29. april 2010

Den Rune Engelbrethske metode

Tom Jensen på Berlingske blog om Den Rune Engelbrethske Metode.

“Det vakte et vist postyr, da det i denne uge kom frem, at nogle danske SF-folketingspolitikere havde tilmeldt sig en facebookgruppe ved navn Danmarks Løver, hvor fremtrædende DF-politikere blev portrætteret som nazister i fuld hagekors-udsmykket uniform. Det afstedkom røde ører i den røde lejr – helt forståeligt.

Hvad der har været mindre fokus på i debatten om facebook-gruppen er, at gruppens stifter og en af dens administratorer er den kendte Politiken-kommentator Rune Engelbreth Larsen. Han og de øvrige bag Danmarks Løver-initiativet fik hurtigt fjernet nazibillederne, og på sin blog på politiken.dk benyttede Engelbreth lejligheden til endnu engang at gå i kødet på Dansk Folkeparti for at “gå i selvsving over en lillebitte håndfuld karikaturtegninger, der fremstiller DF’ere som nazister”, karikaturer som var lagt på nettet af ”enkelte personer blandt de 32.000 støtter i facebook-gruppen”.

Med andre ord: Danmarks Løver-stifteren Rune Engelbreth fralagde sig ansvaret for nazi-sammenligningerne, som i øvrigt blev bagatelliseret, inden han i den selvsamme kommentar tog turen hele vejen rundt om sin egen argumentation og kom frem til, at der måske alligevel er lidt om snakken – den om at DF er lidt som nazisterne.‘

For 117. gang i øvrigt…

Lad mig stille og roligt dokumentere den påstand ved at tage dig, kære læser, med på en tur down memory lane i forhold til Rune Engelbreth Larsens egne udgydelser på nettet. Man kunne kalde det, du nu skal opleve, for ”Den Rune Engelbrethske metode”. Den handler om uafladeligt og messende at sammenligne dagens Danmark med 30ernes Tyskland, trække nazi-kortet i den ene eller den anden anledning og helt grundlæggende fastholde den påstand, at VKO-flertallet i Danmark, og i særdeleshed Dansk Folkeparti, er at ligne med en totalitær bevægelse.

(21 Søndag, 25. april 2010: Fremtrædende SF’ere medlem af facebook-gruppe…)

(Sameh Niazy var administrator, da han oploadede Langballe-Hitler grafikken)

Oploadet Kl. 13:51 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/14212/trackback

24 Comments »

 1. Det Engelbrethske-middel er så zyklon b, oder ?
  Sådan en one-trick-pony…

  Kommentar by Petersen — 29. april 2010 @ 14:16

 2. Om Rune Engelbreth er der sagt og skrevet meget. Desværre trænger det næppe ind. Det er mig stadig en gåde, at Politiken vil lægge spalter til den mands udgydelser.
  “Ekstremist” er for blødt et udtryk. Manden er rablende gal. Han fører kartotek over alt og alle, der har andre meninger and hans.
  Hvem husker ikke hans totalt håbløse indsats, da Minoritetspartiet blev præsenteret.
  Undertiden bliver mandens udgydelser så ekstreme, at det går over i det komiske. Hvem kan tage en sådan ekstremist alvorligt? Venstrefløjen??? JA, HVEM ELLERS?
  Normale mennesker bør ikke spilde mere tid på ham.
  Han bør ignoreres.

  Kommentar by Ramses-2 — 29. april 2010 @ 14:21

 3. Rune Engelbreth er SÅ owned, lol.

  I disse dage er Rune Engelbreth ude i en strøm af selvmodsigelser for ikke at blive isoleret som den extremist han faktisk er

  Kommentar by poul sørensen — 29. april 2010 @ 14:47

 4. PS. hvis der er beviser for at admin Sameh Niazy selv oploadede nogen af de karikatuerer så find de beviser frem.
  Der bliver Danske Løver og Rune Engelbreth nemlig fanget i en lodret løgn.

  Kommentar by poul sørensen — 29. april 2010 @ 14:50

 5. -> Poul Sørensen

  De har skiftet administratorer af flere omgange. Først Rune E, Niazy, Steffen Nielsen. Sidstnævnte forsvandt pga. Niazy’s nazi-grafik, senere forsvandt Niazy… Senere kom Carsten Agger, Peter Heinen og Mikael Hasle til. Da billedet er fjernet kan man ikke se hvem der oploadede, men mit udpluk skulle være dokumentation nok – hele debatten formentligt stadig online (man kan se væggen bagudrettet). Sletter man en kommentar, vil det fremgå at noget er slettet.

  Se evt. her: http://www.uriasposten.net/?p=7646 (her kan du se at Niazy var administrator sammen med Rune E – kort efter Steffen Nielsen trak sig pga. Niazys nazi-grafik).

  Kommentar by Kim Møller — 29. april 2010 @ 15:16

 6. Det interessante ved denne debat er, synes jeg, at vi kun kradser i overfladen. Der er garanteret ufattelige mængder snavs i alle mulige kroge der kan komme frem.

  Det skal nok være enden på venstrefløjen, vi skal bare bevare initiativet.

  Kommentar by Asger Trier Engberg — 29. april 2010 @ 15:18

 7. Ham Rune er efter enhver målestok en skidt knægt.
  Kun hans mor og Tøger synes om ham.

  Kommentar by pk — 29. april 2010 @ 15:36

 8. Rune Engelbræk er jo bare en meget syg mand.

  Kommentar by Fritz — 29. april 2010 @ 16:20

 9. Der er sku ikke meget “løve” over frøken Engelbræk. Det må være noget han og hans lige leger ligesom de, der leger med fut-tog og dyt-biler. Når man er midaldrende virker det godt nok temmelig sært…et af naturens luner…..stakkels frøken Engelbræk!

  Kommentar by morlille — 29. april 2010 @ 16:26

 10. Det skal da lige nævnes igen, at den rene RUNE har dom for, at man må kalde ham EKSTREMIST

  http://www.bt.dk/krimi/khader-frifundet-igen

  Det var ikke ærekrænkende, da det radikale folketingsmedlem Naser Khader i sin bog “Khader.dk” i 2000 kom med udfald mod den nu forhenværende redaktør af tidsskriftet Faklen.

  Det besluttede Østre Landsret i dag og stadfæstede dermed sidste års dom fra Københavns Byret. Det var Faklen-redaktør Rune Engelbreth Larsen, der mente, at Khader burde dømmes for ærekrænkelse. I bogen skrev Naser Khader, at Rune Engelbreth hadede alt, hvad der havde med kristendommen at gøre, men var “blid som et lam” over for islam, og beskyldte ham for at have allieret sig med nogle af de værste ekstremister i landet.

  Landsretten mener, at bogen er et led i debatten om muslimers stilling i samfundet, en debat Rune Engelbreth selv har kastet sig ind i som redaktør af Faklen og senere medstifter af Minoritetspartiet. Han skal nu betale sagens omkostninger på 10.000 kroner

  Kommentar by tavsen — 29. april 2010 @ 17:06

 11. Ytringsfriheden betyder at Rune Engelbrecht Larsen har ret til at skrive som det passer ham, heldigvis har vi andre ret til at ryste på hovedet.
  Men gad vide om hans facebook indlæg kan klare en retsag?

  Kommentar by Andreas — 29. april 2010 @ 17:14

 12. 10 Så er der dog retfærdighed til i verden.

  Jeg havde en god debat med en kammerat om Danmarks løver da de kom frem. Som medlem af siden mente min kammerat ikke der var tale om hatespeech, men en nødvendig reaktion? Vi har selvfølgelig begge ret. Der er tale om den rene klare hatespeech overfor anderledes tænkende, og der er tale om en nødvendig reaktion for en naiv idealisme, som kun lever i kraft af fjendebilleder. Men at hatespeech går begge veje var et chokerende standpunkt for min kammerat. De var jo de GODE!

  Kommentar by Høgsbro — 29. april 2010 @ 17:24

 13. Gadvide hvilken holdning denne/disse journalist(er) har til politiet?
  http://nyhederne-dyn.tv2.dk/article/30203147/

  “Nu kan københavnerne igen færdes på Nørrebro uden at være nervøse for at blive opholdt af politiet.”

  Faktisk er det en omskrivning af den oprindelig artikel. I denne stod der:

  “Nu kan københavnerne igen færdes på Nørrebro uden at være nervøs for at blive holdt op af politiet.

  http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2010/04/28/140809.htm&regional

  Se flere de to versioner her:

  http://www.google.dk/search?q=%22Nu+kan+k%C3%B8benhavnerne+igen+f%C3%A6rdes+p%C3%A5+N%C3%B8rrebro+%22&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:da:official&client=firefox-a

  Kommentar by Anders Kusk — 29. april 2010 @ 17:25

 14. Groteske associationer og den slags falder tilbage på afsenderen, og hvis man ser lidt mere overordnet på det, så er Rune E jo mere reel end de fleste. Han gør sig til fortaler for kulturrelativisme og multikultur, hvor dem der har magt til at ændre udviklingen, afviser begge dele – samtidig med, at de gøder jorden for samme.

  Rune vinder, vi taber – alle taber.

  Kommentar by Kim Møller — 29. april 2010 @ 18:53

 15. Hvad kalder man så Rune Engelbreth når man ser ham?

  Ekstremist er vist lige mildt nok eller hvad? Ser ham da indimellem stå og aflevere aviser i en container nær mine børns vuggestue, he.

  Kommentar by Kenny Starfighter — 29. april 2010 @ 19:00

 16. Der fik Tom Jensen da godt nok ristet noget af en Rune. :)

  Kommentar by Liva — 29. april 2010 @ 19:47

 17. Det jo ikke nogen hemmelighed, at dybt uintegrerbar muhammedanere, får tilkendt førtids pension, fordi de er umulige at få til at fungere i et vestligt samfund, derfor vil jeg af menneskelige årsager, henstille rune satans engelbræk til førtids pension, da hans drømmerige forsvandt med den folkelige nedrivning af DDR-muren, og mandslingen åbenbart er FOR dum til at forstå, at folket ikke vil hans drømmerier af modbydeligt humant minoritets diktatur!
  Send mandslingen ad helvede til……sammen med villy’s uintegrerbar hits-prut og papir muhammedanere.
  Vi hverken vil eller kan rumme rune engelbræks minimal hjernetænknings diktatur!
  Indlevere ham, rune engelbræk, i en gennemsigtig affaldssæk på destruktions pladsen, til evig destruktion, da intet kan genbruges af engelbræks-delene, men hører hjemme i containeren for 1meter småt! brandbart matriale..
  Det vel også der satans yngel kremeres! som ligegyldigt affalds produkter.
  Men indtil kremeringen sker, så må vi vel acceptere, at døds-satanisten skriver sine afskeds-DDR rablerier i tøgers pamflet for muhammeaner berigelserne!
  Vi kan så kun håbe på, at satanisten rune engelbræks lidelser ophører meget snart, da idiot-mandslingen kun har meget få støttere, der ønsker hans livstils forbandelse!
  Imam-mandslingen rune gabriele-bræks udgydelser, bør forkastes af enhver kvinde, der ikke ønsker livet afgrænset i en affaldssæk.
  bekæmp satanisten skabs-muhammedaneren rune engelbræk*!

  Kommentar by li — 29. april 2010 @ 23:31

 18. Vi er godt klar over hvor vi har dem….

  Danmarks Løver er den klammeste gruppe på FB

  Kommentar by Pop — 30. april 2010 @ 01:49

 19. Med Runes evner, så tror jeg han hurtigt bliver top-politiker, hvis de røde vinder næste valg.

  Han er jo som snydt ud af næsen på SFs principprogram.

  Han har al den griske grumhed som venstrefløjen elsker at ødelægge verden med. Man kan vel spørge sig selv om der overhovedet er nogle medlemmer af venstrefløjen, der IKKE er mere eller mindre psykopater?

  Kommentar by Kabeludlæggeren — 30. april 2010 @ 02:57

 20. @ Kabeludlæggeren

  Rune Engelbreth Larsen skal selvfølgelig ikke være toppolitiker. Dertil er han alt, alt for rabiat.

  Kommentar by ølvom — 30. april 2010 @ 09:21

 21. Her er iøvrigt en sjov gruppe: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=52757304407&v=wall&ref=search

  “Fuck Pia Kjærsgaard”, hedder den. Her er et par citater fra væggen:

  “Pia Kjærsgaard .. vent og se om du ikke snart bliver skudt.”

  “Skal kneppe din grimme hoved din fucking luder”

  “fuck dig din lille luder jeg håber du bliver skudt af en perker en dag din LUDER !”

  Hmmmmm.

  Kommentar by Gouri al-Fahan — 30. april 2010 @ 09:45

 22. >20 21

  Hmm, jeg har prøvet at finde ud af bundgrænsen for rabiathed hos venstrefløjen og jeg må desværre indrømme at jeg ikke har kunnet finde den. Intet er principielt for lavt for venstrefløjen, især hvis du kigger på sundhedsområdet i det offentlige, og kurven i den samlede adfærds-forråelse er støt faldende.

  Jeg er blevet overrasket så mange gange, at jeg ikke overraskes mere.

  Dog, på den absolutte top, står DR, som trods sin politiske forpligtelse, ganske simpelt virker som et dekadent romersk frådse-party i selvfedhed og snobbet selvhads-perverteret griskhed, hvis lige ikke er set siden nazitysklands politiker-hof, i Berlin 1942-1943.

  Ja, det skulle da lige være party’erne nede i EU, som følger samme hammel.

  Om facebook, er vel ikke meget andet at sige end at det er sjovt at se børnene lege i sandkassen, mens vi andre lukker DR og sætter venstrefløjen til vægs og til ansvar for deres grusomheder og svindel.

  Det komiske er at hvis vi andre lavede en facebook-profil, der møg-svinede venstrefløjen til i samme stil, så ville de slet ikke kunne se komikken, men føle sig dybt forargede, ha ha ha ..

  Kommentar by Kabeludlæggeren — 30. april 2010 @ 11:45

 23. Husk lige at noterer jer, at det var en skide perle der lagde det Hitler-billede på.

  Det er også indvandre der smider om sig med Heil osv, kig for fanden da i deres grupper, inden i laver alle de historier

  Fårdi man er imod indvandring, og åbne grænser ,er man for fanden vel ikke pr automotik hverken racist, eller DFér
  og selv om man er så er DF satme ikke nazister, de der påstår det , er syge i roen, og burde søge lægehjælp

  Man ser den ene gang efter den anden Carl Eril Zløck sidde og retfærdiggøre indvandres hærgen her i landet, det er grotesk, at Danskere stiltiende kan se på, at deres medborgere, røves,voldtages og slås ned, og så tage de svin i forsvar,eller lukke øjnene og tro at alle de fremmede er gode mennesker, fat dog at de fleste er her, fordi vi har et godt system, hvor de slipper afsted med næsten alt

  Kommentar by møgungen — 30. april 2010 @ 12:57

 24. Rune lod som chefredaktør for Faklen Uffe Ellemann-Jensen optræde karikeret med Hitler-skæg (nr. 4, 1997). Tegningen gentages inde i bladet s.27.

  http://img683.imageshack.us/img683/82/uffe1.jpg
  http://img32.imageshack.us/img32/1630/uffe2.jpg

  Kommentar by Sandhedsven — 2. maj 2010 @ 19:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper