31. august 2004

Svend Auken anno 1981 – om Ronald Reagan

DR har garanteret masser af spændende materiale i deres arkiver ikke mindst om Socialdemokratiets pinlige fodnotepolitik først i 1980’erne. I gårsdagens Deadline blev det til et 16-sekunders klip fra en tale Svend Auken holdte i 1981. Irrationel anti-amerikanisme direkte fra en kilde der desværre ikke er udtømt.

“I USA tegner der sig i horisonten en afdanket filmskuespiller Ronald Reagan, denne 70-årige handelsrejsende i konservative banaliteter og uhyrligheder, som opfatter det internationale situation, som enhver anden cowboyfilm.”

Oploadet Kl. 20:30 af Kim Møller — Direkte link3 kommentarer

3 Comments »

 1. Næppe har jeg postet ovenstående før Svend Auken er gæst som værende USA-kender i TV2s Go’Morgen-program. Modpolen var gudskelov Niels Bjerre-Poulsen, så han var tvunget til at prædike en Moore-delight. Underfundige underlødigheder.

  Kommentar by Kim Møller — 1. september 2004 @ 09:34

 2. Det er ikke mindst skræmmende, at denne mand bliver hevet ind igen og igen og igen som ‘USA ekspert’. Som en person med meget stor kærlighed til USA er det en våd klud i ansigtet at se denne mand blive indkaldt som ‘ekspert’ når han har en klar antiamerikansk agenda og ikke spilder nogen chance for i svine den amerikanske præsident til. Han har dog modereret retoriken, men det ændrer ikke voldsomt ved budskabet.

  MVH
  Jakob

  Kommentar by Jakob — 1. september 2004 @ 09:58

 3. Jeg vil til enhver foretrække Svend Auken frem for Carl Pedersen. Menige seere kunne jo foranlediges til at tro, at han er en neutral ekspert, selvom hans retorik er skinger og venstreorienteret. Seneste eksempel her til aften i DR’s ellers nogenlunde velbalancerede temaaften (heldigvis med deltagelse af altid hæderlige Torsten Jansen).

  Som Pedersens kollega David Nye selv erkender i en artikel på Syddansk Universitets web:

  – For hvis du kikker [sic] på de mennesker, der underviser i amerikanske studier, vil du i hele Europa finde mange med en ret kritisk holdning til USAs politik. Bush var aldrig blevet præsident, hvis vælgerskaren kun bestod af ansatte og studerende fra amerikanske studier, siger han med smil i stemmen.

  Her er hele holdet fra Center for Amerikanske Studier:

  Lektor og centerleder Carl Pedersen – afro-amerikansk og afro-karibisk historie, litteratur og kultur.

  Professor David Nye – teknologi og kultur, socialhistorie, miljøhistorie.

  Lektor Jan Nordby Gretlund – amerikansk litteratur, sydsstatsstudier.

  Lektor Clara Juncker – amerikansk litteratur, kvindestudier, afro-amerikanske studier, film, sydstatsstudier.

  Lektor Helle Porsdam – amerikansk historie i det 20. århundrede, jura og kultur, idéhistorie, menneskerettigheder.

  Lektor Christen Kold Thomsen – amerikansk litteratur i det 20. århundrede, kultur og populærmusik.

  Med et par undtagelser dækker de alle ret bløde, humanistiske områder.

  Pedersens (ph.d. i engelsk!) speciale er altså afro-amerikansk kultur og litteratur, men han giver den gerne som ekspert i stort set alle amerikanske samfundsforhold, herunder økonomi.

  Kommentar by Sargsian — 1. september 2004 @ 21:46

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper