25. marts 2010

Ulovligt at søge statister og skuespillere med en bestemt etnisk baggrund…

Racisme er næppe er større problem herhjemme, når man spilder tiden med den slags sager. Fra Politiken – Vrede forældre: Zulu-satire diskriminerer vores børn.

Må filmselskaber søge statister og skuespillere med en bestemt etnisk baggrund, for eksempel asiatiske børn til et satireprogram eller tyrkiske indvandrere til en film om tyrkiske indvandrere?

Nej. Ikke uden at søge dispensation fra loven om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet, mener Dokumentations- og Rådgivningscenteret om Racediskrimination, DRC…

Lov om forbud mod forskels- behandlinger siger, at man ikke må forskelsbehandle på grund af race, hudfarve, religion, tro, politisk anskuelse, seksuel orientering, alder, handicap eller national, social eller etnisk oprindelse.”

Oploadet Kl. 04:24 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/13171/trackback

12 Comments »

 1. Vi er ved at smide Danmark paa gulvet.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 25. marts 2010 @ 06:54

 2. Tåbeligt flueknepperi !

  DRC bør nedlægges, da de ikke har bedre ting at tage sig til.

  Alternativt kan de navlepillende loonier filosofere over, om det ikke er en krænkelse af undertegnedes – og flertallet af rationelt tænkende menneskers – politiske anskuelse at skulle medfinansi-
  ere dette teatralske cirkus over skattebilletten.

  Kommentar by Traveren — 25. marts 2010 @ 07:26

 3. DRC og bette Niels-Erik gør ikke dette med sin gode vilje. Har haft ham som gæste-underviser på Jura i København, og han er een af de største oikofober jeg længe har mødt – i ordets egentlige forstand.

  Det er særdeles overraskende at se ham indrømme diskrimination som et bredt fænomen, selvom den konkrete sag er latterlig

  Kommentar by DaLi — 25. marts 2010 @ 07:51

 4. Det bliver sku svært at genindspille Onkel Tom’s Hytte i Danmark. Under alle omstændigheder bliver rollebesætningen næppe troværdig :-)

  DRC’s politiske observans (radikal) følger tro de radikale frontangreb på Anders And for ikke at gå med bukser. Jeg tror sagen kom frem i 80’erne, men viser hvilken absurd tilgang de radikale har om verden og verdens gang.

  Kommentar by Boo — 25. marts 2010 @ 08:38

 5. Er det racisme hvis jeg søger efter en dygtig Java udvikler? Diskriminerer det ikke:
  Alle dem der udvikler i .net.
  Alle de gamle COBOL programmører.
  Alle dem der ikke er dygtige.

  I England må man ikke søge efter flittige medarbejdere, da det er diskriminerende mod de dovne.

  Hvad må vi, må vi i det hele taget være her.? Heldigvis er vi nu endt i det latterlige, og så forsvinder det snart i det brede danske grin, og forhåbentlig lidt eftertanke. “Tænk at vi virkelig var så tåbelige at hoppe på den limpind”.

  Kommentar by PeterK — 25. marts 2010 @ 08:42

 6. Retten til at diskriminere – at skelne mellem godt og skidt, nyttigt og ubrugeligt, smukt og grimt – er fundamental for frie borgere i et frit land. Det er ganske vanvittigt, at det bliver os forbudt. I sidste ende vil denne undertrykkelse af almindelige menneskers sunde fornuft føre til mere racisme, ikke til mindre.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 25. marts 2010 @ 08:55

 7. Er det ikke snarere diskrmination af almindelige danskere, der på grund af deres danske udseende ikke kan få de pågældende roller? Er der ikke tale om positiv særbehandling af de omtalte asiater?

  Kommentar by Bella Lash — 25. marts 2010 @ 11:33

 8. Det gælder naturligvis kun en vej. For enhver kan med det blotte øje se at er man anderledes mørk i huden (og samtidig køn kvinde på 25-35 år) end lige naturligt for en pære dansker, så har man langt bedre chancer for at møve sig ind i f.eks. mediebranchen. For forskellighed skal vi da have – så forskelligt fra Dansk som overhovedet muligt…

  Kommentar by Jacob Andersen — 25. marts 2010 @ 13:42

 9. Det er det samme vanvid som altid.Jeg husker ligestillingsloven;man måtte ikke kønsdiskriminere.Sjove annoncer: Servitrice M/K,Smørrebrødsjomfru M/K, Jungmand M/K,Oldfrue M/K.Det skrider desværre mere og mere for de “kære “folkevalgte. Og så lige til Jacob Andersen.Jeg synes da at Dyvia Das er LÆKKER!

  Kommentar by karl3447 — 25. marts 2010 @ 16:30

 10. Har DRC nogensinde hørt om noget der hedder sund fornuft?

  Kommentar by Andreas — 25. marts 2010 @ 16:40

 11. Næppe!

  Kommentar by karl3447 — 25. marts 2010 @ 17:24

 12. Det er samme type racisteri, der gør at politiet fra tid til anden efterlyser mistænkte af “udenlandsk udseende”. Javelja.

  Taler vi så om en tysker i tyrolerbukser, eller hvad?

  Kommentar by Henrik — 25. marts 2010 @ 20:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper