18. oktober 2004

Danes for Bush 2/3 – Bush er et røvhul, som dræber, lyver, stjæler – og “ordner muslimer”

Igår sendte DR den anden ud af ialt tre Danes for Bush-udsendelser. Det kan godt være andre kan se det sjove i sådanne programmer, men herhjemme falder den rent til jorden. Ynkelig propaganda. Gårsdagens udsendelse var noget nær en tour de force i venstreradikale myter.

Man undersøger hvor de mest reaktionære kristne findes, opsøger dem – og forsøger at fremavle reaktionært vrøvl – “jeg ville ønske der var kristne selvmordsbombere” forsøgte den ene tåbe sig med, hvad virkede efter hensigten. Bush støtter etnisk udrensning.

Ellers var der lidt om Mærsk og Riffelsyndikatet – og det lykkedes, som i sidste udsendelse at få en ung venstreradikal til at sige de helt rigtige ting. Bush er et røvhul, som dræber, lyver og stjæler – og pludselig blev det legitimt at spørge: “Har man lov til at dræbe for olie?” Selv, Bushitler blev bragt på banen… Han kunne dog berolige areligiøse danskere – Bush “er ikke spor religiøs”

Egon Clausen må have misforstået noget. Det mente ihvertfald antropolog-studerende Nicolai Mendgaard-Larsen ifølge dagens Kristeligt Dagblad, som efter et halvt år blandt ‘kristne fundamentalister’ i Tennessee fortalte følgende:

“Det var DR-journalist Egon Clausen’s bog ‘Øje for øje” om en retssag i en lile by i Texas der gav Nicolai Mendgaard ideen til et feltstudie af kristen fundamentalisme… Nicolai Mendgaard mener at portrætteringen af de amerikanske fundamentalister i både de europæiske og amerikanske medier er uretfærdig og stereotyp. – Man kan sagtens finde den ekstremitet, man leder efter, men det er jo ikke den der kendetegner almindelige højrereligiøses hverdag... Hvis journalisterne holdt op med at trække på egne og kollegers holdning, ville de opleve noget andet.”

Oploadet Kl. 21:18 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer

4 Comments »

 1. Credit where credit is due.

  Danes for Bush lykkedes bedre med at opfylde deres præmisser om at finde og udstille republikanere i anden omgang. De fik et par stykker til at komme med temmelig outrerede udsagn. Det lød dog mest som teatertorden og overbudsretorik, men okay, ordene faldt.

  De behøvede dog næppe at gå undercover for at fremprovokere kontroversielle udsagn. Hvis de havde lidt tæft for at tale med andre mennesker, hvad intet tydede på (der blev krympet tæer igen i 2’eren), kunne samme effekt sikkert være opnået. Og med helt fair midler.

  Det er Louis Theroux (søn af Paul Theroux) et godt eksempel på. Han blev oprindelig “opdaget” i TV Nation under Michael Moores vinger. Men overstrålede i det ene indslag efter det andet den klodsede skrigehals, der skulle være stjernen i programmet.

  Theroux formår at lytte og giver som regel sine interviewofre fair play, hvad han beviste i sin egen serie af programmer fra USA. Nok er de farvede, men det er ikke en knaldrød farve, snarere end en bestemt tilgang og et særligt udvalg af miljøer og kilder, der afslører det europæiske og lidt snobbede udgangspunkt.

  Han besøgte blandt andre nogle afro-afrikanske seperatister i NYC, der ville have ham til at indrømme at en lang række vigtige historiske personer i virkeligheden var sorte. Han hyggede sig også med Ku Klux Klan, “swingere”, fribrydere, militia-folk, pornoskuespillere etc. Selvfølgelig en programrække, der bekræfter manges fordomme om USA (fordi det store flertal af ganske normale amerikanere var fraværende), men Theroux lykkedes som regel med at finde mennesket bag selv de mest ekstreme eksistenser derovre. I stedet for kun at forsøge at bekræfte fordomme.

  Som Danes for Bush.

  Kommentar by Sargsian — 19. oktober 2004 @ 22:25

 2. Til Sargsian

  TV Nation(serien) har da ikke været vist på dansk tv.. Findes på (Napster/Kazaa-erstatningen) Emule… men det er jo ulovligt:-)

  Kommentar by Kim Møller — 19. oktober 2004 @ 23:43

 3. Tommelfingerregel: Alt, hvad Michael Moore har foretaget sig eller kommer til at foretage sig, havner på et eller andet tidspunkt på dansk tv. Således også TV Nation, der i midten af 90’erne blev vist på TV 1000.

  Jeg mener også at have set programserien på et senere tidspunkt, men det er muligt, det var på en udenlandsk kanal (må næsten være norsk eller svensk), eller også forveksler jeg det med “The Awful Truth” – som i øvrigt var flere klasser under TV Nation, fordi Moore selv ville stjæle billedet.

  Kommentar by Sargsian — 20. oktober 2004 @ 18:37

 4. mastery flavors:Norwich sliding mastermind leverage amazement veranda.

  Kommentar by texas holdem play for free — 3. februar 2006 @ 07:50

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper