  Kommentar by Anton..dine bukser er revnet — 21. juni 2022 @ 15:56

 30. Uerner Jensen spilder sine dybe indsigtsfulde betragtninger på Uriaspostens uvaskede masser.

  Kommentar by Træt — 21. juni 2022 @ 16:09

 31. Kommentar by Træt — 21. juni 2022 @ 16:09

  Jeg har bogen Maps of Meaning fra 1999 jeg fik signeret af Peterson til foredraget i 2018, måske det er noget for dig. Det er en førsteudgave og altså signeret, den er ikke helt billig i handel, men du kan få den for en plovmand. :)

  Kommentar by Verner Jensen — 21. juni 2022 @ 16:28

 32. Du kan få en .32

  Kommentar by Træt — 21. juni 2022 @ 16:36

 33. Så fuck af igen, ølmand

  Kommentar by Træt — 21. juni 2022 @ 16:36

 34. Verner Jensen — 21. juni 2022 @ 13:45:

  ” … det er nok nærmere neo liberal/konservative der ser ham sådan, Henrik Dahl og Vanopslagh typer.”

  Jep. Peterson er langt fra den “far-right”-figur, som medierne prøver at gøre ham til.

  Kommentar by Peter Nielsen — 21. juni 2022 @ 16:38

 35. Du kan meget let få en § 266 dom hvis du presser citronen. Ikke en 266b men en § 266 husk nu det.

  Kommentar by Verner Jensen — 21. juni 2022 @ 16:42

 36. https://www.document.no/2022/06/21/woke-mannlig-blodgiver-66-avvist-fordi-han-ikke-ville-opplyse-om-han-var-gravid/

  Kommentar by k. m. — 21. juni 2022 @ 16:53

 37. Mærkeligt man kalder LAs guru far-right.

  Kommentar by KineserSnot — 21. juni 2022 @ 18:40

 38. #10 + 18 Kommentar by Verner Jensen

  Fint personligt indlæg og interessant vinkel, Verner.

  Kommentar by Thomas M. — 21. juni 2022 @ 19:00

 39. Umulius optræder nu med tre profiler

  Kommentar by Træt — 21. juni 2022 @ 19:07

 40. 23) Felix – Malcom X og Muhammed Ali, var/ er blot sorte muslimer i USA…USA er som bekendt et indvandringsland (Skabt som sådant) på godt og ondt. Malcom X skabte megen ravage under det man kalder Islam nation i USA, og var tilhænger (naturligvis som muslim) af vold, imodsætning til Marin Luther King, som var kristen. De kæmpede begge imod det dengang raceopdelte USA. (Malcom X blev dræbt af sine egne, sikkert efter en samtale med Martin Luther King- siger en teori).

  Kommentar by Michael Unna — 21. juni 2022 @ 19:39

 41. KineserSnot — 21. juni 2022 @ 18:40:

  Ja, det giver ingen mening, JBP har aldrig været “far-right”, højest en “boomer-con” :-)

  Kommentar by Peter Nielsen — 21. juni 2022 @ 19:57

 42. Vi har Umulius tilbage i rollen som sig selv.

  Kommentar by Træt — 21. juni 2022 @ 20:44

 43. heine ken — 21. juni 2022 @ 20:36:

  Haha, der afslørede du dig selv, Umulius …

  Kommentar by Peter Nielsen — 21. juni 2022 @ 23:23

 44. -> Umulius

  Jeg har truet med at oute dig tidligere, og havde jeg tid, så var det nok allerede sket. Bare fortsæt din hærgen, så kommer resten af sig selv…

  Kommentar by Kim Møller — 22. juni 2022 @ 01:50

 45. Størrelsen på Louise Kjølsen a.k.a. Twerkqueens røv er omvendt proportional med størrelsen på hendes hjerne…

  Kommentar by Revisoren — 24. juni 2022 @ 14:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper