18. april 2010

RUC-forsker revser det kristne Danmark: “Og netop mødet på tværs af religioner er vigtigt…”

Der er to slags statistik. Der er den slags man slår op i årbøger, og den slags man opfinder til lejligheden. En Megafon-måling for TV2 og Politiken hører uden tvivl til sidstnævnte. Her citeret fra Politiken, der supplerer med en RUC-forsker – Etnisk danske forældre siger nej tak til muslimsk svigersøn.

Under halvdelen af alle danske forældre vil tillade deres børn at danne par med en muslim. Det viser en ny meningsmåling, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken. 39 procent af de adspurgte danske forældre vil ifølge undersøgelsen tillade deres børn at gifte sig med en muslim… Og hellere ikke kæresteri er forældrene glade for. 47 procent af de danske forældre vil acceptere at deres barn bliver kæreste med en muslim.

Blandt muslimske forældre er uviljen stort set den samme. Her tillader 45 procent kæresteri, mens 47 procent af de muslimske forældre vil tillade at deres barn siger ja til en ikke-muslimsk dansker.

[…]

»Der er blevet skabt et negativt billede af personer med muslimsk baggrund de seneste år, og der er blevet bygget en tyk mur mellem de to lejre«… Opdelingen mellem etniske danskere og muslimer spænder ben for integrationen.

»De negative diskurser indskrænker muligheden for mødet mellem de forskellige grupper. Og netop mødet på tværs af religioner er vigtigt, hvis vi skal have en optimal integration«, siger Rashmir Singla.

Mere.

 • 16/4-10 DR Online – Kun få ønsker en muslimsk svigersøn.
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/13831/trackback

  26 Comments »

  1. Selvføllgelig siger vi da nej til en muslimsk svigersøn.
   Vi siger nej til muslimer i det hele taget.
   Og det er den eneste holdning, som (forhåbentlig) kan bringe os ud af den utålelige politikerne siden 1950’erne har bragt os i.

   Kommentar by Nielsen — 18. april 2010 @ 14:23

  2. Politikens vinkling og valg af eksperter var nærmest komisk. Jeg tror dog godt de selv var klar over det, for udover lidt forside stof, så havde de ikke gjort noget stort nummer ud af det. To interviews med forældre, og så tre korte kommentarer.

   Men selve ekspert kommentarerne fra to RUC-folk er så forudsigelige at det gør ondt. Det handler naturligvis om “diskursen” og det er naturligvis danskerne der er hovedet problemet.
   Kritik af selve undersøgelsen, spørgsmålene osv, er der intet af.

   Kommentar by Superman — 18. april 2010 @ 14:24

  3. …den utålelige situation politikerne…

   Kommentar by Nielsen — 18. april 2010 @ 14:24

  4. Og man bliver fri for at skulle rejse ud og hente sine børnebørn, når de er blevet kidnappet og ført sydpå, fordi de er blevet for danske.

   Kommentar by Goofy — 18. april 2010 @ 14:54

  5. Jeg tvivler stærkt på at antallet af muslimer der tillader en ikke muslimsk svigersøn er så stor, faktisk vil jeg tror at 90-95% af muslimske forældre vil afvise ikke muslimer at gifte sig med datteren. Men dejligt at se at en ny undersøgelse, hvor endnu en forsker kan opfinde endnu en ting der kan gå galt for integrationen

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 18. april 2010 @ 15:03

  6. Enhver dansk mistro imod islam og muslimer, er et sundhedstegn anno Totusindeogti.

   Anti-sharia

   Kommentar by anti-sharia — 18. april 2010 @ 15:05

  7. @ Broholm

   Ja, det er naturligvis en fed løgn at halvdelen af muslimske forældre i danmark vil have det helt okay med at deres datter giftede sig med Poul, Lars eller Christian.
   Den slags undersøgelser er taknemmelige. Det er for det første fuldstændigt gratis uanset hvad man svarer, og for det andet svarer mange reelt på noget helt andet end de bliver spurgt om. Når man svarer på den slags spørgsmål sætter man det ind i en kontekts som man selv bestemmer, og den kunne jo let være at “givet at danskeren naturligvis konverterer til islam” – og så er det jo lettere at være tolerant. En anden mulighed er at de tænker på deres sønner. Og sønnes må jo gerne gifte sig en dansk pige. Men en datter, ja der er helt andre regler.
   Ligeledes tager undersøgelsen jo overhovedet ikke højde for at en ting er hvad forældrene ønsker, noget andet er deres faktiske betydning. At mange vil være kede af at deres børn finder en partner med en anden tro, er jo forståeligt nok. Men de færreste danske forældre har jo en tilsvarende kontrol med deres afkom, som den muslimske forældre har.

   OT: tjeck søndagskronikken i Politiken. Niels Krause Kjær har blogget om den hos berlingske.dk

   Kommentar by Superman — 18. april 2010 @ 15:12

  8. Når man ikke kan se, hvordan der er spurgt og hvem, så er den slags undersøgelser helt værdiløse.

   Kommentar by Nils — 18. april 2010 @ 15:35

  9. I hvor mange år har de efterhånden arbejdet på at få gang i det der “integration” ? Det virker som om, der hele tiden er nogen, der spænder ben for det.

   Kommentar by a-ha — 18. april 2010 @ 15:37

  10. Nu er giftermål jo betydeligt mere end bare et “møde”. Jeg tror de fleste danskere ville værge sig ved at få aktivt praktiserende teister med i familien, uanset hvilken religion de måtte tilhøre. Jeg ville i al fald.

   Kommentar by Holme — 18. april 2010 @ 15:48

  11. “Blandt muslimske forældre er uviljen stort set den samme.”

   Det er sådan noget vi-er-jo-lige-så-slemme-som-dem-journalistik. Kønsmoralen og seksualmoralen – og voldsparatheden med henblik på at opretholde “orden” – er ikke sammenlignelig.

   Kommentar by BE — 18. april 2010 @ 15:49

  12. “Der er blevet skabt et negativt billed af personer med
   muslimsk baggrund de seneste år”.
   Er det ikke bare smukt, er det bare så Politiken?
   Nu har muhammedanerne opført sig som en gruppe sindsyde psykopater
   og voldsmænd. Døgnet rundt og med forfærdelig konsekvens for de danske ofre.
   Skal vi råbe hurraeee?
   Muhammedanerne har hele tiden fået moralsk opbakning af SOC,SF, de gale og enhedslisten….stakkels os, som vil demokratiet.

   Kommentar by pk — 18. april 2010 @ 16:34

  13. Vi skal, på et tidspunkt i borgerkrig med muslimerne, så må der ikke være noget med blodets bånd imellem de kæmpende.
   “Ren røv at bæse i” og skyd så mange, som I kan.
   Sådan !

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 18. april 2010 @ 16:59

  14. -Og netop mødet på tværs af religioner er vigtigt-
   Ja, men problemet er bare at det møde har omdannet vores land til en banan republik. Hvis jeg gerne vil møde middelalder kulten, så vil jeg gerne have mulighed for at kunne rejse hjem igen.

   Kommentar by Fritz — 18. april 2010 @ 17:03

  15. De fleste danske forældre er fornuftige nok til at holde deres børn væk fra ting som rygeheroin og Islam som jo bevisligt skader hjernen . .

   Kommentar by Holger Danielsen — 18. april 2010 @ 17:09

  16. #13 “falkeøje”

   Jamen så gå da igang ! Hvad er det lige du venter på ?

   Kommentar by PBr — 18. april 2010 @ 18:30

  17. > Jeg tror heller ikke. Men sætter en TYK streg under, at muslimer INTET har at gøre i DK.

   Kommentar by Nielsen — 18. april 2010 @ 18:46

  18. > 10 – Holme
   Jeg tror heller ikke. Men sætter en TYK streg under, at muslimer INTET har at gøre i DK.

   Kommentar by Nielsen — 18. april 2010 @ 18:47

  19. Du tror ikke ? Jamen det er da helt din egen udvikling , så hvad laver den her?
   Muselman er vi enige om at have skeptis over for.
   http://da.wikipedia.org/wiki/Tro

   Kommentar by PBr — 18. april 2010 @ 19:06

  20. “Etnisk dansk forældre siger nej tak til muslimsk sviersøn.”

   Den formulering irriterer mig. Det kunne have været meget mere interessant, hvis der havde stået: muslimske kvinder siger nej tak til etnisk danske ægtemænd.

   Det kunne også have været interessant, hvis artiklen havde indeholdt den perspektivering.

   Kommentar by Lotte — 18. april 2010 @ 20:27

  21. Spørgsmålet er garanteret manipuleret alt efter om man har været hos danskere eller muslimer.
   Muslimen er blevet stillet over for spørgsmålet “en dansk pige” og danskeren en muslimsk mand.
   Sandheden ligger i den mærkværdighed, at når faderen er muslim, så er afkommet, ligegyldig om kvinden er muslim eller ikke, altid muslim, lige fra fødsel og til evigheden. Derfor kan ingen Jens blive gift med en muslimsk kvinde uden at konvertere.

   Kommentar by Menig 442 — 18. april 2010 @ 20:39

  22. Jeg mener, at man overser noget. En muslimsk svigersøn betyder i praksis, at kvinden konverterer til islam, og at parrets eventuelle børn bliver muslimer. En dansk svigersøn betyder i praksis, at den danske svigersøn konverterer til islam, og at parrets eventuelle børn bliver muslimer.

   Undersøgelsen stiller de to eksempler op som ligeværdige, men det er de jo ikke i praksis.

   Hvad begge eksempler angår, falder det ud til islams fordel, så danskernes skepsis er da forståelig. Danskerne skal bære, at kvinden skifter tro, mens muslimerne kun skal bære, at manden er dansk.

   Kommentar by ølvom — 18. april 2010 @ 20:41

  23. “Opdelingen mellem etniske danskere og muslimer spænder ben for integrationen.”

   Ja, det er ikke gode ting der står om ikke-muslimer i koranen. Mildt sagt.

   Kommentar by Liva — 19. april 2010 @ 08:31

  24. “»Der er blevet skabt et negativt billede af personer med muslimsk baggrund de seneste år, og der er blevet bygget en tyk mur mellem de to lejre«… Opdelingen mellem etniske danskere og muslimer spænder ben for integrationen.

   »De negative diskurser indskrænker muligheden for mødet mellem de forskellige grupper. Og netop mødet på tværs af religioner er vigtigt, hvis vi skal have en optimal integration«, siger Rashmir Singla.“”

   Oh muslim sister! – http://islamic.dk/forum/viewtopic.php?f=36&t=514791

   Kommentar by BE — 19. april 2010 @ 08:44

  25. Der er ingen fejl ved at separere folk på den måde.
   Når tiden er inde til borgerkrig, som vil være uundgåelig, så er det kun godt, at der ingen slægtsskaber er mellem danskerne og fjenden.

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 19. april 2010 @ 09:44

  26. Som bekymret far til to piger.

   Jeg vil råde mine piger til helt at holde sig fra muslimer.
   Man behøver kun at se på kriminalstatestikken, 23% af alle 20-29 årige muslimske mænd har fået en dom inden for det sidste år.
   Der er nu lige så mange indvandere fra 3 verden på førtidspension, som der er arbejdsløse. 64% af alle med arabisk baggrund kan ikke læse, skrive og regne når de går ud af 9 klasse. 67% af alle under 18 der dømmes straffe på over 1½ års fængsel har udenlandsk baggrund.
   Samtidig har vi kunnet følge en tragedie tæt, hvor en pige blev bortført til mellemøsten, af sine muslimske far efter et ulykkeligt ægteskab præget af vold og ydmygelser. Pige er dog lykkelig genforenet med sin mor. De på krisecentrene som bestormes af forslåede muslimske kvinder.
   Jeg kan forstå et den tidliger leder af Minoritetspartiet syntes jeg er en intollerant far?

   Kommentar by Andreas — 20. april 2010 @ 17:10

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper