18. april 2010

Neo-socialist fra Enhedslisten i P1 om fast arbejde: “Det er totalitært, det er fascistoidt…”

Hvor man for tyve år siden kunne gøre arbejdsløshed til en karriere, så er det umuligt i dag. Det behager selvfølgelig ikke alle, men det er sjældent det formuleres så bastant, som Peter Andreas Ebbesen gjorde i P1 Formiddag, onsdag i sidste uge. Ebbesen var ved kommunevalget i 2005 opstillet i Århus for Enhedslisten – arbejderklassen, så at sige.

 • 7/4-10 P1 Formiddag – Ingen passiv forsørgelse (51 min; 32 min og frem).
 • Delvis transkription af den del af programmet som inkluderede opkaldet fra Peter Andreas Ebbesen.

  Mette Frederiksen: … men det er også vigtigt, at hvis man kan arbejde, så skal man selvfølgelig gøre det. Det er jo sådan hele præmiss’en for at resten af samfundet fungerer, at vi går på arbejde, tjener vores penge, betaler vores skat.

  Poul Friis: Det lyder næsten religiøst.

  Mette Frederiksen: – Religiøst? Det er da bare godt solidt dansk, du.

  Poul Friis: I sit ansigts sved, skal du tjene din løn. Altså det er snuden ned i sporet her, og så bare komme i gang.

  Mette Frederiksen: Jamen, for Søren, Poul, hvordan skulle vi få Danmark til at fungere, hvis ikke vi alle sammen havde lyst til at gå på arbejde og tjene penge. Det kan jo ikke lade sig gøre. Det er jo også derfor, det er utroligt vigtigt, at vi har et privat erhvervsliv, der har nogle ordentlige betingelser, så vi har virksomheder i Danmark. Men…

  Poul Friis: Det spørgsmål, det har jeg tænkt mig at stille videre til Peter Andreas Ebbesen, der har ringet, fordi han er nemlig ikke helt sikker på, at du har ret. Vel Peter?

  Peter Andreas Ebbesen, P1-lytter: Nej, det har jeg faktisk ikke. Og du var inde på det, det er også en baggrund i en meget, skal vi sige – kristen arbejdsmoral, nyttemoral, og det er jo altså der, hele problemet jo det egentligt også er. Fordi der er sgu mange mennesker for hvem det at have et lønarbejde, ikke nødvendigvis er meningen med livet. Det er faktisk en forbandelse, hvis det er sådan de skal arbejde. Og jeg tror nemlig også, at det hænger sammen med den der kristen nyttemoral, ikke-demokratiske ting som stadigvæk hænger fast i store dele af Danmark. At i dit ansigts sved skal du avle dine børn, avle dit brød og så videre. Men altså, det er jo fuldstændigt vanvittigt, at man for at retfærdiggøre sin eksistens som menneske, skal man underkaste sig nogle ting, og det være sig noget arbejde, eller sådan noget, som er godkendt af nogle bureaukrater, nogle økonomer eller nogle andre fidusmagere. Det er den eneste måde, at du kan sikre, at folk de har et værdigt liv, det er ved at sikre dem en eksistens, og den eksistens hænger ikke nødvendigvis sammen med arbejde.

  Poul Friis, P1-vært:: – Ja, det gør den jo. Vi taler om pligt og ret. Hvis du vil have noget, må du give noget.

  Peter Andreas Ebbesen: Ja, man giver også noget, men det her, det er jo faktisk blot det gode gamle system, man har jo det der system – den tænkning, som infiltrerer den kristne verden, inklusiv Sovjetunionen, det er jo, at man er nødt til at være tilknyttet et eller andet system for at retfærdiggøre sin eksistens. Jeg tror alle vil arbejde mere eller mindre, hvis de er sikret en eksistens – men det der, det er et tvangssystem, Mette Frederiksen snakker om. Det er totalitært, det er fascistoidt, som jeg synes er uværdig, og socialakrobater har lavet det nummer siden de hentede Karen Jespersen ind, at de har behandlet folk på kontanthjælp på fuldstændig uværdig måde, og mistænkeliggjort dem i en grad der er uhyrlig.

  Poul Friis: – Det er tilfældigt.

  Peter Andreas Ebbesen: Nej, det er ikke tilfældigt. Lad mig snakke færdig. Jeg har kammerater som modtager kontanthjælp og er for eksempel borgere på pension, og de bliver behandlet som lort, fordi de bliver mistænkeliggjort, fordi de ikke vil underkaste sig det der arbejdslort.

  Poul Friis: – Godt, Mette Frederiksen.

  Mette Frederiksen: Ja, nu blev der sagt mange knubrede ord her. Altså, jeg mistænkeliggør ikke nogensomhelst på kontanthjælp.

  Peter Andreas Ebbesen: – Nej, men det gør staten af sagsbehandleren, for det har de fået besked på.

  Mette Frederiksen: Nej, det er der ingen sagsbehandler, forhåbentligt, der har fået besked på.

  Peter Andreas Ebbesen: Socialrådgiveren vil ofte være interesseret i at folk er ude i et system, hvor de skal retfærdiggøre sin eksistens. For det lever de af.

  Poul Friis: Altså, vi er enige om, at der ikke er nogen nøjagtig balance i magtforholdene imellem, og det er jo klart – sådan er det. Kom videre, Mette.

  Mette Frederiksen: Må jeg ikke lige have lov at svare. Jeg synes ikke det der er vigtigt, er hvad for nogle systemer der bliver bygget op, men jeg synes det er vigtigt, at alle deltager, og derfor må jeg også sige, at jeg er uenig med dig i, at det ikke er vigtigt at have et arbejde. Altså jeg påstår ikke, at (afbrydes).

  Peter Andreas Ebbesen: – Det er en forbandelse at have et arbejde!

  Mette Frederiksen: Nej, jeg mener ikke det er en forbandelse. Det er jeg simpelthen ikke enig med dig i.

  Peter Andreas Ebbesen: – Har vi ikke religionsfrihed i det her land? Skal man underlægge sig kristen moral?

  Poul Friis: Jov, nu skal vi lige høre Mette Frederiksen.

  Mette Frederiksen: Jeg tror det er meget forskelligt, hvordan folk har det med deres arbejde. Der er nogle der lever i og med deres arbejde døgnets 24 timer, og så er der nogle der har det sådan med deres arbejde, at de møder ind om morgenen og går hjem om eftermiddagen, og så er det de i virkeligheden glæder sig til, for eksempel at være sammen med familien og udfolde sine interesser (afbrydes). Den variation skal der være plads til, men jeg tror det er vigtigt, at vi holder fast i at alle mennesker bidrager til samfundet, og at en af de måder man skal bidrage på, det er selvfølgelig ved, at have et arbejde, passe det og betale sin skat, for ellers kan vi simpelthen ikke få det her samfund til at fungere.

  Poul Friis: – Men kan du ikke følge, at der er nogle mennesker som for eksempel Peter Andreas Ebbesen her, som har nogle andre prioriteter end du har, og dem skal der også være plads til i det her samfund.

  Mette Frederiksen: Ja, og nej. Jeg synes man skal prioritere sit liv, som man gerne vil det, men vi er omvendt også et fællesskab der skal fungere, og alle skal bidrage til det fællesskab. Det kan jo ikke nytte noget, at dem der går på arbejde i dag, for eksempel – hvis nu der er en der siger, at jeg hellere bare vil sidde og spille guitar hele mit liv (afbrydes).

  Poul Friis: – Det er da også at bidrage til samfundet. Det kan det da være i hvert fald. Det er da rart at høre på.

  Mette Frederiksen: Det er fantastisk at folk spiller guitar, men det kan bare ikke nytte noget at andre skal gå på arbejde for at der er nogle der kan sidde og spille guitar hele dagen. Altså, alle må jo bidrage. Og jeg synes det er fantastisk (afbrydes).

  Peter Andreas Ebbesen: – Den holder ikke. Den holder ikke den der, fordi vi betaler jo også for eksempel for at der er nogle der får sære ideer i Socialdemokratiet og på Christiansborg. I laver også hvad I har lyst til. Du laver også hvad du har lyst til.

  Mette Frederiksen: Det gode er, at du bare kan lade være med at stemme på os, hvis man ikke er enig med os i det. Det er det gode.

  Poul Friis: Det er jo den der (afbrydes).

  Peter Andreas Ebbesen: – Det er jo systemet. Det er jo at den eneste frihed du har, er friheden til at arbejde, ikke.

  Mette Frederiksen: Jov, men altså, alle skal jo bidrage. Det kan jo ikke nytte noget man melder sig ud af fællesskabet.

  Peter Andreas Ebbesen: Alle har… vi har et folk. Vi har et land, og vi har et politisk system, og vi kan ikke have noget parallelsamfund. Det er det I hele tiden prædiker om, for fanden. Hvad er det for noget lort vi er ude i – lad os dog for guds skyld få en vis sanktioneret indkomst til alle borgere, og så lad dem da leve et ordentligt liv. Så kan de da tage et arbejde ved siden af, hvis de skal bruge flere penge. Hvad er det for noget lort?

  Poul Friis: – Peter (afbrydes).

  Peter Andreas Ebbesen: – Jeg synes du skulle skamme dig, når du kommer med sådan nogle forslag.

  Poul Friis: Jeg kan høre du er rigtig vred Peter, jeg håber du har fået luft i hvert fald. Tusind tak, for at du ringede Peter Andreasen.

  (Rune Engelbreth, 7/4-10: Er Mette Frederiksen socialpolitikkens nye Karen Jespersen?)

  Oploadet Kl. 17:36 af Kim Møller — Direkte link45 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/13780/trackback

  45 Comments »

  1. Ja helt enig med Peter Andreas, hvorfor skal vi have et parallelsamfund? Tag alle dem der gerne vil nyde uden at yde, og flyt dem ud til deres eget samfund. Evt. på Lolland.

   Kommentar by p.a. — 18. april 2010 @ 17:58

  2. Fast arbejde er kapitalistisk, ikke fascistoidt. Manden kan med fordel læse lidt om historier og politiske ideologier.

   Kommentar by Henrik R Clausen — 18. april 2010 @ 18:01

  3. Man ved snart ikke hvad man skal tænke om Peter Andreas Ebbesens synspunkter. Det er vel skattesystemet, som “producerer” sådanne mennesker. Hvis vi levede i et frit samfund, kunne han jo sådan set lade være med at arbejde alt han lyster. Det ville jo være ham selv som skulle betale.

   Kommentar by Nielsen — 18. april 2010 @ 18:04

  4. Hold da helt kæ..

   Hvordan slipper den slags folk gennem telefonkøen, og hvordan mon DR har evalueret efter programmet.

   Flot arbejde at du gider/kan holde ud at følge med i vrøvlet.

   Kommentar by Superman — 18. april 2010 @ 18:05

  5. Hvad er det for noget lort vi er ude i – lad os dog for guds skyld få en vis sanktioneret indkomst til alle borgere, og så lad dem da leve et ordentligt liv. Så kan de da tage et arbejde ved siden af, hvis de skal bruge flere penge.

   Lad os tage den en gang til, og langsomt:

   Altså, vi vil alle kunne være fri for at arbejde, og få penge alligevel?

   De penge ville meget hurtigt blive værdiløse, når man ikke kan få nogen til at arbejde for dem…

   Kommentar by Henrik R Clausen — 18. april 2010 @ 18:10

  6. @ Henrik

   Manden er kunstner – ifølge ham selv.

   Så i bund og grund er han vel blot på linie med AnneGrethe Bjarup Riis. Hun foreslog jo faktisk det samme for nyligt; “Giv mig penge for at lave det jeg synes er sjovt – så kan I andre køre busserne, malke køerne og lave en lækker sandwich til mig.”

   Hun taler i et lidt pænere sprog, men indholdet er identisk. Det er en trend blandt solidaritets-forkæmperne.

   Kommentar by Superman — 18. april 2010 @ 18:15

  7. Og hvis man skal kommentere på Rune Engelbrecht Larsen, må konklusionen nok være, at han er uden for pædagogisk rækkevidde, som de fleste der lægger ord til politikens vrøvlerier. Hver gang, jeg opdager et link henviser til Politiken, bliver jeg skuffet, for der må da være andre medier, med samme historie. De radikale dhimmier er ikke værd at bruge sin læsetid på. De er ganske simpelt FOR dumme, fra Seidenfaden til Jelved/Khader og alle der imellem.

   Kommentar by Nielsen — 18. april 2010 @ 18:21

  8. Peter Ebbesen føler tydeligvis en hel masse, men han tænker overhoved ikke over konsekvenserne af sine synspunkter.
   Værdier er ikke noget som magisk kommer dalende ned fra himlen. For hver person der modtager overførselsindkomst er der mindst én anden person som arbejder og tjener de penge som modtageren lever af. Hvis arbejde er en forbandelse, hvorfor skal nogen mennesker så arbejde ekstra meget for at andre kan slippe? Er det ikke det man normalt kalder slaveri? Er Ebbesen virkelig tilhænger af slaveri?

   Kommentar by Holme — 18. april 2010 @ 18:37

  9. I øvrigt så er Mette Frederiksens “alle skal jo bidrage”-mentalitet kun svagt bedre end Ebbesens.
   Hvis man ikke ønsker at bidrage, så skal man da ikke tvinges til det. Mette Frederiksen skal ikke komme og insistere på “bidrag” hvis man ønsker at passe sig selv, leve af hjemmedyrkede kartofler og ellers spille guitar resten af dagen.

   Kommentar by Holme — 18. april 2010 @ 18:43

  10. Lige nu kan man på DDr’s nyheder læse at en eller anden klam tyrk “forer valget i n o r d cc y p e r n …
   Det lader til at bæsterne har arbejdet sig så langt ind i “danmarks radio” at de har kunnet lempe “Nordcypern” ind
   Føj for satan hvor føjeligt.

   Kommentar by Nielsen — 18. april 2010 @ 18:55

  11. Hold da op, var ved at tabe underkæben ned til underboen, da jeg læste transkriptionen: Mette Frederiksen udtaler sund fornuft.
   ‘Skrigeskinken’ er blevet klogere.

   Så står verden da ikke længere.

   Men ret skal være ret: Mette Frederiksen er åbenbart blevet klogere, og det sker jo heldigvis for de fleste, når de bliver ældre.

   Mht. ensomhedsguitaristen kan jeg dog have mine tvivl, men dét parti er jo også et forsvindende mindretal, som man ikke behøver at tænke dybere over.

   Kommentar by hp — 18. april 2010 @ 19:00

  12. Man er godt nok langt ude, hvis man kan få Mette Frederiksen til at fremstå som borgerlig!

   Men borgerløn? Har han overvejet at søge job hos det offentlige, hehe.

   Kommentar by Kenny Starfighter — 18. april 2010 @ 19:02

  13. Manden er kunstner – ifølge ham selv.

   Ifølge mig er han kunstner, hvis han kan leve af at sælge sine værker på markedsvilkår.

   Kommentar by Henrik R Clausen — 18. april 2010 @ 19:05

  14. @12
   netop

   Kommentar by Nielsen — 18. april 2010 @ 19:09

  15. Møller, det der 70-80’billede, hvem er det nu, han er? Noget fra Dallas eller sådan?

   > 5: Anne Grethe Bjarup Riis er en sur ældre kvinde, der aldrig har formået at lave noget som helst. Måske ville det være bedst, at hun blev buschauffør, malkepige eller cafetjener? Så gjorde hun da noget fornuftigt.

   Foretrækker i øvrigt klart dygtige buschauffører, komælksproducenter og cafetjenere frem for Anne Grethe Bjarup Riis, der aldrig i sit liv har ydet det ringeste for samfundet.

   Kommentar by hp — 18. april 2010 @ 19:10

  16. Noget fra Dallas eller sådan?

   Lille Hus på Prærien?

   Kommentar by Henrik R Clausen — 18. april 2010 @ 19:21

  17. Man skal yde, før man kan nyde…. Så er den ikke længere!
   Eller kan man ikke lide lugten i bageriet, så kan man smutte. Deri ligger friheden.

   Kommentar by Pernille Bendixen — 18. april 2010 @ 19:33

  18. @ Kim Møller

   Peter Andreas Ebbesen er en semi/kvart-kendt Århus-kunstner.

   Kommentar by speedlink — 18. april 2010 @ 19:52

  19. @hp – #14

   http://www.uriasposten.net/?p=7063

   Kommentar by BE — 18. april 2010 @ 19:53

  20. @ Henrik R Clausen

   “Ifølge mig er han kunstner, hvis han kan leve af at sælge sine værker på markedsvilkår.”

   Dette er rent vrøvl. Om han kan sælge sine værker på markedsvilkår eller ej har intet at gøre med, hvorvidt han er kunstner.

   Denne indvending skal imidlertid ikke forstås derhen, at jeg er enig med Peter Andreas Ebbesen. Raske mennesker bør naturligvis bidrage aktivt til samfundet.

   Kommentar by speedlink — 18. april 2010 @ 19:57

  21. Peter Andreas Ebbesen kan sagtens lade være med at arbejde og sige nej til aktivering. Det er hans frie valg.

   Han får bare ingen penge fra det offentlige så.

   Kommentar by ølvom — 18. april 2010 @ 20:00

  22. En interessant detalje:

   Hvis Peter Andreas Ebbesen var muslimsk indvandrer, ville sagsbehandleren muligvis acceptere hans vrangvillighed overfor arbejde og måske endda tilkende ham en klækkelig pension. Da Peter Andreas Ebbesen er en hvid, endnu ikke alt for gammel, mand, har han sværere ved at slippe ud af aktiveringssaksen. Derfor er han så forbandet. Han skal endnu yde lidt eller i det mindste stå til regnskab for de offentlige ydelser, han modtager.

   Kommentar by ølvom — 18. april 2010 @ 20:06

  23. Peter Andreas Ebbesen kan godt regne med, at han kommer til at stå endnu mere til regnskab i fremtiden for de offentlige ydelser, han modtager. Det er den naturlige konsekvens af indvandringen og fragmenteringen af samfundet, som indvandringen har medført. Danskerne vil ikke længere hælde milliarder af kroner ud på offentlig forsørgelse af raske mennesker uden at få noget igen.

   Kommentar by ølvom — 18. april 2010 @ 20:09

  24. “Om han kan sælge sine værker på markedsvilkår eller ej har intet at gøre med, hvorvidt han er kunstner”.

   Hvad har så?

   Kommentar by Henrik — 18. april 2010 @ 20:12

  25. 14
   Anne Grethe Riis laver da noget, f. eks. har jeg set en TV-reklame, hvor hun bliver kørt rundt i en indkøbsvogn i et supermarked.
   I øvrigt så er arbejde jo hele fundamentet for velstand.
   Der hvor arbejdet er godt organiseret strømmer jo alverden til. Men det er måske hans pointe, at han vil stoppe indstrømningen af kulturfremmede, ved at få folk til at lade være med at gå på arbejde.

   Kommentar by Menig 442 — 18. april 2010 @ 20:21

  26. I øvrigt så er arbejde jo hele fundamentet for velstand.

   Ikke ifølge socialisterne. De tror, at penge er…

   Kommentar by Henrik R Clausen — 18. april 2010 @ 20:42

  27. Jeg gættede på, at Peter Andreas Ebbesen måtte være et meget ungt menneske. Men hvis det er ham her, så er han 50 år gammel:

   http://www.lauritz.com/Article/Article.aspx?LanguageId=1&article=1454
   http://www.peteraebbesen.dk/

   Kommentar by BE — 18. april 2010 @ 20:44

  28. Der ligger faktisk en række interessante billeder på hans hjemmeside.

   Men i virkeligheden drejer hans krav sig vel om, at han gerne vil på finansloven og modtage livsvarig kunststøtte ligesom alle de andre kulturelle blodsugere.

   Kommentar by Spinoza — 18. april 2010 @ 21:05

  29. @ Henrik
   Man kan være amatør-kunstner. En produkt bliver vel hverken mere mindre “kunstnerisk” at af blive solgt, ej heller afhænger producentens identitet som kunstner af hvorvidt han sælger noget.

   Kommentar by Holme — 18. april 2010 @ 21:11

  30. @Holme

   Så er han ikke kunstner, så er han blot en mand med en hobby.

   Kommentar by Pinar P — 18. april 2010 @ 21:19

  31. Festligt. Skal socialister arbejde???? :-D :-D

   Minder mig om musikeren Jan Toftlund. Han var ansat på et plejehjem, men sad ude på græsplænen og spillede guitar og lod kollegaerne om det grove.

   Solidaritet er flertalsbetegnelse for egoisme

   Kommentar by tavsen — 18. april 2010 @ 21:45

  32. Om han kan sælge sine værker på markedsvilkår eller ej har intet at gøre med, hvorvidt han er kunstner.

   Jo, for salg af værkerne udgør en offentlig afstemning om deres kunstneriske værdi. Hvis mange mener, at de har denne værdi – og viser det ved faktisk at lægge deres penge – vil jeg godt anerkende en kunstner, selvom jeg ikke personligt ville købe hans værker.

   Kommentar by Henrik R Clausen — 18. april 2010 @ 21:53

  33. Om noget er kunst eller er handler vel udelukkende om, at noget giver en subjektiv æstetisk oplevelse eller ej.
   Det absurde er, at man blander dette sammen med finansiering at det via andre folks penge (skatter).
   Luk kulturministeriet og lad kunsten leve på sine egne præmisser og evt. som hobbykunst, hvis den ikke kan finde andre veje. Hellere dette en elendig pamperkunst som man ser i dag!

   Kommentar by Spinoza — 18. april 2010 @ 22:44

  34. Jeg synes umiskendeligt jeg kan høre en underlig lyd mellem ordene, nemlig lyden af stoltheden over egen u-logik.

   Den minder simpelthen om islamisk argumentation. Som herrefolk behøver man ikke give logik. Man har overladt al tænkning til Allah. For den unge mands vedkommende, må det være guden: “Den tjallede nihilisme”, som venstrefløjen er så kendt for.

   Men det er så trist alt sammen. Det er udfaldet af narcissismen. Et så uhyrligt lavt selvværd, at der intet håb findes mere, om at deltage i samfundet eller tro på det eller føle samhørighed med det. Resultatet er en permanent tilstand af barnlig trods, som gerne slår ihjel, for livet er bare blevet en fatalistisk tegnefilm.

   Og så længe DR støtter op om denne “vanvids-ideologi” for altid at tækkes ungdommen, ja så ender disse med at tro på at det bare kan fortsætte.

   Det værste er, at med islam i ryggen, kan det faktisk lade sig gøre.

   Der er kun at gøre det at spærre disse mennesker inde i institutioner, hvor de med god pædagogik og sund kost, kan genopdrages/optrænes til at fungere i et samfund. Udenfor vil de brænde hele byen af, for at få opmærksomhed og omsorg. – eller døden.

   Udover det, er det interessant at se at Mette F, ikke tager stilling til det uhyrlige problem, at hendes kernevælgeres børn er ved at vende sig imod hende. Vanlig venstrefløjsk, så nægter hun bare at involvere sig, men gentager bare sig selv.

   Er der en begyndende konflikt mellem venstrefløjen og islam? Har man lov at håbe?

   Det mest groteske i det hele, er at vi arbejder fordi vi har lyst. Danskerne er et enormt arbejdsomt folk som knokler løs. Men det behøvede vi faktisk ikke.

   Hvis næsten alle var i arbejde i en eller anden grad og alle ville leve lidt nøjsomt og sundt, i stedet for en forbrugsfest af overforbrug, spild, misbrug og mode-forbrug, med et meget mindre bureaukrati og en større medmenneskelig omsorg og ansvar i kristen ånd, så behøvede hver eneste dansker kun at arbejde 2-3 timer om dagen, for at økonomien kunne køre rundt!

   Så effektive er vi faktisk, hvis vi gad være det.

   Mon ikke selv den unge mand kunne klare det?

   Jeg tror mest han er død-træt af socialdemokratiets nedladende bedrevidenhed og selvfedhed. Han er dødtræt af inkompetente kvindelige pædagoger, som aldrig selv stiller sig kritisk overfor det lort de laver. Han er et direkte resultat af pædagogisk overdosis, så at sige. Han har så meget lede ved socialdemokratiet, at han hellere vælger lystmordere som venner, bare for at få luft.

   Ligesom islam vender han logikken 180 og sætter sig selv i offerrollen og kalder alle andre nazister, selvom han netop selv repræsenterer nazismens tankesæt.

   Fred være med ham, der hvor han skal hen.

   Kommentar by Kabeludlæggeren — 19. april 2010 @ 00:25

  35. Alt andet lige eksisterer der en voldsom uoverensstemmelse mellem antallet at jobs og personer der søger jobs, andre jobs end det de har eller et job i det hele taget.

   Når der nu engang ikke er og ikke pludselig synes at opstå en situation hvor der er rigelige tilbud af jobs eller efterspørgsel af mennesker så alle har et job, kunne man forestille sig der blev lavet ordninger, der økonomisk materielt sikrer mennesker mod diverse uden overdrevet byrokrati, såfremt menneskene ikke er i erhverv.
   Gode forslag er velkomne.

   Kommentar by Peter Buch — 19. april 2010 @ 06:42

  36. Peter Ebbesen ville af det system han hyller, det kommunistiske, forlængst være endt i en Gulag lejr til genopdragelse – og når han efter nogle år blev lukket ud ville selv et lille arbejde til en beskeden løn være bedre end det helvede han havde været i.

   Han lider som de fleste af de muslimske drengebørn af forkælelse og selvhad, trods og lav selvværd overfor det omgivende samfund, som ikke finder hans type særlig interessant eller gider betale for hans overlevelse.

   Der er mindst 2 milliarder mennesker på den her klode, der hver dag går sulten i seng, hvis de da har en seng – går ud og gør dig nyttig Peter, find dig et liv.

   Vi er mange, rigtig mange, der er fanget i honningfælden, sidder fast i forbrugsfesten, men vi hader ikke hinanden af den grund eller giver samfundet skylden – vi har selv bagt kagen og har de politikere, vi fortjener.

   Kommentar by Bodil — 19. april 2010 @ 07:43

  37. Ham på billedet er Charles Ingalls. En rigtig mand. Ikke musse-macho, men bare naturligt maskulin, arbejdsom og med solid kristen moral. Ikke noget der interesserer tidens kvinder.

   Kommentar by Kimpo — 19. april 2010 @ 11:44

  38. Ham på billedet er Charles Ingalls.

   Det er nok en skuespiller – Charles Ingalls var årgang 1836 :)

   Hans barnebarn Rose Wilder Lane har også nået en vis berømmelse.

   Kommentar by Henrik R Clausen — 19. april 2010 @ 12:04

  39. Enig med 9.Holme, der skriver:”I øvrigt så er Mette Frederiksens “alle skal jo bidrage”-mentalitet kun svagt bedre end Ebbesens.” Det hele er vendt på hovedet i Mette Frederiksens hoved, mens det roterer i Peter Andreas Ebbesens og Poul Friis er som de fleste DR-medarbejdere ‘out to lunch’. Det er jo helt frivilligt, at bede om offentlig hjælp og hvis man ikke kan lide betingelserne for at få den, kan man jo bare lade være! Man må så leve af sine egne penge og hvis man ingen har, må man tjene nogle – hvor svært kan det være? Den som ingen penge har – han må gå med røven bar! Man kan så kalde sig kunstner og håbe på, at der er nogen, der kaster mønter i hatten.

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 19. april 2010 @ 12:19

  40. Jo mere socialistisk, desto mere asocial. Sådan jeg jeg altid oplevet socialister.

   Socialisme er :
   VI har en ko. Når vi skal dele udbyttet og holde fællesmøder om den, er det VORES ko; men når der skal muges ud i stalden er det DIN ko.

   Kommentar by Boo — 19. april 2010 @ 12:23

  41. “Det er den eneste måde, at du kan sikre, at folk de har et værdigt liv, det er ved at sikre dem en eksistens, og den eksistens hænger ikke nødvendigvis sammen med arbejde.”

   Hvordan er det lige præcis, at man kan eksistere uden selv at arbejde for sin føde (om nødvendigt i sidste instans ved at jage mamutten hver morgen ?)

   Kommentar by DaLi — 19. april 2010 @ 13:05

  42. #35. Så er det jo der samfundet bør indkassere arbejde for den bistandshjælp der bliver udbetalt! Dvs, der er altid noget der ikke bliver gjort, hvilket bistandsmodtagerne så , helt naturligt,skal udsendes for at udføre.

   Kommentar by PBr — 19. april 2010 @ 14:13

  43. @42
   Enig, Personligt har jeg aldrig forstået at der kan ligge affald på strandene her hvor jeg bor, når der findes folk på bistand?

   Kommentar by LWB — 19. april 2010 @ 19:54

  44. @ p.a jeg tror folk på Lolland bliver meget kede af det.

   Hvis arbejde er facistoidt ja så må jeg jo være facist.

   PAE syntes åbenbart at frihed også må være frihed til ikke at arbejde, alt andet er facisme. I så fald forbyder min frihedstrang mig at betale skat til PAEs underhold. Jeg har intet imod at PAE spiller guitar dagen lang, hvis han i øvrigt har sparet penge nok sammen til at kunne tillade sig den luksus, jeg agter ikke at være med til at betale for det.

   Kommentar by Andreas — 20. april 2010 @ 16:47

  45. @ 41 og 42

   Hørt.

   Kommentar by Andreas — 20. april 2010 @ 16:50

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper