12. september 2004

‘En familie i krig’ – Flindt Pedersens politiserende dokumentar

Onsdag aften sendte DR Jørgen Flindt Pedersens dokumentar En familie i krig, omhandlende Irak-krigen og ikke mindst følgerne for familien Kaylor der mistede sin søn i Irak. Man følger familien overalt igennem flere måneder, og det er tydeligt at forældrene har et noget ambivalent forhold til krigen – forståeligt nok når man lige har mistet en søn.

Faderen som er pensioneret soldat mener han betaler en høj pris, men er ikke blind for det forhold at krigen var nødvendig og at sønnen i det mindste døde i en god sags tjeneste. Her er moderen helt uenig, og der fokuseres derfor intens på hende. Hun er tydeligvis stadig i følelsernes vold, og tackler sin sorg ved at rette sin vrede mod Bush-regeringen. Mellem tårerne aflirer hun de sædvanlige floskler, såsom: Krigen skulle aldrig være indledt…

For det handler jo bare om olie…

I politisk propaganda appelleres til laveste fællesnævner, og intet overlades til fantasien, her i en grad man kunne kalde følelsesporno. Pointen var forventelig, og klart inspireret af Michael Moore – og bestemt ikke ikke til at misforstå…

Dokumentaren er at betragte som endnu et angreb mod Bush og Irak-krigen fra den yderste venstrefløj – som udfra bizarre motivanalyser ser konspirationsteorier overalt. En letkøbt, banal og nemt produceret udsendelse – som ville være uhyre uinteressant, hvis ikke der var politiske undertoner. Tårer var der ihvertfald rigeligt af.

Det værste af det hele er dog at filmen er produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut, en institution under Kulturministeriet, og dermed i realiteten finansieret eller medfinansieret af os alle. Personligt føler jeg ikke trang til at sponsorere et afsnit af Robinson, og En familie i krig lignede faktisk et realityshow – hvor Bush og Irak-krigen udgjorde eneste samtaleemne.

Oploadet Kl. 12:57 af Kim Møller — Direkte linkEn kommentar

1 kommentar »

  1. Jeg fandt det ligeledes forunderligt, hvor ensidigt Flindt fokuserede på moderen. De andre familiemedlemmer fik aldrig rigtigt lov til at udfolde deres argumenter, mens moderen kunne skyde med spredehagl. Faderen virkede meget velovervejet og kunne givetvis have bidraget med nogle andre perspektiver. Men det passede vel ikke ind i Flindt Pedersens vinkel.

    Der sker jævnligt dødsulykker på diverse militærbaser rundt i verden. At sønnen på grund af manglende sikkerhedsforanstaltninger efter et våbenfund skulle omkomme i Irak er selvfølgelig tragisk, men det kunne være sket andre steder.

    Kommentar by Sargsian — 13. september 2004 @ 19:41

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper