23. april 2010

FN: Flygtninge bør have lov til at tage på kortvarige ophold i det land de flygtede fra

Berlingske Tidendes Lene Frøslev stod øverst på Kirkeasyls liste over positive journalister. Seneste værk – FN: Danmarks udlændingelov skal laves om.

“Flere af de nye stramninger af udlændingeloven i Danmark må laves om. Det mener FNs flygtningeorganisation UNHCR, der i et høringssvar kritiserer, at dele af de planlagte stramninger vil være en overtrædelse af FNs flygtningekonvention.

Det gælder især muligheden for at udvise flygtninge, der har begået f.eks. socialt bedrageri. Og det forhold, at flygtninge, der udvises på grund af kriminalitet, vil miste deres flygtningestatus.

– Lovforslaget står i modsætning til 1951-konventionen, hedder det direkte i UNHCRs høringssvar.

UNHCR mener også, at flygtninge skal undtages for de strammere regler for familiesammenføring…

FN kritiserer også det danske lovforslag for at ville inddrage en flygtnings opholdstilladelse, hvis han eller hun tager på kortvarigt ophold – ferie eller familiebesøg – i oprindelseslandet…

UNHCR noterer, at organisationen i EU-sammenhænge anbefaler at flygtninge generelt bør tildeles permanent opholdstilladelse senest efter tre års ophold. Netop for at undgå, at usikkerheden får en negativ indflydelse på “personens fornemmelse af at høre til og motivationen til at integrere sig,” hedder det.”

Mere.

“UNHCR har en politisk dagsorden, der går langt ud over flygtningekonventionens rammer.” (Birthe Rønn Hornbech, Berlingske via Snaphanen)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/14039/trackback

12 Comments »

 1. Hvilke pligter har en flygtning?
  Flygtninge skal respektere asyllandets love og forordninger.

  Er en stat, der har skrevet under på aftalen, nødt til at give permanent asyl til alle flygtninge?

  Konventionen tilbyder ingen automatisk eller permanent beskyttelse. Nogle gange bosætter flygtninge sig permanent og integreres i asyllandet, men det kan også ske, at en person holder op med at være flygtning, fordi der ikke længere er grundlag for dennes flygtningestatus.

  Indebærer tilslutning til konventionen en begrænsning af en stats suverænitet?

  Der findes ingen absolut suverænitet. Internationale relationer er ikke mulige uden rimelige kompromisser, der kan accepteres af alle. I flygtningeaftalerne forenes staternes egeninteresse med spørgsmålet om beskyttelse. Flygtningekonventionen siger for eksempel ingenting om selve asylproceduren. Hver enkelt stat bestemmer selv, hvordan denne procedure skal udformes.

  http://www.unhcr.se/dk/Protect/konvention_1951_dk.html

  Kommentar by BE — 24. april 2010 @ 00:20

 2. Rønn vil blæse på FN

  http://www.berlingske.dk/politik/roenn-vil-blaese-paa-fn

  Kommentar by BE — 24. april 2010 @ 01:16

 3. Fru Røn er for flink ved FN, hun burde SKIDE på FN!

  Kommentar by li — 24. april 2010 @ 03:12

 4. Udgangspunkterne kunne stadig være at stater bør behandle deres borgere godt, samt at de eneste reelle flygtninge var flygtninge fra større naturkatastrofer og international hjælp og indgriben, ultimativt militær indgriben for oprettelse af områder hvori flygtninge kan være delvis sikrede i deres oprindelseslande eller nærliggende lokaliteter, ville sørge for antallet af flygtninge var så lavt som muligt i det hele taget.

  Kommentar by Peter Buch — 24. april 2010 @ 05:26

 5. […] siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) efter at FNs flygtningeorganisation, UNHCR, i et høringssvar har bedt Danmark om på flere punkter at ændre den seneste stramning af udlændingeloven. Men det kommer ikke på […]

  Pingback by »UNHCR har en politisk dagsorden« « Snaphanen — 24. april 2010 @ 07:10

 6. Hvordan kan Lene Frøslev være ansat på en borgerlig avis som Berlingske Tidende.

  Kommentar by ølvom — 24. april 2010 @ 07:56

 7. Hvis man flygter fra et land til et andet, må det være fordi man flygter fra noget, der ikke er til at leve med.
  Hvordan kan man så senere vende tilbage til det land, man flygtede fra?
  Status som flygtning i det land, man er flygtet til, må følgeligt øjeblikkeligt ophæves.
  Den flygtede kan i teorien samtidig være en værdifuld indvandrer for det land, vedkommende oprindeligt flygtede til – men det er jo så en helt anden historie, som ikke kan give anledning til problemer.
  Begrebet “tålt ophold” er utåleligt!

  Kommentar by Purellif — 24. april 2010 @ 08:12

 8. Vi husker stadig de stakkels flygtninge, 6000 af dem, som ferierede i Hezbollastan, eller var de i kamptræning, da IDF pludselig dukkede op i landskabet. Staklerne blev fluks transporteres med ekstrapost til DK paa skatteydernes regning, ingen pinlige spørgsmaal om formaalet med opholdet i det fremmede, eller hvordan finanserne hang sammen. Saa ingen skal sige at danskerne ikke yder første klasses behandling til flygtninge.

  Kommentar by Sailor — 24. april 2010 @ 09:49

 9. 7.Purelife

  En flygtning, f.eks. med opholdstilladelse i Danmark, der kan tage på besøg i det land han/hun er flygtet er ikke længere berettiget til status som flygtning.

  Lige præcist de mange tusinde muslimer Danmark hentede ud af Libanon og “hjem” til DK, da det kom til krigslignende tilstande mellem Hezbollah i Libanon og Israel – deres forhold skulle have været undersøgt endog ganske grundigt !

  For der var vist noget med at en pæn del af disse mennesker havde årlige og langvarige ferieophold i deres oprindelsesland, som de angiveligt var flygtet fra p.g.a. frygt for deres eget liv.

  Dengang bliver Danmark om jeg så må sige præsenteret for flygtninge udgaven af Kejserens Nye Klæder.

  De havde fra dag 1. i Danmark snørret danerne og Danmark så det drev ned ad ryggen på os.

  Vi havde nogle år forud fået en tilsvarende lærestreg, nemlig med de Palarabere som forårsagede Palæstinenserlovgivningen :

  de fuppede danerne og vores system på det groveste – og vores myndigheder foretog sig intet overfor disse svindlere.

  Libanon-affæren fik heller ikke konsekvenser for de muslimer, der i den grad fuppede os og vores system !

  Hvorfor ikke ?

  Den danske befolkning trædes på, når svindlerne ikke straffes for deres fupnumre som bl.a. har som resultat, at de hvert eneste år koster den danske statskasse enorme beløb.

  Kommentar by Vivi Andersen — 25. april 2010 @ 00:12

 10. Når man kommer til Danmark og anerkendes som flygtning får man et udlændingepas. Det gælder til alverdens lande, bortset fra det man er flygtet fra. På en anden blog skrev en der havde arbejdet i udlændingestyrelsen/service at det normalt var det første en flygtning bad om at få ændret, så man kunne rejse “hjem”.

  Selv efter de har været i Danmark og født børn her, og de børn har født børn her, vil disse sidstnævnte børn mene Hizbollistan når de siger “Hjem”. Hvorfor h….. de ikke rejser derned og bliver der når de nu føler det som deres hjem, kender kun socialforvaltningens udbetalingsafdeling svaret på.

  Kommentar by PeterK — 25. april 2010 @ 18:05

 11. Man skal jo tænke på at de er “millionærer”, når de rejser hjem til deres oprindelige lande. Nogle af dem, der slap igennem nåleøjet og havde råd til at rejse ud og søge asyl. Så kan de finde sig nye koner i kloaken og få herop.
  Gad vide hvor mange penge af dem de får af kommunen, der bliver i danmark. Et par der yngler de sædvanlige 9 børn, kan jo sende en formue hjem til landsbyen. De vil blive betragtet som konger!
  Nej, der skulle stemples i passene i de lande man besøger. Dato for ind og dato for ud. Samt fingeraftryk m.m., men det er nok en anden snak.

  Kommentar by Goofy — 26. april 2010 @ 15:51

 12. Borgerkrigsflygtningene fra bl.a. libanon, somalia og kosovo bør hurtigst muligt repatrieres, da borgerkrigene i de tre lande er ophørt for flere år siden. De repatrierede borgerkrigsflygtninge kan være med til at opbygge deres land.

  Kommentar by Jørgen — 26. april 2010 @ 19:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper