9. september 2004

DR forsøger at sælge Flindt Pedersens propaganda

Dødstallet for amerikanske soldater i Irak oversteg forleden 1000, og samtlige danske medier, med oppositionskanalerne i spidsen har betonet det de betragter som værende store tabstal. Antal døde amerikanske soldater siden krigens start er (på trods af den intense mediedækning) stadig under 1,8 om dagen, hvad krigsmodstanderne før krigen uden tvivl ville have betragtet som urealistisk scenario. USA har en befolkning på 293 mio., godt 54 gange flere end Danmark og dødstallet svarer til at der i Danmark ved krigsindsats døde 0,033 pr. dag – eller blot 1 soldat om måneden. Det kræver sine medier at problematisere dette, men forsøget bliver gjort.

En af måderne er at ligestille islamistiske terroristers liv med irakiske regeringsstyrker og koalitionssoldater. Fra DR Online idag: 03.28 Igen amerikanske angreb på Falluja, 08.28 17 dræbt ved angreb i Nordirak og mon ikke der er basis for mere ‘nyt’ fra Irak senere i dag.

Man kan også vælge at opblæse problemet ved at fokusere på enkelttilfælde – såsom Jørgen Flindt Pedersens seneste produktion En familie i krig, der naturligvis får massiv omtale. I P1 Eftermiddag fik han snakket lidt om Hitler og Bush, mens hans film i i DRs nye Nyhedsmagasinet først blev beskrevet som en dokumentar, hvorefter han gav en meget Flindt’sk virkelighedsfortolkning på det groteske spørgsmål: Hvorfor taler vi ikke mere om ofrene? – Jeg citerer:

“I USA er det meget de fattige, det er minoriteterne, som ikke kan klare sig på anden måde, som går ind i militæret for at få en eller andet erhverv eller form for uddannelse.” [En af Moores myter som flere har aflivet – eks. Lars Hvidberg]

Det lød jo til forveksling som Michael Moore, og så fik Nyhedsmagasinet lejlighed til at vise lidt fra Fahrenheit 9/11 og dens “holdningsmættede journalistik”.. host. Slutteligt afviste Flindt’en at han var en Moore. Det har han ret i. Men Flindt Pedersen er såmen slem nok.

Oploadet Kl. 14:02 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper