10. maj 2010

Birthe Weiss og den svære multikultur – rapport om Gasværksvejens Skole (1992)

Året efter neden-citerede artikel røg i trykken blev Birthe Weiss indenrigsminister i den første Nyrup-regering. Hun var tidligere formand for Radiorådet (med ansvar for DR), og havde tidligere varetaget Mette Frederiksens nuværende position som socialdemokraternes næstformand. Hun boede i Gasværksvejens Skole-distrikt, men valgte i stedet at sende sine børn i Den Classenske Legatskole. I sine unge år ville hun fremme ligestilling, senere blev hun prominent fortaler for det multikulturelle samfund.

Fra Ekstra Bladet, 29. februar 1992 – Lærer-nødråb: Vi magter ikke indvandrerne (online: Lilleput-information).

“Lærerne er afmægtige i deres forgæves kamp for at integrere indvandrer- og udlændinge-børnene. Mange elever sætter koranen over det danske system og foragter de kvindelige lærere. Undervisningen vanskeliggøres af manglende danskkundskaber.

Det er konklusionen i en opsigtsvækkende rapport om Gasværksvejens Skole på Vesterbro i København, som lærerrådsformanden Merete Hammer har udarbejdet sammen med sine kolleger og sendt til undervisningsminister Bertel Haarder (V).

Der er 72 procent fremmedsprogede elever på Gasværksvejens Skole, der dermed er top-scorer i København, hvor mere end hver femte elev er indvandrer- eller flygtningebarn. Det er et nødråb, lærerne nu udsender, idet de ikke længere kan magte situationen på deres skole, hvor disciplinen truer med at gå i opløsning og uddannelsesslum er blevet den triste kendsgerning…

“Udover de rent indlæringsmæssige problemer har vi gennem flere år haft vore “små kampe” omkring svømning, badning/idræt og deltagelse i lejrskoler. Disse er oftest opstået grundet elevernes og forældrenes påberåbelse af og henvisning til Koranen.

“Disse henvisninger, samt sætten den islamiske tro over det danske system, ses at være tiltagende, således at de større elever tit udviser manglende disciplin og efterrettelighed, især over for kvindelige lærere. Dette har haft en afsmittende virkning på de mindre elever, der nu ret tidligt udviser den samme holdning og foragt”.

I løbet af de sidste 5-6 år har skolen kørt to store og kostbare projekter for at inddrage forældrene i skolens integrationsarbejde – men denne indsats er slået fejl. Rapporten kritiserer forældrene for “uvidenhed, ligegyldighed og dovenskab.”

Lærerne skriver videre:

“a) Forældrene går ind på skolen for aggressivt at øve selvtægt i form af fysisk afstraffelse af andres børn.

b) Igen og igen bruges/misbruges islam som loven over dansk lov. Religionen træder hele tiden frem som en hindring for en rimelig integration/assimilering.

c) Ingen besked til skolen ved fravær, manglende betaling af klassefoto, søger børnenes kontor, selv om de ikke holder jul, manglende samarbejde omkring deres børn, et samarbejde som i meget prekære situationer kunne have “reddet” deres barn. Udeblivelse fra lejrskole, erhvervspraktik m.v.”

[…]

Rapporten konkluderer, at den koldske/grundtvigianske metode med frivillighed og medansvar ikke fungerer. Selv om forældrene ustandseligt bliver “mødt på mere end halvvejen”, reagerer de med at fordre yderligere forståelse, overbærenhed og støtte, selv om dette er vist dem i overflod”.

Mere.

“I de sidste syv år er skolernes elevtal på Vesterbro faldet med 300 børn: Afvandring af 440 danske elever, tilgang af 140 fremmedsprogede… René og Birgit Jakobsen, forældre til Daniel på Gasværksvejens Skole, flyttede for nogle år siden hans lillesøster Charlotte fra Gasværksvejens Skole til Matthæusgade Skole . »Hun bad selv om det. For hver gang der kom en ny fremmedsproget elev i klassen, blev hun flyttet hen ved siden af som en slags støttepædagog. Det var i fjerde klasse, og hun kunne slet ikke klare det. Var jo lige selv begyndt i skolen. Og så blev hun mobbet af de andre i klassen, fordi hun spiste leverpostejmadder og anden »ulækker mad« med svinekød i,« fortæller René Jakobsen. Han har siddet i skolebestyrelsen som forældrerepræsentant i fire år.” (Berlingske Tidende, 5/9-93: Det danske mindretal – på Vesterbro)

Oploadet Kl. 12:37 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/14590/trackback

8 Comments »

 1. Det skulle vel ikke være derfor at vi ser at selv social kammeraterne tager deres børn ud af folkeskolerne nu????
  Grund: islam

  Kommentar by islam a´ bad — 10. maj 2010 @ 13:47

 2. Ja Birthe Weiss er da en kendt kriminalitetsimportør.
  Alle danskere flytter deres børn for tiden.
  Grund: muslimer

  Kommentar by Nielsen — 10. maj 2010 @ 14:12

 3. Er der nogen der ved om det blandt andet er Lars Weiss der har undgået den multikulturelle idyl i sin barndom ??

  Han er jo idag ihærdig fortaler for en slapper-politik som evig socialdemokratisk kandidat, der dertil leverer nogen af de mest absurde og hadefulde indlæg i aviserne.

  Kommentar by Superman — 10. maj 2010 @ 16:27

 4. Mange har glemt hende,men det har jeg ikke !

  Kommentar by Pop — 10. maj 2010 @ 17:19

 5. Marianne Jelved Er lærer. Hun kende til disse problemer, men er
  ligeglad.
  Hvilket gennemført ondt menneske. Og denne person er i folketinget.
  Fatter det ikke.

  Kommentar by pk — 10. maj 2010 @ 17:52

 6. Artiklen er fra 1993 – der er altså gået 17 år siden den blev skrevet.

  Og man har intet lært, men fortsætter ufortrødent ad samme spor !

  Kom og fortæl mig at der ikke ovenover svæver nogle retningslinier og krav som kommer fra EU ?

  Jeg tror ganske enkelt ikke på at de almindelige danere er SÅ selvmorderiske at de gennem en 17 år lang periode frivilligt ville fortsætte med “importen” fra de arabisk-islamiske Middelhavslande, når man længe har VIDST hvad dette vil komme til at betyde for danerne og deres samfund !

  Kommentar by Vivi Andersen — 10. maj 2010 @ 18:06

 7. #6
  Sådan Vivi,og det stopper først når vi finder hammeren frem.
  Der skal en mindre revolution til før vi igen bliver frie. Men det kommer til at koste, og danerne er gået fra at være en supermagt, til et pizza-ædene campingfolk der villigt vender den anden kind til som præsterne har lært dem i 1000 år, de samme præster som idag forsvare jætterne fra muspellheim.
  Og jøden birthe weiss burde for en standret for de lidelser hun har påført vores folk.

  Kommentar by Henrik Hardrade — 10. maj 2010 @ 22:09

 8. Det værste er at det ikke er mere end et halvt år siden jeg hørte denne Weiss i radioen, hvor hun med samme stemme som dengang – sammtidigt salvelsesfuld og aggressiv – forsvare de racistiske handlinger hun foretog imod Danmark og danskerne.

  Et i sjælden grad dårligt menneske.

  Kommentar by Søren Ferling — 11. maj 2010 @ 23:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper