8. september 2004

Flindt Pedersen præsenterer anti-Bush-film – “og derfor kom en mand som Hitler til magten”

Jørgen Flindt Pedersen har begået endnu en politiserende pseudo-dokumentar, denne gang omhandlende Irak-krigen under arbejdstitlen – En familie i krig. Som alt andet fra hans hånd, er programmet (uvist af hvilken årsag) solgt på forhånd til enten DR eller TV2. I anledningen af TV-premieren på DR idag, præsenterede han selv på P1 Eftermiddag [29.30-]. Ingen overraskelser her:

“Jeg er meget optaget af at læse for eksempel om hvad der skete under nazismen i Tyskland, og der er en mand der hedder Hafner der har skrevet en bog om hvordan – han har skrevet sin dagbog dengang, og når man læser den kan man egentligt ikke forstå at folk ikke vågnede op, men samtidig kan man også godt forstå at hver enkelt sad alene med det, og ikke gik til modstand alene. Og derfor kom en mand som Hitler til magten i Tyskland.

Måske lød det lidt for vanvittigt for filminstruktøren selv, for han trak omgående i land:

“Nu vil jeg ikke sammenligne Hitler med Bush, men vil bare sige at vi hele tiden som borgere er i situationer hvor der er nogle magthavere der føler de skal træffe beslutninger…”

Oploadet Kl. 20:24 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer

6 Comments »

 1. Aftenens primetime visning af Jørgen Flindt Pedersen var heller ingen overraskelse; målet var i hvert fald klart; krigen var forkert og så noget anti-amerikanisme og anti-Bush propaganda.

  Egentlig en gribende historie, at se en familie der har mistet deres søn i krig. Men formålet er klart, vinklet og det hele er sat op til at kunne lave en ensidig propagandafilm mod USA og Bush.

  På DR er der en debat jeg har blandet mig grundigt i – http://www.dr.dk/dokument/design2003/debat.shtm?&gbCmd=showThread&pID=90F438431A82A962C1256F040028C5E3&gbStart=1&x=y#GB2
  – en debat som udviklede sig ganske forudsigeligt, men alligevel ganske underholdende, snerpende til det tragikomiske.

  Noget jeg har bemærket på det seneste er, at DRs oversættelser/tekstning er biased. Se f.eks. et par eksempler frit fra hukommelsen fra aftenens Flindt-Pedersen propaganda:

  1. I listningen af de otte dyder en soldat skulle have blev “leadership” oversat til ´førerskab´. Det er totalt pinligt og virker som om det skal vække visse ´tanker´. Leadership betyder lederskab, ikke ´førerskab´, som vække særlige associasioner…

  2. Bush tale på skibet; her sagde præsidenten, at “major military operations have ceased” eller lignende. Det blev MISVISENDE oversat til “Kampene i Irak er forbi”. Bush vidste naturligvis godt, at der ville være problemer og at terrorister og islamister fortsat ville prøve at terrorisere landet.

  MVH
  Jakob

  Kommentar by Jakob — 9. september 2004 @ 00:46

 2. Jeg har optaget programmet, og ser på det en af dagene. Virker dumt at oversætte så ‘dårligt’.

  Kommentar by Kim Møller — 9. september 2004 @ 01:16

 3. Hej Kim

  Fik lige hørt Orientering. Skræmmende, tænk at han slipper afsted med den tilnærmede sammenligning mellem Bush og Hitler, og den uimodsagte påstand om, at nogen var blevet ‘ført bag lyset’ af ‘propaganda/spin’. At den kritiske journalist ikke stiller modspørgsmålet, jamen hvad er din film, hvis ikke den er propaganda/spin??

  Nej, intervieweren siger bare bekræftende “så der skulle en voldsom begivenhed for at få hende til at vågne op”. Sig hvad, ‘vågne op’, må vi lige være her. Men Flindt Pedersen kan uden tvivl stramme den, han er jo i venligtsindet farvand på P1 Orientering.

  /off topic
  Apropos optagelser, kan du delagtiggøre læserne i, hvad du bruger til TV screendumps? Optager du digitalt på computer eller lignende?

  Ydermere en kommentar til kommentarfunktionen her på sitet; glimrende er det med muligheden, men eller bedre ville det være, om der var en kommentar-oversigt-liste a la den hos MrAndersson – du ved, i højre hjørne. Giver en god oversigt om der er nogle kommentarer man skal ind og orientere sig om. Hvis Filtrat.dk læser med kunne jeg have samme forslag der :) Nu ved jeg naturligvis ikke om det er teknisk muligt/let. Et større (højere) kommentarfelt ville ligeledes komme på ønskelisten herfra. Desuden ville en lidt stærkere opdeling af de enkelte kommentarer (en streg eller anden opdeling) yderligere øge læsevenligheden af kommentarerne.
  /off topic.

  MVH
  Jakob

  Kommentar by Jakob — 9. september 2004 @ 02:55

 4. Til Jacob

  “Apropos optagelser, kan du delagtiggøre læserne i, hvad du bruger til TV screendumps? Optager du digitalt på computer eller lignende?”

  Jeg har prøvet alt – eks.:

  1) Optage på vhs, overspille via kabel til pc’ens videokort.

  2) Optage på pc’ens harddisk via tv-kort.

  3) Optage på Dvd-optager.

  Billedkvaliteten kan blive meget ringe, ved 1 eller 2 – alt afhængig af hvor langt antenna-kablet er og modtageforholdene iøvrigt. Kloge folk siger det er muligt at optage i god kvalitet med 1500+ kr. tv-kort, jeg har blot et billigt – og tror ikke det er optimalt.

  Min løsning er pt. 3. Den er lidt dyr og lidt besværlig, men giver en billedkvalitet som sparker røv – og som et ekstra plus, så opbygger jeg automatisk et arkiv som ikke fylder harddiske op eller gør pc’en langsommere.

  Min dvd-optager er en Phillips DVDR-70 [http://www.brugermanualer.dk/billeder/gallery.asp?action=viewimage&categoryid=65&text=&imageid=38&box=&shownew= ] – som jeg gav 2.500 kr. Godt til prisen siges det, og jeg er meget tilfreds. Recordere med harddisk koster 5000+ kr., og da mine tyske medier kun koster 7 kroner stykket – så er det en fornuftig løsning.

  Et screendump/cap trækker jeg ud med powerdvd-software, i fuld størrelse 720 x 572. Her skærer jeg rammerne fra og ‘cropper’ til 320 x 260, hvorefter jeg komprimerer til 40-60 pct. afhængig af loadetiden.

  Det lyder måske omstændeligt – men det tager faktisk ikke lang tid, når først det bliver rutine.

  “Ydermere en kommentar til kommentarfunktionen her på sitet; glimrende er det med muligheden, men eller bedre ville det være, om der var en kommentar-oversigt-liste a la den hos MrAndersson – du ved, i højre hjørne. Giver en god oversigt om der er nogle kommentarer man skal ind og orientere sig om. Hvis Filtrat.dk læser med kunne jeg have samme forslag der Nu ved jeg naturligvis ikke om det er teknisk muligt/let. Et større (højere) kommentarfelt ville ligeledes komme på ønskelisten herfra. Desuden ville en lidt stærkere opdeling af de enkelte kommentarer (en streg eller anden opdeling) yderligere øge læsevenligheden af kommentarerne.”

  Jeg er ikke selv istand til at ændre i php’en, men webdesigneren er villig til at eksperimentere. Først på min ønskeliste er dog ‘recent entries’… eller quicklinks-kolonne.

  Jeg synes kommentarfeltet fungerer fint. Alle løsninger har sine fordele og ulemper.

  PS: Jeg kan ikke finde Flindt P. i Orientering – sikker på at det var der du hørte ham?

  Kommentar by Kim Møller — 9. september 2004 @ 21:08

 5. Hej Kim

  Tak for gennemgangen, ganske snildt. Min nysgerrighed er hermed stillet. Utroligt at DVD medier allerede er blevet så billige.

  Angående JFP i Orientering; min fejl, det var ikke Orientering, men den P1 Eftermiddag du linkede til. Orientering/P1 Eftermiddag – et fedt? :)

  MVH
  Jakob

  Kommentar by Jakob — 10. september 2004 @ 02:18

 6. DVD’erne skal købes i Tyskland. Billigste i Merlin, som jeg af og til har købt står ligenu til 36.95 – absurd prisforskel.

  P1 Eftermiddags valg af emner er stort set identisk med Tøgers, men til gengæld bruger de ikke udelukkende Tøgers eksperter i programmet, ligesom emnerne behandles som debatemner – ikke som analyser. Det gør en stor forskel.

  Kommentar by Kim Møller — 10. september 2004 @ 07:55

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper