22. marts 2010

“Vi er i Afghanistan for at al-Qaeda-bevægelsen ikke skal være i europæiske hovedstæder.”

Får få år poserede konservative Lene Espersen med udsigt til maven og dybe udskæringer. Idag gæstede hun som udenrigsminister Afghanistan, og poserede på TV2news iført slør. Jeg godtager ’skik følge eller land fly’-forklaringen, men forvent ikke klapsalver. Her lidt fra et interview med Feltpræst Thomas Aallmann, trykt i november 2008 – Jeg kaldte dem dragedræbere.

“Beslutningen om at drage i krig tog Thomas Aallmann den dag, to fly smadrede ind i World Trade Center.

Når man roder i den amerikanske ørns rede, så rejser den sig. Det var et frontalangreb på vores verden, på den vesterlandske borg, og jeg vidste med det samme, at vi ville svare tilbage. Derfor regnede jeg også med, at der ville blive kaldt på unge danske mænd – og så skulle de have en præst ved deres side… Få dage senere meldte Thomas Aallmann sig som feltpræst.

[…]

Midlerne havde han valgt hjemmefra; sange, sagn og fortællinger, som soldaterne kunne forholde sig til. Når soldaterne drog ud i kamp blev de hilst med to slag på brystet, en gammel ridderhilsen og V-tegnet for victory, sejr, – Churchills hilsen fra Anden Verdenskrig.

“Jeg kaldte dem dragedræbere. Jeg indlejrede dem i en mytologisk verden, som nogen måske vil synes er farlig, fordi den handler om det gode mod det onde. Jeg fortalte dem, at de var en moderne udgave af ridderne i eventyret om Tornerose, der ligger og sover i 100 år, mens alle bejlerne hænger spiddet på tornene omkring slottet. De er ridderne, der skal mønstre modet til at hugge tornene ned og kysse og befri prinsessen, de er heltene, der skal dræbe dragen for det skønnes skyld, for fredens skyld, som har sovet 100 år i Afghanistan. Det er det spejl, jeg holdt op for dem.”…

Thomas Aallmann er udmærket klar over, at der er nogen, som ikke bryder sig om den slags sammenligninger.

“Det er nogen, der siger, at ridderslag og den slags er højromantik, men der er steder, hvor romantikken har sin ret. Jeg ville have, at de skulle vide, at det de foretager sig i Afghanistan, er lejret i fortidens kraft. Det er også derfor jeg bruger det danske flag som alter. Jeg er lykkelig for, at der er et kors i den klud, vi hejser, når vi er samlet. Flaget er et symbol, jeg benytter for at understrege, at det danske og kristne kan man ikke stikke af fra.”

Thomas Aallmann understreger, at han på ingen måde ser krigen i Afghanistan som et kristent korstog.

” For dem, der ser nazister alle vegne, kan min brug af flaget opfattes som et udtryk for overanstrengt nationalisme, men korset er et kristent symbol, og der er en måde at være på, der udspringer af kristendommen, som efter min mening hindrer enhver patriotisme i at blive ekstrem. Det er meget vigtigt for mig, at det ikke bliver misforstået, for intet ville være lettere end at skyde mig i skoene, at jeg er ude i et eller andet neokonservativ imperialistisk projekt, og det er ikke tilfældet…”

For mig at se, er vi ude i et civilisationernes sammenstød. Vi blev angrebet den 11. september, og vi forsvarer os. Jeg er ikke pacifist. Jeg er ordenstænker. Jeg ser Vesterlandet som en række borge under angreb, en af dem er Danmark. Vi er i Afghanistan for at al-Qaeda-bevægelsen ikke skal være i europæiske hovedstæder. Vi bor i et åbent og sårbart samfund, som nogen må værne. Det er det, de danske soldater gør i Afghanistan. De er det sværd, Dronningen har sendt for at sikre, at vore børn trygt kan lege i borggården og pigernes latter fortsat lyde i de danske bøgeskove. I 1996, da Taleban kom til magten i Afghanistan, kostede det 14 stokkeslag, hvis man kom til at grine på gaden i Kabul. Vinduerne i den nederste etage i alle husene blev muret til, for hvis en pige blev set af en fremmed mand, var det hendes skyld, og hun skulle stenes. Det er den personificerede ondskab, og den skal vi bekæmpe. I den sammenhæng er de danske soldater gode mænd, som er nødt til at gøre noget ondt og slå ihjel, for at bekæmpe det, der er endnu ondere. Frihed kommer ikke af sig selv. Den skal værnes og forsvares. Fred kan man altid få, man skal bare bøje nakken,” siger han.

Oploadet Kl. 14:30 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/13106/trackback

25 Comments »

 1. Ja der er jo ikke så meget at sige. Det kan jo ikke formuleres bedere :)

  Kommentar by Henrik Rune Jakobsen — 22. marts 2010 @ 15:29

 2. Også en præst efter mit hovede. Han siger måske ikke alt, hvad der kan siges, men det han siger, er det væsentlige – og supergodt.

  Kommentar by Gunnar Biering — 22. marts 2010 @ 15:56

 3. Men med hans logik (hellere kaempe ude end hjemme) faar Forsvaret nok at se til de naeste 100 aar.
  Good luck Jensen’er.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 22. marts 2010 @ 16:10

 4. Mandens svulstige retorik ville måske have kunnet gå an hvis den tog udgangspunkt i de virkelige problemer vi er oppe imod.

  At en del andre også lader sig forføre forklarer vel meget godt at de internationalistiske antinationale oikofobiske kræfter stadigvæk kan koste rund med folket som det passer dem.

  Hvornår vil det gå op for folk at det er nøjagtig de samme kræfter der ønsker nationens opløsning og den verdensomspændende FN regulerede multikultur indført, der vil have os til at udvise ‘international solidaritet’ i Afghanistan?

  Denne præst er en nar af Guds nåde. Og desværre er han ikke alene.

  Kommentar by Balder — 22. marts 2010 @ 16:30

 5. Men vores indsats i Afghanistan har ingen indvirken på Al-Quedas muligheder for at være i europæiske hovedstæder. Hans krigsindsats præmis er en goddag-mand-økseskaft-argumentation.

  Hvis Al-Queda ikke træner i Afghanistan, så gør de det bare i Yemen, Pakistan, Sudan eller et andet sted, hvor folk som Thomas Aallmann ikke har bundet vores bedste mænd fast. Missionen i Afghanistan hjælper afghanerne, men det gør ikke en skid for de europæiske hovedstaders sikkerhed.

  …og selvfølgelig kan man løbe fra det kristne. Millioner af mennesker er født kristne, og er løbet fra det i erkendelse af at Kristendommen ikke harmonerer med deres personlige overbevisning. Det er noget vås Thomas Aallmann siger.

  Kommentar by WilliamJansen — 22. marts 2010 @ 16:30

 6. 4.Balder

  HVIS disse aktioner i Afghanistan forhindre at disse islamiske krigere trækker her til landet……?

  Du ved vel godt, at islam er en erobreideologi hvis medlemmer er pålagte at underlægge sig den hele klode ?

  Jeg er heller ikke glad for at danske eller vestlige unge mænd og kvinder skal ofre deres liv i et sådant helvedsland som bl.a. også Afghanistan er.

  Men disse helvedshuller = arabisk-islamiske lande, findes også tættere på os – og hvad gør vi ved den indstrømning af muslimer, der kommer fra disse lande ?

  Krigen har DE ført ombord i Europa´s lande og det er kun et spørgsmål om tid før vi kommer til at foretage os noget aktivt til forsvar for eget land!

  Kommentar by Vivi Andersen — 22. marts 2010 @ 16:36

 7. Aalmanns retorik kan man diskutere, men manden er en modig og vellidt feltpræst som gjorde enormt meget for sine soldater på Hold 5 i Afghanistan. Jeg ville ønske jeg havde gjort tjeneste ved hans side.

  Kommentar by HCB — 22. marts 2010 @ 16:40

 8. Lene Espersen,”Haj jaj hedder Lene!”
  Vor udenrigsminister! Tja, man kan jo mene om koen , hvad man nu vil men hendes mandlige forgænger var nu heller ikke så meget bevendt, her skal blot nævnes de fortsatte overførsler til det “palæstinensiske” fallitbo og det dybe knæfald for kina i spørgsmålet om den fortsatte besøttelse af Tibet.

  Kommentar by PBr — 22. marts 2010 @ 17:22

 9. Og lige et “spørgsmål” til “Pinden”. Betaler vi stadig “ulandsbistand” til “palæstina” og Kina, og i givet fald, hvorfor?

  Kommentar by PBr — 22. marts 2010 @ 17:31

 10. Kan man så forvente, at ’skik følge eller land fly’ også gælder for villatelt/tørklædeindpakkede kvinder i Danmark? Sådan bortset fra, at befolkningen på Nørrebro i så fald ville decimeres?

  Kommentar by hp — 22. marts 2010 @ 17:38

 11. ‘…” For dem, der ser nazister alle vegne, kan min brug af flaget opfattes som et udtryk for overanstrengt nationalisme, men korset er et kristent symbol, og der er en måde at være på, der udspringer af kristendommen, som efter min mening hindrer enhver patriotisme i at blive ekstrem…’

  Adskillige politiske partier er ved at få brækfornemmelser, når DF uden blusel overdriver de nationale symbolers betydning. (Fanerne og farverne) Alt, hvad man kan komme i tanker om, som er typisk dansk.
  Dannebrog med det hvide kors, kolonihaverne, hvor flaget hænger og bajerne kommer på bordet (den lille mands paradisiske plet). Hvor patetisk og Morten Korchsk, og hvor falsk idylliserende.

  Problemet for disse partier er, at den slags kan DF tillade sig, og partiet kan vinde stemmer på al form for propaganda til fordel for Danmark.

  PATETISK O0G FALSK bliver det først, når de partier – der har latterliggjort folket, peget fingre af dets påståede fremmedhad, og skudt folket i skoene at være tilbageskuende og drømme om et Danmark, som det var engang – når disse partier selv begynder at slå på, at de skam også altid er gået ind for danske værdier – bare på den rigtige måde. Så bliver det først rigtigt hult og falsk og ulideligt at høre på – fordi enhver ved, at det er løgn, og at de har gjort alt for at sælge både deres og vores førstefødselsret til det land, hvor vi alle er født, og som vore forfædre har skabt. Uvederhæftige er de, og de fortsætter uvederhæftigheden i ét væk bag vor ryg. Først fjernede de korset, men bar selv blodrøde faner helt uden adresse til nationen, men helt umisforståeligt med adresse til socialistisk Internationale. Siden har de gjort alt for at reducere befolkningens ret til riget gennem demografisk hokus pokus. De har for længst smidt Danmark i skraldespanden og valgt utopierne. Også Lars Lykke Rasmussen er der gået råd i. Han er citeret for at sige: Vi har allerede euro’en, men kalder den krone.

  Med venlig hilsen

  Kommentar by Emeritus — 22. marts 2010 @ 17:38

 12. -> PBr 17:31: Ja, Danmark betaler desværre stadig ulandsbistand til gazastriben, hvis beboere har verdensrekord i at modtage bistand pr. capita, og verdensrekord i ikke at omsætte den i noget som helst konstruktivt.

  Kommentar by hp — 22. marts 2010 @ 17:50

 13. “Vi er i Afghanistan for at al-Qaeda-bevægelsen ikke skal være i europæiske hovedstæder.”

  Hvad hjælper det når danskeres stuer nu fyldes med en dansk udenrigsminister i udansk og uvestlig islam kvindeuniform (TV-avis formidler dansk udenrigsminister i islamisk uniform) og når samme ikke-vestlige uniform i stigende grad anvendes til kvinder på arbejdspladser i offentlige institutioner i Danmark, i skoler, på sygehuse, på plejehjem og i butikker, på apoteker, supermarkeder etc.

  Hvis det virkelig betyder noget med skik følge eller land fly, så må hijab, burka og niqab ud af vestlige lande. Disse klonende hår- og kvindeundertrykkende uniformer er ikke og har aldrig været vestlig skik og ej heller vestlig tradition. Og skal aldrig blive det.

  Kommentar by Liva — 22. marts 2010 @ 18:47

 14. Helt rigtigt, Liva! Tørklædet må ud af alle de institutioner, du nævner. Vel talt! Vi må være flere der kan samles om den sag? NU!

  Kommentar by Frode Fredegod. — 22. marts 2010 @ 19:07

 15. “Skik følge eller land fly”, sådan tænker vor udenrigsminister, når hun er ude. Når hun er hjemme, er det ikke ligefrem det motto, anvendt på de fremmede her, man forbinder med hendes tankevirksomhed.

  Kommentar by Menig 442 — 22. marts 2010 @ 20:01

 16. Ja det meget godt… Men er der virkelig kun terrorister i afghanistan? kan det ikke tænkes der ligeledes findes al-quida i resten af den muslimske verden? krigen i afghanistan *makes no sence* spild af ressourcer og menneske liv.. Og hvor meget beviser findes der idet hele taget at Osama stod bag 911 udover et videobånd af meget dårlig kvalitet

  Kommentar by Klaus Søndergaard — 22. marts 2010 @ 20:34

 17. Jamen, så ser jeg da frem til, når lille fromme stuerene kyse lene kommer hjem igen, for så må vi da bestemt få fjernet de bakterie sygdomsfremkaldende affaldssække kællinger der flyder rundt på vores beskidte! hospitaler og andre offentlige steder, hvor vi vantro ikke skal påtvinges samvær med de syge tvangstanke sharia affaldssække kællinger,som så passende kan flyve hjem til deres islamlande, som bevis på god skik! og flyv til lande med beskidt kvindeundertrykkelse.
  Farvel og tak og bliv for altid væk, i jeres sæk, langt væk med jeres bræk.

  Kommentar by li — 22. marts 2010 @ 21:14

 18. Hvad kan man ellers forvente af LommeknivsLene, der komplet har frataget befolkningen retten og muligheden til at forsvare sig ?
  Sækken er naturligvis også godt i gang med at svække borgernes rettigheder gennem ACTA.

  Man kunne håbe at en eller anden afgansk stammehøvdning ville have lidt nyt kød til sit harem og beholdt hende.

  Kommentar by Tolder — 22. marts 2010 @ 22:28

 19. Medens vores krigere kæmper for at befri den “sovende Tornerose”, åbner EU sluseportene for drager og sjakaler.

  Kommentar by Vivian — 22. marts 2010 @ 23:59

 20. @19 Vivian
  Ja, og hvordan skal vi så kunne forsvarer denne tragiske historie overfor vores børn og børnebørn, der uforskyldt kommer til at kæmpe imod islamiske helvedes imam drager og floke af stilletiende islam underkastede sjakaler, der angriber når de er mange nok, hvad skal jeg/vi sige?
  Som drengen i kejserens nye klæder, de idioter alle sammen!

  Men hvad nytter det, ingen lytter efter en som ser virkeligheden for sig, som den udspiller sig for øjnene af en.
  Nej,nej bortforklaringer og pæne undskyldninger til de hidsige voldsparate førsteklasse primat-erobringsrejsende til andre lande-aber!
  Vi skal forstå, de har fine aberettigheder….undskyld menneskeABErettigheder….nej,nej, øh…..menneskeskabte ABEraterrettigheder…ih,altså….sharia rABIAte…..jeg prøver igen-igen….universielle konvertit rabarber oic efterABER rettigheder…nå, lige meget, jeg har alligevel aldrig forstået hvilke rettigheder vi er på kant med eller har overskredet i andre lande!
  Og jeg gider ikke ligesom tøger slagside-islamforfald rende rundt med ligegyldige undskyldninger til voldelige pædofil forsvarer muhammedaner.

  Som kvinde vil jeg bare sige, hvis enden på denne historie skal være god, så sparker vi sgu de hoved i bedetæppet bidende og røvhulsoprejste muslimske bagdele tilbage til deres stenalder samfund, langt væk fra os befriede affaldssække kvinder.

  Sålænge ingen med ord, har bevist nogen som helst godt ved muhammedanertroen, så skal lortet bare bekæmpes.
  På forhånd tak!

  Kommentar by li — 23. marts 2010 @ 01:08

 21. Jeg må indrømme, jeg synes det var ganske fikst af Lene E.

  I øvrigt sad hendes tørklæde totalt sjusket, så masser af hår kunne ses! Det er jo netop håret der skal skjules, ha ha.. for en Talibaner, må hun have virket lidt som en pornomodel al Talibani, ha ha..

  Men ideen er god nok: Skik følge.. og dermed kan hun roligt smide alle tørklæder ud af Danmark, he he..

  Jeg respekterer også andres kultur, når jeg rejser. Det er almindelig høflighed og forventning om gensidig respekt, i stedet for at være en dum små og selvfed fattigdomsturist.

  Om præsten er der kun at sige: – Og så er der mennesker der ser en fordel i at opløse folkekirken og smide hele kristendommen ud af staten… -gud bedre det, det er vores spirituelle grundlag for at gå i krig overhovedet og desuden en rigtig god metode til at holde hovedet sundt og koldt i det sindssyge miljø som et krigsområde er.

  Kommentar by Joakim Lund — 23. marts 2010 @ 01:36

 22. Frihed kommer ikke af sig selv. Den skal værnes og forsvares. Fred kan man altid få, man skal bare bøje nakken,”

  AMEN !

  Kommentar by Vantroende — 23. marts 2010 @ 08:18

 23. ->Jansen

  Jeg kan kun gisne om hvorfor USA er i Afghanistan og Irak, men mon ikke at våbenindustrien og militæret har en lang finger med i spillet ?
  Hvorfor Danmark er med er til gengæld lysende klart for mig. Svaret sidder i NATO’s hovedkvartér.

  Kommentar by Boo — 23. marts 2010 @ 08:27

 24. gud bevare danmark

  Kommentar by svend — 23. marts 2010 @ 18:21

 25. Aha: den ene guds-kriger er bedre end den anden.

  Kommentar by Scavenius — 25. marts 2010 @ 10:23

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper