14. april 2010

Emancipationen fortsætter…

Sjov klumme af Peter Kurrild-Klitgaard i mandagens Berlingske Tidende.

(Ingenting)
Vi tænker her på, at venstrefløjen nu vil gøre det juridisk muligt for såkaldt transkønnede at tage sig et fornavn, selv når disse ikke har gennemført en kønsskifteoperation. Konkret handler det om en Jørgen, der fra naturen er udstyret som en Jørgen, men føler sig som en Irene og ikke bare vil kaldes dette eller hedde det til mellemnavn, men mener at have en menneskeret til alene at skulle kunne identificere sig som Irene, også når der skal forevises pas eller sygesikringsbevis.

SFs ligestillingsordfører Kamal Qureshi (der, som læserne og politiet ved, selv har kaldt sig Oliver) mener, at det, at mænd skal have et mandenavn og kvinder et kvindenavn, »er et meget voldsomt krav at stille«.

Hos Groft sagt er den personlige frihed populær, og hvis man allerede har ladet Christopher være Christophpher, hvorfor så ikke lade en mand være Irene? Faktisk bør oppositionen logisk tage kampen videre. Er det ikke diskriminerende, at danskere tvinges til at have fornavne og efternavne? F.eks. kunne forfatteren med kunstnernavnet Bo Hr. Hansen jo passende bare være »Hr. Hansen« eller sågar slet og ret »Hansen«. Man kunne også gøre livet lettere for alskens TV-kendisser, som alle alligevel kender ved fornavn, men som i hverdagen på tyrannisk vis tvinges til at slæbe rundt med efternavn. Den ultimative frigørelse fra både biologi og fortid må vel være slet ikke at have hverken fornavn eller efternavn, således at man hedder og er … ingenting.

Oploadet Kl. 16:28 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/13717/trackback

12 Comments »

 1. Ma point til Peter Kurrild-Klitgaard for at have opdaget disse nye uretfædigheder og jeg tror også han er enig med mig i, at Jørgen/Irene – uanset om han/hun får skåret den af – skal have ret til at adoptere og til kirkelig vielse – evt med sig selv? (Brudgommen evt.som præparat i et glas med formalin)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 14. april 2010 @ 17:21

 2. Det er virkelig nogle vigtige sager SF bringer frem i lyset. Man fatter jo ikke den ondskab samfundet udviser overfor Jørgen. Mon han kan få lov at kalde sig mattias tesfaye?

  Kommentar by Nielsen — 14. april 2010 @ 17:56

 3. Han kunne hedde HUNSE.
  Hun kunne hedde HANSE.
  Se, det er da nemt og ligetil..

  Kommentar by pk — 14. april 2010 @ 19:01

 4. Når kønskvoteringen engang kommer – på hvilken side tæller så Jørgen/Irene?

  Kommentar by hestetyv — 14. april 2010 @ 20:38

 5. Jeg forstår slet ikke hvorfor staten blander sig i navnene. Enhver burde selv kunne bestemme hvad de gerne vil hedde, og Hvis Bo Hansen gerne vil hedde Trine eller Hansen, hvorfor skal han så ikke kunne det?

  Jeg ser heller ingen hindring for slet ikke at hedde noget. Man kan i så tilfælde godt få lidt svært ved at præsentere sig på traditionel vis, men det er vel vedkommendes eget problem.

  Kommentar by Holme — 14. april 2010 @ 21:46

 6. Man kunne også lade sig inspirere af Sovjet (“Hospital nr. 3”, “Skole nr. 7” osv.) og simpelthen give folk id-numre i stedet for navne. CPR-numre kan ikke bruges, da de som bekendt er kønsbestemte og dermed er et led i konformseksualitetens undertrykkelse.

  I øvrigt: Hvad med folk, der føler sig som *både* mænd og kvinder? Skal de have et CPR-nummer, der hverken ender på et ulige eller et lige tal, eller både og?

  Kommentar by Thomas — 15. april 2010 @ 09:01

 7. …det er selvfølgelig en umulighed, men matematikkens og naturens love kan vel ikke stå over menneskerettighederne? Vi må forlange handling fra den relevante minister.

  Kommentar by Borger nr. 3.456.319 (tidl. Thomas) — 15. april 2010 @ 09:05

 8. Vi trænger virkeligt til en bestialk og grusom krig, hvor børnelig flyder i gaderne og sindssyge mennesker sprætter hinanden og alle andre op.. nåh, nej det andet har vi allerede…

  Når bøssevielse og køn-navneskifte er vigtige emner, så er det tegn på den frigørelses-sindssyge som venstrefløjen, med pædagogerne i spidsen, er så dygtige til. Tænk noget CRAP at gå op i.

  De vil frigøre sig fra alt jordisk og alt hvad der kan fastholde dem i virkeligheden. Biologi, status, ansvar.

  De flygter fra frygten for islam. Det er sådan terror virker. Ubevidst.

  I virkeligheden er deres superfrigørelse, et stigende behov for at forsvinde. I virkelighedens verden betyder det at dø.

  Det er det samme ønske al narkomani i sin ultimative form, har. Selvmordet.

  Og he he.. døden skal de få.. krigen er under opbygning og det vil da være en dejlig ting, midt i al hæsligheden, at hjælpe et par pædagoger og SFere over på den anden side…

  Kommentar by Kabeludlæggeren — 15. april 2010 @ 09:52

 9. Hvorfor ikke blot vælge et “tvekønnet” fornavn?

  Kommentar by FriKapitalist — 15. april 2010 @ 10:18

 10. Kvinder lever i nuet med deres sociale konstruktioner. Mænd lever i fortiden og fremtiden med deres naturvidenskab. Klummen illustrerer feminiseringen af vesten, som bliver vores undergang.

  Kommentar by Kimpo — 15. april 2010 @ 10:21

 11. Hvorfor kan man ikke bare selv vælge hvad man nu vil. I dag vil jeg hedde Peter og i morgen Petrea, eller måske Kaj. Hvorfor må jeg godt hedde Mogens, men ikke Mågen? Mågerne fly’r, og det gør jeg også snart fra dette vanvid.
  Danmark var engang et godt land og vi var med rette stolte af vores sygehuse, industrier, og uddannelsessystem. I dag er hele l… kørt rabundus af en flok visionsløse undermålere, der har forvandlet befolkningen til en flok klynkere, der ikke kan noget som helst uden mindst 2 pædagoger i hver hånd, og en krisepsykolog på stand-by.

  Sic transit gloria mundi. Godnat, sidste mand lukker og slukker.

  Kommentar by PeterK — 17. april 2010 @ 22:59

 12. Hvis det er så vigtigt for SF’eren at kønnet ikke skal være synligt i navne, hvorfor var det så så vigtigt for ham at have mande klovnedragt på til fest hos dronningen?

  SF er sjov. Måske ikke bevidst. Men sjov er SF.

  Kommentar by Liva — 18. april 2010 @ 09:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper