8. marts 2010

Politiken med lektor: “etniske danskere” i Tyskland er 50 pct. mere kriminelle end tyskere

Traditionelt har det været sådan, at indvandrere fra vestlige lande af forskellige årsager er under-repræsenteret i kriminalstatistikken. I dag kan man i Politiken læse et eksempel på det modsatte – et klassisk eksempel på relativisme – Forsker: Rumænske kriminelle er ikke værre end danskerne.

“Det er en myte, at østeuropæere med bopæl i Danmark er mere kriminelle end danskere. Som hovedregel er de store etniske indvandrergrupper i Danmark fuldt ud lige så lovlige som danskere, i nogle tilfælde mere.

Udsagnet kommer fra en lektor og forsker i grænseoverskridende kriminalitet, Gerd Battrup, der arbejder ved Syddansk Universitets afdeling i Sønderborg. Hun ærgrer sig over den tendens, der er opstået i debatten…

»Ser man på billedet af de etniske danskere, der lever syd for den tyske grænse, sker der noget interessant. Her er kriminalitetsraten 50 procent højere hos danskerne end hos den lokale, tyske befolkning«, bemærker forskeren.”

Da flere af de “etniske indvandrergrupper” kommer fra vestlige lande, så er der principielt ikke noget i vejen med første udsagn.

(Politiken, 7/3-10: Forsker: Rumænske kriminelle er ikke værre end danskerne)

At “etniske danskere” i Tyskland skulle være 50 pct. mere kriminelle end tyskere bryder derimod et velkendt mønster, og derfor skrev jeg tidligere i dag to hurtige spørgsmål til lektoren.

1) Er tallene korrigeret for socio-økonomiske vilkår? (ville indikere om det var erhvervsledere på forretningsophold, eller ‘noget andet’).

2) Skelnes der i undersøgelsen mellem etniske danskere, og indvandrere/efterkommere? (der er mange dansk-tyrkere i Tyskland).

Ofte får jeg ikke svar på den slags spørgsmål, men her gik der under en time.

“Svaret på det første spørgsmål er nej, mens svaret på det andet spørgsmål er, at Landespolizei i Schleswig-Holstein alene registrerer på statsborgerskab.”

Forskeren forklarer herefter uddybende, at hun ikke ‘tror’ forklaringen skal søges i en særlig koncentration af danske statsborgere med tyrkisk baggrund (da de nok har søgt industribyer længere sydpå), og giver i stedet den forklaring, at der er (forholdsvis) “mange yngre danske mænd” blandt tilflytterne, ligesom det kunne spille en rolle, at Flensborg tiltrak danske rockere.

Kommentarer er overflødige.

Oploadet Kl. 18:37 af Kim Møller — Direkte link38 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/12737/trackback

38 Comments »

 1. Hi hi. Det er nærmest komisk. Spurgte Politiken-journalisten ikke ind til den danske overrepræsentation ?? Det er dog en oplysning som de fleste normale mennesker vil studse lidt over.

  Men selv med rockerne og et betydeligt antal unge mænd, lyder 50% af meget. Er der tale om danskere med fast bopæl i tyskland, for det du citerer hende for i hendes svar til dig angiver blot statsborgerskab, men ikke noget om bopæl.

  Dertil kommer naturligvis kriminalitetens karakter. Er der tale om hjemmerøverier, vold, narkotika-kriminalitet, eller er der tale om fuldskabsrelateret ballade, butikstyveri og spirituskørsel.

  Jeg formoder at Politikens journalist krævede en uddybning, sådan det ikke blev en ligegyldig sammenligning af bananer og æbler.

  Kommentar by Superman — 8. marts 2010 @ 18:59

 2. Frau Xenia Stampe…HALLOOOOOOOO…… Her er en lektor, der har fået sin uddannelse financieret af de danskere, om hvem hun nu påstår, ganske vist helt og aldeles kvalificerende til at hun må tage hele uddannelsen forfra, at danskere i Tyskland er 50% mere kriminelle end tyskere. Du vil da helt betemt politianmelde hende! Frau Stampe jeg venter!

  Kommentar by morlille — 8. marts 2010 @ 19:19

 3. I SWE är det så, att andra nordbor (i praktiken finnar) har en överrepresentation på 80 %. Från mellanöstern är överrepresentationen ungefär 500 %, eller så var detta 500 % i sexualbrottsligheten.

  Alltså 1.8 för finnarna i SWE. Okey – dokey …

  1. I och med att en stor del av finskättade personer är zigenare med mycket hög brottsfrekvens och på så sätt höjer frekvensen, kan vi värdera brottsfrekvensen för Östersjöfinnarna kring 1.6.

  2. I och med att finnarna knappast är representerade i dom högsta inkonstklasserna skulle jag tro att frekvensen med socioekonomisk normering sjunker 1.6 till någonstans kring 1.1 – 1.3.

  ANALOGISKA antaganden:

  1. Av danskarna i Tyskland lär en del vara dansk-turkar och då är det tänkbart att etniska danskarnas brottsfrekvens sjunker från 1.5 till någonstans kring 1.3.

  2. Knappast är danskarna i Tyskland heller högt representerade i dom högsta inkomstklasserna, så att troligen den normerade brottsfrekvensen för etniska danskarna sjunker från 1.3 till 1.0 eller till orelevanta 1.1.

  tschüss
  Matti

  Kommentar by Matti från Finland — 8. marts 2010 @ 19:49

 4. Skal vi gå ud fra at den tyske % del af kriminelle er det samme som i DK, altså 2,3%, så skulle det 3,45% af danskere i Tyskland er det så højt et tal ???
  Tager vi det samme med Sverige, er tallet så 15% af mellemøstlige herkomst der er kriminelle, det lyder af for meget.
  Men hvad med at vi begynder at inddrage folks ret til at rejse, hvis det er kriminelle, så kunne vi slippe for jeres skide danske pædofile, som vi anholder i Rumænien og som vi skal sende tilbage til DK, skønt vi har givet dem 6 års fængsel, så løslader I jeres pædofile så snart de lander, I er sku så hellige i DK, I tror I er et lille kongerige af guder

  Kommentar by Konge af rumænien — 8. marts 2010 @ 20:05

 5. “Det er en myte, at østeuropæere med bopæl i Danmark er mere kriminelle end danskere”.
  Nå ! Men de østeuropæiske kriminelle, man hører om, har jo netop ikke bopæl her i landet, men er tilrejsende. Så meget for den argumentation.

  Skulle danske i Tyskland være mere kriminelle end tyskerne selv, må det samme vel gælde omvendt. Og jeg tror simpelthen ikke på, at etniske tyskere, der slår sig ned her i landet, skulle være overrepræsenterede i kriminalstatistikkerne. De, ganske vist få, tyskere, jeg kender, der bor her i landet, er i hvert fald absolut honnette folk.

  Kommentar by andreas — 8. marts 2010 @ 20:16

 6. Ja – kommentarer er overflødige….

  HOW STUPID CAN A MAN BE??????

  Kommentar by Søren Rasmussen — 8. marts 2010 @ 20:23

 7. Andreas: Hvorfor skulle det også gælde den anden vej ??? Så skulle danske tilrejse i Rumænien jo også være dybt kriminelle, hvis man skal følge din tanke

  Kommentar by Konge af rumænien — 8. marts 2010 @ 20:43

 8. 5.Søren Rasmussen

  Jamen Gerd Battrup er da nemlig IKKE stupid, men hun anser læserne af hendes meddelelse for at være præcist dette !

  Det er sgu da smart udtænkt, at de forskellige læsere kan man tørre hvad som helst af på bare det er uigennemskueligt.

  Ganske almindelige folk vil sandsynligvis til en vis grad nøjes med at sige noget i retning af : hold da op, det er da vist ikke så godt!

  Hvad der så gemmer sig af manipulationer bag det hun fremlægger, det har vi så heldigvis Kim Møller m.fl. til at aflæse.

  Men snu og råddent – det er det!

  Og sådan er det efterhånden blevet efter gud ved hvor mange herrens år med spindoktorer,diverse politikere, journalister og jeg ved ikke hvem ellers det er, der har fået lagt stilen.

  Resultatet ?

  At folk ikke stoler, på mennesker, fra disse grupper over en dørtærskel !

  Kommentar by Vivi Andersen — 8. marts 2010 @ 21:28

 9. I anledning af dagen: Den feminine elite synger de bedste vuggeviser :)

  Kommentar by Kim Poulsen — 8. marts 2010 @ 22:20

 10. Uden uddybende redegørelse for hvordan hun er kommet frem til at danskerne bosiddende i Tyskland skulle være 50% mere kriminelle end tyske statsborgere synes jeg det hele virker som en useriøs påstand.

  Ifølge Statistiches Bundesamt er der knap 19.000 danske statsborgere bosiddende i Tyskland. Kriminal-statistiken fra Bundes Kriminalamt http://www.bka.de/pks/pks2008/download/pks-jb_2008_bka.pdf siger at 967 forhold havde danske statsborgere som mistænkte (side 120), til sammenligning var der 532 mistænkte med luxembourgisk statsborgerskab (ca. 7000 luxembourgere bor i Tyskland).
  Disse tal indikerer tydeligt at statistikken alene kører på statsborgerskab og ikke hvor folk er bosiddende.
  Da Luxemborg og Danmark er nabolande til Tyskland må man klart gå ud fra at rigtigt mange af forholdene involverer folk på besøg i Tyskland og ikke bosiddende. Ellers ville det give praktisk betyde at hver 20. dansker i Tyskland og hver 14. luxembourger sidste år begik kriminalitet i Tyskland.

  Det skal også bemærkes at statistikken omfatter alt hvad der falder ind under kategorien “Straftaten”, hvilket bl.a. også inkluderer grovere trafikovertrædelser og skattekriminalitet.

  Det er ikke ligefrem fordi danskerne er kendt som særligt kriminelle i Tyskland (højest kendt som et folk hvis sportsfolk doper sig lidt rigeligt) og det tror jeg altså ikke er tilfældigt eller forkert.

  Kommentar by Den Kutteklædte Hævner — 8. marts 2010 @ 22:24

 11. Her står jeg af.

  Denne Gerd Battrup må være et oplagt projekt for Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed.

  Kommentar by Traveren — 8. marts 2010 @ 22:49

 12. Geniets tal er sikker rigtige nok – på papiret. Selv har jeg fået adskillige fart- og parkeringsbøder og da velsagtens ca. 1 million danskere hvert år kører de 800 km x 2 gennem Tyskland er der nok en del foruden mig, der er havnet i statistikken.

  Kommentar by Skjoldungen — 8. marts 2010 @ 22:55

 13. Khatsmuglere snuppes der en hel del af på vej til Danmark. Det er aldrig det danske politi, der stopper disse, men ALTID tyskerne lige før den dansk-tyske grænse. Da Khattygning næppe kan påståes at være en dansk “delikatesse”, er det nok således, at alle de “danskere”, der tages for khat-kriminalitet er meget lidt lyshårede og blåøjede! Frau Battrups har haft facit parat, inden hun strikkede sit “forskerværk”!

  Kommentar by morlille — 8. marts 2010 @ 22:58

 14. Schleswig-Holstens politi laver hvert år en statistik. I 2009 blev 316 danske statsborgere sigtet. Tabellen holder dette tal op imod 6698 danske statsborgere og angiver vores kriminalitetsrate til 4,7 procent.

  Samme tabel kan også fortælle, at 435 rumænere blev sigtet, dvs. de har en kriminalitetsrate på 42,1 procent i forhold til befolkningsgrundlaget.

  Af afghanerne har man sigtet 888 ud af 1064, dvs. 83,5 procent.

  Albanerne er også godt med: 64 procent.

  Faktisk er det af alle udlændingene kun ukrainerne, der er (lidt) mindre kriminelle end os.

  Så det lyder som noget meget forvrænget og misvisende statistik, hun lufter der. Det kan godt være sandt, at tyskerne er et lille nøk mindre kriminelle end danskerne dernede alt i alt. Jeg kunne ikke finde tallene. Men danskerne er stadig på et ret artigt niveau. Tal er taknemmelige: Tyskerne stjæler én kage, danskerne stjæler halvanden – og vupti, så har danskerne stjålet 50 procent mere end tyskerne.

  Men noget godt argument for rumænerne og albanernes fine samfundssinds kan hun ikke strikke sammen på basis af den statistik.

  Se tallene side 75:

  https://www.polizei.schleswig-holstein.de/internet/DE/Organisation/Landeskriminalamt/__downloads/pks-2009,templateId=raw,property=publicationFile.pdf#75

  Kommentar by Ulla Nørtoft Thomsen — 8. marts 2010 @ 23:02

 15. Her er det rigtige link (side 75):

  https://www.polizei.schleswig-holstein.de/internet/DE/Organisation/Landeskriminalamt/__downloads/pks-2009,templateId=raw,property=publicationFile.pdf

  Kommentar by Ulla Nørtoft Thomsen — 8. marts 2010 @ 23:07

 16. Godt arbejde at finde tallene fra Schleswig-Holsten (dem havde jeg ikke held til at finde).
  De er interessante fordi de netop faktisk viser at der alene oplistes hvor mange danskere der har været mistænkte (Tatverdächtig) i SH uafhængigt af bopæl.
  Særligt ved nabolande er det klart at rigtigt meget af kriminaliteten må falde tilbage på besøgende “danskere” (altså også somaliere og andre “südländer” med dansk statsborgerskab).
  Derfor bør man faktisk roligt kunne gå ud fra at den reele kriminalitetsrate blandt de FASTBOENDE danskere i SH IKKE er højere end blandt tyske statsborgere.

  Kommentar by Den Kutteklædte Hævner — 8. marts 2010 @ 23:46

 17. Det var dog det mest generaliserende og racistiske udsagn jeg har hørt siden Ove Dahl fik radikal .

  Det er klasse det der Kim !

  Kommentar by Holger Danielsen — 8. marts 2010 @ 23:58

 18. 16.Holger Danielsen

  JEP !

  Der ER nemlig klasse over Bossen og hans Uriaspost!

  Kommentar by Vivi Andersen — 9. marts 2010 @ 00:13

 19. >3 Matti fF

  Tak for tal og belysning.

  Dette udsagn fra Lektoren, må vel bare henregnes under endnu et produkt fra godhedsindustrien.

  Godhedsindustriens produktkatalog er efterhånden ganske omfattende.

  -Apologetisering.

  -Kontra-selvanklage.

  -Svindel med statistikker.

  -Videnskabelig usaglighed i interview-tests.

  -Videnskabelig forkludring og fordrejning af data.

  -Markedsføring af polistisk korrekthed for at fremme egen karriere, på skatteyderes bekostning.

  -Antipolitisk og udemokratiske aktioner.

  -Massive redder-aktioner af “de ædle vilde” under en forestilling om at penge vokser på træerne i den store socialistiske utopi.

  Kommentar by Nanoligator — 9. marts 2010 @ 01:18

 20. Godt gået Ulla!

  Det er også interessant at se udviklingen i forhold til forrige år.

  Serberes kriminalitet er faldet 22,5 %
  Rumæneres kriminalitet er steget 71,9 %
  Algieres kriminalitet er steget 75 %
  Afghaneres kriminalitet er eksploderet 175,8 %

  Kommentar by sebastian — 9. marts 2010 @ 01:30

 21. Tror konen gerd bastrup selv på sin papir “forskning” så hun uhelbredelig dum.
  Manipulere konen gerd bastogbundet med statistikken, så hun en dum gås, der for usel mamon og karriere skyld, misrygter sit embede og misinformere sine landsmænd, altså en simpel ussel landsforræder.
  Er konen ged baststud både manipulerende og dum, så hun medlem af de Radigale!
  Anden forklaring kan jeg ikke, se der skulle være.

  Kommentar by li — 9. marts 2010 @ 01:32

 22. Tak til de venlige mennesker der generøst deler ud af deres viden med fundne statistikker for en meget bedre belysning af emnet.

  Kommentar by Peter Buch — 9. marts 2010 @ 07:39

 23. Også ros her fra –

  Men husk: Det stod i oikofob-bladet Politiken og sådanne tåbeligheder passer ind i bladets overordnede strategi.

  Vi er krænkede og kræver en undskyldning hr. Silketråd.

  Kommentar by Als — 9. marts 2010 @ 08:47

 24. Enig med 16.Den Kutteklædte Hævner, der skriver “Derfor bør man faktisk roligt kunne gå ud fra at den reele kriminalitetsrate blandt de FASTBOENDE danskere i SH IKKE er højere end blandt tyske statsborgere.” Mit gæt ud fra en vurdering af og et vist kendskab til ETNISKE danske udvandrere til Tyskland, er, at kriminalitetsraten blandt de FASTBOENDE ETNISKE danskere i SH er lavere end blandt tyske statsborgere. Det er der mange temmelig indlysende og gode grunde til, hvis man tænker sig om. Man skal starte med at spørge: Hvem udvandrer til Tyskland blandt etniske danskere? Og hvorfor? Højere bistandshjælp trækker nok ikke? Jeg tror det er pardannelse/ægsteskab og job, der får etniske danskere til at flytte til Tyskland. Og personer med denne kombination er garanteret mindre kriminelle end gennemsnitet. Hvor svært kan det være?

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 9. marts 2010 @ 09:34

 25. @ Konge af rumænien

  Hvorfor så sur? Men det giver måske sig selv, som konge er du næppe vant til at blive modsagt. Men måske skulle du abdicere, komme ned fra din selvbestaltede (psykiske) trone og deltage i debatten på lige fod. Med argumenter og mod-argumenter. Formår du det?

  Kommentar by it sucks — 9. marts 2010 @ 09:48

 26. Det er så “flot” med denne såkaldte “forskning”.

  Først finder man data, så justerer man præmisserne (etnicitet, tilknytningskriterie) således at data giver det ønskede resultat.

  Såfremt denne manipulation ikke skulle være nok, giver man studiets konklusion en helt anden overskrift end resultatet kan bære.

  Og ikke een ‘kritisk’ journalist påtaler dette.

  Kommentar by DaLi — 9. marts 2010 @ 10:00

 27. De er gale allesammen…

  Kommentar by ivan johansen — 9. marts 2010 @ 10:53

 28. Godt eksembel på en heks, sidst var det en anden radikal heks. Det er ikke tilfældigt det hedder mose-KONEN brygger.

  Kommentar by Henrik Hardrade — 9. marts 2010 @ 11:30

 29. I Berlin er den typiske serie-forbryder en mand, af arabisk herkomst og vedkommende fortsætter med kriminalitet som voksen…

  http://www.tagesspiegel.de/berlin/Intensivtaeter;art270,3047408

  Kommentar by Ab initio — 9. marts 2010 @ 11:45

 30. Apologi og beskyttelse af etniske problemer iklædes ofte motivforvirring eller diskussion af teknikaliteter. Man debatterer helst gerningsmandens velbefindende eller tonen.

  Men man går endnu videre indenfor Etaten, hvor selv indlysende sager nu iklædes bortforklaringer/løgne. Måske for at undgå Radikale søgsmål?

  Som her, hvor Politiet opdigter en mulig forbindelse til højreekstremister som bliver Pressens vinkel.
  ‘Hooligan skudt i nordsjælland’

  Ingen synes at interessere sig for det egentlige problem: at 30 muslimer chikanerer, lægger sig i baghold for og beskyder deltagerne til en indflytterfest.
  “‘Vidne: opgør om høj musik førte til skud’

  Første senere trækker Politiet i land og indrømmer løgnen.
  ‘Politiet tog fejl af White Pride’

  Der er selvsagt idag ingen anholdte

  Kommentar by Marius — 9. marts 2010 @ 13:27

 31. Burde- når ret skal være ret- politiet ikke også beklage overfor “white Pride”?

  Kommentar by morlille — 9. marts 2010 @ 13:29

 32. Mon White Pride kan anlægge sag mod medierne og politiet for racisme på grund af de falske anklager? Har vi en sag for Dokumentations-og Rådgivnings Centeret om racediskrimination (DRC)?

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 9. marts 2010 @ 16:10

 33. Er og bliver oplysning- selv om den ikke just kommer fra organet for den højeste oplysning Politiken, engang- ikke bedre end gøre det til en sag for sagførere, individer, grupper og centre?

  Kommentar by Peter Buch — 9. marts 2010 @ 18:03

 34. Etniske danskere syd for grænsen – det er jo det danske mindretal i Sydslesvig! Meget respektable mennesker som du og jeg.

  Kommentar by Niels P. — 9. marts 2010 @ 18:22

 35. Tør man gætte på at det effektive slesvig-holstenske politi fanger en del kriminelle på gennemfart i grænselandet. En stor del af dem vil naturligt nok have dansk statsborgerskab, men bor altså ikke i Slesvig-Holsten. Derfor er det centrale, som også andre er inde på, hvor stor andelen er af de fastboende med dansk statsborgerskab.

  Kommentar by M Larsen — 9. marts 2010 @ 18:33

 36. Bemærk eventuelt pifpafpufs kommentar, http://blog.tv2.dk/literally/entry362118.html#comments

  Kommentar by Peter Buch — 9. marts 2010 @ 20:07

 37. Det her er et godt eksempel på blogosfærens styrke: Et netværk bestående af mennesker med vidt forskellig baggrund og kvalifikationer graver efter sandheden, og den findes.

  Noget de etablerede lønforkælede dovne journalister ikke gider eller evner. Det er jo meget bedere at lave lidt cut and pste på en “artikel” fra Ritzau. Journaliststanden og MSM er i frit fald.

  Det eneste ærgerlige er at der ikke sker en dyt. Vi her er igen blevet bekræftet i den massive misinformation hovedparten af danskerne spises af med, og den såkaldte forsker tjener publiceringspoint og karrieren fortsætter ufortrødent.

  Kommentar by PeterK — 9. marts 2010 @ 21:12

 38. Ville endnu en mail til “forskeren” så ikke være på sin plads?

  Kommentar by Johnny Dolly Doe — 10. marts 2010 @ 17:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper