23. august 2004

Information og TV2 betaler erstatning til Henrik Gade Jensen

For godt ni måneder siden kickstartede Informations Rasmus Lindboe en af de mest modbydelige eksempler på personhetz endnu set. Kirkeminister Tove Fergos medierådgiver Henrik Gade Jensen blev over fire dage beskyldt for en hel masse, hvad Lindboe (og BZ-forskeren René Karpantschou) ikke kunne bevise endsige sandsynliggøre. Igår sluttede så sagen – her lidt fra dagens Ritzau-:

Henrik Gade Jensen får 60.000 kroner i erstatning fra dagbladet Information samt et beløb for TV 2 for ubeføjede beskyldninger mod ham for at have forbindelse med nazistiske kredse. Det fremgår af forlig mellem ham og de to medier, som Henrik Gade Jensen havde rejst injuriesager imod ved Københavns Byret, oplyser hans advokat Karoly Nemeth til Ritzau. Henrik Gade Jensen fratrådte den 25. november 2003 sit job som medierådgiver, såkaldt spindoktor for kirkeminister Tove Fergo (V). Det skete samme dag, som Information bragte oplysningerne, der blev refereret i TV 2 og andre medier. Forligene bekræftes af TV 2’s nyhedschef Michael Dyrby og Informations adm. direktør Henrik Bo Nielsen, der er konstitueret som ansvarshavende redaktør. De ønsker ikke at kommentere forligsteksten, som bl.a. betyder, at beløbet fra TV 2 ikke offentliggøres, oplyser Karoly Nemeth. – Både TV 2 og efterfølgende Information er gået til biddet på en for Henrik særdeles tilfredsstillende måde. Det skaffer ham jo ikke stillingen tilbage, men de beklager, at de ikke har haft noget som helst grundlag for noget som helst. TV 2 fik vi forlig med torsdag efter initiativ fra dem. Information var ganske afvisende, indtil David Trads ophørte som chefredaktør. Umiddelbart derefter blev vi kontaktet af Informations advokat, siger Karoly Nemeth. Information skal inden en uge bringe en beklagelse på forsiden samt betale 60.000 kroner i erstatning, forklarer han. Henrik Gade Jensen glæder sig over, at han med forliget er renset for injurierende beskyldninger om forbindelse med nazistiske kredse. Alligevel finder han, at han har betalt en høj pris for sagen, som kostede ham jobbet.

Oploadet Kl. 20:57 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer

4 Comments »

 1. Utroligt at Information vil betale 60.000 kr i erstatning for en artikel, som chefredaktør David Trads ellers betegnede som journalistisk “lige efter bogen”. ;)

  TV2 har iøvrigt beklaget officielt på deres hjemmeside.

  Kommentar by Karbonaden — 23. august 2004 @ 21:50

 2. Det jeg synes er sørgeligt ved den her historie udover Information´s useriøse hetz er TV2´s lave journalistiske standard. De siger de bare har refereret Information og løber dermed fra deres eget ansvar for miserén. Hvis man bare ukritisk referer andre, så fremstår det selvfølgelig nemt som om man selv mener det samme.

  Hvem kan ikke altid sige det vi siger det har vi fra en andre? Bør man ikke selv tjekke sine historier om de holder i stedet for ukritisk at bringe historier videre. Især TV2 har et ansvar da der trods alt stadig går licenspenge til den kanal og da man må sige at indslag i TV2´s nyheder må siges at nå ud til langt flere end Information når ud til.

  Kommentar by Frank Nielsen — 24. august 2004 @ 01:25

 3. Enig. Har et nyhedsorgan en selvstændig redaktion, så må hver enkelt formidlet nyhed tjekkes/krydstjekkes enkeltvis. Alternativt, er der slet ingen grund til at have flere medier. Hvis medierne skal være demokratiets vagthund skal ‘trofast afliring’ være undtagelsen.

  Kommentar by Kim Møller — 24. august 2004 @ 08:57

 4. Først ryger P1 i krydsilden og så kryber Information til korset! Der er i sandhed nye tider på vej:-)

  Kommentar by Jakob Ø — 24. august 2004 @ 09:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper