28. marts 2010

Danmark ifølge Olav Hergel

En kommentator hævder Uriasposten nævnes i Olav Hergels nye roman. Mon ikke beskrivelsen i så fald er negativ – alternativt, vil jeg tage mit blogvirke op til overvejelse. Anmeldelse af bogen i Weekendavisen – Knaldroman: Det var Dansk Folkeparti , der gjorde det (ikke online).

“Bogens spinkle spændingsplot – en flok indvandrerunges indblanding i drabet på en dørmand med racistiske tilbøjeligheder – er kun en kickstarter for Hergels egentlige ærinde, nemlig at beskrive hvor fejt og opportunistisk politikere og presse håndterer indvandring og integration i Danmark efter 2001. Herunder hvordan den værdipolitiske dagsorden er blevet gidseltaget af Dansk Folkeparti – partiet nævnes 64 gange – samt af velskrivende, neokonservative præstedøtre med teologisk embedseksamen og tilknytning til Trykkefrihedsselskabet.

Olav Hergel, der som journalist på Berlingske Tidende og siden Politiken, har opbygget et ry som en af Danmarks mest ihærdige forkæmpere for en mere lempelig politik over for udlændinge, giver sig, som det fremgår, hjertens gerne til kende. Hvad enten han agerer den alvidende fortæller, der sætter tingene på plads med pegepind, staveplade og pædagogiske, men spage modargumenter.
Eller når han tydeligvis taler gennem sine personer, fx førnævnte muslimske Rabia, der angiveligt provokeres til at beholde sit tørklæde på, af de »seksuelt tørlagte feminister med ansigter som rynkede rosiner, der talte om tørklædet som et symbol på undertrykkelse og fanatisme.«

Forfatteren har i det hele taget konstrueret denne superheltinde – ja hele hendes familie – i sit eget billede; hun har kun to børn, bor i villa i Hvidovre og bærer sit tørklæde – fra Yves Saint Laurent – bundet bag i nakken, så man ser hendes perleørering. Og så har hun og hendes marokkanske mand et forrygende sexliv, for hun »tog kun på dér, hvor mænd helst vil have det.« De nipper endda til et glas rødvin indimellem, for det mener de, at Allah sagtens kan klare…

Trods alle de gode bestræbelser bliver hendes søn, der lige har fået et snit på 9,1 til studentereksamenen, afvist ved et diskotek og siden varetægtsfængslet for medvirken ved et mord. Mens resten af Danmark er ved at gå amok i racistisk had, og statsministeren, der omtrent er en 1:1 version af Lars Løkke Rasmussen…”

Oploadet Kl. 15:41 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/13272/trackback

24 Comments »

 1. Bare rolig, det er ikke i en positiv sammenhæng uriasposten omtales. Nærmere som et led i det ondskabsfulde højreorienterede og fremmedhadske netværk, der har umuliggjort et vellykket multikulti samfund. Uden jer, havde tonen været bedre, og følgeligt havde der kun været marginale – og næsten udelukkende sociale – problemer.

  Hvis jeg ikke husker helt galt nævnes uriasposten konkret i sammenhæng med Ekstra Bladet og trykkeselskabet i forbindelse med at en person ikke skal lade sig tryne af disse (og den mediehetz der genereres herfra) men bevare idealismen.

  At idealisme for Olav Hergel åbenlyst indebærer at de mørklødede er en gruppe af primitive “fejlfarver” uden nogen form for ansvar for egen situation hvorfor de rationelle, velorganiserede hvide mænd må tage ansvar, er så noget vi andre kan græmmes over.

  Kommentar by Superman — 28. marts 2010 @ 16:11

 2. Man kan jo se på det lille udsnit af historien, at det er rent fiktion, så du behøver ikke at tage det så højtideligt hvad han skriver om din blog

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 28. marts 2010 @ 16:22

 3. Neej, men det vil stadig gøre lidt ondt, hvis han blot gav mig en ‘folkelig/folkedyb’-etikette. Jeg skulle jo gerne kunne se mig i spejlet fremover.

  Kommentar by Kim Møller — 28. marts 2010 @ 16:31

 4. Hvor er man ogsaa ualmindelig frigjort, naar man render rundt fuldt tildaekket i sommerheden for at spare sig selv (og herren i huset/himlen) for noget saa ufeminint som rynker!

  Kommentar by Egtvedpigen — 28. marts 2010 @ 16:44

 5. Først Niels Hausgaard og nu Olav Hergel. Det vidner om, at de tillægger Uriasposten en vis vægt i den offentlig opionsdannelse. Der er landsdækkende msm-medier, som får færre referencer end denne blog. Bliv ved!

  Kommentar by x — 28. marts 2010 @ 17:13

 6. Det kan godt være han er multi-kulti ham Olav Hergel, men han er åbenbart for islamkritisk for Kamal “Oliver” Qureshi.
  http://blogs.jp.dk/konflikten/2010/03/28/hvorfor-helle-ikke-fatter-t%C3%B8rkl%C3%A6det/

  Det siger nok en hel del om SF.

  Kommentar by Asger Nielsen — 28. marts 2010 @ 17:42

 7. Hvis det ikke går godt med hans bog, er han da selvskreven(!) til en stilling som manuskriptforfatter i DR Fiktion.

  Kommentar by Thomas — 28. marts 2010 @ 17:48

 8. Tak for advarslen, så jeg ikke spilder penge på sådan en knald-i-låget roman!
  Det så ærgeligt, at sætte sig forventningsfuld tilrette for at nyde en god spændings roman, men hvis det så viser sig, at bogen er politisk korrekt skrevet og virkeligheden bliver vendt på hoved, ja så ender det med,at man sidder hovedrystende og små grinende tilbage, med en bog i hånden, som efter 30 siders læsning bliver lagt i brændeovnen, så den ikke kommer til at skuffe andre læseheste.

  Kommentar by li — 28. marts 2010 @ 18:44

 9. Denne nytænkende og revolutionerende forfatter – hvor får han det dog fra? – er selvfølgelig også blevet anmeldt – ikke til politiet, men i Samarbejds-Politiken af en hr. A. Bodelsen.:

  Sankthansaften står en gruppe unge og venter på at blive lukket ind på et københavnsk diskotek. Blandt dem fire drenge med indvandrerbaggrund og nyerhvervede danske studenterhuer. Men dørmanden er en edderspændt racist. Fem gange lover han de fire, at de kommer ind om et kvarter. Så forkynder han med et grin, at de slipper aldrig ind. Den bedst begavede af de fire unge, Zaki, nikker dørmanden en skalle og går derpå tilsyneladende bare sin vej. Hvorefter et slagsmål udvikler sig mellem Zakis venner og dørmanden. En af vennerne har desværre taget en kniv med i byen. Den falder dørmanden ned i og dør.…[…]… romanen vælger en retfærdighedstørstende journalist som detektiv… […]…Statsministeren er en trind fadølsdrikker, som prøver at komme fri af sin forgængers skygge…”

  En så sprudlende påhitsomhed og ukonventionel tankegang hos en journalist fra Samarbejds-Politiken må jo slå enhver dansker med forbavslese og beundring. Cavling-prisen er allerede hjemme og mon ikke filmatiseringen er i gang, så dette stykke verdenslitteratur kan bringes i en DDR-serie hver søndag aften det næste års tid?

  Kommentar by Skjoldungen — 28. marts 2010 @ 20:16

 10. Olav Hergel har arbejdet med indvandrerstoffet i 10-20 år som journalist. Han har fået alle kendsgerninger serveret. Men han transformerer kendsgerningerne og verden inde i sit hovede, så de passer til hans teori om verden. Ligesom Jelved. Livet trænger ikke ind til dem.

  Jeg så iøvrigt i aftes på TV2 Lorry Dan Tsernia interviewe Pia Kjærsgaard. Det lykkedes ham at vise deres klip fra Malmø om forfølgelser og fordrivelser af jøder og bøsser uden at nævne gerningsmændene ved navn. De var bare “marginaliserede”.

  Men så havde DS den utrolige frækhed at drage en parallel fra forfølgelsen af bøsser i Malmø til bl.a. Dansk Folkepartis modstand mod de homoseksuelles krav om egentlige kirkelige ægtevielser. PKs reaktion var næsten for pæn.
  Dan Tsernia er også en person, som ikke lader virkeligheden trænge ind. Han burde vide, at hvis indvandringen fortsatte i Danmark som i Malmø, ville det en dag være ham eller hans børn, der skulle pakke kufferten. Det bedste værn mod den udvikling er netop Dansk Folkeparti. Og alligevel vælger han at angribe dem!

  Kommentar by Gunnar Biering — 29. marts 2010 @ 08:40

 11. Gør dig ingen bekymring Kim, det makværk af en bog er glemt hurtigere end den er anmeldt – men @ 9 “Skjolsungen” kan ha ret i risikoen for en licensfinanseret, død-dræbende-kedsommelig serie i DDR.

  Kommentar by Bodil — 29. marts 2010 @ 08:45

 12. Fuldtændigt forudsigligt, at Olav Hergel ville have et sådant plot i en roman. Men han har alligevel fået masser af taletid i medierne i anledning af sin bog.

  Kommentar by JensH — 29. marts 2010 @ 09:00

 13. Det er faktisk lidt sjovt, at Kim Møller bruger Helle Broberg Nielsens anmeldelse af Olav Hergels bog til et blogindlæg.

  Samme Helle var ellers ikke ligefrem i kridthuset hos KM og kommentatorerne sidst, hun figurerede i Uriasposten:

  http://www.uriasposten.net/?p=6873#comments

  Kommentar by Holm — 29. marts 2010 @ 09:16

 14. Hvad nu hvis? Samarbejds-Politiken af en hr. B. Adelsen, havde skrevet om en utopisk roman.:
  “Sankthansaften står en gruppe unge og venter på at blive lukket ind på et københavnsk diskotek. Blandt dem fire muslimske piger med indvandrerbaggrund klædt på til fest og narrestreger i korte kjoler, smarte sko med stilethæle og nyerhvervede danske studenterhuer. Men dørmanden er blevet lidt for varm på dem og vil gerne snakke mere med dem, nu han har chanchen. Fem gange lover han de fire, at de kommer ind om et kvarter. Så forkynder han med et grin, at de havde været ’skidesøde’ at tale med og han håber på at se dem igen. “Opfør jer nu pænt, derinde!” formaner han, da han lukker dem ind. Den kønneste af de fire piger, Zaki, sender ham et drømmende blik med de smukke, mørke øjne og giver ham et smækkys. Så forsvinder de leende ind i diskotekets halvmørke. Nu synes dørmanden det er lettere at stå ude i kulden og blive beskyldt for alt muligt af de hel- og halvfulde, der hele tiden vil frem i køen. Selv dårlig og nedladende omtale i en roman på stylter af en talentløs wanna-be forfatter ville rage ham en papand.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 29. marts 2010 @ 11:01

 15. Said al faden, satanisten og Olav Hærge.
  Jo Politiken går en super fremtid i møde.

  Kommentar by pk — 29. marts 2010 @ 11:06

 16. Hej,

  Hvis I ønsker at læse en bog der anskuer
  virkeligheden fra et radikalt anderledes
  synspunkt end Olav Hergels bog, så kast
  et blik på dette link:

  http://www.bod.dk/index.php?id=465&objk_id=321838

  Bogens titel er “Danmarks nye klæder”

  Skamløs reklame, men hvad :-)

  Kommentar by R Michael — 29. marts 2010 @ 11:29

 17. Hej igen,

  Jeg burde have sagt at Hodja har lidt mere
  information om bogen.

  http://hodja.wordpress.com/?s=danmarks+nye+kl%C3%A6der

  Kommentar by R Michael — 29. marts 2010 @ 12:03

 18. Bruges ordet “neokonservativ” virkelig om KWH? Tænk både at få etiketten fundamentalistisk og neokonservativ hæftet på sig. Men i det kulturradikale parnas glider alle fjenderne tilsyneladende sammen, selv om neokonservatisme, fundamentalisme og luthersk konservatisme ikke har en hujende fis med hinanden at gøre.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 29. marts 2010 @ 12:07

 19. Den er jo et kik ind i den venstreorienterede “hjerne”, hvordan den mener at verden ser ud hvis man blot ikke beskrev den så grimt eller vil se ud når SSF tager over.

  Kommentar by FriKapitalist — 29. marts 2010 @ 12:44

 20. >16.R Michael. No problem – godt initiv! Jeg prøvede, at bestille din bog, men der gik kuk i processen – prøver igen senere – er spændt på at læse den. (se i øvrigt Jacob Levinsen i JP idag. ‘Det borgerlige smil’ om Olav Hergels bog. Jeg kan komme i tanke om flere forfattere i DK og resten af verden, der ikke er venstreorienterede socialister. Bl.a forfatteren til en af de bedste danske romaner, jeg har læst i de sidste 25 år – den om en mordintrige på et center mod tortur, Burroughs, Faulkner, Henry Miller og verdensmesteren, der stod for den moderne romans gennembrud, Celinè, og mange flere).

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 29. marts 2010 @ 17:25

 21. -> Skjoldungen #9: “Den falder dørmanden ned i og dør.…”

  Good one, det er jo det, der lissom sker, mennesker falder ned i muslimers knive og dør. Subjektet forsvundet, mennesker og dørmænd dør, fordi de er kluntede.

  Lige dér har Hergel vel fat i noget rigtigt: Det er aldrig-aldrig-aldrig islamiske indvandrere, der er skyld i noget, næ, det er vi andre idioter.

  Hergel, skriv noget mere svært tragikomisk, kan næsten ikke vente.

  Kommentar by hp — 30. marts 2010 @ 15:35

 22. >9 og 21. Ja, det er urkomisk med muslimers drab, voldtægter og overfald, der skyldes hændelige uheld kombineret med danskernes fordomsfulde indstilling til fremmede. En helt ny victimilogi, som sikkert vil vinde frem? Som modgift mod Olav Hergels nye roman og alt det den står for, er her et citat fra en forfatter, der er et godt stykke til højre ihvertfald for undertegnede: “Elektriske voldsstorme fejer over planeten – Desparat position og fordel bevares lige akkurat – Sammen med en hel civilisation og herskende klasse falder regeringer ned i gader af total frygt – Ledere drejer op for billedstråler for at oversvømme verden med kopier – Fejet væk af kontrabillede – “Ord falder – Foto falder – Gader ledet af spilleautomater.”

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 31. marts 2010 @ 09:38

 23. Al omtale er god omtale.

  Kommentar by Ulla Lauridsen — 31. marts 2010 @ 23:00

 24. LATTERLIGT
  SYGT

  Kommentar by Anonym — 1. april 2010 @ 19:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper