13. juni 2010

Kriminelle muslimer skriger efter anerkendelse: “vi skal blive bedre til at inkludere”

Jo flere sten de kaster mod os, jo mere har vi svigtet dem. Fra Politiken – Unge i fængsel søger accept (ikke online).

Vi skal blive bedre til at inkludere unge kriminelle andengenerationsindvandrere i samfundet.Ellers går det galt, konkluderer ny og meget grundig rapport…

Unge kriminelle fra etniske minoriteter i de københavnske fængsler ønsker mere end noget andet at blive en del af samfundet. Men de bærer på byrder som manglende omsorg, hyppige institutionsophold og fædre, der er døde, forsvundne eller har forsøgt at kompensere for deres egen fiasko ved at banke deres drenge til orden.

Det fortæller en ny og meget omfattende rapport, som med støtte fra Trygfonden er skrevet af dr. theol. Lissi Rasmussen.

Hun er præst og leder af Islamisk-Kristent Studiecenter. I de seneste to år har hun læst 500 journaler og talt med knap 200 indsatte, og rapporten fortæller, at især børn af flygtningeforældre har lidt under manglende voksenomsorg…

»Et af de mest overraskende resultater for mig er, at der er så megen opløsning i familierne med de kriminelle unge. De etniske familier er her ikke karakteriseret ved et stærkt og sundt familiesammenhold.

[…]

Samtidig med at rapporten er et indblik i en verden, der på mange måder er faldet sammen, er den et råb om anerkendelse, og de unges vanskeligheder med at gøre comeback til samfundet har også rod i den sociale opdeling mellem ‘ dem og os’, som langsomt er kommet til at gennemsyre vort samfund, mener Lissi Rasmussen.

»Det er denne tankegang, der skaber så stor vrede hos unge med muslimsk baggrund, der i forvejen ikke føler sig anerkendt, og som forhindrer en stolthed ved borgerskabet. De er ikke stolte over at være danske borgere, tværtimod…«.

[…]

At det er nødvendigt med en tilnærmelse fra både samfundets og de unges side, er Lissi Rasmussen ikke i tvivl om. For, som hun konkluderer til sidst i rapporten: »Kun en overordnet ændring i vores måde at forholde os til vores etniske minoriteter på, der modvirker den følelse af social udstødelse, som gør rekruttering til kriminelle grupper mulig, vil radikalt ændre noget og få de unge til at føle, de er en del af samfundet, er ligeværdige medborgere og dermed også har ansvar for dette samfund. De unge er også vores ansvar.

Vore politikere, medier og andre meningsdannere bør gå foran i denne proces, så vi kan udfordre vores egen selvforståelse og besinde os på, hvordan vi lever som danske medborgere i et inkluderende VI. Der er ingen anden vej. Fortsætter vi som hidtil, vil problemerne vokse – lillebrødrene står klar«.”

Mere.

 • 20/11-07 INIF – Carsten Breengaard: En doktorgrad forpligter (bl.a. om Lissi Rasmussen).
 • 13/6-10 DR Online – Unge i fængsel søger accept (Ritzaus Bureau).
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/15381/trackback

  28 Comments »

  1. “Der er ingen anden vej. Fortsætter vi som hidtil, vil problemerne vokse – lillebrødrene står klar”

   Øhh, hvad med en fast udlændingepolitik. Desto færre der kommer hertil, desto færre problemer. Det må da være den første lære vi kan uddrage fra hendes rapport. Men den tænker de tilsyneladende aldrig på.

   Men ellers læser jeg det mest som en indrømmelse til alle os “fremmedhadere” – hun giver os jo ret i at 2.g’erne er et enormt problem og at problemet har udsigt til at vokse. Det er jo netop det vi har advaret mod i årevis.

   Kommentar by Superman — 13. juni 2010 @ 15:26

  2. Jeg synes det er smukt med den lille trussel der afslutter det hele: “Lillebrødrene står klar”. Altså: Hvis ikke vi makker ret, så…

   Kommentar by Ulrik — 13. juni 2010 @ 15:37

  3. “Forskere” som Lissi Rasmussen kan man fodre grise med…..

   Newsflash til Lissi og ligesindede: problemet kan løses med massive repatrieringer og total stop for yderligere muslimsk indvandring

   Kommentar by Nosferatu — 13. juni 2010 @ 15:49

  4. Ja at det er et stort problem med vor tids jøder er klart for enhver. Nu er det åbenbart også vor skyld fordi vi ikke vil anerkende/respektere voldsmænd, narkohandlere,voldtægtsmænd osv. vi skal simpelt hen give dem mere respekt ifølge doktoren. Der er ikke meget selvkritik hverken i hende eller vor tids jøder.

   Kommentar by Rinus — 13. juni 2010 @ 15:55

  5. “…der modvirker den følelse af social udstødelse, som gør rekruttering til kriminelle grupper mulig,”
   Hvad kom først – hønen eller ægget? Hvad er årsag, hvad er virkning?

   Truslen om lillebrødrene har vi hørt på i 20 år.

   Kommentar by Hans Jensen — 13. juni 2010 @ 15:55

  6. Der er én løsning på alt:

   Repatrier via salamitaktisk stadig strammere udvisningslove. Med lidt snilde kan halvdelen repatrieres ad denne vej i løbet af 20 år. Den anden halvdel kan måske (måske) integreres.

   Kommentar by Sigwar — 13. juni 2010 @ 16:08

  7. der er kun en vej, det bliver meget meget værre.

   Medmindre vi bliver “bedre til at inkludere” som det formuleres.
   På dansk betyder det at Islam implementeres i Dk.

   Dette er en gentagelse af kampen mellem videnskaben og religionen som i starten af 1900 tallet.
   Jeg håber sgu videnskaben og fornuften vinder over religionen.

   Kommentar by poul sørensen — 13. juni 2010 @ 16:16

  8. Dr. theol. Lissi Rasmussen er en af den slags “dialogsøgende” kristne, vi ikke rigtig kan bruge til noget. Hvorfor hun som præst har fået penge til dette projekt er lidt af en gåde. Det ligner mere et partsindlæg end seriøs forskning.

   Kommentar by ølvom — 13. juni 2010 @ 16:26

  9. Hold da kæft! Det kan anbefales at læse lidt i rapporten: http://www.teol.ku.dk/afd/ceit//lissi_rasmussen_rapport

   Det er skræmmende læsning. Faktisk er stort set alle de eksotiske indsatte i de danske fængsler helt uskyldige. Stakkels stakkels mennesker der bare ønsker vores land det bedste:

   Om Amir:

   “Han er norsk statsborger og ser ikke den store forskel mellem Norge og Danmark. Han er jo opvokset der, har haft sin barndom der. På den norske nationaldag havde han gået med norsk national dragt og norsk flag. ”

   “Amir havde opbevaret en taske for en tidligere ven. Tasken viste sig senere at indeholde våben. Han havde ikke haft lyst til at hjælpe vennen, men følte sig presset, følte at han ikke kunne svigte vennen. Det, der kun skulle have varet et par dage, blev til flere uger, og det var et stort chok for ham, da politiet bankede på døren og afslørede indholdet af tasken.”

   Om Shahzad:

   Shahzad sidder i fængsel, sigtet for at have truet et vidne. Ifølge ham selv er der ikke noget i denne beskyldning. Derfor regner han da også med at blive frikendt i retten. Forældrene har 100 % tillid til ham og stoler på ham.

   Om Ahmad:

   “Ahmad fik ofte skylden for balladen i den klasse han gik i – også når det ikke var ham.”

   “Ahmad har nu siddet i fængsel seks gange for røverier, våben og vold. Han mener selv, at han ikke har haft med den sag at gøre, som han nu sidder sigtet for.”

   /sarkasme off.

   Kommentar by Mr. Creosote — 13. juni 2010 @ 16:32

  10. Har vi nogle forbilleder herhjemme til dem? Nogle idoler, de kan se op til?
   Her tænker jeg på sporten? Boksere, fodbolds spillere, idræt, løb osv.
   Nogle sorte/muslimer, der har gjort det godt og kan klare sig selv?
   Findes der muslimske sportsudøvere? Ellers må deres hjemlande ind over med disses profiler og vise, at det kan ladesig gøre.
   Selvfølgelig også inden for medier og andet, hvor de klarer sig godt?
   Men desværre er islam nok i vejen. Enten vil eller må, de ikke arbejde for en vantro!
   Eller de må ikke for andre muslimer. De er for danske!

   Kommentar by En mand ser rødt — 13. juni 2010 @ 16:55

  11. Vor herre bevares… Hvilken ynk, hvilken elendighed, hvilken feminisering…

   Dem og os tænkning hører socialismen til, og i nyere tid islam. Indenfor udviklingspsykolgien hører tænkningen om jeget adskilt fra omverdenen de tidligste stadier til. Allerede i en alder af 9 måneder har det lille barn en forestilling om sig selv I verden, ikke overfor verden. Men man skal jo ikke psykologisere samfundsvidenskaben…

   Vi kan vel nøjes med at slå fast at rapporten tydeligvis er et partsindlæg, intet andet. Skønne spildte kroner, men dem er der så mange af.

   Kommentar by Høgsbro — 13. juni 2010 @ 16:55

  12. Jeg vil sige som #9, spar på kræfterne i forhold til at kritisere Frk. Rasmussen.
   Læs rapporten selv, dens data grundlag og citater er simpelthen et samleværk i hvor integration i mange tilfælde er en umulighed. Den viser først og fremmest forældregenerationernes helt umulige opførsel, og mangel på vilje, evner til at indgå i det samfund de har valgt at bosætte sig.
   For Frk. Rasmussen er det kun et spejl for de stakkels unge, men uden selv at tænke over kommer hun til at vise umuligheden af projektet.

   Kommentar by NielsC — 13. juni 2010 @ 17:21

  13. Den fulde rapport findes på http://www.teol.ku.dk/afd/ceit/dokumenter/Lissi_Rasmussen_Livshistorier_og_kriminalitet.pdf/

   Kommentar by Anonym — 13. juni 2010 @ 17:41

  14. “Unge i fængsel søger accept” ???
   Skulle der ikke have stå respekt?

   Hvornår, forstår, disse satans politisk korrekte, bundnaive Dhimmituder, at det eneste, disse, med egen fri vilje, uregerlige ‘unge lømler’, kun vil have, RESPEKT MAND, kan de ikke stave? Så må de have en chikane rutsjetur i en af bybusserne? Eller, klædes ud som danske brandmænd, og sendes ud til en steningsbrandslukning, i en af ghettoerne? (En Ummah & Sharia, Parallelsamfundene) Eller blot blive spyttet på, som det sig nu hør og bør, i disse kredse, når Du blot er, enten en Fucking danskerluder, at betragte, som en vantro hund. Et såkaldt undermenneske. Som nu må tage sig sammen til, at inkludere, disse ’søde eksistenser’, der ville trampe Dig, og Dig, og Dig, ihjel, uden at blinke det mindste. Tuder nu, over-Dhimmituderne, af fulde halse. Fordi, så tror de sig, som frelste. Naive nikkedukker.

   Kommentar by ReligionForbudt — 13. juni 2010 @ 17:57

  15. Mon ikke underlige uheldige lissi har haft konklusionen klar inden hun gik igang med sin hobby, at konstruere rapporter, der har til formål at lette vejen for indførelse af kalifatet?!

   Kommentar by morlille — 13. juni 2010 @ 18:17

  16. Slemme perker, der var hidsig,
   fik besøg af flinke Lissi,
   så blev alting lissom sat i perspektiv.

   Nu skal perker ha’ respekten,
   vent og se, så kommer knægten
   fremad mod et nyt og meget bedre samfundsfolkeliv.

   Det er ikke til at se, hvad der er opad eller nedad
   (osv., og det er jeg fandme ked af)

   Kommentar by Crass Børsting — 13. juni 2010 @ 18:35

  17. Fra anmeldelsen af Nicolai Sennels: ”Blandt kriminelle muslimer.
   En psykologs erfaringer fra Københavns Kommune.” i Psykolog nyt • 10 • 2009:

   “Blandt kriminelle muslimer er en provokerende øjenåbner,
   overbevisende og velfunderet og med konkrete eksempler.
   Den bør særligt læses af dem, der mener, at mere af
   det samme (som ikke virker) er godt. Jeg imødeser deres
   forsvarstale med spænding.

   Kjeld Hesselmann”

   Kommentar by Sven Jensen — 13. juni 2010 @ 18:36

  18. Jeg har nær sagt at som sædvanlig ligger årsagerne til de muslimske unges problemer udenfor dem selv.

   Nu har jeg ikke læst rapporten, men med det jeg indtil nu har læst fra præstens side, så snerper det nok i den rentning jeg formoder.

   Det kunne være interessant om man ville starte nogle undersøgelser af hvordan de muslimske børn bliver opdraget.

   Om det f.eks. har betydning at der fra dag 1. i dem nedlægges den opfattelse af dem selv som tilhørende denne verdens (af Allah) udvalgte mennesker, Rene og 1. klasses mennesker i modsætning til alle ikke-muslimer som Allah opfatter som Urene og 2.klasses mennesker.

   Desuden siger Allah/islam/forældrene, at en muslim ALTID er uskyld .

   Hvorimod de vantro altid er skyldige alene fordi de ikke er muslimer.

   og der er naturligvis meget mere af samme slags at hente i de islamiske tekster som efter sigende skal være Allahs egne fremført til hans muslimer via profeten MO. som er det bedste, det reneste, det mest enestående menneske som enhver muslimer gør bedst i at efterligne.

   Når de unge muslimer sidder og fortæller pastor Rasmussen om at det de mangler er at blive accepteret af samfundet……så er de altså gået fra at KRÆVE RESPEKT til at bede om accept ?

   Det er vel en form for udvikling af en slags …nye metoder kort og godt.

   Ærlig talt, jeg tror dem ikke over en dørtærskel.

   Kommentar by Vivi Andersen — 13. juni 2010 @ 23:23

  19. Hvorfor er der ikke nogen af jer der tager stilling til at det ikke er lovligt at udvise mennesker som har dansk statsborgerskab, hvilket mange (rigtig mange) unge kriminelle og utilpassede har.

   Hvordan skal vi så løse på problemet ud fra de muligheder der ligger. Altså ingen udvisning af folk med statsborgerskab og ingen etnisk udrensning..

   Det mangler jeg svar på fra jer..

   Kommentar by Den kritiske — 14. juni 2010 @ 01:36

  20. Unge i fængsel søger accept.

   Ses nu på http://politiken.dk/indland/article993765.ece

   Kommentar by Sven Jensen — 14. juni 2010 @ 07:12

  21. Hvad er det så at de såkaldte lillebrødre står klar med?

   Kommentar by Liva — 14. juni 2010 @ 09:17

  22. Selv om de (beregningerne over det voksende antal børn af fremmede) holder, er der ikke noget at frygte. Børnene bliver jo født som danskere.
   Bjørn Elmquist (Radikale) formand for Folketingets Retsudvalg, Jyllands-Posten 1/12 1994

   Kommentar by Hodja — 14. juni 2010 @ 11:09

  23. Hvor meget mere kan vi slikke dem i røven?

   Kommentar by Johnson — 14. juni 2010 @ 15:14

  24. Der var engang en stor dansker med et ædelt, ja næsten guddommeligt ædelt menneskesyn. jeg mener selvfølgelig Sven Auken. I sit klarsyn introducerede han “forsigtighedsprincippet”. For at være på den sikre side undgår jeg derfor enhver unødig kontakt med muslimer ud fra hans princip. Risikoen synes mig for stor og gevinsten så lille. Tak Sven for at have åbnet mine øjne.Forsigtighedsprincippet – genialt Sven

   Kommentar by Pesodym — 14. juni 2010 @ 15:47

  25. #19 Den kritiske.

   Spørgsmålet er faktisk godt og relevant.

   For mange år siden kom Mogens Glistrup med svaret. Han sagde (jeg husker ikke den præcise ordlyd) at det er alene et spørgsmål om jura – i betydningen, at man bare kan vedtage, at de fremmede skal forføje sig.

   Så vidt jeg ved kan man allerede idag fratage folk statsborgerskabet under visse omstændigheder – f.eks. hvis de har fået det ved lov under afgivelse af falsk forklaring. Jeg hører gerne jurister om dette, hvis det er forkert?

   Desuden var landsforvisning (ophævelse af statsborgerskab) i fortiden almindelig retspraksis ved alvorlig samfundstruende kriminalitet. Jeg mener først at denne straf forsvandt i det 19 århundrede.

   Så vidt jeg ved var kriteriet i oldtiden for at være Daner iøvrigt, at man accepterede Sidr (et begreb forstået som Tradition, kultur, religion, sædvaneret m.m.). Fremmede kunne optages f.eks. ved ægteskab og ved at acceptere dette. Selv indfødte Daner, som forbrød sig mod Sidr blev udstødt og måtte forlade dansk område (se f.eks. Flemming Rickfors).

   Der er intet i grundloven, som forbyder ophævelse af dansk statsborgerskab uanset om man er født her. Og retspraksis understøtter faktisk dette. Det eneste vi mangler er en lov, som ophæver statsborgerskabet. Jeg tror faktisk ikke engang at der er forbud mod en administrativ ophævelse?

   Iøvrigt forbyder FN’s menneskerettigheder vist kun den VILKÅRLIGE nationalitetsophævelse (se §9 og §15).

   Er der nogen jurister tilstede?

   Kommentar by Sigwar — 14. juni 2010 @ 17:47

  26. #21, tja Liva, frugt og chokolade tror jeg ikke liige det er :)

   Kommentar by PBr — 14. juni 2010 @ 17:51

  27. #21, Liva

   Det er nok mere af denne slags:
   http://www.180grader.dk/Krimi/ludersystem

   Kommentar by Peter R — 14. juni 2010 @ 19:12

  28. De mange kriminelle udlændinge må af hensyn til sikkerheden på de danske gader og veje sendes ud af landet efter straf. Det vil samtidig virke afskrækkende på fremmede, der overvejer at udføre kriminalitet.

   Kommentar by Jørgen — 15. juni 2010 @ 18:44

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper