29. april 2010

Kasper Støvring om ‘De nationale betingelser for sammenhængskraft’

Det er svært at forklare nødvendigheden af kulturkonservative dyder, når bedsteborgere systematisk leder efter noget de kan misforstå, men Kasper Støvring formår bedre end andre at forklare tingene pædagogisk uden samtidig at lefle for de ideologisk hæmmede. Mandag eftermiddag gav han et foredrag i Cepos-regi, og det kan ikke anbefales nok: De nationale betingelser for sammenhængskraft (80 min).

“En betingelse for at skabe spontan orden, har sådan noget at gøre med størrelsen af gruppen. Altså jo større gruppe, jo flere gratister, jo flere ‘freeriders’, som det hedder, fordi det bliver vanskeligere at holde øje med medlemmernes adfærd, og knytte hvert enkelt medlem sammen med et bestemt renomme – altså, er han eller hun ærlig, pålidelige og så videre. En anden betingelse for spontan orden, er sådan som klare grænser for medlemsskab af gruppen. Hvis individer de kan indtræde og udtræde af gruppen som de har lyst, eller hvis det ikke står klart hvem der er medlem, så vil individer være mindre motiverede for at bekymre sig om deres omdømme. Af den grund er sammenhængskraften også svagere i områder med flygtige relationer mellem individer. Det gælder for eksempel områder omkring banegårde, som ofte er hærgede af tyveri og hærværk, af overfald og den slags.

(Foredrag af Kasper Støvring; Cepos d. 26. april 2010)

Mere.

 • 27/4-10 P1 Formiddag – Sammenhængskraften er truet (Jacob Jarlskov, Roy Langer vs Støvring).
 • “Hovedbanegården og Nørrebrogade er de værste steder i hovedstaden.” (Politiken, 28/4-10: Her hærger de kriminelle i København)

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/14219/trackback

  7 Comments »

  1. Han var også inde hos Poul friis på P1 hvor det var sand fornægtelse af danskhed og sammenhængskraft der pryde de der ringede ind . .

   Kasper Støvring taler meget klart og forståeligt , men alligevel blev han misforstået at stort set alle de overuddanede der ringede ind og gik amok , en selv på gebrokken dansk over bare det at Kasper Støvring overhovedet fik tale tid på DR . . . .

   Kommentar by Holger Danielsen — 29. april 2010 @ 18:55

  2. “Her hærger de kriminelle i København”

   – Artiklen er simpelthen fuld af løgn.

   Hvis der er noget sted de kriminelle hærger, plyndrer, snyder, svindler, røvslikker, lyver og pisser lodret ned i hovedet på folk, så er der her:

   http://www.kk.dk/PolitikOgIndflydelse/ByensStyre/Borgerrepraesentationen/Medlemmer2010-2013.aspx

   -Få dem fjernet og sat i fængsel, så hurtigt som muligt. :)

   Kommentar by Kabeludlæggeren — 30. april 2010 @ 01:48

  3. “Sandheden er jo, at jeg har de holdninger, fordi de for mig er rigtige. De giver mig en form for tryghed. Det er lidt ligesom med religion. Kristendom, islam og hvad der nu ellers findes, tilbyder mennesket en opskrift på, hvordan de skal leve deres liv. Så behøver de ikke selv at tage stilling hele tiden. Jeg er ikke religiøs, og derfor giver mine principper mig i stedet et fast holdepunkt, jeg kan navigere efter i en verden fuld af forandringer og muligheder. For meget forandring kan faktisk gøre os mennesker syge, hvis vi ikke har de faste holdepunkter. Det ser vi nu med de nye folkesygdomme, depression og stress.”

   Jeg omfavner mit reaktionære jeg – http://www.information.dk/230897

   Kommentar by BE — 30. april 2010 @ 04:34

  4. Her mangler konsevativ dybde i dagens Ok. Bendt Bendtsen var en katastrofe ifht dybde.

   Anti-sharia

   Kommentar by anti-sharia — 30. april 2010 @ 06:12

  5. >1

   Grunden til at han overhovedet kommer i DR, er fordi DR gerne vil opretholde den facade at de er upartiske. Så vidt jeg fornemmer så betyder dette at mellem 5 og 10% af mediestoffet, skal være ikke-venstrefløj-vinklet. Nok til at dæmpe kritikerne, men ikke nok til at gøre nogen nævneværdig indflydelse, faktisk kun for at udstille som skræmmeeksempler.

   Skræmmeeksempler på tænkende, reflekterende og erindrende mennesker, alt det som DR/venstrefløjen hader.

   Således bliver KS, kun instrument for venstrefløjens propaganda. Surt og trist.

   Det eneste der er at gøre er helt at stoppe med at involvere sig med DR, og i stedet benytte internetmedierne.

   Kommentar by Aage Vagtelberg — 30. april 2010 @ 13:08

  6. Sammenhængskraften skal være der i alle lande for at det kan fungere og for at samfundene kan udvikle sig (Check f.eks. Douglass North’s og Angus Madison’s arbejde, hvis man nu endelig skal tage et CEPOS perspektiv).

   Men derudover skal vi også agte på, at vi er et særligt folk. Sagt varmt og kort og klart her:

   http://www.youtube.com/watch?v=mFML9HsMKTQ

   Kommentar by Sigwar — 30. april 2010 @ 18:50

  7. “og det kan ikke anbefales nok”

   – Du har fuldstændigt ret Kim Møller. Det er et genialt foredrag. Jeg har hørt det 3 gange nu og bliver ved at finde epifanier i det.

   “Vesten er blevet rig fordi den var protestantisk og med demokratiet fordrede en gensidig tillid, en tillidskultur, som gjorde statsmagtens undertrykkelse unødvendig” -eller noget i den stil.

   Han sabler simpelthen alt der har med venstrefløjen og dens hæslige og stupide ideologier, ned med en katana, elegant og eliminerende, så de står tilbage som de forvrøvlede, selvhadere og bitre fulde møgsvin de er.

   De kan opleves live, hvis man ellers gider se dumheden i flok, i fælledparken p.t. Populistiske, selvmasturberende, formørkede, med deres islamo-maskot under armen og bajerjoint i den anden. Brægende, savlende, vaklende af ego-rus.

   Jeg må desværre melde at min sammenhængskraft har fået et gevaldigt hak, efter at have kigget venstrefløjen efter i sømmene.

   Kommentar by Aage Vagtelberg — 1. maj 2010 @ 13:22

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper