10. maj 2010

Flere socialdemokrater har fravalgt folkeskolen: Sass Larsen og Helle Thorning Schmidt

Da jeg for år tilbage sendte min datter i privatskole, var det udelukkende for at undgå min datter skulle placeres i multikulturens frontlinie. Søndag viste det sig, at ikke bare Mette Frederiksen og Henrik Sass Larsen, men også Helle Thorning Schmidt har fravalgt folkeskolen. En stor historie i medierne, som dog kun indirekte kredser om det essentielle.

Mette Frederiksen havde en datter med et særligt behov for en ‘lille skole’. Thorning Schmidt forklarer at det er en ’specifik situation’, og sådan er der så meget. Hykleriet er i top, men den store historie er ikke dobbeltmoral i forhold til synet på folkeskole/privatskole, men hvorledes politikernes syn på det multikulturelle samfund afspejler sig i skolevalg. Kendetegnende for privatskoler er ikke ligefrem etnisk mangfoldighed. Det er her historien ligger, og lad så bare afsløringerne inkludere liberale og ‘mere socialkonservative’ politikere.

Helle Thorning Schmidt, Socialdemokraterne: Det hænger simpelthen sammen med at den københavnske folkeskole tynder ud i toppen. Inden for de sidste to år, er der over ti af hendes nærmeste venner, som har forladt hendes skole, og det betyder at hun har været ked af, at hun var den der ligesom sad sidst tilbage, og det bliver vi som forældre nødt til at reagere på… Jeg kan ikke leve med at mit barn er bekymret over hendes næste to år i folkeskolen… Som forældre bliver vi nødt til at reagere, at den københavnske folkeskole sådan tynder ud. Der sidder et barn tilbage, hvis venner forsvinder nærmest dag for dag, og det bliver vi som forældre nødt til at reagere på… Vi er nødt til at reagere på den specifikke situation.

(TV-avisen, 9. maj 2010 kl. 18.30: Thornings sender sin datter på privatskole)

Indslaget har en interessant forhistorie. Fra Hun skal ikke lide under at have mig som mor.

Ekstra Bladets politiske reporter kontaktede søndag aften Helle Thorning-Schmidt, efter at hun i TV-Avisen klokken 18.30 havde fortalt, at hendes ældste datter efter sommerferien skal begynde i 8. klasse på privatskolen Ingrid Jespersens Skole på Østerbro i København.

ekstrabladet.dk bringer her hele samtalen…

EB: Jeg skal lige høre dig om en ting mere. Hvordan kan det være, at det først kommer frem nu. Hvorfor er du ikke selv kommet frem med det, da debatten kørte på sit højeste?

HTS: Jeg er sådan set gået ud med det, nu hvor debatten er på sit højeste. Det er en beslutning, vi har taget ganske for nylig, så det her er nærmest det hurtigste, jeg kunne nå.

EB: Så det er dig selv, der har taget kontakt til DR og fortalt det?

HTS: Øhh… Jeg ved ikke, hvordan det er opstået.

EB: Men der er jo forskel på, om det er nogle journalister, der finder ud af det, eller om du selv vælger at gå ud med det?

HTS: Det må du ikke spørge mig om. Jeg er inviteret af TV-Avisen og sådan er det.

EB: Du må vel vide, om det er en journalist, der har fundet ud af det. Eller om du går ud af egen kraft og fortæller din datter skal i privatskole?

HTS: Jeg ved, jeg har været i TV-Avisen i dag og fortalt om det fuldstændig frivilligt. Jeg har ikke mere tid…

EB: Jeg er nødt til at sige, at det tolker jeg som, at du IKKE er gået ud med det her af egen fri vilje.

HTS: Så vil jeg godt fortælle, at det er os, der har ringet og sagt det til TV-Avisen i dag.

EB: OK. Men må jeg så spørge, hvorfor det lige sker i dag. Vi har talt med flere på skolen i går, fordi vi havde fået at vide, at du havde presset meget på for at få din datter på privatskolen?

HTS: Det er løgn. Det har jeg ikke. Jeg har fået en optagelsesblanket, som jeg har udfyldt og det er det. Og dem, der siger… Det passer simpelthen ikke. Det kan I ikke skrive, for det passer simpelthen ikke. Sådan er det.

Mere.

 • 10/5-10 Aftenshowet – 2. del (bl.a. med Helle Thorning Schmidt).
 • Folkeskolen er der, hvor vi lærer hinanden at kende på tværs af etniske og sociale skel. Den er en vigtig del af samfundets sammenhængskraft. Hvis man ikke bor og går i skole med de, der er en smule anderledes end en selv, har man ikke blik for at de er der; man respekter ikke hinanden, man kender ikke hinanden.” (Helle Thorning Schmidt; Information, 5/8-04: S vil bremse privatskolers fremgang)

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/14578/trackback

  28 Comments »

  1. Er der nogen der kender den eksakte årsag til at pamperne nu flytter deres yngel ?… Er der ikke nogen hvilken berigelsesprocent der er på de pågældende skoler ? Hvordan kan man finde ud af det ?

   Kommentar by PerH — 10. maj 2010 @ 11:47

  2. Moral er godt. Dobbeltmoral er dobbelt så godt.

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 10. maj 2010 @ 12:04

  3. Hvis du er socialdemokrat er du god. Hvis du er en bestemmende socialdemokrat står du ikke til ansvar for noget som helst. Men du er stadig god!

   Kommentar by CJ — 10. maj 2010 @ 12:14

  4. “den københavnske folkeskole tynder ud i toppen” – er de ved at blive skaldede allesammen ?

   Ingrid Jespersen Højere Pigeskole er da en glimrende skole. Der går overklasse fra hele Nordsjælland. Tillykke med Thorning junior ikke skal være skaldet !

   Kommentar by wied — 10. maj 2010 @ 12:15

  5. Det kunne være højinteressant at gå den anden vej i researchen:

   Er der een eeneste socialdemokratisk politikere, der har sit barn/sine børn gående på en Vesterbro-, Nørrebro-, eller tilsvarende folkeskole ? Og er de i givet fald ved deres fulde fem?

   Hvor mange har overhovedet adresse i de pågældende kvarterer ?

   – – –

   Kommentar by Morten - - - — 10. maj 2010 @ 12:18

  6. Helle Thornings interview er da pinligt ud over alle grænser.

   Det samme må siges om rabiate Pernille Theil i søndagens Deadline “ugens værste” – et desperat forsvar for at nedtone hykleriet.

   Kommentar by Superman — 10. maj 2010 @ 12:25

  7. >1.PerH. Tampen brænder? Jeg har ikke tallene (og måske holdes de hemmeligt?), men jeg vil gætte på at indvandrerprocenten er gns 10 gange højere i skolerne i København end de er i skolerne i København nordlige omegn, hvor jeg selv bor. Herude er de 1-2 indvandrere, der gns er per klasse, ikke noget, der skræmmer danske forældre væk fra kommuneskolerne. Jeg har hørt fra lærere og skoleledere herude, at der heller ikke er nogen problemer med at rekruttere lærere, fordi mange lærere søger væk fra skolerne i Københavns centrum med høje indvandrerprocenter. Ligesom Helle Thorning Scmidts datter gerne passerer 3-4 kommuneskoler på sin skolevej, for at nå frem til den etnisk danske skole, vil mange lærere hellere end gerne om nødvendigt dagligt rejse gennem 3-4 kommuner med skoler med mange indvandrere, for at komme på arbejde på en mere’ren’ etnisk dansk skole f.eks. i København nordlige omegn.

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 10. maj 2010 @ 12:28

  8. -> Per H

   HTS’ datter gik fra 17 pct. til 1 pct. Normalt så er procenten højest i de små klasser, men hvis der er danskerflugt, så kunne der opstå en ’specifik situation’.

   Kommentar by Kim Møller — 10. maj 2010 @ 12:36

  9. Der ligger fem folkeskoler på vejen fra Thornings adresse til Ingrid Jespersen – seks med Kildevældskolen.

   Kommentar by wied — 10. maj 2010 @ 12:46

  10. Det er yderst interessant at læse de citater, pressen nu finder frem. F.eks.:

   “I en artikel fra Information den 5. august 2004 er Helle Thorning-Schmidt ligeledes citeret for at sige:

   “Folkeskolen er der, hvor vi lærer hinanden at kende på tværs af etniske og sociale skel. Den er en vigtigt del af samfundets sammenhængskraft. Hvis man ikke bor og går i skole med de, der er en smule anderledes end en selv, har man ikke blik for, at de er der: man respekterer ikke hinanden, man kender ikke hinanden,”

   Nu ved vi, at socialister og radikale ikke vil ofre deres egne børn på integrationens alter. Men de vil fortsat gerne ofre andres? Eller hvad har de tænkt sig?
   Jeg tror ikke, de tør tænke realistiske tanker. Eller også ved de, uden at ville indrømme det, at vi går mod et opsplittet samfund, som de har skabt – sammen med naive borgerlige (Gammeltoft-typen).

   Kommentar by Anonym — 10. maj 2010 @ 12:59

  11. Nå ja; men er HTS ikke nedkommet med sine børn i Belgien, eller har hun været i DK for at føde?

   Hvis børnene er født i Belgien tæller de jo som “udlændinge” efter Danmarks statisk i det mindste, inklusiv stemmeret til integrationsrådene ved det fyldte 18 år. Desuden, med deres far Kinnock, så har de da britisk statsborgerskab, eller dobbelt statsborgerskab??

   Dermed trækker flytningen NED på folkeskolens fremmedstatistik!!!

   Endnu en vellykket integration af 1-2 “udlændinge”!

   Med ironisk hilsen!

   Kommentar by bl — 10. maj 2010 @ 13:17

  12. … For ifølge Helle Thorning selv, når Helle Thorning siger “Sådan er det”, så passer det… jamen det gør det altså!!!…

   Kommentar by Jacob Andersen — 10. maj 2010 @ 13:40

  13. Tja, det er næppe pga. terror risiko mod danske top politikers børn at de tages ud?
   Mon vi skal hen mod den eneste grund: islam.
   Simpelthen for mange af de sorte og islamske på et sted?!
   Nu har de simpelthen også fået nok.

   Kommentar by islam a´ bad — 10. maj 2010 @ 13:51

  14. Da næsten samtlige christiansborgtosser kan karakteriseres som levebrødspolitikere, er det en helt naturlig adfærd. Det har altid været lettere at bruge andres penge, end egne.

   Kommentar by Nielsen — 10. maj 2010 @ 14:05

  15. Vores børn har særlige behov – og de skal opfyldes !

   Salonsocialisterne har nok hentet inspiration fra kernevælgerne på dette punkt, eller er det omvendt ???

   Kommentar by Traveren — 10. maj 2010 @ 14:18

  16. Hold da kæft, hvor kan hun hælde vand ud af ørerne på tv.

   Kommentar by Goofy — 10. maj 2010 @ 14:46

  17. -> Anti Marx ; Kim Møller

   Tak for info… lur mig iøvrigt om ikke skoleskiftet sker nu for at forhindre at det bliver en “sag” under valgkampen ? Mon ikke man har koordineret med DR at få ligene ud af skabet nu ?. På den måde fremstår DR som en TV kanal der skam godt tør gå kritisk til oppositionen mens samtidig med at man forhindrer det i at blive et tema – og dermed et problem for S-SF – i valgkampen… det er jo smart nok.

   Kommentar by PerH — 10. maj 2010 @ 15:49

  18. Nej hvor er I strenge, altsaa…..

   Giv nu tomme Helle en chance…..hun har jo selv sagt ‘at (nu) vi maa se fremad ifht indvandring’. Saa I kan slet ikke vaere dette nidkaere bekendt!

   Anti-sharia

   Kommentar by anti-sharia — 10. maj 2010 @ 16:04

  19. Ingen journalist spurgte: “Hvorfor har vennerne forladt skolen?” Og ej heller om: “Hvem sidder hun tilbage med?”

   Kommentar by Hodja — 10. maj 2010 @ 17:15

  20. Det grove, det modbydelige ved dette her er ifølge min opfattelse, at disse politikere tilsyneladende mener at den danske befolkning skal bære aben – og de selv skal være fri.

   Det ER skruppelløst og det er en inddirekte tilkendegivelse af, at de regner danskerne for pøblen de kan behandle, som det passer dem !

   De kalkulere ganske koldt med at vi ikke reagerer nævneværdigt, at vi har en kort hukommelse og at de i det store og hele kan fortsætte uantastet.

   Tænk blot på Mogens Lykketoft og hans tyveri af 164 milliarder danske kroner, som danerne opsparede til senere og eget brug !

   Hvordan gik det dengang med Lykketoft ?

   Kommentar by Vivi Andersen — 10. maj 2010 @ 17:24

  21. Venstrefløjen har altid været hyklere alle til hobe. Deres ideologi er bygget paa løgn og bullshit. Men er fin mener de, indtil de faar den at føle paa egen krop (eller børns)

   Kommentar by marius — 10. maj 2010 @ 18:09

  22. Halal-Helle skal ikke sidde i folketinget!

   Repatriér hende til Ishøj!

   Kommentar by Sigwar — 10. maj 2010 @ 19:01

  23. Det er da et sympatisk hos Helle Thorning-Schmidt, Mette Frederiksen m.fl. at de ikke vil udsætte deres børn for det multi-kulti helvede, der er et resultat af den politik de har ført de sidste 30-40 år.

   Kommentar by Jens A — 10. maj 2010 @ 20:31

  24. Det er med venstrefløjens forhold til skolevalg som med venstrefløjens forhold til frys og lønninger som med venstrefløjens forhold til påstået katastrofal menneskeskabt global opvarmning: gør som vi siger og ikke som vi gør.

   Ufatteligt at de stadigvæk skovler stemmer ind.

   Kommentar by jp — 10. maj 2010 @ 22:02

  25. Loki-kælling

   Kommentar by Henrik Hardrade — 10. maj 2010 @ 22:21

  26. I Berlingske Tidende indrømmer formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, hvad flugten til privatskolerne skyldes: (…)”siger Bondo der mener, at stigningen i tilgangen til privatskoler skyldes, at der er blevet lukket lokale folkeskoler, og forældrene så i stedet har åbnet en friskole. Den anden forklaring – ifølge Bondo – er, at der er en særlig udfordring med tosprogede i visse områder.” http://kortlink.dk/7rnm

   Kommentar by Jan Christensen — 10. maj 2010 @ 22:38

  27. 19.Hodja. Jeg undrede mig også lidt over HTS formulering “Inden for de sidste to år, er der over ti af hendes nærmeste venner, som har forladt hendes skole, og det betyder at hun har været ked af, at hun var den der ligesom sad sidst tilbage”. Umiddelbart lød det, som om datteren nu sad i alene i et tomt klaselokale? Men så kom jeg til at tænke på, hvem er de andre – ikke-vennerne? Det er åbenbart en fasttømret gruppe, der nu alle har skiftet til privatskole. Hvad er det, der karakteriserer denne gruppe? Og gruppen, der er tilbage? Det ville være interessant at få at vide. Er dem, der er tilbage, dem, der ikke har råd til privatskole? Hvor mange af dem, der er tilbage, har indvandrer baggrund? Hvorfor har de over 11 venner forladt skolen?

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 10. maj 2010 @ 22:40

  28. Der er noget der er helt misforstået i interviewet.

   Helle Tomgang, tog ikke kontakt til DR.

   Nej, Helle Tomgang, ER -DR!.

   DR er jo Helle og hendes pamper-partei’s propaganda-ministerium.

   DR og venstrefløjen er et fætter-kusine ægteskab, hvor alle kender hinanden og nepotisme-korruptionen florerer.

   Alle afsløringer, som ikke lefler for venstrefløjen, er alene spil for galleriet, så DR ikke virker 100% rød. Der er ingen af de afsløringer som har nævneværdig skandale-effekt mod venstrefløjen. Det er så smurt og så præcist i risikovurderingerne og prioriteringerne, at det umuligt kan være andet end aftalt og afvejet.

   Netop kun indirekte og tåget, berører de det essentielle. Det er en smart måde at mudre klarheden på, fordreje fokus hen til populistisk følelses-ophidselse, fremfor reel afsløring af det gigantiske problem: Islam.

   Kort sagt: Socialdemokratiet og DR er korrupte ind til benet.

   Kommentar by Aage Vagtelberg — 11. maj 2010 @ 22:25

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper