10. maj 2010

Romal O. er stadig i Danmark

Det lignede en klokkeklar udvisningsdom, men en dybt kriminel 17-årig afghaner undgik udvisning, og fik blot en behandlingsdom. En Urias-læser der var med blandt tilhørerne, har sendt følgende beretning fra retten i Århus.

 • 5/5-10 Århus Stiftstidende – Gade- og hjemmerøver slipper for udvisning.
 • Referat af retssagen mod Romal O.

  Normalt skulle en sag, hvor straffen forventes at ligge over 4 år køre som en nævningesag, men da han var indstillet til tidsubestemt forvaring på Risskov Psykiatriske hospital, og selv var indforstået med det, kørte den som en domsmandssag. Muligvis er ventetiden for at komme for retten kortere der – det ved jeg ikke. Han spurgte i hvert fald et par gange til, hvornår han fik dommen, så det var muligvis det der drev ham.

  Havde det været en normal sag, havde han både i følge forsvarer og dommer fået omkring 6 års fængsel.

  Han var rolig og fattet under hele retssagen, der varede to dage. Han var medicineret, men virkede ikke sløv. Han var venlig, og tilstod, så vidt som han kunne huske det, alt hvad han var tiltalt for. Efter dommen var han endda oppe hos dommerne for at give hånd som tak. Det må have været en surrealistisk oplevelse, for den dommer/domsmand der ønskede ham ud af landet.

  Hans psykiatriske vurdering lød umiddelbart som de altid gør i den slags sager. Det er den 3. sag jeg har overværet med indvandrere, hvor diagnosen var noget i retning af: umoden, svagt begavet, udstyret med en on/off empati, begyndende skizofreni, lider af vrangforestillinger og hører stemmer. Han havde angiveligt forsøgt selvmord et par gange. I følge ham selv, var han vellidt blandt pigerne, og havde haft en dansk kammerat i 5 år, der havde lært ham sproget. Han talte rimelig godt grill-dansk, men havde gået i specialskole hele tiden. Jeg synes at han snakkede om at de havde boet i Hadsund. Derudover kunne han urdu og farsi, men kunne ikke læse det. Han havde en overgang været ret højt i noget junior talent fodbold i AGF. Det stoppede dog helt naturligt, da han begyndte på at ryge hash. Den blodsygdom som han i artiklen fra Århus Stiftstidende hævedes at lide af, var han blevet helbredt for. Jeg ved ikke hvad det var, men det lød som om det var en slags blødersygdom, der kunne være alvorlig nok og var åbenbart noget som omkring 25% af alle i mellemøsten led af. Hans mor havde mistet et barn i 7. måned på grund af det, og havde fået besked på at hun ikke måtte få flere børn, da det var arveligt. Det var noget med jernmangel, som kunne holdes væk ved jerntabletter i starten, og siden bare sund kost.

  Han kom til landet som 7 årig som led i familiesammenføring. Hans 49-årige far var kaptajn i det afghanske politi under kommunismen, og flygtede hertil først. Senere kom Romal O., hans to søskende på nu 11 og 12 år og hans mor til. Det blev fortalt, hvordan han havde set kvinder blive hængt på gaden, og hvordan Taleban havde gennemgået folks huse, for at se efter unge drenge, som de kunne tvangsudskrive til at arbejde i opiums-markerne.

  Så vidt jeg forstod, så anbefaler Udlændingeservice kun udvisning, hvis man har været i landet i mindre end 9 år. Romal har umiddelbart været i landet i 9 år og 4 måneder. Han blev tilmeldt folkeregisteret 7. december 2000, så vidt jeg husker. Han er født d. 25. marts 1993. Men man fratrækker så den tid som folk har siddet i fængsel, hvilket bringer os ned på omkring 8 år og 4 måneder.

  Imod udvisning talte at:

  1. Tilknytning til landet: Han talte dansk. Hans forældre og søskende bor i Danmark. Det meste af hans øvrige er bosiddende i London (!).

  2. Fare ved hjemrejse. Han risikerede at blive tvunget ind i Taleban.

  For udvisning talte:

  1. Han havde en onkel og en farmor og en farfar i Afghanistan, som han havde været på genopdragelsesrejse hos i et halvt år i 2008. Det var godt nok i en lånt lejlighed i grænseområdet mellem Pakistan og Afghanistan, men dog et arrangement der fungerede den gang.

  2. Min personlige holdning. Smid dem ud vi kan. Jeg er iskold overfor resten.

  Det er værd at bemærke, at en udvisning for en psykisk syg ikke er det papir værd, som den er skrevet på. Man udviser ikke syge folk. Det vil sige, at han skulle først være færdig med sin behandling for skizofreni inden man kunne overveje at sende ham hjem. Hvis han så bliver erklæret rask, tager man lige stilling til udvisningen en gang til. Det kan jo være at hans forhold har ændret sig, eller der er sket ændringer i hjemlandet.

  Af en eller anden grund, så baserer Udlændingeservice’s vurdering af sikkerheden i landet på en skrivelse fra FN helt tilbage fra 2004. Det undrede alle i retten meget, eftersom vi har soldater i landet, og man må formode at der er sket en del siden. Det var i det mindste ikke det der forhindrede udvisningen.

  Han havde begået omkring 15 indbrud, hvor der typisk blev stjålet bærbare computere og kontanter. Ved et indbrud hos en HA-rocker i Hasseris, forsøgte han endda at bryde et våbenskab op. De samlede erstatningskrav fra forsikringerne løb op i flere 100.000 kr., og to gange blev dommeren af den ene domsmand spurgt, hvorfor han gad bruge tid på det, når vi nu alle vidste han ikke havde en krone. Men der var en fond for folk der har været udsat for vold, og han kunne jo vinde i lotto. Eller noget i den retning.

  Ved et indbrud i Hasseris, kom den kvindelige beboer hjem mens de var i gang. Hun forsøgte at stikke af, men han spændte ben for hende. Så tog de hendes kontanter, og stak af.

  Ved et andet indbrud i Viby, viste der sig at være en 12-årig dreng hjemme da de kom ind i huset. Drengens mor og storesøster overværede hele retssagen, og sad og rystede på hovedet da Romal O. forklarede, at han ikke have tvunget den 12-årige med rundt i huset for at lede efter værdier, men at drengen var fulgt frivilligt med rundt. Han havde en medgerningsmand med under indbruddet, og de var maskeret med bandana’er og bevæbnede med kniv og svensknøgle. Han var efterfølgende sygemeldt fra skole i 14 dage efter. Moderen kunne ikke få erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, da hun ikke var skadeslidte.

  To indbrudsforhold blev droppet, da man vurderede at han formentlig var under 15 år da det skete. Det blev nævnt i en bisætning i psykologvurderingen, at han var begyndt at stjæle som 12-årig.

  I en anden sag, lokkede han en dansk mand på 18 år om på en parkeringsplads under påskud af at ville agere pirattaxa for ham, hvorefter han sammen med tre andre overfaldt manden og tog hans dankort. Det indebar spark og slag til han lå ned, og trusler med kniv om at udlevere den rigtige pinkode.

  Der blev ført meget få vidner, da han tilstod det meste ubetinget.

  De brød ind i en hashhandlers lejlighed (dansker), for at stjæle hash. Oprindeligt var formålet at true dem til at droppe at sælge hash i deres område, men da der ingen var hjemme, besluttede ham og Michael C. at begå indbrud i stedet. De blev overrasket under indbruddet, og truede sig mere eller mindre ud med knive og et baseballbat som de fandt.

  En anden gang røvede Romal O. og en ukendt medgerningsmand (kunne være Michael C. eller en Simon, der var i retten samme dag for nogle af de samme forhold) en 80-årig dame, efter de havde lavet indbrud i lejligheden ovenover. Hun blev skubbet ind i lejligheden, og blev bundet til en stol, hvorefter hun blev truet med kniv til at udlevere pinkode til dankort. Hun var med som vidne i retten, og fremstod fattet. De havde ikke været brutale eller rå, men hun havde dog ikke lyst til at møde ham igen, så han blev ledt ud af lokalet imens.

  Det groveste forhold, og det der overtrumfede dem alle, var et angreb på en hashhandler – Torben et eller andet. Tre mand stærk havde de taget ud til ham, med den intention at overfalde ham, så de kunne få noget hash. Torben fik dog vristet kniven fra den ene, og smed dem ud.

  De dukkede igen op dagen efter, og slår på Torben med en totenschläger, lige indtil den brækker midt over. For at stoppe kampen, trækker Romal O. en revolver, og affyrer et skud. Han forklarer selv, at han ville skyde Torben i benet, men kuglen rammer loftet. Den bliver først fundet flere måneder senere, den dag Romal O. bliver anholdt, og han fortæller at han havde skudt under overfaldet.

  Romari stod under overfaldet udenfor indgangsdøren, og havde kun en arm indenfor, mens en medgerningsmand var lige inde på den anden side af døren, og Torben stod så og pressede på ham. Han kunne derfor ikke se, hvad han skød mod. Men Torben faldt om, og Romal O. troede han havde skudt ham, hvilket det viste sig, at han ikke havde. Det var bare slagene der var blevet for meget.

  Kæresten Mona bliver så truet med pistolen om at hun kan få samme behandling, hvis hun ikke kommer med noget hash. Ingen af dem var indkaldt som vidner, da Romal O. tilstod alt, og han så vidt vides, ikke var blevet forbundet med sagen, hvis han ikke havde tilstået den uopfordret hos politiet – eller en psykolog. Det fremgik ikke tydeligt, eller også har jeg overhørt det.

  Tidligere på året, havde han som patient på Psykiatrisk Hospital i Risskov, brækket håndleddet på plejepersonale, der afviste at lade ham modtage pigebesøg.

  Oploadet Kl. 12:48 af Kim Møller — Direkte link38 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/14546/trackback

  38 Comments »

  1. Et besøg hos de rigtige humanister og verden er belagt med guldbelagte brosten resten af livet.
   Så han kan fortsætte sin hærgen mod danskerne, at forstå!!

   Kommentar by islam a´ bad — 10. maj 2010 @ 13:43

  2. Et forældrrepar, som sender deres søn på “genopdragelsesrejse” i Afghanistan ! Så ved vi da med det samme hvilken slags mennesker vi har boende, og at vi kan forvente mere af samme slags fra dem.
   Hele familien skulle straks sendes ud af Danmark.

   Kommentar by Nielsen — 10. maj 2010 @ 13:54

  3. Det er nogen dyre pensionærer, der kommer rendende som herreløse hunde og katte og frit kan slå sig ned i Danmark.
   De konventioner, der tillader det, bør vi omgående opsige.
   At de skulle repræsentere en potentiel arbejdskraft er forlængst modbevist af dem selv.

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 10. maj 2010 @ 14:18

  4. potentiel arbejdskraft???

   hehe, besynderligt fagforeningerne fortsætter med at acceptere den svindel, der foregår

   Skjult bag en kiosk har Fødevarekontrollens Rejsehold fundet ulovlige spisesteder med plads til 50-60 gæster
   http://www.sn.dk/Illegal-restaurant-afsloeret-i-kiosk/Sjaelland/artikel/60238
   —–

   Synd den stakkels Romal ikke var uledsaget :-D :-D
   http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/365665:Danmark–Uledsagede-boern-modtages-af-far-og-mor–naar-de-sendes-tilbage

   Kommentar by tavsen — 10. maj 2010 @ 15:19

  5. Vi kan takke Birthe Weiss & Co.

   Et land uden forsvarsvilje, er ikke noget land.

   Anti-sharia

   Kommentar by anti-sharia — 10. maj 2010 @ 15:55

  6. Gud fader i skuret i er da for meget!

   Kommentar by Michael Larsen — 10. maj 2010 @ 16:32

  7. Angående kriminelle muslimer og banderne, hævdes det ofte at det intet har med kultur og da slet ikke religion at gøre.

   Men måske alligevel lidt;

   http://www.bt.dk/krimi/lille-ville-goere-sandberg-til-muslim

   Kommentar by Superman — 10. maj 2010 @ 16:36

  8. Hvis ikke han kan udvises kan ingen. Jeg er ganske simpelt forarget.
   Nu lader det til at det er en byretsdom og anklagemyndigheden må som det naturligste i verden anke dene dom.
   Hvis ikke dommere og domsmænd kan se at det er helt horibet, så står verden ikke længere.
   Jeg kan være bange for at når folks retsfølelse i den grad krænkes så vil der komme selvtægt.

   Kommentar by Andreas — 10. maj 2010 @ 17:04

  9. Æihh, nu må I da holde op: Manden forsøger at skyde en anden i benet, og kuglen rammer i loftet!

   Så må man da formodes ikke at være for skarp, alternativt stærkt påvirket :)

   I så fald hører man hjemme i det analfabetiske stammesamfund i Afghanistan.

   Hvor vestens soldater, efter min opfattelse, så hurtigt som muligt skal trækkes hjem, så afghanerne kan slå hinanden ihjel i fred for vesten.

   Personligt kommer jeg til at græde tørre tårer, når dette er sket.

   Kommentar by hp — 10. maj 2010 @ 17:05

  10. 6.Michael Larsen

   ?

   Kommentar by Vivi Andersen — 10. maj 2010 @ 17:08

  11. Blodsygdom? sandsynligvis: http://en.wikipedia.org/wiki/Thalassemia

   Kommentar by Hodja — 10. maj 2010 @ 17:09

  12. Mens danske soldater falder og kvæstes til ukendelighed både mentalt og fysik i Afghanistan, ja så er det åbenbart muligt at Afghanere, på trods af grov kriminalitet kan få ophold i Dk.
   Hvordan…hvorfor???????
   Samtlige Afghanere i DK skal da hjem og hjælpe til med genopbygningen af deres land og ikke hygge sig hér, mens brave danske soldater kæmper med livet som indsats.
   Det her er da rivende galt.
   Politiske udmeldinger tak.

   Kommentar by sl — 10. maj 2010 @ 17:25

  13. Vi lever i en overgangstid. Lavintensitetsborgerkrigen ligger og ulmer, men ikke før at staten løber tør for andre mennskers penge, vil de uhyrlige overgreb mod Danske slutte.
   Vi er ikke villige til at forsvare os selv i samlet flok når vi som individer stadig kan leve det behagelige liv og lukke af for realiteterne alene.

   Der er ikke, tror jeg, nogen redning mere. Jeg mener ikke at alt er tabt, men det vi havde får vi ikke igen. Vi er moralsk og kulturelt brændt ud. Vi vil ikke acceptere forskellen på hvad der er rigtigt eller forkert. Vi vil ikke engang kendes ved vor egen kultur som hver dag minimeres og destrueres af centralstaten og dens marionetter.

   Forudsætningen for multikulturen og den paternalistiske centralstat der dikterer hver eneste borgers handling er naturligvis inddrivelse af skatter til betaling af interessegrupper og klientklasser. Når der er flere der lever af skatter end dem der betaler dem, kan skidtet falde sammen for når folk der har været vant til at få uden at skabe, får vi Grækenland version DK.

   Det er tilsyneladende kun et økonomisk kollaps der kan redde os fra islam og centralstaten.

   Kommentar by DanskeriTN — 10. maj 2010 @ 17:55

  14. Der er en rednig for os, hvis vi vil oprette en modstandsbevægelse som under krigen.
   Ellers ikke.

   Mig fryder din ros din ære,
   mig knuger din sorg dit savn,
   hver glans, hver plet vil jeg bære,
   der falder på Danmarks navn.

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 10. maj 2010 @ 18:25

  15. HP, det er ligemeget om han rammer eller ej. Intentionen er lige så strafbar som handlingen. Hvis du vil frikendes i sådan et tilfælde, skal du stå helt klar og fattet og tydeligt skyde op i luften, og sandsynligvis (jeg er ikke sikker) advare først. Vi har jurister med her, hvad siger de?

   Kommentar by Hans Jensen — 10. maj 2010 @ 19:21

  16. (Advarsel til DaLi – megadebatindlæg)

   @Kim Møller
   Af ren nysgerrighed, hvorfor fremhæver du altid specifikke passager i dine indlæg med fed skrift?

   Kommentar by Polyb — 10. maj 2010 @ 19:37

  17. Der var masser af jurister, også under krigen, men de måtte pænt bøje sig for modstandsbevægelsen – hvis de havde deres liv kært.

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 10. maj 2010 @ 19:39

  18. >13 TN
   Det er jo til at græde over, men hvis vi gjorde umuliusserne klare over muslimers farlighed, kunne vi måske undgå den udvikling.

   Kommentar by Nielsen — 10. maj 2010 @ 19:44

  19. Der er desværre nok et par tusinde som Romal der i DK!
   Hvordan kan man få “pigebesøg” på den “lukkede”?!
   Vi mangler nogle straffelejre, hvor typer som ham bliver sendt hen. Utroligt at han ikke er blevet knaldet noget før?!

   Kommentar by MCF — 10. maj 2010 @ 19:57

  20. @MCF
   Straffelejre? Det lyder stalinistisk.

   Måske kan du lave en aftale med falkeøje, så kan vi sende både de politiske og de sociale kriminelle derhen…

   Kommentar by Polyb — 10. maj 2010 @ 20:04

  21. Det er ikke nok.
   Vi havde langt effektivere metoder under Besættelsen.

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 10. maj 2010 @ 20:29

  22. Endnu et produkt af Loki-Pouls politik.
   Som Falkeøje rigtigt nævner, stopper galskaben først når vi organisere os, og en gang for alle udrydder problemerne og dem der har skabt dem.

   Kommentar by Henrik Hardrade — 10. maj 2010 @ 21:55

  23. Du er et naivt menneske Polyb.
   http://jp.dk/indland/krimi/article2050330.ece

   Kommentar by Nielsen — 10. maj 2010 @ 23:17

  24. Ja,ja,ja- vi skal “udrydde” problemerne for at få fred, men HVORDAN, folkens ?

   Desværre har jeg efterhånden fået den opfattelse at vi skal have ganske mange flere og omfattende problemer FØR vi finder ud af at AFKRÆVE vores politikere at de søsætter love og regler der effektivt vil medvirke til at stoppe for problemerne, der kommer i kølvandet på tilvandringen fra den islamiske del af verden.

   Vi skal have gang i en lovgivning der giver adgang til repatrieringer og det uanset om folk er tilvandrede for nylig eller de er 2.3. osv. generation af familier fra den arabisk-islamiske del af verden.

   Men allerførst skal alle yderligere tilvandringer hertil fra denne del af verden stoppes – og det 100% !

   Vi skylder ikke arabisk-islamiske folk primære hensyn !

   Det må forhulen da snart gå op for os at dette er vores egne børn, børnebørn og deres efterkommere vi skylder dette !

   Hvad det er for en arv vi er ved at skabe og som vi vil efterlade til dem ?

   Fortsætter vi ad det spor, ad hvilket vi har kørt indtil nu, bliver deres, vores egnes, livsbetingelser i eget land at de kommer til at skulle leve under daglige intimideringer og udført fysisk vold og drab begået af de herboende islamiske rettroende.

   Alle danere skulle “tvangsindlægges” til at tygge sig igennem de islamiske tekster – for bagefter ville ingen kunne undskylde sig med, at de ikke anede hvad islam gik/går ud på !

   Kommentar by Vivi Andersen — 10. maj 2010 @ 23:27

  25. @Nielsen
   Du er et naivt menneske Polyb.

   Fordi?

   Kommentar by Polyb — 10. maj 2010 @ 23:36

  26. PolyB, hold dig endelig ikke tilbage.
   Som du argumenterer, taler eliten.
   Det er altid gavnligt at få serveret hvordan de kulturradikale tænker.

   @23, Nielsen, vær nu ikke så direkte over PolyB.

   PolyB kan ikke forstå det indlysende. Det er han for intellektuelt raffineret til. Det er derfor han prøver at hakke på indehaveren af foretagendet. Han kan ikke acceptere at der findes andre meninger end sin egen, og da han anser sig selv for nuanceret og sofistikeret må han pr natur have ret. Ergo, alle der ikke deler PolyB’s opfattelse må naturligvis være unuancerede og grove , og derfor kan de kun have uret. Indforstået, er de der er uenige med PolyB også slemme mennesker.

   PolyB’s menneskesyn er at han selv er et godt menneske.
   Gode mennesker har deres begrænsninger.

   Kommentar by DanskeriTN — 10. maj 2010 @ 23:37

  27. >24
   V.hj.a. lovgivning.
   Vi må kræve, at muslimer ingen rettigheder har i VORES land.
   Loven er desværre ikke vedtaget. Men vi kan alle praktisere den i det små: Lad være med at have noget med dem at gøre. Og vend dem ryggen hvis de henvender sig.

   Kommentar by Nielsen — 10. maj 2010 @ 23:40

  28. >26 TN
   Man må sætte sin lid til at mennesker kan blive klogere. Jeg ønsker jo kun at Polyb ser sagen fra min side.

   Kommentar by Nielsen — 10. maj 2010 @ 23:44

  29. >25 Polyb
   Undskyld jeg glemte at svare dig.
   Svaret på fordi er som regel: “Fordi jeg siger det” eller “fordi sådan er det” men i dette tilfælde er det at du sjældent forholder dig til det som du foragter. Og at du (fornemmer jeg) tror vi kan leve i et Danmark sammen med muslimer. Der kommer dumheden (naiviteten) ind i billedet. Hvis du gransker dit liv, vil du opdage at dine forældre (sandsynligvis) ønskede et fredeligt Danmark. Det er ikke hvad vi p.t. har i udsigt.

   Kommentar by Nielsen — 10. maj 2010 @ 23:51

  30. 14. Falkeøje,

   Centralstaten er bange, eftergivende og svag overfor de muslimske kolonister men paranoid og voldsom overfor landets oprindelige befolkning. Når enkelte udtrykker bare den mindste misbilligelse af forholdene træffes der “forholdsregler”. Se blot på England, Holland, Sverige, Tyskland, Østrig, Belgien, Norge, Canada, Australien…. Berufsverbot er det mindste.
   Hvem frygter de mest, en vred borger eller horder af voldelige muhammedanere?

   Overfor os har de, endnu, statsapparatet som de uden tøven vil sætte ind imod os.
   De ved at de vi endnu opfører os som individer. Om muslimerne ved de at de er imod en organiseret, erobringsliderlig stamme der nyder en vis moralsk overlegenhed i medierne, univeristeterne, og blandt eliten. De ved at muhammedanerne har en gylden sympatikonto i FN og en lige linie til Al Jazira hvor de bestiller flag- og amabssadeafbrændinger og organiserer boykott.

   Der er flere muligheder, men mest sandsynligt er et vist momentum af daglige brutale overgreb på Danskere hvor politiet og domstolene offentligt demonsterer at de har mistet grebet, hvad enten det er med vilje eller ej. Det har politikerne allerede demonstreret men den nyhed har ikke nået alle.

   Vi kan ikke være langt derfra.

   Kommentar by DanskeriTN — 11. maj 2010 @ 01:45

  31. Politikerne er bedøvende ligeglad med danskernes ve og vel. De er mere optaget af dyrevelfærd og mindretalsrettigheder.

   Flertallet stemmer jo på dem :-D :-D

   Kommentar by tavsen — 11. maj 2010 @ 06:58

  32. Hook line sinker

   Kommentar by DaLi — 11. maj 2010 @ 08:36

  33. Manden har ingen rettigheder. Send ham hen, hvor han kom fra.

   Kommentar by jonas — 11. maj 2010 @ 23:14

  34. Danmark – slaraffenland for kriminelle og krigsforbrygere.

   Pladderhumanisterne – still going strong efter 8 års bogerlig regeringsmagt ???!

   Kommentar by Tolder — 12. maj 2010 @ 12:38

  35. @31

   Demokratiets fundament er dumme mennesker – som er de fleste. Den havde Søren allerede luret i forrige århunderede.

   Kommentar by Tolder — 12. maj 2010 @ 12:39

  36. 35.
   Demokratiet er farligt. Det ligger åbent for vælgerbedrageri, bedre kendt som velfærd.
   Det er et potentielt pøbbelvælde styret af en incestuøs politikerklasse. Nogle ville sige at vi er godt på vej. I virkeligheden har vi aldrig har haft andet.

   Kommentar by DanskeriTN — 12. maj 2010 @ 21:36

  37. De kriminelle udenlandske personager må ud af landet hurtigst muligt. Vi har mere end nok i vore egne kriminelle personager.

   Kommentar by Jørgen — 13. maj 2010 @ 08:26

  38. Herboende “flygtninge” fra bl.a. asien, midddelalderøsten og afrika bør sendes tilbage til det nærmest sikre land i “flygtningenes” nærområde. Der kan man iøvrigt hjælpe langt flere for de samme penge,

   Kommentar by Jørgen — 15. maj 2010 @ 19:17

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper