24. oktober 2004

Mere Bush-bashing på DR: Verden ifølge Bush (Moore igen igen)

Bush-bashende pseudo-dokumentarer er ingen mangelvare på DR her under den amerikanske valgkamps slutfase. Mandag aften sendte DR2, atter en fransk en af slagsen. Filmen bar titlen Verden ifølge Bush (originaltitel: Le Monde Selon Bush), og er produceret af William Karel på basis af Bush-bashende bøger af Eric Laurent med de meget sigende titler La guerre des Bush og Le monde secret de Bush. Karel stod sidste år for Bush family fortunes: The best democracy money can buy, og mon ikke han arbejder på mere i samme stil. Men, har man set Fahrenheit 9/11 – så har man set dem alle.

DR reklamerede flittigt for ‘dokumentaren’, der blev betegnet som “et tankevækkende portræt af magtudøvelsen i verdens største demokrati”, men som vanligt var det et stykke fra sandheden. [DR Presse] DR fremhæver i programomtalen at filmen er baseret på “gennemkontrollerede fakta og interview med øjenvidner”, sjovt nok langt fra hvad DRs pendant i Sverige skriver om samme. SVT sendte den fredag aften (24/10) under titlen Världen enligt Bush i deres Dokument utifrån og her forlyder det at “filmaren William Karel, har intervjuat en rad amerikaner, många hängivna politiska motståndare till Bush…” & “samma fält som filmaren Michael Moore”. Arven fra Michael Moore er tydelig, og det er næppe tilfældigt at filmen blev betragtet som det naturlige valg til Cannes-festivalen, men droppedes i sidste øjeblik til fordel for Fahrenheit 9/11. Bush er ikke populær blandt franske filmkritikere… den ros skal han have.

Filmen varer 90 minutter, og det vil være for omfattende at lave en komplet gennemgang. Eneste fællesnævner er hadet mod Bush, og fronterne er utallige – med samme ekspertpanel.

1) Religion – som i The Jesus Factor tidligere sendt på DR Udefra er den overordnede pointe at Bush er religiøs ekstremist. Det hele serveres særdeles ukonkret med det sædvanlige arsenal af holdninger fra et religiøst overdrev, som man så forsøger at tørre af på Bush. Det være sig anti-muslimske holdninger, fører et korstog mod islam – og værst for ‘ekspertpanelet’ – støtter Israel. [Eksempler: “Bush kammer over hvad det religiøse angår” & “kaster sig næsegrus for ekstrem religion”] Pointen er naturligvis at associere Bush med de værste typer, og der var et comeback til Falwell som også var en del af Guds Politikere – sendt på TV2 for et par dage siden. Tonen er skinger, og virkemidlerne groteske… Bush tænker som Boykin lyder det, og vups har Boykin set en dæmonisk ånd over Mogadishu [caps]. Produceren forsøger ikke engang at dokumentere forbindelsen mellem Bush og religiøse fanatikere, det ordnes med klipningen og de evige antydninger. Den tidl. CIA-agent Robert Baer, som har været med i 4-5 anti-Bush-film (eksempel) er idag blandt andet religionsekspert. Der er mange gengangere, og et klip hvor ‘kristne zionister’ besøger Ariel Sharon i Jerusalem var også en del af Guds politikere – tidligere omtalt. Israel, du mener den “51. amerikanske delstat” ik’.

2) Nykonservative. Efter at have fortalt at Bush er styret af Gud, så viste det sig at det i virkeligheden var de nykonservative der trak i trådene. Den rigtige onde var Richard Perle, der betegnes som “mørkets fyrste” – men der faldt lidt til Wolfowitz, Rumsfeld mfl. Pointen er så her, at de nykonservative ville have krig mod Irak, og vi hører naturligvis ikke et ord om 12 års FN-sanktioner. Når Bush blot er en marionet, så han jo være dum – nok fordi “han ikke læser meget”, men han er nok heller ikke “en geopolitisk tænker”. Igen er Baer eksperten, og han tilføjer islamforskeren Bernard Lewis til den nykonservative klike. Nok at skyde over målet, men Lewis er da blevet kritisk i forhold til islam, og så går puslespillet jo op. Men, tænkte jeg kort – hvorfor vil de nykonservative i krig med Irak? Jov ser du, det handler om “irakiske oliefelter” som en aldrende demokrat febrilsk fremfører. Vi hører så at han var den eneste som tog emnet op i kongressen. Konspirationen er total.

3) Patriot Act. Bush var med sin anti-terrorlovgivning igang med at smadre demokratiet, lød det fra flere kanter – herunder den obligatoriske Charles Lewis fra Center for Public Integrity. Speakningen var i særklasse. “Center for Public Integrity er bemandet med en håndfuld frivillige som har besluttet at protestere imod, at Bush bruger krigen mod terror, som undskyldning for at forandre landet.”. Jov, Bush har virkelig onde hensigter, ikke mindst med Patriot Act – der henkastet blev betegnet som “denne undertrykkende anti-terrorpakke”. Det har dybe konsekvenser for det amerikanske demokrati – eller hvad der nu er tilbage… En bragte det minder frem om Sovjetunionen – en association Norman Mailer af naturlige årsager ikke anvendte. Han ville blot advare os om at “undertrykkelsen kan føre til ren fascisme” Værst var dog Baer, nu som politologisk ekspert – “det begynder at minde om en bananrepublik”. Når der i samme ombæring fortælles at “Ingen regering har nogensinde tilladt sig en tiendedel af det der foregår under George W. Bush.”, så kommer man lidt i tvivl om hvorvidt der menes regeringer som sådan – eller kun de amerikanske af slagsen.

Så var der tid til lidt nazi-associationer. Som i Michael Moores Dude where’s my country, fortælles at Prescott Bush (nuværende præsidents farfar) drev bankvirksomhed med nazi-Tyskland. Hvor Moore godt ved det er over grænsen, og ironiserer over det – så går filmen langt videre. Der klippes direkte fra den hidkaldte Bush-hader til George W. Bush med strakt arm. Selv Horton-sagaens producenter ville have krummet tæer…

Arkiverne er netop åbnet, men medierne gav det ikke fokus nok. Tidligere havde speakeren fortalt – i en anden forbindelse, at “pressen var så tilbageholdende at man skulle tro det var et etpartisystem”. Bush har tilsyneladende også sat sig tungt på medierne…

4) To-punktsplans for Irak Tesen om at Bush-regeringen længe før Irak-krigen var blevet indledt, havde besluttet at USA 1) skulle få FNs våbeninspektører ud af Irak og 2) bilde folk ind våbene fandtes. USA iværksatte så en smædekampagne mod Hans Blix, en mand som en hidkaldt ekspert betegner som hæderligheden selv. Herefter fik Bush til glatte lag for i en tale at have henvist til britiske efterretninger om at Irak havde forsøgt at købe Uran i Nigeria, på trods af CIA-agenten Joseph Wilsons afvisning af samme.

Historien er glimrende behandlet af Weekendavisens Frede Westergaard i to artikler fra juli: 1 & 2. Svært at se Bush har gjort noget som helst forkert. Den engelske kilde viste sig jo at holde vand.

5) Big Business – Bush-administrationens finansforbindelser Flere medlemmer af Bush-regeringen har tidligere haft topposter i erhvervslivet – ikke mindst blandt investorerne i de tunge industrier. Sådan har det altid været – intet nyt i det, og det foregår intet ulovligt. Jovist, Bush havde venner der solgte våben til Hussein i 80’erne, men det gjorde alle andre lande også – og faktisk i langt større stil. Blandt de vestlige lande topper Frankrig klart, efterfulgt af Tyskland… [Kilde: CASI-rapport..] Carlyle Group-historien var der også plads til, men i forhold til The Carlyle Group Exposed tidligere sendt på DR Udefra, så var der intet nyt under solen. Intet ulovligt er begået, og man kan altså ikke retsforfølge folk pga. vidtløftige påstande. I hundredevis af topledere, herunder europæiske politikere er også tilknyttet Carlyle – men det blev blot ignoreret.

6) Ritz-Carlton historien – en af de mere underholdende vandrehistorier, som tidligere har været luftet i DR Udefras konspirationsdokumentarer. Carlyle Group holdt aktionærmøde d. 11. september 2001, og chefen for entrepenørfirmaet Bin Laden Group deltog i mødet. Sammen så de World Trade Center styrte sammen på tv. Enkelte leftloonies tror det hele er aftalt, hvad også antydes her – blandt andet ved at fortælle at Osama bin Ladens familiemedlemmer som de første fik lov til at flyve hjem efter 11. september. En af eksperterne fortæller at hvis han havde været Bush så ville han da med det samme have anholdt alle “Bin Laden relatives” – næsten grinagtigt, når nu vi lige har fået en gennemgang af den spirende fascisme med Bushs Patriot Act. Selvforklarende:

Moore fortalte det ikke i Fahrenheit, og vi fik det selvfølgelig heller ikke at vide her – men kilden til historien er Richard Clarke, der i flere omgange har fortalt alt. Clarke gav saudierne dispensation for flyveforbuddet uden Bushs vidende, og han ser den dag i dag intet problematisk i det. Her kan man virkelig tale om at citere udenfor kontekst.

Filmen er spækket med hvide løgne og halve sandheder, mere eller mindre groteske antydninger og absurde fortolkninger fra politiske modstandere – som vi har set det så mange gange tidligere. Retorisk er Verden ifølge Bush på omgangshøjde med Michael Moore. Bush-familien betegnes konsekvent for et dynasti, en mafia eller sågar en klan – der naturligvis også omfatter (afdøde) Prescott.

Spredte kommentarer:

Irak-krigen har kostet “700 dræbte og 3000 sårede, men de amerikanske medier parerer ordrer og nævner ikke tabene.” (CNN-link).

Hvad laver en skønlitterær forfatter som Norman Mailer iøvrigt i filmen. Han har da så vidt vides ikke oprettet en NGO, selvom han da så afgjort er ‘kompetent’. Han ikke bare har et had til Bush, men er udefra set også skingrende vanvittig. Irak-krigen er en dum ting fordi . [David Horowitz om Norman Mailers Burden]

Bush er svinerig, og kan sagtens bruge 200 mio. dollars på sin valgkamp. Proletaren John Kerry har blot 15. mio. dollars. Bush køber jo sine stemmer… (USA Today: Kerry 325 mio. – Bush 267 mio.)

Ikke en pseudo-dokumentar om Bush uden Bushitler. Det lugter jo altid lidt, og som alle kommunister ved, så er “Amerika ikke et ægte demokrati”.

Arven fra Moore – “brormand lovede at fikse Florida, og det skal jeg love for han gjorde”. [Beskyldningerne gentages i disse dage næsten rituelt på DR: 1650 dobbeltstemmer & 27.000 ugyldige stemmesedler hovedsageligt fra afro-amerikanske områder]

Som det nok kan forstås så hører denne film slet ikke hjemme i dokumentar-genren. Et partsindlæg i den amerikanske valgkamp, tilmed fra personkredse som John Kerry næppe ville hilse på med kameraet tændt. Virkeligheden forvrænget i en grad, såhh, jeg næsten ikke kan udtrykke det med ord. Her er der dog hjælp at hente, sognepræst Anne Braad i Ekstra Bladet dagen efter filmen: “Der er intet værre i at blive bekræftet i alle sine fordomme”.

Filmen kan downloades på venstreradikale sites via P2P-programmer – her er et transkript af det første kvarter fundet på Melbourne Indymedia

For nogle få timer siden afsluttedes DR2s Tema-aften om Guds eget land ved Egon Clausen og Frank Esmann, hvad blev efterfulgt af Danes for Bush. Søndag aften engelsk dokumentar på DR1 om sexualundervisning i Texas mens Bush var guvernør… Tirsdag er DR Udefra tilbage i rillen med Skyggen bag Bush. Mon eksperten er John Nichols – husker han mon sin toupe? Stay tuned

Oploadet Kl. 01:13 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

9 Comments »

 1. Puha, lyder som en drøj omgang at komme igennem.

  Og det er ikke bare i Danmark, at seerne systematisk bearbejdes. De samme “dokumentar-programmer” går på omgang i hele Europa. Hvis Bush glemmer at slå toiletsædet ned, kan vi roligt forvisse os om, at Udefra nok skal grave frem en fransk dokumentar for at få udåden belyst fra alle tænkelige vinkler. Robert Baer står allerede klar.

  Kommentar by Sargsian — 24. oktober 2004 @ 22:06

 2. Det journalistisk mest interessante, man kunne lave om denne absurde situation, er en kritisk dokumentar om Bush-hadet i sig selv, og hvordan det kommer til udtryk i de europæiske medier. Min egen tese er, at USA-hadet og antiamerikanismen ligger latent i den europæiske offentlighed, og at George W. Bush blot er et behageligt påskud for at lufte den i fuldt flor.

  I virkeligheden har de ikke noget ønske om, at Bush taber valget, for hvor skulle de arme mennesker så gøre af deres fælles had. De husker så smerteligt tilbage på dengang, den sympatiske Bill Clinton sad i Det Hvide Hus. Hvor de dog brændte uden at kunne komme af med frustrationerne og hadet. Og hvordan skulle de dog på nogen måde se sig selv i stand til at kritisere og hade den mand, John Kerry, som de selv har promoveret som en genopstanden Kristus? Nå, mon ikke de finder en vej?

  Kommentar by G. Christiansen — 27. oktober 2004 @ 22:26

 3. Jeg synes at Demokraterne har ført en elendig valgkamp.
  Det startede fint med “The High Road” altså ingen mudderkastning fra deres side i valgkampen,
  meeeeen Demokraterne har da vidst siden ændret det til “Low Blows”.
  Jeg er ihvertfald kun blevet mere Republikansk anlagt gennem valgkampen,
  i takt med mediernes voksende Bush-bashing. Især af DR’s dyrt licens indkøbte fransk POP dokumentarer,
  det er i hverfald klart hvad hvad vi bør mene om GWB, hvis man anser sig som fornuftig.
  Det demonstrerer nærmest en forbløffende naivitet hos American Idol Mr John Kerry’s fans
  at springe på Demokraternes håbløst overdrevede udnyttelse af Starfucker-effekten,
  M. Moore, REM, Bruce Springsteen, Dixie-Chicks, Woody Harrelson i Urban 28/10.

  Just say no to Kerry ’04

  Kommentar by Søren Hasted — 28. oktober 2004 @ 23:38

 4. Jeg er helt enig med jer, bush er det beste der er sket for verden her på det sidste.
  Hvis det ikke var for bush og hans administration så ville der aldrig komme fred og demokrati i verden, jeg er personlig glad for at verden er i trygge hænder hos Bush, Gud og folk som jer……..

  Kommentar by Geyti — 2. februar 2006 @ 02:12

 5. FUCK THAT BASTERED WHO MAKE THAT IMAGES IF COMES INFRONT OF ME I WILLL KILLL THAT BASTERD SON OF A BITCH

  Kommentar by ,./M/ — 23. februar 2006 @ 20:04

 6. Comment af abraham masoner zionistsen — torsdag 5. januar 2006 @ 17:09

  رحمَةٌ والكونُ يشهَد
  أسَدٌ في الحقّ تجدّد
  نورٌعلى ظلم ٍوملحَد
  شمعةٌ في الطّريق فرقد
  بحكمةٍ وجّه وأرشد
  أنقذ الناس ووحّد
  دعوةٌ وعزمٌ وفتحٌ أخلد
  صلّى الله على محمّد

  أطلقتها حمقاءُ يولندِ الدّنمركيّة
  حريةٌ دينيةٌ من أفواهٍ بَغيّة
  شِريرةٌ تبطنُ غريزةً سَبعيّة
  مكرٌ وحسَدٌ وقلوبٌ كيديّة
  فطلعَت علينا برُسوم ٍشيطانيّة
  أغاظت عينَها كثرةٌ مُحمديّة
  غَدًا نلقاهُ في كوثر ٍعليّة
  محمدٌ رسولنا وسيّدُ البشريّة

  محّمدٌ رسولنا والمُصطََفَى لكلّ البشَر
  محمّدٌ للنّاس جاء بصدق الخَبر
  عيشٌ وكَرمٌ ونصرٌ وظفَر
  يَشهدُ التاريخ له والعِِبر
  تجرّأت على رسول ِ الهُدى والقمَر
  جريدةُ الشّيطان ِ والعفَن ِ والقذر
  رُغمًا عن جريدة ِ بوستن ٍالشّرَر
  دنمركيون أحبَبنا محمّدًا رسولنا والفخَر
  صخرةٌ أمام سَفهٍ وتفهٍ وكفَر
  يشهدُ العالم لمحمّدٍ والخبَر
  نال عيش الكرَم والظّفر
  ومن نهجَ هديَه وصَبر
  رسُولنا محمّدٌ ونورٌ لكلّ البَشر ذلكم خيرُ خبَر ٍ لكلّ من خبَر

  Kommentar by Anonym — 24. februar 2006 @ 22:44

 7. HEY GEYTI. DU KAN FUCKING RENDE PIA KJÆRSGÅRD OG BUSH I RØVEN!!!! DU ER KRAFT HELVEDE IKKE EN SKID BEDRE END DE TO STØRSTE FUCKING RØVHULLER PÅ JORDEN. JEG ER FULDSTÆNDIG UENIG MED DIG I DET FUCKING SHIT DER KOMMER UD AF DIT FEDE RØVHUL. BUSH ER EN FUCKING KRIGSFORBRYDER. HAN BURDE FUCKING HÆNGES!!!! PÅ GRUND AF DET KÆMPE SVIN ER HELE VERDEN NU I EN DYB KRISE, HVOR FOLK KÆMPER FOR IKKE AT MISTE DERES JOBS!! MANGE MENNESKER I USA SÅVEL SOM I ANDRE LANDE HAR NU IKKE RÅD TIL AT BETALE FOR HUSLEJE, OG MÅ BO PÅ GADEN, MENS FUCKING BUSH SIDDER MED FUCKING MILLIARDER AF DOLLARS I LOMMEN!! ER DET GODT???HE FUCKING DON’T CARES ABOUT US. ALL WHAT HE FUCKING CARES ABOUT IS HOW TO GET FUCKING MONEY!! HAN ER SKIDE LIGEGLAD MED SINE SOLDATER OG ALLE DE CIVILE SOM BLIVER DRÆBT HVER DAG. DET VAR OGSÅ HAM SOM MASSAKREREDE NEW YORK I 2001. DEN ENESTE GRUND TIL AT HAN LØJ OVER FOR VERDEN OM AT SADDAM HAVDE ATOMVÅBEN VAR, AT SÅ KUNNE HAN SKABE FRYGT I VERDEN, SÅDAN SÅ HAN KUNNE FÅ LOV TIL AT GÅ I KRIG MOD IRAQ, SKAFFE SADDAM AF VEJEN OG OVERTAGE ALT OLIEN. HAN ER LIGEGLAD MED DE ANDRE. BARE HAN HAR DET GODT. USKYLDIGE MENNESKELIV VAR ÅBENBART MEGET BILLIGE FOR HAM SIDEN HAN KUNNE TILLADE SIG AT GØRE ALT DET SHIT!! DET ER JO DET RENE SELVMORD FOR VORES SOLDATER AT TAGE NED I MELLEMØSTEN. HELTUSKYLDIGE MENNESKER BLIVER DRÆBT I DISSE KRIGE I MELLEMØSTEN. HAVDE JEG MØDT DEN FEDE MOTHERFUCKER, SÅ HAVE JEG TÆSKET HAM TIL DØDEN!!! HAN BURDE FOR LÆNGST VÆRE PÅ LISTEN AF VERDENS FRYGTELIGSTE KRIGSFORBRYDERE I MODERNE TID! SÅ FUCK G.W. BUSH JUNIOR DEN FUCKING SINDSYGE IDIOT!! HANS FAR VAR TRODS ALT HELLER IKKE BEDRE. FUCK THESE BITCHES. JEG SKIDER I ØVRIGT OGSÅ PÅ DIG, GEYTI, OG PIA KJÆRSGÅRD. BÅDE BUSH 1 OG 2, PIA KJÆRSGÅRD OG DU, GEYTI, KAN FUCKING SLIKKE MINE MOTHERFUCKING RØVHÅR, FUCKING BIG PIECES OF MONKEYSHIT!!!!!!!!!!

  Kommentar by NEROo — 2. november 2009 @ 19:12

 8. ….OG ALLE I ANDRE SOM HAR DEN SAMME MENING SOM GEYTI OM BUSH, KAN FUCKING LICK MY BALLS, BIIIITCHES!!!

  Kommentar by NEROo — 2. november 2009 @ 19:18

 9. MICHAEL MOORE STYRER TOTALT!! FUCK BUSH!!!! BUSH HAR KUN SKABT PROBLEMER I VERDEN, SELV I DANMARK, DEN ORNLIG’ SYGE PSYKOPATGRIS!!! JEG ER GLAD FOR AT EN DEMOKRAT HAR OVERTAGET STYRINGEN. JEG SKIDER PÅ DE FUCKING REPUBLIKANERE. DE KAN SUTTE!! GO OBAMA!

  Kommentar by NEROo — 3. november 2009 @ 07:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper