28. april 2010

Ole Sohn, Mattias Tesfaye og den revolutionære proces der skal afskaffe kapitalismen

Billedet af den tidligere DKP-formand Ole Sohn til DDRs 40 års-jubilæum den 7. oktober 1989 er velkendt, men han er ikke den eneste tidligere kommunist i toppen af SF. I søndags blev Mattias Tesfaye valgt ind i landsledelsen med 244 stemmer, og blev hermed valgets topscorer. Tesfaye har en fortid i DKP-ML, og ses herunder til partiets 9. kongres, påsken 2002.

(Ole Sohn, DKP 1989 & Mattias Tesfaye, DKP-ML 2002)

At det ideologiske er lige under overfladen, fremgår af Jyllandsposten, der kan fortælle at Tesfaye i et blogindlæg har erklæret at ingen burde tjene “mere end 50.000 kroner om måneden før skat”. Pengene skulle i stedet “kanaliseres andre steder hen i samfundsøkonomien” – det offentlige!

Her lidt fra Thomas Larsens analyse i gårsdagens Berlingske Tidende – Søvndals dobbeltbogholderi (ikke online).

“Læser man SFs princip-og perspektivprogram, ligger holdningen til dansk erhvervsliv lysår fra de taler, som Sohn og Søvndal holder. Her hedder det bl. a., at »SFs udgangspunkt er en udogmatisk socialisme, der har sit udspring i arbejderbevægelsens kampe og i den marxistiske samfundsforståelse«. Det fastslås, at SF vil ændre samfundet, og at det »forudsætter en revolutionær proces, hvor et flertal i befolkningen gradvist afskaffer kapitalismen«. Det anerkendes, at opgaven ikke bliver nem, for der vil altid »være højrekræfter, som vil bekæmpe ændringerne, fordi de ikke ønsker SFs vision om et nyt samfund, og fordi en socialistisk udvikling vil true deres interesser og privilegier«. Målet er der dog ingen tvivl om. Det er at skrotte »den kapitalistiske magtstruktur«.

Mere.

 • 1/10-07 SF.dk – SF’s Princip-og Perspektivprogram 2003 og fremefter.
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/14177/trackback

  30 Comments »

  1. De er mere farlige end jeg først havde antaget, det står mere og mere klart…

   Kommentar by Jacob Andersen — 28. april 2010 @ 07:07

  2. Nogen gange er jeg fristet til at sige, at vi bare skal stemme SF alle sammen og lade socialisterne få deres vilje. Et par årtier med socialistisk undertrykkelse og vanstyre ville utvivlsomt være den mest effektive måde at kurrere danskerne for deres hang til socialisme – desværre er det jo svært at forudsige, hvad der kommer bagefter?

   Gid mennesker dog ikke var så nemme at narre.

   Kommentar by Mackety — 28. april 2010 @ 07:15

  3. Mackety:

   Socialismen korrumperer mennesket. Dén vej går jeg ikke godvilligt.

   Kommentar by Henrik — 28. april 2010 @ 08:31

  4. Eng med ovenstående. Det kan være svært at forstå Socialistisk Folkepartis fremgang. Selv ser jeg rødt hvergang Ole Sohn toner frem på TV-skærmen med sin let genkendelige kommunistiske attitude. Desværre skal man nok have oplevet kommunismen i dens velmagtsdage før 1989 for at kunne genkende den. Hvis man skal være 13-14 år for at blive nogenlunde politisk bevidst fås følgende regnestykke 14+(2010-1989)=35. Man skal altså være mindst 35 år for at have oplevet kommunismen “live”. Når dertil lægges, at mange over 35 sikkert inderst inde skammer sig over deres svigt og tidligere tilslutning til den revolutionære og totalitære socialisme, har vi måske en yderligere forklaring på den manglende kritik. En stigmatisering af de tidligere diktaturtilbedere Sohn, Søvndal, Folke, Holmsgård osv ville stigmatisere deres egen fortid. På lignende måde har vi set en udpræget mangel på selvopgør i østeuropa, ligesom der efter 1945 var påfaldende få der stod ved deres tidligere begejstrede tilslutning til nationalsocialismen i Tyskland.

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 28. april 2010 @ 08:31

  5. Når man har succes kan man meget let gå hen og blive arrogant.
   I nogle kredse vil det altid være populært at sige lad de rige s— betale, enten ved at indfører en milionærskat, eller som nu Mattias
   Tesfaye forbyde dem at tjene mere end 50.000 kr. før skat om måneden.
   Det kan man fint leve af, men prøv at gennemtænke hvad der vil ske.
   Boligmarkedet vil kolapse, hårdarbejdende højtlønnede vil enten resignerer og arbejde mindre eller de vil forlade landet, store videnstunge virksomheder f. eks de fleste medicinal virksomheder specielt de inovative vil meget hurtigt forsvinde, de vil ikke kunne tiltrække højtuddannede medarbejdere fra udlandet, det er i forvejen svært p.g.a. vores ekstreme skattetryk.
   Undertegnede vil formodentligt benytte mig af et af de to job jeg er blevet tilbudt i enten England eller i Kina. De samme mennesker der vil lade de rige s— betale vi fornærmet blive tilbage og sige vi kan da også klare os uden dig, ja men samfundet har ofret en god million på min uddannelse og med mig forsvinder også 2-3 job til kortuddannede. Var det så kun mig gik det jo nok endda, men jeg vil næppe være alene.
   I løbet af meget kort tid vil Mattias Tesfaye være nødt til at gøre noget for at beholde de højtuddannede. Man kunne bygge en mur, men det har jo været prøvet før med tyrani til følge.
   Nej desværre vil der i løbet af relativ kort tid kun være lavtuddannede og indvandere tilbage i Danmark og de vil undre sig såre over hvorfor landet er blevet så fattigt.

   Kommentar by Andreas — 28. april 2010 @ 08:41

  6. Tillader mig lige at lige en gang til at henvise til de sjove valgplakater fra Ulven Ole på Kforum:
   http://www.kommunikationsforum.dk/artikler/ole-sohn-kampagne-laekket-ved-uheld

   “Opsigtsvækkende propagandamateriale for den ledende SF’er, folketingsmedlem Ole Sohn er i går fundet efterladt i en mappe på café Soupanatural på Nørrebro. Der er tale om helt nye valgkampplakater, hvis grafiske stil tydeligvis er inspireret af kommunistiske plakater fra Sovjettiden, men hvis tekst er nutidige bud på en ansvarlig dansk politik fra Ole Sohns og SFs side. Kforum kan her som det første medie bringe to plakater fra kampagnen.”

   Kommentar by JacobCT — 28. april 2010 @ 08:46

  7. >5.Andreas. Det er derfor, at socialismen er en international bevægelse. Først når proletariatets diktatur er indført og ejendomsretten er afskaffet world wide, kan det klasseløse samfund realiseres. Så er der lighed og ingen kan udnytte andre. Den tro er religiøs og lader sig aldrig udrydde, uanset hvad der har været af små og store “bump” på vejen. Og husk Lenins vise ord: “Man kan ikke lave en omelet uden at knække nogen æg”.

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 28. april 2010 @ 08:59

  8. Lønloft som de facto borgerløn ?

   Så siger jeg farvel til Danmark, når den ekstra LL.M er i hus om 2 års tid.

   Fint nok med misundelsesskat og andet tarveligt politik. Men tvungne lave lønninger til folk der kan og vil er dødstødet.

   Jeg går ikke ud fra at Tesfaye mener, at Søvndals ministerbils brugsværdi, hans gratis middage og frokoster samt hans tilskud til dobbelt husførelse skal modregnes i hans ministerløn (og pension) ?

   Kommentar by DaLi — 28. april 2010 @ 09:02

  9. De delegerede ved Socialistisk Folkepartis landsmøde har bekendt kulør ved at vælge denne Mattias Tesfaye med det største stemmetal af alle. Han har allerede vist komplet mangel på forståelse af samfundsøkonomi på sin blog i Politiken. En indkomstgrænse på 50.000 kr./måned brutto vil øjeblikkelig få stort set alle offentlige institutioner (fx alle hospitalsafdelinger) til at gå i stå, idet ledere og mange andre medarbejdere selvfølgelig ikke vil finde sig i det.
   Men Tesfaye bliver sikkert nu en feteret gæst i DR Debat eller hvad det nu hedder, og ingen af de kære DR-medarbejdere vil nænne at fortælle ham at de tjener mere end de må. Vi andre må le.

   Kommentar by Niels P. — 28. april 2010 @ 09:26

  10. En ting der undre mig ved alle disse Facebook og blag fadæser, er at de kommer frem nu! Hvorfor har MSM først fundet Danmarks løver og dests medlemskartotek fyldt med “pæne” mennesker nu, billederne har Kim jo gengivet for længe siden, og jeg har selv talt med et par lokale journalister om det, der kom ikke en lyd selvom flere lokale politikkere deltog i gruppen.
   Ligeledes er SF jo en sump af mennesker der har legio historier der er langt dummere og mere stupide, end dette 50k spørgsmål. Hvorfor kan Sohn og Holmsgaard først idag mærke journalisterne puste dem i nakken, de har jo været gammel kommunister og glade for org. der ikke bruger pæne metoder i deres “frihedskamp” i de sidste 20 år.

   Men er det fordi Willy nu har lavet en Khader? han er blevet så rund og så blød, så der ikke er nogen der kan holde om eller holde af ham mere og så stopper tryllefløjten med at tryllebinde den naive vælger? Har aviserne fundet ud af han ikke er A materiale mere og når man ikke er det, så er man et nul og der åbnes for negativ presse (ja så negativ som den røde presse kan behandle deres egne). Jeg bemærkede at flere og mere kritiske vinkler på SF dukkede op da Willy ikke var på A-listen som VIP mere i party/kendislivet. På samme tid begyndte mediedarlingerne fra de radikale igen at få god presse, så mon vi de næste 2 måneder vil se SF på forsiden med dumme lønforslag, skatteskruer og lovgivnins iver, med der til hørende fald i meningsmålingerne, fordi nu er det ikke kun FEELGOOD der omgiver SF, men realpolitik, lavet af kommunister i fåreklæder.

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 28. april 2010 @ 09:36

  11. >3 Henrik

   Jeg er fuldstændig enig med dig og iøvrigt også med Andreas i kommentar 5. Men nogen gange bliver man sku deprimeret over, at danskerne ikke er blevet klogere.

   Nogen gange kan man godt tænke, at – hvis de absolut vil være fattige og undertrykte, så lad dem dog – lad idioterne få det helvede de ønsker sig.

   Desværre har jeg ikke selv nogen udvej – jeg er nødt til at blive her og der vil ikke være nogen steder, jeg kan flygte hen. Derfor ender jeg også altid med at bekæmpe socialismen over alt hvor jeg møder den, for jeg har ganske enkelt ikke noget alternativ.

   Og nej, jeg stemmer ikke SF ved næste valg lige som jeg iøvrigt aldrig nogensinde har stemt på noget til venstre for venstre, men havde jeg en vej væk fra Danmark, ville det sku være fristende, at lade rødfascisterne stege i deres eget helvede.

   Kommentar by Mackety — 28. april 2010 @ 09:41

  12. @ 5 Andreas.

   Hvor har du ret. Alle vi “gamle”, der husker atomtruslen, muren, dumhedens diktatur fyldes med, ja, lad mig bare indrømme det her i et åbent forum: Angst for hvad en rød blok politisk kan føre til.

   Jeg har skrevet det før. Alle vil være ansat i det offentlige, lukretive med betalt barsel, børnepasning, lang ferie, sabbatår, høj løn, kort arbejdstid, stegte duer, der selv flyver ind i munden – kort sagt: Passes op i hoved og røv uden at ta ansvar for eget liv.

   De historieløse er ikke alene nøjsomme med det de synes om(Kim Larsen, Lalandia, dåseferie, dameblade, pornografi, fortsæt selv rækken af tåbeligheder), vi andre skal påtvinges deres rædselsfulde tomhed fra samme recept for at de kan føle sig “normale”.

   Ingen kender eller ved hvor i landet andre bor, kun lige deres egen lille plet(oplevede en veluddannet livsstilsekspert fra København i et program i TV, der ikke anede hvor Ringkøbing lå), alt er uden betydning undtagen deres egen lille navle for at ville den store, frelsende verdensrevolution.

   Dumhed, @ 3 Mackety, skal man omgås med forsigtighed og aldrig indrømme den mere end højest nødvendigt – dumhed lugter af røg fra KZ-lejre.

   Jens otto Krag har lavet det nummer før, som Helle Thorning nu har planer om, samarbejde med Axel Larsen SF og kommunisten Knud jespersen, men det var i de glade 60er, hvor beskæfrigelsen og pengerigeligheden var stor, ikke i dag med udsigt til kæmpearbejdsløshed.

   Kommentar by Bodil — 28. april 2010 @ 10:07

  13. >12 Bodil

   Jeg forstår ikke din kommentar til mig – gider du forklare den?

   Kommentar by Mackety — 28. april 2010 @ 10:15

  14. JA – socialismen stikker sit ækle fjæs frem. Vi har bare pligt til at vise at frihed og barmhjertighed mod andre ikke behøver at være sovset ind i et kæmpe stats-apparat. Det er vigtigt at socialister ikke får lov at stå alene som ‘de svages hjælpere’ – det er vigtigt at der bliver rejst nogen op som hjælper “svage” til at blive stærke og frie mennesker, som kan & vil gå selv!! Men det kræver reel hjælp fra frie mennesker – givet i frihed!

   Kommentar by Morten K. E — 28. april 2010 @ 10:25

  15. SF skriver:
   “Målet er der dog ingen tvivl om. Det er at skrotte »den kapitalistiske magtstruktur«.

   Lyder som en god idé. Kapitalisme er statsintervention i markedet. Kapitalisme er forskellig fra det frie marked.

   Kommentar by Ricardian Socialist — 28. april 2010 @ 11:02

  16. hehe, uriasposten brillierer igen og igen med afsløringer.
   Man undrer sig over hvad danske journalister laver?

   Første gang jeg hørte Mattias Tesfaye lød det ok, men efterhånden som han rullede sig mere og mere ud blev det mere og mere groteskt.
   Med UP’s afsløring forstår jeg det meget bedre.

   Jeg tipper der kommer til at ske spændende ting i SF før næste valg.
   SF spænder så vidt at der må være nogen interne kampe som bryder ud efterhånden.
   SF rummer venstreextremister helt ud på den anden side af enhedslisten, de er kun i SF pga de magt positioner der kan opnåes her.
   Og SF rummmer kritik af islam som tiltider går højre om DF.
   Hvis Søvndal kan holde sammen på SF op til næste valg er det ligefør han har fortjent en ministerstol.
   Jeg håber dog ikke det sker.

   Kommentar by poul sørensen — 28. april 2010 @ 11:28

  17. –> 11 Mackety

   ‘men havde jeg en vej væk fra Danmark, ville det sku være fristende, at lade rødfascisterne stege i deres eget helvede.’

   Kender du da et land der endnu ikke er inficeret af den venstreorienterede / multikulturelle bacille?

   Kommentar by Balder — 28. april 2010 @ 15:21

  18. >17 Balder

   De er ikke nemme at finde, men jeg tror faktisk jeg ville overveje Chile, hvor mærkeligt det end kan lyde. Chile er så vidt jeg kan vurdere et af de lande i verden med den frieste økonomi og jeg må formode at Chile grundet sin beliggenhed er forholdsvist ubesmittet med den islamiske pest.

   Iøvrigt siges Chile at være det mest “europæiske” land i Sydamerika. Jeg er sikker på mange af os, ville føle os godt tilpas der, når vi ellers først havde lært spansk.

   For at det ikke skal være løgn har de også en bundsolid økonomi, grundet fraværet af socialisme. Niels Westy har haft nogle interessante indlæg om Chile på Punditokraterne.dk , som absolut er værd at læse.

   Kommentar by Mackety — 28. april 2010 @ 15:44

  19. SF gør det næsten for let ikke at stemme på dem. SF lader aldrig til at blive klogere..

   9

   Niels P

   Det er ret sjovt at en SF’er har den holdning. En del – netop SF’ere – tjener rigtig gode penge i dag. Et parti der ikke kan unde selv egne vælgere at tjene mere end andre…

   Kommentar by Liva — 28. april 2010 @ 15:52

  20. […] det så også ligegyldigt, at han indtil for få år siden ikke bare var medlem, men også sad i ledelsen af det ekstremistiske kommunistparti DKP/ML, som abonnerer på […]

   Pingback by Fhv. topnazist nyvalgt medlem af DFs hovedbestyrelse at Jarls blog — 28. april 2010 @ 17:55

  21. Kender flere der er VILDE med SF

   Tror jeg vil sende dem ,denne artikel til dem(via et Link)

   Tror sgu de har glemt fortiden

   Kommentar by Pop — 28. april 2010 @ 18:17

  22. Det lyder sgu da nærmest, som om I er gået totalt i selvsving på blogindlæg efter blogindlæg her på Uriasposten.

   I skulle bare lige høre jer selv fra en anden vinkel. Det er sjældent man hører så meget idioti og efterhånden også en vis tone af desperation, fordi I godt ved, at efter næste valg, så er DF uden for indflydelse.

   Ikke fordi jeg tror, at mange af de faste, anonyme kommentatorer her er DF’ere, men partier er jo det eneste alternatib, der er at stemme på, når man er så langt ude på den ekstremistiske højrefløj, som I er.

   Kommentar by Holm — 28. april 2010 @ 18:45

  23. Gisp! Der fik “vi” den! (sgu)

   Kommentar by PBr — 28. april 2010 @ 19:22

  24. Holm # 22.

   Hvorfor skal ens land og resten af verden omdannes til et kommunistisk dikatur (i nordkorea stil) med Islam som statsreligion?

   Det er jo åbenlyst den vej SF vil!

   Hvorfor støtter du sådan noget lort?

   Hvad er der galt i at have en anden holdning til hvad vej tingene skal gå?

   Kommentar by Sigwar — 28. april 2010 @ 19:47

  25. 24
   Du tør ikke foreslå Holm, at de der har lyst til disse fællesskaber a la Svanholm, Christiania, Nordkorea for den sags skyld og mange andre, de stille og roligt opretter dem for sig selv og holder os andre udenfor.

   Kommentar by anonym — 28. april 2010 @ 20:31

  26. @ Holm

   Jeg stemmer altså ikke DF.

   Kommentar by Andreas — 28. april 2010 @ 21:24

  27. >26 Andreas

   Jeg tror Holm antydede, at du og alle andre der skriver på Uriasposten ligger langt til højre for DF.

   Hvilket iøvrigt er helt i tråd med Holms sædvanlige svinske optrædende. Hvis du ikke har set hans kommentarer før, skal du vide at Holm er en af de mest rabiate kommunistsvin, der har skrevet på Uriasposten. Set fra hans synspunkt er alt hvad der ligger til højre for Enhedslisten at regne for nazisme.

   Kommentar by Mackety — 29. april 2010 @ 08:02

  28. Enig. Holm er et af de mange gode argumenter for, at venstrefløjen ikke må få magten. Så skal vi i Gulag, fornemmer jeg.

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 29. april 2010 @ 09:18

  29. Frygt ikke et s-sf regime vil have en levetid på 14 dage, bare ta’ en god lang ferie.

   Kommentar by Petersen — 29. april 2010 @ 13:49

  30. Det gør jeg. Bare de ikke napper mine feriepenge!

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 14. maj 2010 @ 14:30

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper