26. september 2004

Mufti Shahid Mehdi: Utilslørede kvinder fortjener ikke respekt og er selv skyld i voldtægt

DR2s religionsdebat, Tal med Gud havde i tirsdags inviteret mufti Shahid Mehdi i studiet – og som så mange gange før når der kradses i overfladen på disse personager, så kommer der dybe ridser i lakken.

Kvinder som ikke tildækker sig, er beskidte, ødelægger samfundet og fortjener ikke bare disrespekt – men er selv skyld i eventuelle voldtægter. Sådanne holdninger er hørt før, men sjældent så henkastet som muftien her gjorde det. Hverken DR selv, Tv2, Ritzaus Bureau eller de danske dagblade med undtagelse af BT fandt det værd at skrive om. BT fik således en solohistorie, der til gengæld gav genlyd i politiske kredse fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti – og fik på denne måde den fokus sådanne uhyrligheder fortjener.

Udsendelsesrækken Tal med Gud er ikke online, men et brudstykke kan høre her – ligesom BTs interview med Shadhid Mehdi gentager det meste. Muftien føler sig naturligvis fejlciteret, hvad ikke nytter meget – når alt er båndet. Fra tirsdagens DR2 – transkriperet til lørdagens BT:

Værten Clement Kjærgaard: Hvad risikerer en kvinde ved ikke at gå med tørklæde?

Hun risikerer to ting. For det første adlyder hun ikke sin herre og skaber, som har beordret hende til at dække sig i Koranen.

Det står der to steder i Koranen. For det andet risikerer hun at ødelægge samfundet. Det rene samfund laver hun beskidt. Det er vigtigt, det er helt rent.

Vi kan se det i dagens TV og aviser. Al den kriminalitet, der sker imod kvinder er, fordi de ikke er tildækkede, og på grund af at man ikke har respekt for dem. Og kvinden har ikke noget respekt tilbage, når hun ikke er tildækket.
Vi muslimer har stor respekt for en kvinde. En kvinde har stor betydning. Jo mere værdifuld hun er, jo mere beskytter vi hende.

Erik Meier Carlsen sagde det meget præcist i onsdagens leder:

“Det er komplet umuligt at læse muftiens tale som andet end en retfærdiggørelse af seksuel vold mod ikke-tørklædebærende kvinder.”

Visse muslimske lærde fremstår i offentligheden som moderate, andre som rabiate. Noget siger mig at den eneste forskel er evnerne udi det danske sprog – samt evnen til at snakke uden om.

Oploadet Kl. 12:06 af Kim Møller — Direkte linkEn kommentar
Arkiveret under:

1 kommentar »

 1. Ja det muftien siger er til at føle på. Det er sagt rent ud. derfor også den massive fordømmelse fra hele folketinget.

  Problemet er mere den ukritiske tilgang mange har til de mange udenomsnakkende imamer. De siger i grunden langt hen af vejen det samme, men fordi de ikke siger det direkte, ja så er de nok ikke så slemme tænker mange.

  Man skal bare sætte sig ned en aften. Hvis man så har adgang til avisernes store database Infomedia, som jeg har, så søg på Fatih Alev, Abdul Wahid Petersen og Abu Laban. Du finder en gang udenomsnak af en anden verden.

  Retorikken er som regel noget i stil med at jeg hhenholder mig til hvad der står i koranen, så min mening er irrelevant.Hvad mener du selv om stening, om tørklæder og så videre spørger journalisterne imamerne. Svaret lyder lidt i stil med: Det er et typisk forkert spørgsmål fordi jeg er bundet af koranen som er Guds ord, så derfor er min mening ikke relevant.

  Læg også mærke til imamerne godt tør sige hvad de selv mener(selvfølgelig baseret på deres udlægning af koranen) når det ikke er noget der virker stødende på en vesterlænding. Så er det ikke noget med at henvise til koranen og sige det er irrelevant hvad man selv mener.

  Vi er så heldige at opfange nogle smuttere en gang i mellem, for smuttere vil komme, så længe man snakker udenom gang på gang.

  Det kræver virkelig øvelse at mene ting, og så få det til at lyde som om man ikke mener dem, men alligevel mener dem.

  Kommentar by Frank Nielsen — 26. september 2004 @ 12:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper